Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου ανέφερε ότι οι αποκαλύψεις του κ. Γιούνκερ για τη διακυβέρνηση Καραμανλή, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από κάποιον σαν τον κ. Γιούνκερ οποίος ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα όπου ανήκει και η Νέα Δημοκρατία, είναι σημαντικές. Δεν έχει εκτιμηθεί όσο θα έπρεπε εκείνη η περίοδος της διακυβέρνησης Καραμανλή, ούτε την έχουμε όσο θα έπρεπε αντιμετωπίσει κριτικά όσο θα έπρεπε.
Μπορεί το 2009-2010 ο κ. Παπανδρέου να έκανε σοβαρά λάθη στη διαχείριση της ανοιχτής κρίσης, στην ουσία της χρεοκοπίας της χώρας, και ο κ. Παπακωνσταντίνου να έκανε αντίστοιχα λάθη στη διαχείριση του οικονομικού κομματιού αλλά έχουν ελαφρυντικά δεδομένου του ότι ήταν μία πρωτόγνωρη κατάσταση. Δεν είχαν πλήρη εικόνα του μεγέθους του προβλήματος και πρώτη φορά η χώρα τις τελευταίες δεκαετίας αντιμετώπιζε τέτοιο θέμα. Για το 2004-2009, για εκείνη την περίοδο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Εκεί έγινε το μεγάλο πάρτι και άδειασαν όλα τα ταμεία. Άδειασαν με έναν απίστευτα ανεύθυνο τρόπο.
Μεγάλες ευθύνες έχει και ο κ. Αλογοσκούφης. Γιατί αυτό λέει και ο Γιούνκερ στις δηλώσεις του. Δηλαδή πηγαίνει ο υπουργός οικονομικών του Καραμανλή το 2004, μετά την περίφημη απογραφή, και λέει ότι δώσαμε ψεύτικα στοιχεία για την οικονομία - και το ίδιο έκανε δυστυχώς και ο κ. Παπακωνσταντίνου το 2009. Είμαστε η μόνη χώρα που καταγγείλαμε τον εαυτό μας και μάλιστα δύο φορές. Αυτό έχει κάνει τρομερό κακό στην εικόνα της χώρας. Το 2004 δεν υπήρχε ούτε καν λόγος να γίνει αυτό γιατί ήταν στατιστικού χαρακτήρα αυτά που βρήκε ο κ. Αλογοσκούφης. Το 2009 θα μπορούσε να γίνει με ένα διαφορετικό τρόπο. Όχι να βγαίνουμε στον κόσμο και να φωνάζουμε σε όλους πως είμαστε διεφθαρμένοι και χρεοκοπημένοι. Θα μπορούσαμε το ζήτημα να το χειριστούμε διαφορετικά.