Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

Άρχισε καί η "Χειμερία νάρκη" τών σκαφών, ιδίως τών ξύλινων...

 Μετά τά "Νικολοβάρβαρα" (γιά αποφυγή ζημιών) καί έως τίς "Μαρτίνες"... 
(Μαρτίνες είναι οι μεγάλες κακοκαιρίες περί τήν ισημερία τού Μαρτίου)
...πού οι μεγάλες φουρτούνες καί οι "Προβέζες" είναι πολύ πιθανές... 
...όσα μικρά σκάφη (βάρκες, Καΐκια κλπ.) δέν έχουν σοβαρό λόγο νά παραμείνουν στή θάλασσα, αποσύρονται στή στεριά γιά ασφάλεια, συντήρηση κλπ...
Είναι κάτι πού συμβαίνει
από αρχαιοτάτων χρόνων -π.χ. οι νεόσοικοι- ειδικά σέ μέρη πού έχουν ιδιάζουσες καιρικές συνθήκες χωρίς νά έχουν, ταυτόχρονα, οργανωμένα καί ασφαλή λιμάνια...
Είναι ένα "συνήθειο" πού πολλές φορές αποβαίνει καί σωτήριο...

Χ. Φλωράκης στήν "Αυριανή" : «Εμείς είμαστε κουμπάροι. Μου βαφτίσατε το Άουντι Μερσεντές»...

Ο Μητσοτάκης επανέφερε τον «Αυριανισμό»...
Πέρασαν περισσότερο από 30 χρόνια από τότε που ο «αυριανισμός» σφράγιζε την πολιτική ζωή του τόπου με συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον των πολιτικών αντιπάλων τού τότε κραταιού ΠΑΣΟΚ. Κύριος στόχος ήταν η Αριστερά και οι ηγέτες της, τους οποίους η εφημερίδα του μακαρίτη Γιώργου Κουρή εμφάνιζε να... ζουν κρυφή πολυτελή ζωή σε αντίθεση με την ιδεολογία τους και την πραγματικότητα.

Ο Χαρίλαος Φλωράκης για παράδειγμα -παρά τη λιτή και φτωχική ζωή του- εμφανιζόταν να έχει βίλες, κότερα, εργοστάσια και να χρησιμοποιεί θωρακισμένη Μερσεντές για τις μετακινήσεις του. Ο ίδιος με αρκετή δόση χιούμορ, ενώπιον του Ανδρέα Παπανδρέου, είχε πει σε δημοσιογράφο της «Αυριανής»: «Εμείς είμαστε κουμπάροι. Μου βαφτίσατε το Άουντι (σ.σ. το κομματικό αυτοκίνητο με το οποίο κυκλοφορούσε) Μερσεντές».

Από τις συκοφαντίες της εφημερίδας αυτής δεν είχε γλιτώσει ούτε ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, τον οποίο εμφάνισε κάποια στιγμή σαν συνεργάτη των Γερμανών κατά τη διάρκεια της Κατοχής, δημοσιεύοντας πλαστή -όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια- φωτογραφία.

Αυτός ήταν ο «αυριανισμός». Ενας ιδιότυπος φασισμός που επιδίωκε να αντικαταστήσει την πολιτική αντιπαράθεση για ιδέες, θέσεις και προτάσεις με τη συκοφαντία και τη λάσπη.

Εκείνο το φαινόμενο φαίνεται πως αναβιώνει στις μέρες μας και μάλιστα στο διάστημα που ο Κυρ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο τιμόνι της Ν.Δ., είτε ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είτε ως πρωθυπουργός. Τη θέση, βέβαια, των μέσων ενημέρωσης του Γ. Κουρή πήραν τα μέσα ενημέρωσης που άμεσα ή έμμεσα ελέγχει ο Β. Μαρινάκης. Ο στόχος, όμως, παραμένει ίδιος: να συκοφαντηθεί πάση θυσία και με κάθε τρόπο ο πολιτικός αντίπαλος.

Είναι φανερό πως ο πρωθυπουργός δεν έχει διδαχτεί τίποτε. Ούτε από τη μεταπολιτευτική Ιστορία, ούτε από την οικογενειακή ιστορία του. Να του ζητήσει επομένως κάποιος να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να αποφύγει τον ολισθηρό δρόμο που διάλεξε, είναι μάλλον μάταιο.

Το μόνο που μένει είναι να υποχρεωθεί να ακολουθήσει τον δρόμο της διαφάνειας. Αντί να επιδίδεται στη συκοφάντηση των πολιτικών αντιπάλων του μέσω των φιλικών του μέσων ενημέρωσης, ας ακολουθήσει το παράδειγμα του Αλέξη Τσίπρα και ας δώσει στη δημοσιότητα όλα τα δεδομένα για τη δική του περιουσιακή κατάσταση. Το αντέχει;...
efsyn.gr

 

Επιτέλους : Αποκατάσταση του ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Μυκόνου...

Στον οριστικό Πίνακα κατατάχθηκε το έργο «Αποκατάσταση του ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Μυκονου» που εγκρίθηκε για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα LEADER και αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΟΠΣΑΑ.
Τελικός προυπολογισμός του έργου 143.764,99 € με ποσοστό 100% χρηματοδότησης.
Σύντομα θα κληθεί το Σωματείο "Φίλοι Λαογραφικού Μουσείου Μυκόνου" να υπογράψει με την ΑΝ.ΕΤ.ΚΥ. ΑΕ την σχετική σύμβαση , ώστε να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.
Ο στόχος που τέθηκε με την ίδρυση του σωματείου για την αποκατάσταση του μουσείου με σκοπό την ανάδειξη της τοπικης ταυτοτητας και της πολιτιστικης μας κληρονομιάς είναι πλέον εφικτός .
Τα έργα αποκατάστασης περιλαμβάνουν:
Αποξήλωση και αποκατάσταση των εξωτερικών και εσωτερικών σοβάδων,
Αντικατάσταση κουφωμάτων και ξύλινο κουβούκλιο (Μπουντί).
Αποκατάσταση ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, εγκατάσταση συναγερμού, συστήματος καμερών και συστήματος wi fi.
Σχετικες Μελετες
Το σωματείο θέλει να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του στον Κώστα Κατσουδα που ανέλαβε την υποβολή της αίτησης και μας οδήγησε ουσιαστικά σε αυτό το θετικό αποτέλεσμα ! Ευχαριστούμε επίσης το Βασίλη Μαργαρα που είναι παντα διπλα μας , την Σταματίνα Κοντου , το Σπύρο Αποστολου και την Κατερινα Μασσακη για την άμεση ανταπόκριση τους σε ο,τι τους ζητήθηκε , το Γιώργο Σταμουλη για την αμέριστη βοηθεια του τη Μαριγούλα Αποστολου ως υπεύθυνη του έργου και φυσικά το ΔΣ του σωματείου των Φίλων που ανέλαβε την πρωτοβουλία και πέτυχε το στόχο του
Μια δύσκολη και απαιτητική προσπάθεια που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2019 ,μετά την οριστική έγκριση της χρηματοδοτησης της σήμερα ,δίνει νέα πνοή στο μουσείο .
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ
Το Λαογραφικό Μουσείο Μυκόνου...