Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Οι κατήγοροι σύντομα κατηγορούμενοι...

Τσοβόλας: Οι κατήγοροι πολύ σύντομα θα γίνουν κατηγορούμενοι...
Η απάντηση των συνηγορων του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, Δημήτρη και Λυδία Τσοβόλα, για το πόρισμα της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ:
«Τα πορίσματα αποτελούν μνημεία παράνομης και απαράδεκτης απόπειρας παρέμβασης α) στην τακτική δικαιοσύνη που διενεργεί ανάκριση σε βάρος του Ανδρέα Λοβέρδου και β) στους Εισαγγελείς Διαφθοράς και στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, στους οποίους εκκρεμούν οι υποθέσεις Γεωργιάδη και Αβραμόπουλου, τα πορίσματα των δύο αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, αντίστοιχα και η μήνυση Μιωνή κατά των δημοσιογράφων Γιάννας Παπαδάκου κλπ.

Τώρα αποκαλύπτεται πλήρως γιατί η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Προκαταρκτικής Επιτροπής, παρακάμπτοντας τους νόμους και παραβιάζοντας τα θεμελιώδη δικαιώματα του φερόμενου ως ύποπτου Παπαγγελόπουλου, βιάζονταν να καταθέσουν τα πορίσματά τους, χωρίς προηγουμένως να αποφανθούν οι αρμόδιοι δικαστές, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών και ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών επί των ανωτέρω υποθέσεων. Τα πορίσματα της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ τελείως παρανόμως χαρακτηρίζουν τους τελευταίους (δημοσιογράφους) και τους Εισαγγελείς Διαφθοράς ως συμμέτοχους, χωρίς αυτοί να κληθούν μέχρι σήμερα να δώσουν εξηγήσεις, ούτε για να εξεταστούν ως μάρτυρες από οποιαδήποτε Αρχή. Η προσπάθεια παρέμβασης στη Δικαιοσύνη από την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ είναι πλέον αδίστακτη και απροσχημάτιστη και θα πρέπει οι αρμόδιοι φορείς της Δικαιοσύνης να προβούν στις νόμιμες ενέργειες. Αποδεικνύεται πλήρως ότι η ανυπαρξία ενοχοποιητικών στοιχείων σε βάρος του Παπαγγελόπουλου και των φερόμενων αδίκως και παρανόμως ως συμμέτοχων δημοσιογράφων και Εισαγγελέων Διαφθοράς, οδηγεί απροσχημάτιστα τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ σε περαιτέρω υπονόμευση του κύρους της Δικαιοσύνης και της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Η πολιτική σκευωρία δεν θα περάσει.

Οι κατήγοροι πολύ σύντομα θα μετατραπούν σε κατηγορούμενους».

Αφού τό είπε και η τηλεόραση...!

 Τό είπε άλλωστε καί η τηλεόραση...
Αθλιότητα και ασύστολο ψέμα, χαρακτήρισε το υπουργείο του Χρυσοχοΐδη, τις αναφορές για άγριο ξυλοδαρμό του 26χρονου από τον Βόλο, που πέθανε ξαφνικά. Και ας ήταν ο ίδιος ο 26χρονος που έκανε την καταγγελία. Και ας υπάρχει και βίντεο που δείχνει τον ξυλοδαρμό.

Αθλιότητα και ασύστολο ψέμα ήταν και οι διαμαρτυρίες για τον ξυλοδαρμό του Ινδαρέ από αστυνομικούς μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Ομοίως και το βίντεο με την άγρια κακοποίηση δύο νέων από ένστολους στα Σεπόλια.
Και το όργιο καταστολής στη Χίο και τη Λέσβο πριν μερικούς μήνες από τα ΜΑΤ, αθλιότητα και ψέμα και αυτό. Τι και αν υπήρχαν καμιά δεκαριά βίντεο με τους αστυνομικούς να σπάνε αυτοκίνητα, να δέρνουν και να τραμπουκίζουν πολίτες απρόκλητα. Άθλια fake news όλα.
Αλλά και τα άλλα βίντεο, που δείχνουν τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΡΑΣΗ να σπάνε καταστήματα στα Εξάρχεια ή να εφορμούν με τα μηχανάκια πάνω σε ειρηνικούς διαδηλωτές στην Πανεπιστημίου, και αυτά αθλιότητες και ασύστολα ψέματα είναι.
Γιατί η ελληνική αστυνομία δεν αυθαιρετεί, δεν δέρνει, ούτε παρανομεί και όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο, διαδίδουν αθλιότητες και ασύστολα ψέματα, για να σπιλώσουν μια υποδειγματική υπηρεσία.
Πώς είπατε; Τα είδατε με τα ίδια σας τα μάτια; Μα είστε σοβαροί τώρα, τα μάτια σας θα πιστέψετε ή την αστυνομία και το υπουργείο;
Μην υποκύπτετε στην αθλιότητα και το ψέμα, εμπιστευτείτε τυφλά τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την αστυνομία. Λένε την αλήθεια, ακόμα και όταν ψεύδονται. Σας προστατεύουν ακόμα και όταν σας σκοτώνουν. Το βεβαιώνει άλλωστε και η τηλεόραση.


Δημήτρης Τσίρκας / fb
15, July, 2020
agitatoras: Το βεβαιώνει άλλωστε και η τηλεόραση...

Κρατικοδίαιτοι αντικρατιστές καί "Τσαρλατάνοι τής ελεύθερης αγοράς"...

07/07/2020 Κρατικοδίαιτοι Αντικρατιστές
Πέρσι τέτοια εποχή, στις 28/6/2019, έγραφα στην ΑΥΓΗ για την Ayn Rand, τον ιδεολογικό φάρο της Μιράντας Ξαφά, και το ότι θεωρείται σύντομο ανέκδοτο στους φιλοσοφικούς κύκλους. Και αυτό γιατί γράφει για τον δυναμισμό ενός αχαλίνωτου καπιταλισμού χωρίς όρια σε μυθιστορήματα με χαρακτήρες αντίστοιχου βάθους και πολυπλοκότητας του Σκούμπι Ντου.
Τώρα διαβάζω από το Reuters ότι το ινστιτούτο για την Ελεύθερη Αγορά της φανατικής αντικρατίστριας, που απεχθάνεται τους φτωχούς και την κοινωνία,  αλλά και την κρατική παρέμβαση, ενισχύθηκε οικονομικά από το κράτος, μέσω και των φόρων που πληρώνουν οι φτωχοί, με ένα κρατικό δάνειο ύψους έως ενός εκατομμυρίου για να συνεχίσει να μας λέει πόσο κακές είναι οι κρατικές παρεμβάσεις. Είναι μια υπέροχη ειρωνεία. Φαντάζομαι ο εκδότης του «Φιλελευθέρου» που πρόσφατα ενισχύθηκε από την λίστα Πέτσα θα  κάνει  τον οργανισμό τιμώμενο μέλος του νέου του club «Κρατικοδίαιτοι Αντικρατιστές».
(απόσπασμα από δημοσίευση στό tvxs.gr)

 Σημείωση : Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή ‘‘Νέα Μύκονο’’

Mahalia Jackson. We Shall Overcome

«Δεν αντέχουμε να πάμε σε νέο lockdown» λέει ο Μόσιαλος...

Μόσιαλος: Δεν αντέχουμε να πάμε σε νέο lockdown
«Δεν αντέχουμε να πάμε σε νέο lockdown. Oι επιπτώσεις στην οικονομία και την υγεία θα είναι αρνητικές. Θα χρειαστούν όμως επιλεκτικά νέες παρεμβάσεις και όχι απλώς συστάσεις καλής συμπεριφοράς». Aυτό υπογραμμίζει ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής του LSE και εκπρόσωπος της Ελλάδας για τον κορωνοϊό στους διεθνείς οργανισμούς.
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής προειδοποιεί ότι «δεν πρέπει να θεωρούμε ότι μόνο τα εισαγόμενα κρούσματα θα είναι το πρόβλημα, και αν κλείσουμε τα σύνορα θα είμαστε εντάξει». «Θα υπάρχουν και εγχώρια αν δεν προσέξουμε» αναφέρει και προσθέτει ότι τώρα δεν χρειάζεται πανικός αλλά σχέδιο για να μην έχουμε δεύτερο κύμα.
Ολόκληρη η ανάρτηση Μόσιαλου:
Τους τελευταίους δυο μήνες, μετά την αποκλιμάκωση των μέτρων, δεν σταμάτησα να τονίζω ότι ο κορωνοιός δεν εξαφανίστηκε. Αρκετοί φίλοι μου έλεγαν: κάνε και αναρτήσεις για άλλα θέματα, ο κόσμος δεν θέλει να ακούει πλέον για τον ιό. Έχουμε κουραστεί όλοι μας.
Συνέχισα όμως με καθημερινές αναρτήσεις και ενημερώσεις για τις υγειονομικές και ιατρικές επιπτώσεις του ιού αλλά και με παράθεση στοιχείων από τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και το Ισραήλ. Μίλησα για την έξαρση της πανδημίας σε ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Επέμενα ότι αν δεν εφαρμόσουμε όλοι τα μέτρα (όχι μόνο οι απλοί πολίτες αλλά και τα δημόσια πρόσωπα) θα έχουμε πρόβλημα.
Ότι θα έχουμε εγχώρια και ορφανά κρούσματα γιατί δεν μηδενίσαμε την παρουσία του ιού στη χώρα μας. Είχαμε βέβαια καταφέρει να μειώσουμε σε σημαντικό βαθμό τον αριθμό των κρουσμάτων. Αναφέρθηκα στο παράδοξο της πρόληψης: όταν τα μέτρα πετυχαίνουν τότε υπάρχει μερικές φορές η αίσθηση ότι δεν υπήρξε πρόβλημα. Ότι δεν πρέπει να θεωρούμε ότι μόνο τα εισαγόμενα κρούσματα θα είναι το πρόβλημα, θεωρώντας ότι αν κλείσουμε τα σύνορα θα είμαστε εντάξει. Θα υπάρχουν και εγχώρια αν δεν προσέξουμε.
Τώρα δεν χρειάζεται πανικός αλλά σχέδιο για να μην έχουμε δεύτερο κύμα, προσεκτική ανάλυση των δεδομένων και διεπιστημονική προσέγγιση της εξελισσόμενης κατάστασης.
Δεν αντέχουμε να πάμε σε νέο lockdown. Οι επιπτώσεις στην οικονομία και την υγεία θα είναι αρνητικές. Θα χρειαστούν όμως επιλεκτικά νέες παρεμβάσεις και όχι απλώς συστάσεις καλής συμπεριφοράς. Και ενιαία οριζόντια προσέγγιση και για τα πάρτι σε κοσμικά νησιά και για τα πανηγύρια.
Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό μέχρι να βρεθούν επαρκείς θεραπείες και αποτελεσματικά εμβόλια.

Η Πάρος έκοψε πρώτη τό νήμα : Εντοπίστηκε τό πρώτο κρούσμα κορωνοϊού...

Πάρος: Εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού...
Θετική στη νόσο μια γυναίκα - Εντός της ημέρας θα ανιχνευτούν οι υγειονομικοί (εντός και εκτός Κέντρου Υγείας) που δυνητικά εκτέθηκαν στον ιό. 

Το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην Πάρο ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης το Κέντρο Υγείας του νησιού. Πρόκειται για Ελληνίδα, με ιδιόκτητη κατοικία στο νησί.

Ενημερώθηκαν εντός μίας ώρας από την διάγνωση, οι αρμόδιοι φορείς (ΕΟΔΥ, ΕΚΕΠΥ) αλλά και το Αστυνομικό Τμήμα Πάρου. Εντός της ημέρας θα ανιχνευτούν οι υγειονομικοί (εντός και εκτός Κέντρου Υγείας) που δυνητικά εκτέθηκαν στον ιό.

«Επειδή πολύ συχνά τα κρούσματα δεν είναι μονήρη, η αυστηρότατη τήρηση όλων των μέτρων προστασίας, καθίσταται αυτή τη στιγμή πιο σημαντική από ποτέ. Τηρούμε τις αποστάσεις, φοράμε μάσκα,πλένουμε τα χέρια μας, ώστε να περιορίσουμε το πρόβλημα πριν λάβει μεγάλες διαστάσεις» τονίζει στην ανακοίνωσή του το Κέντρο Υγείας του νησιού...

 
Σημείωση : Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή ‘‘Νέα Μύκονο’’