Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Airbnb : Σφίγγουν τά πράματα γιά τούς συνεργαζόμενους...

Σφίγγει ο κλοιός...
...γύρω από τις πλατφόρμες τύπου Airbnb...
Σφίγγει ο κλοιός για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που συνεργάζονται με τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb.

Η κυβέρνηση έως το τέλος του χρόνου θα προωθήσει νέο πλαίσιο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις με στόχο την προστασία των χρηστών των υπηρεσιών αυτών, τη διασφάλιση του ανταγωνισμού στον τουριστικό κλάδο, την άρση των στρεβλώσεων στη αγορά και τη δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Κάθε σπίτι που μισθώνεται θα διαθέτει υποχρεωτικά πλήρη φάκελο με την “ταυτότητά” του (πολεοδομικές άδειες κ.α). Μεταξύ άλλων τα προς μίσθωση ακίνητα θα πρέπει να πληρούν τους γενικούς κανονισμούς ασφάλειας και να διαθέτουν π.χ οδηγίες για το τι θα πρέπει να γίνει σε περίπτωση σεισμού, πλημμύρας ή πυρκαγιάς. Εξετάζεται επίσης να καλύπτουν υποχρεωτικά ένα μίνιμουμ ασφαλιστικών καλύψεων. Παράλληλα, τα προς μίσθωση ακίνητα δεν θα πρέπει να υστερούν έναντι των παροχών των ενοικιαζόμενων δωματίων , ενώ ανοιχτό είναι το θέμα της επιβολής του τέλους διαμονής.

Σύμφωνα με τα υπουργεία Τουρισμού και Οικονομικών θα υπάρξει συνολική βιώσιμη και λειτουργική ρύθμιση, η οποία θα περιορίσει και τη φοροδιαφυγή, δεδομένου ότι με βάση τις εκτιμήσεις των ίδιων των ιδιοκτητών, περίπου 1 στα 3 σπίτια που νοικιάζονται στους τουρίστες δεν διαθέτει Αριθμό Μητρώου Ακινήτων (ΑΜΑ) με αποτέλεσμα να φοροδιαφεύγουν...

από : enikos.gr

Περίεργα πράγματα... (πού χάθηκαν οι «τουρκοφάγοι»;)

Σκίτσο του Γιάννη Δερμεντζόγλου  17 Οκτωβρίου 2019
Που χάθηκαν οι «τουρκοφάγοι»; 
Η κυβέρνηση παραμένει αμήχανη απέναντι στις εξελίξεις που απειλούν  με ανάφλεξη την ευρύτερη περιοχή, είναι απούσα διπλωματικά και χωρίς κάποια σαφή εθνική στρατηγική. Την ίδια ώρα, από τον Πρωθυπουργό μέχρι τα τελευταία στελέχη της ΝΔ, όλοι εμφανίζονται ιδιαίτερα ενδοτικοί, έχοντας ξεχάσει τις εθνικοπατριωτικές κορώνες και αποφεύγοντας ακόμη και τη συζήτηση για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.Αλλά και τα ΜΜΕ που συντριπτικά στηρίζουν την κυβέρνηση, εμφανίζουν μια εντυπωσιακά απόμακρη στάση από τις πολεμικές επιχειρήσεις, τη βαρβαρότητα της εισβολής, τους νεκρούς αμάχους και τις τραγικές επιπτώσεις. Κάποιες υπερβολές, δε, έχουν φτάσει να αντιστρέφουν την εικόνα παρουσιάζοντας την Τουρκία ως θύμα των Κούρδων, προκαλώντας τη γελοιοποίηση των γεγονότων. Εκτός από τις εθνικιστικές κορώνες όμως έχουν εξαφανιστεί από τα ΜΜΕ όλης της χώρας και οι κάθε λογής "τουρκοφάγοι": Στρατηγικοί αναλυτές, Διεθνολόγοι, Καθηγητές, Απόστρατοι, συγκαλυμμένοι και απροκάλυπτοι εθνικιστές, που έχτισαν καριέρες πουλώντας "αντιτουρκισμό".
Και αν το θέμα της Συρίας, δεν έχει άμεση χωρική συνάφεια, το μείζον για τη χώρα είναι ότι ο ανεξέλεγκτός -πια- Ερντογάν, είναι αυτός που απειλεί ευθέως τα ελληνικά συμφέροντα, όχι απλώς με τις συνήθεις "προκλήσεις" αλλά με γεωτρήσεις και πραγματική επιθετικότητα που συνιστά ευθεία απειλή της εθνικής κυριαρχίας και ακεραιότητας και εγκυμονεί κινδύνους στον ορίζοντα. Ταυτόχρονα, δικαιώνεται  η  στρατηγική που χαράχτηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για πολυδιάσταση εξωτερική πολιτική και συμμαχίες στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, με στόχο την απομόνωση του πραγματικού κινδύνου για τη χώρα, την Τουρκία του Ερντογάν. Μόνο που τότε η αντιπολίτευση φρόντιζε να δημαγωγεί, με φόντο τα εθνικά θέματα.
Ο συντηρητικός χώρος που πότισε τη χώρα με την εθνικιστική εμμονή του ετεροκαθορισμού απέναντι σε οτιδήποτε σχετίζεται με την Τουρκία, τώρα στα δύσκολα, εμφανίζεται "άφωνος" απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Τη στιγμή ακριβώς που πρέπει να περιοριστεί με κάθε τρόπο ο επεκτατισμός του Ερντογάν, οι "πατριώτες" έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους.
Περίεργα πράγματα...

από : Τvxs.gr
16 Οκτ. 2019

Θά πρόκειται γιά εξαίρεση! Δέν είναι δυνατόν! Δέν τό πιστεύω! Μά, γίνονται τέτοια πράματα...;;;

Ζήτησαν «φακελάκι» για την έκδοση οικοδομικής άδειας


Υπάλληλος Υπηρεσίας δόμησης και ιδιώτης πολιτικός μηχανικός συνελήφθησαν τη Δευτέρα σε νησιωτική πόλη, στο πλαίσιο διερεύνησης, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, σχετικής καταγγελίας.
Σύμφωνα με αυτήν, οι συλληφθέντες ζήτησαν 500 ευρώ για να διευκολύνουν την έκδοση οικοδομικής άδειας.

Ο υπάλληλος συνελήφθη σε προκαθορισμένη συνάντηση μετά την παραλαβή του χρηματικού ποσού, που είχε προσημειωθεί, ενώ ακολούθησε η σύλληψη και του πολιτικού μηχανικού.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για εμπορία επιρροής-μεσάζοντες, κατά συναυτουργία και οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

 Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
από : Naftemporiki

Ο Αλεξέι Λεόνοφ, ο πρώτος άνθρωπος που περπάτησε στο διάστημα το 1965, κηδεύτηκε, χθές, στην Μόσχα.

από : naftemporiki.gr
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019
Βιογραφία
Γεννήθηκε στις 30 Μαΐου 1934 στο Listvyanka της επαρχίας Tisulsky, στην περιφέρεια Κεμέροβο. Ο Λεόνοφ έμεινε στην ιστορία όταν, στις 18 Μαρτίου του 1965, έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έκανε διαστημικό περίπατο εκτός οχήματος. Εκτός από αυτήν την πρωτιά, υπήρξε γενικότερα σημαντική μορφή του Σοβιετικού διαστημικού προγράμματος.
Ο Αλεξέι Λεόνοφ ήταν ένας από τους 20 πιλότους της Σοβιετικής Πολεμικής Αεροπορίας που επελέγησαν να αποτελέσουν την πρώτη ομάδα κοσμοναυτών, το 1960. Όπως όλοι οι Σοβιετικοί κοσμοναύτες, ο Λεόνοφ ήταν μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης.
Ο πρώτος διαστημικός περίπατος στην ιστορία
Ο διαστημικός περίπατος εκτός οχήματος είχε προγραμματισθεί να γίνει με την αποστολή του προγράμματος Βοστόκ 11, αλλά αυτή ακυρώθηκε και έτσι το ιστορικό γεγονός συνέβη κατά την πτήση του Βοσχόντ 2. Ο Λεόνοφ έμεινε έξω από το διαστημικό σκάφος για 12 λεπτά και εννέα δευτερόλεπτα στις 18 Μαρτίου του 1965, συνδεδεμένος με το σκάφος με ένα καλώδιο παροχών μήκους 5,35 μ. Στο τέλος του διαστημικού περιπάτου, η διαστημική στολή του Λεόνοφ είχε διογκωθεί στο κενό του διαστήματος, σε σημείο όπου δεν μπορούσε να εισέλθει εκ νέου στον αεροφράκτη προκειμένου να επιστρέψει στο σκάφος. Έτσι, άνοιξε μια βαλβίδα για να μπορέσει κάποια από την πίεση εντός της στολής να εκτονωθεί και να μικρύνει ο όγκος της στολής. Με αυτόν τον τρόπο, μόλις και μετά βίας μπόρεσε να εισέλθει πάλι μέσα στην κάψουλα.
Ο Λεόνοφ είχε περάσει δεκαοκτώ μηνών εντατική εξάσκηση σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας και ειδική εκπαίδευση για την αποστολή. Είναι ο τελευταίος επιζών από τους 5 κοσμοναύτες του προγράμματος Βοσχόντ. Σημειώνεται ότι οι Αμερικανοί κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τον πρώτο διαστημικό περίπατο εκτός σκάφους με τον αστροναύτη Έντουαρντ Γουάιτ τρεις μήνες αργότερα, τον Ιούνιο του 1965.
Γιά νά δείτε ολόκληρο τό λήμμα τής Βικιπαίδεια πατήστε :     ΕΔΩ

Φρανκφούρτη : Διεθνής έκθεση βιβλίου 16 έως και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου (καί ελληνική συμμετοχή)

Η Ελλάδα στη διεθνή έκθεση βιβλίου Φρανκφούρτης

Πάνω από χίλιοι τίτλοι βιβλίων από δεκάδες εκδοτικούς Οίκους θα προβληθούν από το ελληνικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, τη σημαντικότερη διεθνή έκθεση βιβλίου σε όλο τον κόσμο, που πραγματοποιείται από σήμερα 16 έως και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, με κεντρικό σύνθημα «Δημιούργησε την επανάστασή σου» και τιμώμενη χώρα τη Νορβηγία.