Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Ετών 81 : Διαπλέει μέ windsurf τό πέρασμα Σκάλας Κεφαλονιάς - Κυλλήνης (18 ναυτ. μίλια)

Για ρεκόρ Γκίνες το εγχείρημα 81χρονης να διανύσει 18 μίλια με windsurf
Λίγες ώρες χωρίζουν πλέον την Αναστασία Γερολυμάτου, 81 ετών, από την προσπάθειά της να κάνει τον διάπλου Σκάλας Κεφαλονιάς - Κυλλήνης με windsurf και να μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. Δηλώνει πανέτοιμη να διανύσει μια απόσταση 18 ναυτικών μιλίων πάνω σε ιστιοσανίδα, θέλοντας να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας και τόλμης, αλλά και να κάνει σαφές πως τα όνειρα δεν έχουν ηλικία.
Η απόπειρα για τον διάπλου θα γίνει...
 
...αύριο (σήμερα), Σάββατο, ημέρα για την οποία αναμένονται ιδανικές καιρικές συνθήκες κι ευνοϊκός άνεμος. Η αθλήτρια, μαζί με τον διοργανωτή του εγχειρήματος, Γιάννη Σκουρογιάννη, κάνουν από το πρωί τις τελευταίες προετοιμασίες, προκειμένου αυτό να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.
«Είναι η τελευταία προπόνηση. Είμαι πολύ αισιόδοξη κι αισθάνομαι δυνατή. Έχει αρκετό αέρα κι ο καιρός θα είναι πολύ καλός», δήλωσε η Αναστασία Γερολυμάτου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9FΜ», από την παραλία της Σκάλας, όπου βρισκόταν για τις τελευταίες προετοιμασίες.
Όπως η ίδια εξομολογήθηκε, έχει λίγο «καρδιοχτύπι, αλλά καθόλου άγχος». Όπως είπε, το βράδυ θα κοιμηθεί «ήσυχη σαν πουλάκι, κι ας είναι το τελευταίο πριν το συγκεκριμένο εγχείρημα».
Η κ. Γερολυμάτου ξεκίνησε να κάνει windsurf σε ηλικία 41 ετών και τα τελευταία 40χρόνια έχει «οργώσει» θάλασσες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Όπως περιγράφει, η εμπειρία αυτή είναι μοναδική. «Η απεραντοσύνη της θάλασσας είναι τόσο γλυκιά, τόσο ωραία! Τόση μαγεία, που δεν μπορώ να την περιγράψω. Μαγεύονται τα μάτια μας όταν συναντάμε δελφίνια, φάλαινες, και από τα πετρώματα στη θάλασσα. Οι ελληνικές θάλασσες έχουν τεράστια διαφορά με τις υπόλοιπες. Στον Ατλαντικό Ωκεανό δεν βλέπεις κανένα σημάδι στη διαδρομή κι εγώ τις θεωρούσα άγριες και... άνοστες θάλασσες» αναφέρει.
Στο πλευρό της έχει αρκετούς ανθρώπους να της συμπαραστέκονται, την οικογένεια και τους φίλους της. Η ίδια στέλνει το μήνυμα πως «η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός και τίποτε άλλο. Αρκεί να το πιστεύουμε, να το θέλουμε και να γυμναζόμαστε καθημερινά».
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019
Πηγή: ΑΜΠΕ

 από : Naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.