Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Έχετε δεί τό μονόπρακτο τού Γκόγκολ μέ τίτλο : "Ο αστυνόμος ήτανε καλό παιδί"...;

   "Συγγνώμη" Χρυσοχοΐδη...
...κατόπιν εορτής...
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο Real fm, αναφερόμενος στις αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις που έγιναν την περασμένη Τετάρτη, στο Σύνταγμα, ενώ ήταν σε εξέλιξη συμβολική διαμαρτυρία για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών παραδέχτηκε πως «έχουν δίκιο οι συγκεκριμένες κυρίες. Θεωρώ ότι ήταν μια υπερβολή που δεν έπρεπε να γίνει, και οφείλω να ζητήσω και συγγνώμη για αυτό. Δεν έπρεπε να γίνει αυτή η υπερβολή.»    

Σημειώνεται ότι στη συγκέντρωση των φεμινιστικών συλλογικοτήτων είχαν τηρηθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.  «Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας κρατούσαμε όλες τις αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας. Όταν ζητήσαμε από τους αστυνομικούς να μας πουν το λόγο που μας προσάγουν, δεν μας έδωσαν καμία εξήγηση. Μας οδηγούν τώρα στο τμήμα με αστυνομικά βαν, ανά τριάδες και τετράδες αφού αρχικά ήθελαν να μας στριμώξουν σε περιπολικά», είχε καταγγείλει  η Κατερίνα Γιαννιούλα, μία από τις προσαχθείσες μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών του Δημοσίου Τομέα.  

Την ενέργεια του υπουργού σχολίασε ο Θανάσης Καμπαγιάννης, μέλος του του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών λέγοντας μεταξύ άλλων πως «έρχεται ο Χρυσοχοϊδης και λέει "ένα λάθος κάναμε μαντάμ» και προσθέτει:   «Το τραγικό είναι ότι νομίζει πώς ξεμπέρδεψε. Το κωμικό είναι ότι αναγκάζει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που δεν είχαν ανακοινώσει ούτε καν ως είδηση (!) τη σύλληψη των φεμινιστριών (σιγά την είδηση, τίποτα αξύριστες αριστερές θα ήταν!), να δημοσιοποιήσουν τώρα τη συγγνώμη του Υπουργού! Πόσο ακόμα να εκτεθεί η ναυαρχίδα Καθημερινή; »Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Χρυσοχοϊδης έχει μετατρέψει τον τίτλο του Υπουργείου του, την "Προστασία του Πολίτη", σε ανέκδοτο. Αλλά τη συγγνώμη του ούτε σαν ανέκδοτο δεν τη δεχόμαστε.»

Πλαφόν στα τεστ : Άργησαν αλλά αναγκάστηκαν νά καταλάβουν...

 Κορωνοϊός:Βάζουν πλαφόν στα τεστ...

...μετά από 9 μήνες ασύστολης κερδοσκοπίας...
 Χρειάστηκαν να περάσουν 9 μήνες από τη στιγμή που εμφανίστηκε η πανδημία στη χώρα και να σπάσει το φράγμα των 100.000 κρουσμάτων για να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση τα αυτονόητα. Ότι δηλαδή μπαίνει επιτέλους... τέλος στην αισχροκέρδεια με τα τεστ για τον Covid19. Μία αισχροκέρδεια που όλους αυτούς τους μήνες υπολογίζεται σε αρκετά εκατομμύρια. 

 Ειδικότερα ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά σε θέσπιση ανώτατων τιμών για τα τεστ ελέγχου για τον κορωνοϊό που γίνονται, προκειμένου να μην υπάρχουν, όπως ανέφερε φαινόμενα κερδοσκοπίας και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. 

 Σύμφωνα με τον Π. Σταμπουλίδη, για τα τεστ μοριακού ελέγχου η ανώτατη τιμή θα είναι τα 40 ευρώ, ενώ για τα Rapid tests (ταχείας δοκιμασίας αντιγόνου) τα 10 ευρώ. Πρόσθεσε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες ο αρμόδιος υπουργός θα καταθέσει σχετική τροπολογία για τα αγαθά και τις υπηρεσίες που αναγκαίες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ενώ στη συνέχεια θα εκδοθεί υπουργική απόφαση.

 Σημειώνεται ότι για το ελληνικό δημόσιο το κάθε τεστ μοριακού ελέγχου κοστίζει περίπου 13 ευρώ. 

Τό μάτς γιά τό άρρωστο παιδάκι : Και μόνο γι αυτό θα μείνει αξέχαστος...

 ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ΄ΑΥΤΟ
Τέλη του μακρινού 1984, ο Μαραντόνα μεσουρανούσε στη Νάπολη. Είχε φτάσει στο στάδιο Σαν Πάολο το καλοκαίρι εκείνης της χρονιάς ως η ακριβότερη έως τότε μεταγραφή στο κόσμο.
Εκείνη την εποχή ένας φτωχός πατέρας με άρρωστο παιδί, στην απόγνωσή του να βρει τα χρήματα που χρειάζονταν για την άμεση χειρουργική επέμβαση του, ζητάει από το προπονητή και τη διοίκηση των «Παρτενοπέι» να διοργανωθεί ένας φιλικός αγώνας της ομάδας στην μικρή επαρχιακή πόλη του.
Ο άνθρωπος δεν ζητιάνευε. Ήθελε η ομάδα που υποστήριζε να δείξει την αλληλεγγύη, τη συμπαράσταση και την ανθρωπιά της μπροστά στον άρρωστο γιο του, δίνοντας του χαρά μέσα στο πόνο του. Έλπιζε ακόμη ότι με τα λιγοστά εισιτήρια στις υποτυπώδεις κερκίδες του τοπικού γηπέδου να μαζευτούν κάποια χρήματα για να συμπληρώσει το τίμημα της επείγουσας επέμβασης στο μικρό αγόρι του.
Ο τότε πρόεδρος της Νάπολι Κοράντο Φερλαΐνο...