Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Στήν Πρόεδρο τής Δημοκρατίας γιά τήν "Απαγόρευση των δημοσίων συναθροίσεων και την καταπάτηση του Συντάγματος"...

Σε Βουλή, Μαξίμου και Πρόεδρο Δημοκρατίας το κοινό κείμενο ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 

Aντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, καθώς και εκπρόσωπος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) παρέδωσαν το κοινό κείμενο διαμαρτυρίας σχετικά με την απαγόρευση των δημοσίων συναθροίσεων και την καταπάτηση του Συντάγματος (δείτε ΕΔΩ), στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα και στον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Σε δήλωσή της, αμέσως μετά, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι αρμόδιες για την κρίση της νομιμότητας της απόφασης αυτής είναι οι δικαστικές αρχές, ενώπιον των οποίων το ζήτημα εκκρεμεί. «Στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η χώρα προέχει το εθνικό συμφέρον, η αλληλεγγύη και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής» τόνισε καλώντας τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης. «Είναι καθήκον όλων και ελάχιστο χρέος στη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου» υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Στη συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, ο Κ. Τασούλας ρώτησε την αντιπροσωπεία αν το κείμενο αφορά την απαγόρευση της πορείας για το Πολυτεχνείο. «Όχι», ξεκαθάρισαν οι βουλευτές και ο εκπρόσωπος του ΣΦΕΑ. Όπως υπογράμμισαν, αφορά την άρση της απαγόρευσης για τις δημόσιες συναθροίσεις και την καταπάτηση του Συντάγματος. 

Στο κοινό κείμενο τα τρία κόμματα καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει ακόμη και τώρα την απαράδεκτη απόφασή της. «Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα και για τέσσερις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές» τονίζουν.  

Σημειώνουν ότι «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας» καθώς οι «φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος έχουν αποδείξει στην πράξη ότι κινητοποιούνται λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας».

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

από :       

Επιθεωρητής Κλουζώ : "Όπως γνωρίζετε, πάω μόνον σέ δύσκολες υποθέσεις"...

Αντικείμενο έρευνας ο πραγματικός αριθμός τών ΜΕΘ στό "ΣΩΤΗΡΙΑ"...
Πρωτοστατεί, αφιλοκερδώς, ο επιθεωρητής Κλουζώ ο οποίος δήλωσε :
"Όπως γνωρίζετε, πάω μόνον σέ δύσκολες υποθέσεις"...

Δώστε τα χρήματα για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό υπέρ της δημιουργίας ΜΕΘ

Λ
όγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης που λαμβάνει η πανδημία του Covid-19 στη χώρα μας αλλά και λόγω της ανεπάρκειας του δημοσίου συστήματος υγείας να ανταποκριθεί στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες νοσηλείας, και λαμβάνοντας υπόψιν και τον μη επαρκή αριθμό ΜΕΘ που διαθέτει η Ελλάδα, ζητάμε από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και το δημοτικό συμβούλιο, να διαθέσουν το ποσό που προορίζεται για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης υπέρ της δημιουργίας ΜΕΘ, όπου αυτό είναι αναγκαίο. 

Ας δείξουμε έμπρακτα την συμπαράστασή μας στους ανθρώπους που νοσούν αλλά και στο νοσηλευτικό προσωπικό που υπερβάλλει εαυτόν με όσα μέσα διαθέτει, υλικάκαι ψυχικά. 

Όχι άλλα χειροκροτήματα. 

Φτιάξτε ΜΕΘ.

πηγή : https://secure.avaaz.org/community_petitions/en/dimarhos_athinaion_doste_ta_hrimata_gia_ton_hristoygenniatiko_stolismo_yper_tis_dimioyrgias_meth/?fbclid=IwAR08Gi6ztLvvASPT29drj_H5mKp_DrMXtNkRedxRSuMA78DmYWbq1g-EH8k