Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

Η προβολή τών γευμάτων Μητσοτάκη, Πολάκη από τά κανάλια (οι χρόνοι συγκριτικά)...

 Τραπέζωμα Μητσοτάκη και τραπέζωμα Πολάκη στα κανάλια...
Περίεργη σύμπτωση: σχεδόν όλα τα ιδιωτικά κανάλια το βράδυ του Σαββάτου έχασαν ένα θέμα που
είχε προκύψει από αργά το μεσημέρι! Στις δυτικοευρωπαϊκές δημοκρατίες για κάτι τέτοια παραιτείται ο πρωθυπουργός. Εδώ όμως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο μόνος που την Κυριακή αρνήθηκε να ζητηθεί έστω και μια έμμεση συγγνώμη. Τα ντουβάρια στο Μαξίμου, όλοι οι υπουργοί, οι συνεργάτες, οι σμπίροι και οι παρατρεχάμενοι που έχει μαζέψει του έλεγαν ότι οφείλει να απολογηθεί. Να κάνει μια ανάρτηση έστω. Αυτός ανένδοτος. «Όχι!». Ξερό. Επίμονο. Πεισματικό. Αυταρχικό. Κακομαθημένο. Βρίσκει και τα κάνει. Γιατί για τον Μητσοτάκη δεν υπάρχει κριτική, δεν υπάρχουν τηλεδίκες. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν όρια. 

Δείτε πώς τα κανάλια αντιμετώπισαν το θέμα στα δελτία του Σαββάτου: - ΣΚΑΪ: έχασε το θέμα. - ΑΝΤ1: έχασε το θέμα. - Mega: έχασε το θέμα. - Alpha: έχασε το θέμα. - Star: έχασε το θέμα. - Οpen: 9 δευτερόλεπτα στο τέλος του δελτίου (στις 19.40). - ΕΡΤ: έπαιξε 40 δευτερόλεπτα στις 21.22 τη δήλωση Ηλιόπουλου. Περίεργη σύμπτωση: σχεδόν όλα τα ιδιωτικά κανάλια το βράδυ του Σαββάτου έχασαν ένα θέμα που είχε προκύψει από αργά το μεσημέρι! Ακόμα και την Κυριακή περιορίζονταν σε φωτογραφίες και μόνο δύο έδειξαν κάποια δευτερόλεπτα από το βίντεο! 

Να συγκρίνουμε πώς τα ίδια κανάλια παρουσίασαν το τραπέζωμα Πολάκη στις 10 Νοεμβρίου; ΣΚΑΪ: βίντεο - ρεπορτάζ. ANT1: βίντεο-ρεπορτάζ και σχόλιο Δελατόλα - Αμυρά. Mega: βίντεο-ρεπορτάζ και σχόλιο Μανιάτη - Παπαχρήστου. Alpha: βίντεο - ρεπορτάζ. Star: βίντεο - ρεπορτάζ. Open: βίντεο - ρεπορτάζ. ΕΡΤ1: βίντεο - ρεπορτάζ. Στις 9 Νοεμβρίου έπαιξαν τη φωτογραφία. - ΣΚΑΪ: σχόλιο με τίτλο «Προκαλεί ο Πολάκης». - ΑΝΤ1: σχόλιο Δελατόλα - Τσαπανίδου. - Mega: καμία αναφορά. - Alpha: ανακοίνωση της Ν.Δ. που ζητούσε διαγραφή του Πολάκη από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. - Star: ερώτηση στη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, ενώ νωρίτερα είχαν παίξει 40 δευτερόλεπτα με τη φωτογραφία και την ανακοίνωση της Ν.Δ. - Open: Καμία αναφορά. - ΕΡΤ: δύο αναφορές. Η μία 15 δευτερόλεπτα από τη συνέντευξη Τσίπρα στο Star και η δεύτερη 25 δευτερόλεπτα από την απάντηση της Ν.Δ. στον Τσίπρα. 

Για όσους ακόμα έχουν απορίες: σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση ψηφίζει νόμο που χαρίζει από 3,5 εκατ. ευρώ σε κάθε καναλάρχη (τους ρίχνει το ετήσιο τίμημα για τις άδειες από τα 3,5 εκατ. ευρώ στο ιλιγγιώδες ποσό των 50.000 ευρώ). Επίσης μειώνει τον υποχρεωτικό αριθμό των εργαζόμενων στα κανάλια από 400 που προέβλεπε ο νόμος Παππά στους 340. Στοιχειώδες, Γουάτσον...

Κώστας Πουλακίδας