Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Ο αντιπερισπασμός...

Ένας Πολάκης για να πάει περίπατο η Μαρέβα…
Το θέμα με το δάνειο του υπουργού Παύλου Πολάκη είναι εξόχως χαρακτηριστικό των μέσων που χρησιμοποιούσε, χρησιμοποιεί και θα χρησιμοποιεί, μέχρι την ημέρα των εκλογών, η αντιπολίτευση. Για να δικαιωθεί έτσι και πάλι, με καθυστέρηση 40 χρόνων, η...
ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι: «Μέσα, είμαστε ένα απέραντο φρενοκομείο». Την Κυριακή είχαμε την αποκάλυψη για τον δανειστή της Μαρέβας Μητσοτάκη.

Πώς ξεφεύγεις από την υποχρέωση απολογίας; Ανακαλύπτεις και πλασάρεις στην εφημερίδα που δάνεισε ο δανειστής της Μαρέβας, το «μέγα θέμα» πως ο Παύλος Πολάκης έλαβε δάνειο 100.000, και μάλιστα υποθηκεύοντας το σπίτι του. Για να φανεί επιπλέον, ότι και η Αριστερά κάνει παγαποντιές, όταν βρίσκεται στην εξουσία. Που σημαίνει ότι: όλοι ίδιοι είμαστε.

Καταπίνουν την κάμηλο και…
Ερώτημα. Μα γιατί δεν φοβούνται τις συγκρίσεις; Όταν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ως κόμματα, χρωστάνε σχεδόν εξ ημισείας, 400 εκατομμύρια στις τράπεζες, χωρίς να τα εξυπηρετούν και να είναι σε θέση εις τον αιώνα τον άπαντα να τα αποπληρώσουν, δεν είναι θράσος να σκούζεις για ένα δάνειο των 100 χιλιάδων;

Και επειδή πράγματι είναι, αλλά χρειαζόταν θέμα αντιπερισπασμού, για όσα γίνονται και για αυτά που έπονται, ανέλαβε να βοηθήσει και ο κεντρικός τραπεζίτης...
 συνέχεια...
 Ζήτησε εξηγήσεις και αποδείξεις από την χορηγούσα τράπεζα για το δάνειο του Πολάκη. Μάλιστα, αυτό δεν το έκανε εγγράφως όπως θα έπρεπε, αλλά προφορικά για να έχει περιθώριο να αρνηθεί πως παρενέβη. Και μετά, μόλις δημοσιοποιήθηκε ο διάλογος Πολάκη-Στουρνάρα, έγινε σάλος. Έγινε σάλος, όχι γιατί αποδείχτηκαν παρατυπίες και παρανομίες για τη χορήγηση, αλλά για τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας ως προϊόν υποκλοπής!

Είναι τόσο σοβαρό το θέμα; Δεν είναι, αλλά αν μπορούμε με μαζική χειραγώγηση να το κάνουμε να φαίνεται σοβαρό, τότε θα έχουμε πολιτικά κέρδη σκέφτηκαν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Μα είναι τόσο έντιμοι στις συναλλαγές τους, ώστε να μην φοβούνται τις συγκρίσεις; Ασφαλώς και τις φοβούνται τις συγκρίσεις, μόνο που έχοντας συντριπτική υπεροχή στα ΜΜΕ, θεωρούν ότι οι συγκρίσεις θα στηρίξουν τις απόψεις τους. Και όπως είπε ο βετεράνος δημοσιογράφος Γ. Ντάσκας: «Σε όλες τις χώρες οι πολιτικοί κάνουν σκάνδαλα, οι δημοσιογράφοι τα αποκαλύπτουν και οι πολιτικοί τα διαψεύδουν. Στην Ελλάδα έχουμε κάνει πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας».


Οι ξεχασιάρηδες Έλληνες

Ότι δηλαδή, κανείς δεν θυμάται τις υπόγειες διαδρομές και συναλλαγές του γραμματέα της ΝΔ του κ. Αυγενάκη με κυκλώματα του υποκόσμου. Πως κανείς δεν θα σκεφτεί τα υπέρογκα δάνεια της κ. Σπυράκη και του κ. Γεωργιάδη (700.000 και 600.000 ευρώ αντίστοιχα) που δεν ανησύχησαν κανένα θεσμικό παράγοντα για τις εγγυήσεις και τις υποθήκες. Ότι κανείς δεν θυμάται τον αργόμισθο σύζυγο της κ. Γεννηματά, που εισέπραττε 2.500 ευρώ μηνιαίως από το Ερρίκος Ντυνάν επί δυόμισι χρόνια, χωρίς να πατάει το πόδι του εκεί. Πως κανείς δεν θυμάται τι έγινε και πώς θάφτηκε η έρευνα της Grant Thornton που ζήτησε ο Βενιζέλος, όταν ανέλαβε αρχηγός για τις κομματικές δαπάνες του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια.

Πως κανείς πλέον δεν συζητάει για τα κομματικά χρέη και δεν νοιάζεται για τις συγκλονιστικές μαρτυρίες του Τσουκάτου, όταν μόνο για τις δαπάνες του 2000 το ΠΑΣΟΚ είχε στη διάθεσή του 67 εκατ. ευρώ από τις μεγάλες διαπλεκόμενες με το δημόσιο φίρμες.

Αυτό που κέρδιζαν όλοι όσοι είχαν προσβάσεις στην πολιτική εξουσία. Αυτό που κέρδιζε ο Χριστοφοράκος και η Siemens και μετά η Novartis. Δεν έχει καμία σημασία αν η χώρα με όλα αυτά χρεοκόπησε! Νομίζουν ότι μπορούν να χρεώσουν τον επικείμενο καταμερισμό ευθυνών για τα κομματικά δάνεια, μόνο σε στελέχη των τραπεζών. Αυτοί που παραπληροφόρησαν το τραπεζικό σύστημα, βάζοντας υποθήκες που είχαν χρησιμοποιηθεί για άλλα δάνεια και δεν μπορούσαν να ισχύσουν. Βρισκόμασταν στην εποχή της κλεπτοκρατίας, όταν, όπως αποκάλυψε άφοβα σε κατάθεσή του σε επιτροπή της Βουλής ο αδερφός του Σταύρου Ψυχάρη, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη (ΔΟΛ) δανειζόταν με εγγύηση αέρα κοπανιστό!

Τα μεγάλα σκάνδαλα

Πώς μπορούν να αποκρούσουν τις ευθύνες των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων στα μεγάλα σκάνδαλα της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ, κραυγάζοντας ότι είναι σκευωρία! Μα δεν φοβούνται τα τεκμηριωμένα στοιχεία των αμερικανικών υπηρεσιών που ασχολούνται με αυτό το διεθνών διαστάσεων θέμα;

Δεν έχει καμία σημασία ότι ο Πολάκης, εκτός από υπουργός είναι και εξαιρετικός χειρούργος ιατρός, που σημαίνει ότι είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις δανειακές υποχρεώσεις του, στην περίπτωση που δεν επανεκλεγεί; Η κ. Σπυράκη για παράδειγμα, που εισπράττει ακόμα 17.000 ευρώ το μήνα χωρίς να πατάει στις Βρυξέλλες, αν δεν επανεκλεγεί, πώς θα ανταποκριθεί στις υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις της; Θα επιστρέψει στο MEGA για να κάνει ρεπορτάζ Μαξίμου;

Πού ποντάρουν για να τη σκαπουλάρουν; Στις υπηρεσίες των πρόθυμων διαπλεκόμενων μιντιαρχών που έκαναν χρυσές δουλειές, ακόμα και επί χρεοκοπίας; Αρκεί αυτό; Δεν αρκεί, αλλά δεν έχουν άλλα μέσα να δημιουργήσουν ρεύμα νίκης στις εκλογές. Δεν έχουν πρόγραμμα, δεν έχουν ρεαλιστικές προτάσεις, δεν έχουν όραμα για την ποιότητα της οικονομίας που χρειάζεται η χώρα. Το μόνο που έχουν, είναι οι διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας. Δεν τους νοιάζει αν η Ελλάδα παραμείνει φτωχή, αρκεί αυτοί να είναι πλούσιοι.

Δημήτρης Χρήστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.