Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

"Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο όταν η κυβέρνηση έχει άδικο", έλεγε ο Βολταίρος...

Για να... το πει ο Βολταίρος...


...αυτός ο τεράστιος Γάλλος φιλόσοφος, κάτι θα ήξερε...

"Πιττακιον" (matrix24.gr)

Ανάλγητοι οι Ευρωπαίοι εταίροι...

2.10.20 

...επιβραβεύουν την Τουρκία και τιμωρούν την Ελλάδα και την Κύπρο…
Όλοι εναντίον της Κύπρου, λοιπόν… 
Όπως τον Απρίλιο του 2004, όταν οι πάντες, εκτός της Μόσχας, απαίτησαν από το λαό του νησιού να αποδεχθεί το φιλοτουρκικό και ρατσιστικό σχέδιο Ανάν.

Αντί να …ακούσουν οι «ξεροκέφαλοι» Ελληνοκύπριοι και να παραδώσουν την Πατρίδα τους στους Τούρκους, απάντησαν με ένα βροντερό όχι. Τους απείλησαν ότι “θα πέφτουν κεραμίδια στα κεφάλια τους”. Δεν φοβήθηκαν. Και η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ακόμα όρθια και τους δείχνει ότι δεν φοβάται…

Τώρα βλέπουμε το ίδιο ακριβώς σκηνικό, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Οι Γερμανοί και άλλοι εταίροι της Ελλάδας και της Κύπρου, επιχειρούν να τιμωρήσουν τη Λευκωσία και όχι την κατοχική δύναμη Τουρκία, την οποία μάλιστα θα επιβραβεύσουν, για να …δεχθεί να εισέλθει σε διαδικασία διαλόγου με την Ελλάδα! Που φτάσαμε…

Η ευρωπαϊκή συμπεριφορά είναι απαράδεκτη, άθλια και ελεεινή. Και το χειρότερο όλων είναι ότι αυτή η συμπεριφορά είναι πάνω απ’ όλα αντι-ευρωπαϊκή. Αυτές είναι οι αρχές της ενωμένης Ευρώπης; Αυτή είναι η Ευρώπη των λαών και της αλληλεγγύης;
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ κοντά στη Νίσυρο - Συναγερμός λόγω του ηφαιστείου

Λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους, ο σεισμός δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί...

Iσχυρός σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 25 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Νισύρου στο νότιο Αιγαίο.
Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 114 χιλιόμετρα. Λόγω του μεγάλου εστιακού βάθους, ο σεισμός δεν έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί.
Ωστόσο, το γεγονός ότι στη Νίσυρο υπάρχει το ηφαίστειο, υποχρεώνει την Πολιτική Προστασία να.. ενεργοποιήσει ειδικό πρωτόκολλο αντίδρασης, με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να έχουν τεθεί ήδη σε συναγερμό. Το πρωτόκολλο προβλέπει την κινητοποίηση των υπηρεσιών για να διαπιστωθούν τυχόν φαινόμενα κατολίσθησης ή άνοδος στον κυματισμό της θάλασσας.
Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στην αυτοποιημένη λύση του είχε αναφέρει ότι η δόνηση ήταν 5 Ρίχτερ, ωστόσο, μετά έγινε αναθεώρηση καθώς ο σεισμός ήταν ισχυρότερος.
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 14:05 και προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές.