Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Τήν παραμικρή νύξη νά κάνει γιά τά χρόνια τής «συνεργασίας» μέ υπουργούς..., τούς στέλνει άκλαυτους......

Κ. Φρουζής: O άνθρωπος που κρατάει την τύχη δύο κομμάτων και μιας κυβέρνησης στα χέρια του
 του Γ. Λακόπουλου
 Μέχρι να ξεσπάσει το σκάνδαλο Νοβάρτις ο Κωνσταντίνος Φρουζής αναφέρεται στα επιχειρηματικά και λάιφ στάιλ περιοδικά ως «εξέχουσα προσωπικότητα με μεγάλη πορεία και σημαντική δραστηριότητα στο κλάδο των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας».
Πράγματι θήτευσε σε θέσεις κλειδιά αρκετών επιχειρήσεων σε διαφορετικούς κλάδους: τηλεπικοινωνίες, λιανικό εμπόριο, καταναλωτικά προϊόντα, πετρέλαια και στην φαρμακοβιομηχανία. Με ό,τι κι αν ασχολήθηκε έφερε λεφτά και όλοι τον θεωρούσαν ίσως τον πιο ταλαντούχο μάνατζερ στην Ελλάδα.   
Από το 2007 τα καθήκοντα του στη Novartis ήταν: «στρατηγικές κυβερνητικές σχέσεις, πιστοποιήσεις και δανειοδοτήσεις κυκλοφορίας των φαρμακευτικών σκευασμάτων»
Αποδείχθηκε ο καλύτερος.
Είχε φλέβα: Ο πατέρας του που υπήρξε για χρόνια γενικός διευθυντής στο Υπουργείο Εμπορίου και σειρά ετών επικεφαλής των Κρατικών Προμηθειών.
Στην πιο σκληρή μνημονιακή περίοδο ο Φρουζής μπαινόβγαινε στο Μαξίμου. Δεν έκρυβε ότι βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με υπουργούς -κομπάζοντας ότι έχει άκρες και ξέρει πως να κινηθεί..
 
Κι ύστερα ήλθαν οι μέλισσες- με την απομάκρυνση του ιδίου και συνεργατών του από την εταιρεία.  Ο ένας μετά τον άλλον οι μάρτυρες έσπευσαν στην Επιτροπή Αμερικάνικης  Κεφαλαιαγοράς- που κίνησε το  FBI-  και την ελληνική Δικαιοσύνη και τον «έδωσαν» ως μεγάλο «λαδωτήρι»,  γιατρών, αλλά και πολιτικών.
Ακολούθησε δίωξη, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και πάγωμα λογαριασμών, ενώ το πολιτικό σκηνικό γύρω του έπαιρνε φωτιά.

 
Παρά την δυσμενή θέση που βρέθηκε ο Φρουζής έμεινε ψύχραιμος -πραγματικός μάνατζερ.  Έκανε  κάποιες δηλώσεις αποποίησης κάθε ευθύνης σε δωροδοκίες πολιτικών γιατρών και οποιουδήποτε άλλου και περίμενε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
Είχε μόνο μία έννοια: να αλλάξουν τα πράγματα στην πολιτική- και του βγήκε. Τώρα είναι ο πωλών τοις μετρητοίς για δυο κόμματα. Η  ΝΔ και το Κινάλ κρέμονται από το στόμα του. Αν το ανοίξει…
 
Την παραμικρή νύξη να κάνει για τα χρόνια της «συνεργασίας» με υπουργούς και λοιπούς παράγοντες τους στέλνει άκλαυτους...
 
Η ΝΔ και το Κινάλ έκαναν το λάθος να τον καλέσουν στην Προανακριτική και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε λόγο να διαφωνήσει. Σε τρεις διαδοχικές ανακρίσεις του κινήθηκε στις γραμμές του  σεναρίου που έχει ήδη υιοθετηθεί από  όσους ερευνήθηκαν- ή ερευνώνται ακόμη- μετά από τις μαρτυρίες που τους εμφανίζουν ως «πελάτες» του.
 Έπεσε σε αντιφάσεις, διαστρέβλωσε το περιεχόμενο της κλήσης του από την εισαγγελέα Τουλουπάκη, είπε ανακρίβειες, αλλά τη δουλειά του την έκανε: η ΝΔ, το Κινάλ, αλλά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξέρουν ποιος είναι το αφεντικό σ’ αυτή την υπόθεση. 
Με άνεση περιέγραψε τις σχέσεις και τις επαφές του με υπουργούς τους -ακόμη και όταν τις… διέψευδε, αλλά και τις σχέσεις  του με τον  απαραίτητο Στουρνάρα.

  Διόλου τυχαία ανέδειξε τη συμβολή του στην καμπάνια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όλοι τόπιασαν το υπονοούμενο. Τον βοήθησε να γίνει πρόεδρος της ΝΔ, ως φίλος, υποστηρικτής- και συνεργάτης της συζύγου του. Και απορούσε ο Μεϊμαράκης πώς τον πέρασε.

Στα δυο κόμματα που του προμήθευαν συνεργάτες έκανε ένα δώρο: είχε τρακαριστεί και με ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή στο κερασάκι αυτής της άνοστης τούρτας έβαλε τη θεωρία που είχαν λανσάρει ο Άδωνις και ο Λοβέρδος: Επί ΣΥΡΙΖΑ, η Νοβάρτις θησαύριζε και επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πέρασε μαύρες μέρες. Άρα ποιος είναι πιο ύποπτος για λάδωμα;
 Μέχρι να βγει ο Χαρίτσης και να του δώσει να φάει τους τζίρους της εταιρείας τους και στις δυο  περιπτώσεις.
Σκασίλα του. Αυτό που ήθελε είναι βάλει το θέμα στο δικό του αυλάκι -και το έκανε. Ξεκινώντας από την διαβεβαίωση ότι δεν λάδωσε ποτέ και κανέναν- λες και θα το έλεγε- υποδήλωνε ότι μόνο αυτός ξέρει.
Η γραμμή «δεν υπάρχει σκάνδαλο Νοβάρτις με πολιτικούς» δεν τον καλύπτει. Μένει εκτεθειμένος με τους γιατρούς. Θέλει κάτι άλλο και τους το είπε: δεν υπάρχει κανέναν σκάνδαλο.
Θα συνεχίσουν η ΝΔ και το Κινάλ να λένε ότι υπάρχει, αλλά αφορά μόνο γιατρούς;

Ο Φρουζής είναι παίκτης. Ξέρει ότι το «σύστημα» μπορεί  να καθαρίσει γι’ αυτόν. Υπάρχει το παράδειγμα του Χριστοφοράκου και άλλων. Πήγε στη Βουλή για να το καταστήσει σαφές. Και δίκην παραγγελίας είπε ότι θα ξεπαγώσουν οι λογαριασμοί του. Ας του πουν όχι.
 
Μετά τη κατάθεση του είναι πολλοί στη ΝΔ και το Κινάλ που κοιμούνται ακόμη πιο ανήσυχοι. Η άνοδος και η πτώση του Κωνσταντίνου Φρουζή έχει κεφάλαια που δεν γράφτηκαν ακόμη.

17/11/2019
από :  Ανοιχτό Παράθυρο |

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.