Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Τιμητική διέλευση σχηματισμού 16 μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τήν Ακρόπολη


 
Άσκηση HΝΙΟΧΟΣ 21-Acropolis Flight
Χθες (22/4/2021), πραγματοποιήθηκε τιμητική διέλευση σχηματισμού 16 μαχητικών αεροσκαφών της Ελλάδας, της Γαλλίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, της Ισπανίας, του Ισραήλ, καθώς και ενός αεροσκάφους ναυτικών επιχειρήσεων P-3B του Πολεμικού Ναυτικού, πάνω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης στά πλαίσια της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ 21.

Ελληνοτουρκικά: Κατευνασμός και… περηφάνια

Τουφεκιές στον αέρα τα σκληρά λόγια του Δένδια σε Τσαβούσογλου

Τα ελληνοτουρκικά και μετά την «περήφανη στάση» του Νίκου Δένδια την περασμένη βδομάδα στην Άγκυρα εξακολουθούν να ακροβατούν στο τεντωμένο σχοινί που συνδέει την επιθετική τουρκική πολιτική σε βάρος της Ελλάδας με την πολιτική κατευνασμού που συνεχίζει να ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση έναντι της Άγκυρας.

Η δημοσιοποίηση όσων (του συνόλου των διεκδικήσεών της) η τουρκική πλευρά θέτει στις ελληνοτουρκικές συνομιλίες από τον Νίκο Δένδια μπορεί να δημιούργησε (θετικές) εντυπώσεις και να προσέφερε πολιτικά (εσωκομματικά) κέρδη στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών. Αυτό το «ξεφώνημα», ωστόσο, ακούγεται περισσότερο σαν στιγμιαία αυθόρμητη αντίδραση κάποιου που πιέζεται. Οι συγκυριακές αντιδράσεις δεν επιφέρουν καμία ουσιαστική μεταβολή μέσα στο πλαίσιο στο οποίο κινούνται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Και αυτό το πλαίσιο οριοθετείται από τις τουρκικές έμπρακτες διεκδικήσεις από τη μία και από τη «σιωπή» της ελληνικής κυβέρνησης από την άλλη.