Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια

Ανθή Δοξιάδη. Κόρη του πρωτοπόρου αρχιτέκτονα και πολεοδόμου, Κωνσταντίνου Δοξιάδη. Μεγάλωσε στην σκιά της αυστηρότητας αλλά και της ευαισθησίας του. Έβρισκε καθημερινά γιασεμιά περασμένα στις βελόνες του πεύκου, που μάζευε ο ίδιος. Ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας την κράτησε καθηλωμένη στο παιδικό της.. κρεββάτι για δύο χρόνια, παρατηρώντας τους μεταξοσκώληκες να υφαίνουν το μετάξι. Τότε έμαθε να αφουγκράζεται τις συζητήσεις των μεγάλων και να σκαλίζει τις ψυχές των ανθρώπων.
Αυτό το ορυχείο την οδήγησε να γίνει παιδοψυχολόγος, επάγγελμα που ασκεί έως και σήμερα. Στα μικρά κείμενα του βιβλίου της «Ρίζες και Φτερά» μπορεί κάθε ένας από εμάς να βρει απαντήσεις για το τι γίνεται με τα παιδιά μας πέραν του «μαμ και νάνι». Μας βοηθά να ακούμε τα παιδιά μας καλύτερα με το «τρίτο» αυτί. Δίνει έμφαση στην βρεφική και παιδική ηλικία γιατί αυτή προετοιμάζει με τον καλύτερο τρόπο την εφηβεία αλλά και την ζωή τους ολόκληρη.
Η Ανθή Δοξιάδη συζητά με τη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου και τη δημοσιογράφο Αλεξάνδρα Χριστακάκη στην εκπομπή «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» του Δευτέρου Προγράμματος και απαντά σε ερωτήματα γονέων, το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020 από τις 19:00 ώς τις 21:00.
Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Λίνα Νικολακοπούλου, Αλεξάνδρα Χριστακάκη.
Συντονιστείτε στο Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 & 102,9!
Info:
Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, ώρα 19:00-21:00
Εκπομπή: «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια»
Ανθή Δοξιάδη
Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero
Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.