Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020

«Ο Τραμπ τελείωσε»

Το σύνθημα «Ο Τραμπ τελείωσε» είναι γραμμένο σε διάβαση της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ
 Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020

Στήν υγειά τών "εξαρτημένων" κορόιδων...


Η συμπτωματικά αφελής αποστροφή του Μητσοτάκη ότι «γνωρίζει πως υπάρχουν άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους» είναι διπλά αποκαλυπτική. 

Προδίδει πόσο αποκομμένος είναι από την πραγματικότητα των εργαζομένων, θεωρώντας μάλλον, ότι πολλοί από αυτούς δουλεύουν από χόμπι και όχι για να επιβιώσουν. 

Αποκαλύπτει όμως και μια βαθύτερη αλήθεια για το σύστημα που ζούμε. 

Οι άνθρωποι στον καπιταλισμό είναι όντως εξαρτημένοι και ο μισθός είναι πράγματι το ναρκωτικό τους, αυτό που ικανοποιεί, όχι τις επιθυμίες τους, αλλά (κάποιες από) τις ανάγκες τους και ταυτόχρονα, τους δεσμεύει στη δουλειά και το αφεντικό τους. Όταν δε εκλίπει εμφανίζονται πολλά και οδυνηρά συμπτώματα στέρησης.

Μπράβο λοιπόν στον Μητσοτάκη που μας υπενθύμισε ότι η εργασία στον καπιταλισμό εκτός από σκλαβιά, είναι και εξάρτηση. Μια εξόχως καταπιεστική και αλλοτριωτική σχέση που στερεί την αυτονομία από τους ανθρώπους και τους μετατρέπει σε δούλους της ανάγκης και πρεζόνια του μισθού. 

Αλλά και πόσο τυχερός είναι αυτός που ευτύχησε να μην πέσει ποτέ σε τούτο το ναρκωτικό, αφού τον τρέφουμε εμείς πλουσιοπάροχα, μαζί με όλο του το σόι εδώ και τρεις γενιές.

Δεν ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00 με 5:00 το πρωί..

Δεν ισχύει, από αύριο, Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 6 το πρωί, η απαγόρευση κυκλοφορίας 21:00 με 5:00 το πρωί, όπως διευκρινίζουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας. 

Στο διάστημα αυτό θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο με την αποστολή SMS στο 13033 ή με τη συμπλήρωση της φόρμας κατ' εξαίρεση μετακίνησης που είναι διαθέσιμη στο forma.gov.gr ή με χειρόγραφη βεβαίωση (σύμφωνα με το υπόδειγμα) για τους ακόλουθους και μόνο λόγους: