Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

«Το Ποντίκι» είχε χθές τά τεσσαρακοστά του γενέθλια...

Σαράντα χρόνια «Ποντίκι»
Σαράντα χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης έκδοσης κλείνει αυτό το Σάββατο, 9 Μαρτίου, «Το Ποντίκι». Τέσσερις συνεχείς δεκαετίες πολιτικής παρέμβασης, αποκαλύψεων και σάτιρας, οι οποίες το καθιστούν – ύστερα από τις δραματικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον Τύπο – μια από τις παλαιότερες εν λειτουργία ελληνικές εφημερίδες.
Από τις 9 Μαρτίου 1979, όταν η δημοσιογραφική ομάδα των Κώστα Παπαϊωάννου, Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου, Παντελή
Τρωγάδη, Γιώργου Κοντογιάννη και Δημήτρη Κωστιδάκη είχε την έμπνευση να εμφανίσει μια τόσο πρωτοποριακή για την εποχή της εφημερίδα, «Το Ποντίκι» εξακολουθεί να αποτελεί ένα μοντέλο ενημέρωσης το οποίο είναι μοναδικό στην Ευρώπη, παρά τις όποιες συγγένειες με άλλα έντυπα.
Έντονα πολιτικό και σατιρικό, έχει αποτυπώσει... 
...με τον μοναδικό του τρόπο όλα τα συγκλονιστικά γεγονότα που έχουν αλλάξει σε τεράστιο βαθμό την εικόνα της χώρας, του Τύπου και των ΜΜΕ, αλλά και το ίδιο το «Π», το οποίο συνεχίζει να εξελίσσεται με στόχο τη δική του μακροημέρευση, αλλά και την προσφορά ενός ιδιαίτερου – πλην απολύτως έγκυρου – τρόπου ενημέρωσης στους αναγνώστες του, ιδιαίτερα στην εποχή της πλημμυρίδας των ψευδών ειδήσεων.
Το «Π», μαζί με το διαδικτυακό του «αδελφάκι» (topontiki.gr), δίνει και στις νέες συνθήκες καθημερινά τη μάχη της ενημέρωσης παρακολουθώντας πολύ στενά όλες τις πολιτικές και κοινωνικές αλλαγές χωρίς να νιώθει την «ανάγκη» να γίνεται... ευχάριστο σε οποιονδήποτε.
Άλλωστε η σαραντάχρονη πείρα του λέει ότι, παρά την αιχμηρή του σάτιρα και κριτική προς κάθε κατεύθυνση – ή ακριβώς λόγω αυτών –, όλα αυτά τα χρόνια είχε πάντα πολύ περισσότερους φίλους από ό,τι αντιπάλους. Δύναμή του υπήρξε, και παραμένει, η εμπιστοσύνη των αναγνωστών του.
Σήμερα δίνουμε μια πρώτη γεύση από τον εορτασμό των σαράντα χρόνων μας με μια σειρά από ιστορικά πρωτοσέλιδα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) – δυστυχώς είναι αδύνατον να δημοσιεύσουμε όλα όσα θα άξιζε να υπενθυμίσουμε – δεσμευόμενοι ότι στη διάρκεια της χρονιάς θα το γιορτάσουμε... με την ψυχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.