Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

"...στήν Αθήνα δέν τό βρίσκεις ούτε καί γιά μυρουδιά ...Ντιριντάχτα, ντιρι-ντιριντάχτα..."

"Στο Μαξίμου το χασίσι το πουλάν με την οκά"
Το πρωί της Τετάρτης ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το «ήθος και ύφος» που πρέπει να εκπέμπουν οι υπουργοί του. Προφανώς, εξαιρούνται οι βουλευτές του.
Τι γινόταν στο Μαξίμου επί Αλέξη Τσίπρα; Όχι μόνον αυτά που ξέρουμε, δηλαδή συνεδριάσεις κυβερνητικών οργάνων, συναντήσεις με ξένους ηγέτες, με εγχώριους παράγοντες και άλλα τέτοια συνήθη. Φαίνεται ότι γίνονταν και ορισμένα άλλα, που οι μπαγάσηδες οι ΣΥΡΙΖΑίοι κατάφεραν να τα κρατήσουν κρυφά επί τεσσεράμισι χρόνια.
Μόλις, όμως, ξεκουμπίστηκαν ήρθε η μεγάλη αποκάλυψη. Στο Μαξίμου το είχαν ρίξει στο κάπνισμα. Και όχι ό,τι κι ό,τι. Εκλεκτό καπνό, χασισοκαπνό. Και να ήταν μόνο αυτό; Όχι δεν ήταν. Είχαν σκαρώσει και κάτι άλλο. Φώναζαν ξένους δημοσιογράφους, οι οποίοι, μαστουρωμένοι από τον χασισοκαπνό, έγραφαν στις εφημερίδες τους ό,τι κατέβαζε το θολωμένο τους μυαλό!
Τι είναι αυτά που διαβάζετε; Α, δεν θέλω αμφισβητήσεις. Είναι σοβαρές αποκαλύψεις αυτά. Στην πρωϊνή εκπομπή σοβαρού δημοσιογράφου σοβαρού ραδιοφωνικού σταθμού. Δεν την έκανε ο ίδιος. Αλλά ο πρώην συμπαρουσιαστής του, ο οποίος ήταν καλεσμένος του ως πολιτικό πρόσωπο.
Και οι δύο είχαν μια πρεμούρα. Να απαντήσουν σε ένα άρθρο της γαλλικής εφημερίδας «Λιμπερασιόν», που αναφερόταν στη «δυναστεία Μητσοτάκη». Τώρα, θα μου πείτε, ποια είναι η «Λιμπερασιόν», που τολμά να γράφει για «δυναστείες»; Επειδή κάποια είναι και φαίνεται ότι τσούζει αυτό που έγραψε, κάποιος έπρεπε να αναλάβει να απαντήσει. Δεν ανέλαβε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, ούτε κάν το Γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, ως θα εδικαιούντο.
Το βαρύ αυτό καθήκον ανέλαβαν ο Αρης και ο Μπάμπης. Ο πρώτος ως εκπομπάρχης και ο δεύτερος ως πρώην συν-εκπομπάρχης και-εδώ είναι η ουσία, αλλιώς δεν θα γράφαμε τίποτα-ως πολιτικό πρόσωπο πλέον. Είναι βουλευτής. Η απάντηση, βεβαίως, δεν είναι επί της ουσίας. Δηλαδή, θα μπορούσε να πει «δεν υπάρχουν δυναστείες στην Ελλάδα, γράφει ψέματα αυτή η γαλλική φυλλάδα». Όχι, δεν λέει αυτό. Γιατί ξέρει ότι υπάρχουν τέτοιες δυναστείες και μία εξ αυτών είναι η δυναστεία Μητσοτάκη.
Λέει ότι αυτά τα γράφει μια εφημερίδα της οποίας ο ανταποκριτής μπαινόβγαινε στο Μαξίμου επί Τσίπρα, όπου …μύριζε τον χασικαπνό που κάπνιζαν, αν δεν τράβαγε και ο ίδιος καμιά τζούρα! Κι μετά, με το μυαλό «θολωμένο», έγραφε αυτά περί «δυναστείας».
Μα, θα πει κάποιος, είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα από έναν βουλευτή, που δεν «πολακίζει» ούτε «αδωνίζει»; Λεπτομέρειες διαβάστε ΕΔΩ. Και προς τέρψιν των ώτων σας ακούστε και το επικό ηχητικό απόσπασμα.

* Και μετά ακούστε το(σχετικό) βαρύ λαϊκό άσμα, απ’ όπου και ο τίτλος του άρθρου αυτού, ελαφρώς παραλλαγμένος για την περίσταση. Καλή διασκέδαση…

ΥΓ: Το πρωί της Τετάρτης ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το «ήθος και ύφος» που πρέπει να εκπέμπουν οι υπουργοί του. Προφανώς, εξαιρούνται οι βουλευτές του. Μέχρι στιγμής ούτε η κυβέρνηση ούτε η ΝΔ έχουν πει λέξη για όλα αυτά.
ΥΓ2: Κάποια στιγμή ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος πρέπει να ανακοινώσει αν οι νέοι ένοικοι του Μεγάρου Μαξίμου αέρισαν καλά τις αίθουσες, ώστε φύγει η μυρωδιά από τον «χασισοκαπνό» των ΣΥΡΙΖΑίων…

11 Ιουλίου 2019
από : news247.gr 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.