Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Δύο οι κυριότερες σχολές ψησίματος τής μπριζόλας...

1) τό αλάτι πρίν 2)τό αλάτι μετάκαί όχι μόνο...
(υπάρχουν πολλά ακόμη "μυστικά" γιά τήν τέρψη τού λάρυγγα διά τής μπριζολοφαγίας...)




L’état c’est lui...

Το κράτος είναι αυτός
«Κάνε το κακό μια κι έξω, αλλά το καλό δίνε το σιγά-σιγά»
Ν. Μακιαβέλι

Οι υπουργοί Υγείας και Εργασίας Β. Κικίλιας και Γ. Βρούτσης θα πρέπει να αισθάνθηκαν κάπως δυσάρεστα διαβάζοντας την ανάρτηση του πρωθυπουργού με την οποία ανακοίνωσε ότι εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους.

«Είναι προσωπική μου επιλογή» διευκρίνισε για να μην υπάρχουν παρανοήσεις. Αυτός ευαισθητοποιήθηκε, αυτός αποφάσισε, αυτός έδωσε την εντολή.

Τον κινητοποιεί η ανάγκη να ενισχύσει το λαϊκό του προφίλ. Μια βόλτα στο Κερατσίνι με θέμα τη διανομή δωρεάν φαγητού σε απόρους δεν αρκεί. Γι αυτό πέρασε στο επόμενο βήμα διακηρύττοντας ότι «οι απόμαχοι της δουλειάς, ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά».
Δυο συμπεράσματα: 
1. O Κυριάκος Μητσοτάκης, μεθυσμένος από το δημοσκοπικό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου και τις υποκλίσεις πολλών ΜΜΕ, συμπεριφέρεται σαν Ηγεμόνας. Δεν θέλει να μοιράζεται τη δόξα των καλών ειδήσεων με τους υπουργούς του και οικειοποιείται οποιαδήποτε απόφαση έχει θετικό πρόσημο για κοινωνικές ομάδες. Είναι ένα ακραία πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα εξουσίας, με τον ίδιο να ελέγχει από την ΕΡΤ μέχρι την ΕΥΠ, και τον ίδιο να αποφασίζει και να διατάσσει πολιτικές ερήμην ακόμη και των υπουργών του.
2. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαράσσει την τακτική του ανάλογα με τις κυλιόμενες μετρήσεις που φθάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Και κάνει κινήσεις στοχευμένες για την ενίσχυση συγκεκριμένων δεικτών. Αλλά, παρά την αγωνία του για τη βελτίωση ποσοστών που συνδέονται με την εικόνα του και την εικόνα της κυβέρνησής του, δεν μπορεί να απαλλαγεί από τις ιδεολογικές καταβολές του.
Γι αυτό και δεν δόθηκε καμία οικονομική ενίσχυση στους υγειονομικούς παρόλο που τους αναγνωρίζει ηρωισμό κλπ, κλπ. Γι αυτό και δεν ενισχύθηκε επί της ουσίας το ΕΣΥ παρά τις προκλήσεις που ανέδειξε η πανδημία. Για να μη μείνει κάτι πίσω όταν περάσει το κακό. Για να μην στηρίξει τα δημόσια αγαθά εξ ανάγκης και χωρίς να το πιστεύει.

Για τον ίδιο λόγο το «δώρο» στους χαμηλοσυνταξιούχους δίνεται υπό προθεσμία. Για έναν χρόνο ακόμη δεν θα πληρώνουν για τα φάρμακά τους. Μετά θα δουν. Και, αν στο μεταξύ έχουν γίνει εκλογές και τις έχει κερδίσει, δεν θα δουν.

29 Δεκεμβρίου 2020

από Τvxs

Σημείωση : Ο υπέρτιτλος προστέθηκε από τή ‘‘Νέα Μύκονο’’