Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Ενωτική η πρόταση Αντώναρου...

Πρόταση Αντώναρου...
...για «ευρωψηφοδέλτιο ισότιμης συλλογικότητας»...

Να... συσπειρώσει τις εκτός ΝΔ δυνάμεις της Κεντροδεξιάς και να ανακόψει τις «αρχηγικές» τάσεις ορισμένων -όπως η Κατερίνα Παπακώστα ή ο όψιμος «κομματάρχης», Σάββας Τσιτουρίδης- επιχειρεί ο Ευάγγελος Αντώναρος. Γνωρίζοντας ότι η μόνη ελπίδα για έναν εκτός ΝΔ κεντροδεξιό σχηματισμό στις Ευρωεκλογές είναι η προσθήκη δυνάμεων, ο Αντώναρος κατέθεσε μέσω ανάρτησής του στο facebook την πρότασή του για την κατάρτιση ενός ευρωψηφοδελτίου «ισότιμης συλλογικότητας», ενώ δεν παρέλειψε να αποδομήσει την επίσημη ρητορική της ΝΔ, περί «δημοψηφίσματος» στις Ευρωεκλογές.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου έχει ως εξής:

«Καθως απομένουν μόλις δυό μήνες απο την ημερομηνία των φετινών ευρωεκλογών θα επαναλάβω όσα εχω πει κατ επανάληψη δημόσια.

Αντίθετα με όσα λέγονται και γράφονται αυτές οι ευρωεκλογές ούτε δημοψηφισμα είναι ούτε μια ακόμη συνηθισμένη αναμέτρηση των κομματικών δυνάμεων στον εσωτερικό πολιτικό στίβο. Είναι μια εκλογική αναμέτρηση που έχει κρίσιμη και αποφασιστική σημασια για την Ευρώπη. Και φυσικά για τη χώρα μας. Κι αυτό γιατί οι λαοί της Ευρώπης θα αποφασίσουν σε μια κρίσιμη ευρωπαική συγκυρία ποια θα είναι η συνθεση του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου για τα επόμενα πέντε χρόνια. Θα αποφασίσουν ποσο ισχυρές θα είναι οι πολιτικες δυνάμεις που θελουν να προωθησουν την ολοκληρωση της Ευρώπης. Θα αποφασίσουν αν θελουν να περιορίσουν την επιρροή των ευρωσκεπτικιστων-εχθρών του ευρωπαικού οικοδομηματος. Θα αποφασίσουν αν θελουν να εχουμε μια Ευρώπη ανοιχτη, φιλελευθερη, προοδευτική, ενταγμένη στο δυτικό σύστημα ασφαλείας.

Αυτές είναι οι μεγάλες αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε. Και γι αυτό είναι κρίμα που οι πολιτικες δυνάμεις της χώρας αναλώνουν τις δυνάμεις τους κυρίως στα μικρα, στα επουσιώδη, στα ασήμαντα.

Γι αυτό πιστεύω ότι ακόμη και τώρα, μόλις δυό μήνες πριν την κάλπη, δεν είναι αργά για τη συγκρότηση ενός ευρωψηφοδελτίου από πρόσωπα που δεν έχουν κομματικες παρωπίδες. Που πιστεύουν στην ευρωπαική ιδέα. Που πιστεύουν στον ισχυρό ρόλο της χώρας μας στην Ευρώπη. Που έχουν και τη θεληση και τις γνώσεις και την εμπειρία να συνεισφέρουν σε αυτη τη κατεύθυνση. Στη βαση της ισότιμης συλλογικότητας. Έξω και πέρα από κομματα -- μικρά η μεγάλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.