Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

"...η Σούλα παντρεύτηκε το Μήτσο που της έταξε ότι θα την πάει στο Παρίσι, που ο Μήτσος δεν δίνει του αγγέλου του νερό και η Σούλα τώρα...."

Για πες; Ο Μήτσος φταίει;
Έχω μια φίλη που το '15 ψήφισε το ΣΥΡΙΖΑ.
Δύο τρεις μήνες μετά, με πήρε τηλέφωνο κι έσκουζε.
"Τους ψήφισα", μου λέει "και να τα αποτελέσματα. Δεν κατάργησε τον ΕΝΦΙΑ. Την ψήφο μου πίσω".
Λέω σόρι, αυτό ήταν το μοναδικό κριτήριό σου που ψήφισες Συριζα; Για να σου κόψει τον ΕΝΦΙΑ;
Λεει ναι, τι άλλο;
Λέω και πώς θα στον έκοβε..
καλη μου τον ΕΝΦΙΑ;
Δλδ, αν με ρωτούσες εμένα να σου πω τι θα έκανε ο Συριζα απ'όσα είχε πει, πιο πιθανό έβρισκα να πηγαίναμε στο φεγγάρι, παρά να κόψει τον ΕΝΦΙΑ. Το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ που πίστευα είναι ότι θα έκοβε τον ΕΝΦΙΑ. Με τι λεφτά θα το έκανε αυτό; Εντάξει, δεν θέλει και phd στα οικονομικά αυτό για να το σκεφτείς.
Λένε τα κόμματα διάφορα...
Γενικά λένε οι άνθρωποι διάφορα. Ότι θέλει λέει καθένας, τσάμπα είναι.
Εσύ ΔΕΝ σκέφτεσαι;
Στις εθνικές εκλογές του 2019, 38,99% των κατοίκων της Λέσβου (22.674 άνθρωποι) ψήφισαν Νέα Δημοκρατία.
Στη Χίο το 45,65% (13.894 άνθρωποι).
Πρώτο κόμμα και στα δύο νησιά (τρία αν βάλουμε και τη Μυτιληνη μέσα).
Είναι απολύτως βέβαιο, δεν χρειάζεται καν κουβέντα, ότι στην πλειοψηφία τους αυτοί οι άνθρωποι ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία με πρωταρχικό κριτήριο την προεκλογική υπόσχεση ότι τα νησιά τους θα αποσυμφορηθούν από τους πρόσφυγες.
Το που θα πήγαιναν οι πρόσφυγες, ουδείς ασχολήθηκε, είναι κλασική περίπτωση "μακριά από τον τέτοιο μου κι ας είναι και μια σπιθαμή".
Έξι μήνες αργοτερα, τους δέρνουν τα -δικά τους- ΜΑΤ, επειδή οι πρόσφυγες όχι μόνο δεν θα φύγουν, αλλά η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τους μπουζουριάσει σε μόνιμες "κλειστές" δομές, όταν ήμουνα μικρή τα λέγαμε στρατόπεδα αυτά.
Και βέβαια πολλοί από τους 36.568 συμπολίτες μας δεν θέλουν. Και διαμαρτύρονται και τρώνε ξύλο και κρότου λάμψης στο δόξα πατρί και θέλουν λέει την ψήφο τους πίσω.
Γιατί τρώτε ξύλο από τα ΜΑΤ της κυβέρνησης που ψηφίσατε, αγαπητοί 36.568 συμπολίτες;
Επειδή όταν ακούσατε τα περί αποσυμφορήσεως, ΔΕΝ σας ένοιαζε που και πώς και τι, δεν ρωτήσατε καν οι περισσότεροι ποιο είναι το σχέδιο, δεν εξετάσατε αν το υποτιθέμενο σχέδιο ήταν ρεαλιστικό, δεν σκεφτήκατε ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι που ψηφίζετε δεν θα έφερναν ΠΟΤΕ τους πρόσφυγες στην ηπειρωτική χώρα -είναι ξεκάθαρο αυτό-, ότι δεν μπορούν να πεταξουν τοσες χιλιάδες ανθρώπους στη θάλασσα και ότι δεν έχουν και πουθενά να τους στείλουν.
Χασατε τη μεγάλη εικονα και εστιάσατε ΜΟΝΟ σε αυτο που θέλατε να ακούσετε.
Ψηφίσατε ένα κομμα, αγνοώντας όλα τα υπόλοιπα που πρεσβευει -τα οποια τώρα κάνει πράξη στο κεφάλι σας- και ακουγοντας μόνο αυτό που σας αφορουσε. Και αγνοώντας εξίσου τις αντικειμενικές συνθήκες.
Όπως ψηφίζει το 90% δηλαδή.
Εντάξει, και η Σούλα παντρεύτηκε το Μήτσο που της έταξε ότι θα την πάει στο Παρίσι, που ο Μήτσος δεν δίνει του αγγέλου του νερό, και η Σούλα τώρα τη βγάζει με μονοήμερες στο Βραχάτι και γκρινιάζει.
Για πες; Ο Μήτσος φταίει;

Mαρία Δεδούση / fb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.