Κυριακή 11 Απριλίου 2021

ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ : "ΟΛΑ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΥΚΟΝΟΥ..."

                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ τής δημοτικής παράταξης 
                                    "ΜΥΚΟΝΟΣ ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ"
Με βαρύγδουπο τρόπο ο Δήμαρχος κ. Κ. Κουκάς ανακοίνωσε προ ημερών πρωτοβουλία του Δήμου, η οποία κατά τους ισχυρισμούς του θα συμβάλει ουσιαστικά στην προστασία της υγείας των κατοίκων και στην εδραίωση του κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.
Ας δούμε σε τι συνίσταται η πρωτοβουλία.
Ο Δήμος Μυκόνου προχώρησε σε απευθείας ανάθεση υπηρεσίας διενέργειας rapid test αντιγόνου για ανίχνευση του κορωνοϊού στους επιβάτες των πλοίων που θα φθάνουν στο λιμάνι της Μυκόνου τις επόμενες 60 μέρες.
Τα rapid test, τα οποία θα είναι προαιρετικά (50-100 τη μέρα για το σύνολο των επιβατών) θα διενεργούνται σε ειδικό χώρο στο λιμάνι, από ομάδα που θα απαρτίζουν ιδιώτης γιατρός μικροβιολόγος και νοσηλευτής, συνεπικουρούμενοι από 3 υπαλλήλους του Δήμου.
Το κόστος της υπηρεσίας ορίσθηκε σε 31.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ, με δωρεάν παραχώρηση από το Δήμο των κιτ του τεστ.
Αυτά συμβαίνουν στα χαρτιά. Ας δούμε όμως ρεαλιστικά πως θα λειτουργήσει και τι αποτελέσματα μπορεί να έχει αυτή η πρωτοβουλία του Δήμου για την ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος της διάδοσης του ιού.
-Κατ’ αρχάς η ανίχνευση κρουσμάτων μεταξύ των επιβατών που φθάνουν στο λιμάνι γίνεται τη στιγμή που η Μύκονος είναι στο ‘‘βαθύ κόκκινο’’, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιός έχει ήδη διασπαρεί στην κοινότητα και φορείς του ιού βρίσκονται ήδη και κινούνται μέσα στο νησί.
Έχει ήδη επισημανθεί, ότι... 

Μενδώνη διαψεύδει Μενδώνη: «Αφαιρεί» το όνομα της από την επιγραφή στην Ακρόπολη...



Μενδώνη διαψεύδει Μενδώνη: «Αφαιρεί» το όνομα της από την επιγραφή στην Ακρόπολη...