Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

Ο ...τά γένια ...καί τά χτένια!



Είναι άγνωστο τι είχε στο μυαλό του ο Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας όταν αποφάσισε να δημοσιοποιήσει έκτακτη σύσκεψη για το δάνειο 100.000 ευρώ του Αν. Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη,όμως σίγουρα η συζήτηση απασχολεί πλέον πολλά άλλα... εκτός από το δάνειο του Πολλάκη. 
Η ξαφνική ευαισθησία αποκαλύπτει και την τεράστια υποκρισία. Ο κεντρικός τραπεζίτης έχει μείνει αμέτοχος στις πλέον σοβαρές τραπεζικές υποθέσεις, ωστόσο αποφάσισε να ελέγξει τον "βολικό" λόγω της οξείας γλώσσας του Πολάκη, υπηρετώντας ένα απελπισμένο επικοινωνιακό αφήγημα που  αμφισβητεί το πολυσυζητημένο "ηθικό πλεονέκτημα".

Τελικά το δάνειο, σύμφωνα και με τις σχετικές αναφορές από την Τράπεζα της Ελλάδας, είναι "σύννομο" και δόθηκε με "αυστηρά πιστοδοτικά κριτήρια", καλύπτεται από τις εμπράγματες εγγυήσεις και εξυπηρετείται. Κατά σύμπτωση ο Υπουργός που εμφανίστηκε ελεγχόμενος για κάποιες ώρες, είναι ο ίδιος που έχει εμπλέξει τον κεντρικό τραπεζίτη και τη σύζυγό του στο σκάνδαλο με τις πλασματικές διαφημίσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ και τον έχει κριτικάρει ουκ ολίγες φορές...
 συνέχεια...
Όμως, αν ευσταθεί και η στιχομυθία μεταξύ Πολλάκη - Στουρνάρα που δόθηκε στη δημοσιότητα, τα πλέον προκλητικά ζητήματα δανειοδοτήσεων είναι αυτά που δεν έλεγξε ποτέ η Τράπεζα της Ελλάδος και καλείται να το κάνει τώρα: Τα υπέρογκα δάνεια σε πολιτικούς, όπως στη Μαρία Σπυράκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη, τα οποία δεν εξυπηρετούνται συστηματικά. Τα θαλασσοδάνεια σε ΜΜΕ, όπως στο "Πρώτο Θέμα", το οποίο "αποκάλυψε" τα 100.000 του Πολλάκη ενώ οι ιδιοκτήτες του πήραν δάνεια 33 εκατ. ευρώ για να αγοράσουν τις...μετοχές τους. Τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων που φτάνουν στην αυλή του Κ. Μητσοτάκη.  Τα δάνεια-μαμούθ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έφτασαν σε δυσθεώρητα ύψη. Τα θαλασσοδάνεια επιχειρηματιών και πλήθος άλλων υποθέσεων, το κοινό χαρακτηριστικό των οποίων είναι ότι ποτέ δεν δόθηκαν με στοιχειώδεις τραπεζιικούς κανόνες, ποτέ δεν εξυπηρετήθηκαν και ποτέ δεν αναζητήθηκαν, πλην όμως φορτώθηκαν στις πλάτες των φορολογουμένων, μαζί με τις αμαρτίες του πολιτικού συστήματος.
Δίπλα σε όλα αυτά, τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απασχολήσει ότι σε επικοινωνιακό επίπεδο, μπορεί τα παλιά κόμματα εξουσίας να είναι η επιτομή της διαφθοράς, στην περίοδο των οποίων σπαταλήθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια δανεικά και αγύριστα, αλλά ακόμη και ένα φυσιολογικό δάνειο του Πολλάκη, θα είναι είδηση. Η υπόθεση υπενθύμισε ότι Τράπεζες, Επιχειρηματίες, MΜΕ και πολιτικό σύστημα φρόντιζαν να διαπλέκονται και να αναπαράγονται στις πλάτες του ελληνικού λαού.

από: Tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.