Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Μεσολαβεί χάσμα ...χασμάτων!






















Σημείωση ‘‘Νέας Μυκόνου’’ : Τό σκίτσο είναι τού Δημήτρη Χαντζόπουλου (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 25/8/2020)
Σημείωση : Ο τίτλος προστέθηκε από τή ‘‘Νέα Μύκονο’’

"La moyenne..."


Σκίτσο τού Γιάννη Δερμεντζόγλου (25/8/2020 tvxs.gr)

Τά "βρόντηξε" κι ο έχων πολύ καλές σχέσεις μέ τόν Πρωθυπουργό, διεθνούς φήμης καθηγητής Δερμιτζάκης, αηδιασμένος...

25.8.20

Ο Δερμιτζάκης «χτυπά» το Μαξίμου...
Ο Δερμιτζάκης «χτυπά» το ΜαξίμουMε σκληρά πυρά κατά της κυβέρνησης και της ανύπαρκτης πολιτικής για την έρευνα παραιτήθηκε ο καθηγητής Μανώλης Δερμιτζάκης από το νεοσυσταθέν και με πολλά ταρατατζούμ παρουσιασμένο Εθνικό Συμβούλιο Ερευνας, Τεχνολογίας, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ).

Η αποκάλυψη πως τόσο ο ίδιος όσο και το όργανο δεν ήταν παρά μια βιτρίνα έρευνας για μια «επιφανειακή υποστήριξη της επιχειρηματικότητας» αφήνει σαφείς αιχμές για τον τρόπο που εννοεί η κυβέρνηση την έρευνα, ουσιαστικά τη διαιώνιση της γνωστής στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ πολιτικής των επιλεκτικών χρηματοδοτήσεων σε γνωστά ή ευκαιριακά λόμπι του χώρου.

Παθογένεια
Ο διεθνούς φήμης καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και επικεφαλής της επιτροπής δεν μάσησε τα λόγια του χάριν της πολιτικής. Τουναντίον. Παρά την καλή σχέση με τον πρωθυπουργό και τις κοινές πολιτικές αφετηρίες, ο έμπειρος και σπουδαίος επιστήμονας δεν διστάζει να στηλιτεύσει την ελληνική πολιτική παθογένεια την οποία, προφανώς, χρεώνει και στην κυβέρνηση που τον κάλεσε. 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα», μιλώντας για «μικροπολιτικές των υπουργείων», ουσιαστικά δηλώνει πως...