Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

"Columbia"

Εν πλώ
Εν πλώ ολόκληρο

Τούς χαλάει "τή μανέστρα" ο Μόσιαλος...

Κυβερνητική ενόχληση για τον Μόσιαλο...
Παρότι ο Ηλίας Μόσιαλος είχε ξεκαθαρίσει ευθύς εξαρχής ότι δεν σκοπεύει να σταματήσει να εκφράζει την άποψή του παρά την ανάληψη καθηκόντων εκπροσώπου της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς για τον κορωνοϊό, φαίνεται ότι αρκετοί στην Αθήνα γκρινιάζουν για τις τοποθετήσεις του διαπρεπούς καθηγητή.

Ο Μόσιαλος, προ ημερών, άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν έχει ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης του κορωνοϊού, ενώ χθες, μιλώντας στον ΑΝΤ1, προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω: επισήμανε ότι η κυβέρνηση βιάστηκε να βγάλει τη χώρα από το lockdown, ενώ επέμεινε στην αποδόμηση του κυβερνητικού σχεδίου αναφορικά με την επαναλειτουργία των σχολείων: 

συγκεκριμένα, επανέλαβε την ανάγκη για μικρότερα τμήματα στα σχολεία, ζητώντας να αξιοποιηθούν είτε κτηριακές υποδομές των δήμων, είτε να υιοθετηθεί η λύση της εκ περιτροπής διδασκαλίας. Άλλωστε, ο ίδιος προειδοποίησε πως «δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι τα παιδιά μεταδίδουν δυσκολότερα τον ιό», με ό,τι αυτό συνεπάγεται... 

Και όλα αυτά δεν αρέσουν σε αρκετούς κυβερνητικούς, καθώς ο Ηλίας Μόσιαλος είναι από τους καθηγητές που έχουν επιρροή στην κοινή γνώμη αναφορικά με την πανδημία και τη διαχείρισή της...

matrix24.gr

Πώς έγινε η καταστροφή στήν Πάρο μέ τό “νόμο τής σιωπής”...

Oμερτά Covid-19: Η ανατομία της καταστροφής στην Πάρο
Την πελατειακή κουλτούρα, τα ελλείμματα του συστήματος δημόσιας υγείας, την ανευθυνότητα της πολικής προστασίας καθώς και εγκληματικά λάθη,  καταγράφει στο αποκαλυπτικό κείμενο για το Tvxs.gr, ο Γιώργος Παπανικολάου, ψυχίατρος-ψυχαναλυτής, διευθυντής του ιατροπαιδαγωγικού κέντρου Olga Spizer στο Παρίσι.
«Πηγαινοέρχομαι στην Πάρο, τόπο καταγωγής μου, από το 1964. Έχω βιωματική εμπειρία της εξέλιξης του νησιού σε έναν από τους πιο δυναμικούς τουριστικούς προορισμούς της χώρας και μέσω του “Συλλόγου Φίλων της Πάρου” έχω προσπαθήσει να συμβάλω στην αειφόρο ανάπτυξη του νησιού με ιδιαίτερη έμφαση στο σύστημα δημόσιας υγείας που παρουσιάζει σοβαρά ελλείμματα.
Το φετινό καλοκαίρι ήταν τραυματικό για όλους όσοι συνδέονται με την Πάρο. Η αγωνία για τα τουριστικά κέρδη πυροδότησε μια αλλοπρόσσαλλη διαχείριση της υγεινονομικής κρίσης, με περισσότερο κεντρική και λιγότερο τοπική εύθύνη, με καταστροφικά αποτελέσματα ακόμη και για την οικονομία του νησιού, στο όνομα της οποίας θυσιάστηκε η πρόληψη.
Το χρονικό της καταστροφής: