Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

'Ενα σκόρδο γιά τό ΜΑΤ-ιασμα...!

Μετά το χειροκρότημα, βγήκαν και τα όπλα!


Στον ειδικό φρουρό, που σημάδεψε φοιτητές με το όπλο του, αντανακλώνται όλες οι εμμονές και οι ιδεοληψίες που καθοδηγούν την πολιτική της κυβέρνησης. Που μιλούσε για κατάργηση «ασύλου», η οποία θα έδιωχνε την «ανομία» από τα Πανεπιστήμια αλλά τελικά όχι μόνο τα κρούσματα βίας έχουν πολλαπλασιαστεί, και σε πλήθος και σε ένταση, αλλά φτάσαμε στο σημείο να βγαίνουν όπλα μέσα σε Πανεπιστήμιο, μέρα μεσημέρι, ενώ το ποινικό έγκλημα δρα ανενόχλητο. Και μόνο με τη δημοσιοποίηση των ντοκουμέντων (κεντρική φωτογραφία), σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα υπήρχαν παραιτήσεις. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για δεύτερο περιστατικό μέσα σε λίγες ημέρες με ειδικούς φρουρούς (σημ: είχε προηγηθεί το επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Γκάζι) που προσελήφθησαν στην αστυνομία με μια διαδικασία παρωδία με πλήθος παρατυπιών και καταγγελίες για κομματικά ρουσφέτια. Είναι ενδεικτικό πως προσελήφθησαν ακόμη και άτομα με ποινικό μητρώο, ενώ οι νέοι ειδικοί φρουροί βγήκαν στους δρόμους με ελάχιστη εκπαίδευση, αναπαράγοντας το στερεότυπο του παλιού «χωροφύλακα».
Αξίζει να σημειωθεί πως το πρωτοφανές περιστατικό έρχεται λίγες ώρες μετά την πανηγυρική αθώωση από τη Δικαιοσύνη των δύο φοιτητών που είχαν συλληφθεί με «συνοπτικές διαδικασίες» στο ίδιο μέρος, στην ΑΣΟΕΕ, το Νοέμβριο. Τότε τα ΜΑΤ είχαν εισβάλει και ξυλοκοπούσαν αδιακρίτως φοιτητές μέχρι και δημοσιογράφους σε μια «προληπτική» καταστολή! Στο δικαστήριο καταρρίφθηκε κάθε κατηγορία κατά των δύο φοιτητών και αποκαλύφθηκε το μέγεθος της αστυνομικής αυθαιρεσίας. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι αν δεν είχε καταγραφεί σε βίντεο η σκηνή με το όπλο στην ΑΣΟΕΕ, κάποιοι φοιτητές θα είχαν σήμερα την ίδια τύχη. Όπως άλλωστε έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.
Φαίνεται πως με «λυμένα τα χέρια» πλέον η Αστυνομία, όπως διατυμπανίζουν προκλητικά οι συνδικαλιστές, υπερβαίνει κάθε όριο, αποδεικνύοντας ότι είναι πολύ εύκολο να προκύψει νέος «Κορκονέας», ενώ η πολιτική ηγεσία φροντίζει να εδραιώνει στο προσωπικό της ΕΛΑΣ την αίσθηση της ασυδοσίας.
Το αφήγημα της «ασφάλειας» καταρρέει κάθε μέρα κάτω από τη σκληρή και αναίτια καταστολή, ενώ το κοινό έγκλημα «αλωνίζει» και οι συμμορίες ανταλλάσσουν πυροβολισμούς στο κέντρο της Αθήνας. «Το ξύλο είναι στοιχείο αναγκαστικότητας» είχε πει «γλυκά» πριν από λίγο καιρό ο Μάκης Βορίδης και πλέον το «δόγμα» γίνεται αντιληπτό και στους νησιώτες, σε Λέσβο και Χίο, οι οποίοι είδαν τους τόπους τους να καταλαμβάνονται με μια μεταμεσονύκτια, στρατιωτικού τύπου απόβαση των ΜΑΤ. Άγριο ξύλο, χημικά και ακραία καταστολή χωρίς διακρίσεις, μια πρωτοφανής εισβολή για να επιβληθεί η αποτυχημένη πολιτική των κλειστών κέντρων στο προσφυγικό με επιτάξεις ολόκληρων περιοχών.
Πάντως σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η αποδοχή είναι τόσο μεγάλη που οι αστυνομικοί περπατάνε στους δρόμους και τους χειροκροτούν! Και μετά το χειροκρότημα βγήκαν και τα όπλα... Και ό,τι ήθελε προκύψει.
 

από : Τvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.