Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

ΚΑΛΟ ΛIΒΑΔΙ : Ο Δήμος "ακολουθεί τά γεγονότα πού τρέχουν"...

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΣΘΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΑΙΓΙΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΔ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΩΝ ΑΝΩΜΕΡΙΤΩΝ, ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ , ΕΝΩ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΑΙΓΙΑΛΟΥΣ. ΒΕΒΑΙΑ Ο κ.ΚΟΥΚΑΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟ ΣΥΓΚΑΛΕΣΕ!!! ,ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΙΓΙΑΛΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ.
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ
Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
Από το πρακτικό 06/24-07-2021 έκτακτης δια περιφοράς συνεδριάσεως του
Συμβουλίου της Κοινότητας Άνω Μεράς Μυκόνου.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 10/2021
Περίληψη: «Εισήγηση προς το Δημο Μυκόνου για έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την προσφυγή του Δήμου Μυκόνου για ακύρωση των μεταβιβάσεων εκτάσεων –αιγιαλών στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε ανεξάρτητα του τρόπου και του χρόνου που περιήλθαν σε αυτή.»
Στη Μύκονο σήμερα την 24η του μηνός Ιουλίου του έτους 2021, ημέρα της εβδομάδας Σάββατο και ώρα 20:00΄, συνελθούσα σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση (μέσω διαδικτύου) το Συμβούλιο της Κοινότητας Άνω Μεράς Μυκόνου, μετά την από 24/07/2021 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου αυτού κ. Πέτρου Σταυρακόπουλου, η οποία επιδόθηκε σε κάθε ένα Σύμβουλο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 88 του Ν.3852/2010.
Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι επί του συνόλου πέντε (5) τακτικών μελών βρέθηκαν παρόντες οι τέσσερις (4), δηλαδή:
ΠΑΡΟΝΤΕΣ :
1. ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
2. ΕΙΡΗΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
3. ΦΛΩΡΙΟΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ
4. ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΠΟΝΤΕΣ:
1. ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς, κατά τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 184 του ν. 4635/2019 (ΦΕΚ 167/30.10.2019 τεύχος Α΄), καθώς και τις διατάξεις τηςμε αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/151/οικ. 5525/29-03-2021- 37η ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ του ΥΠΕΣκαι την με αριθμ. ΔΙα/Γ.Π. οικ. 20651/2021 - ΦΕΚ 1308/Β/3-4-2021 ΚΥΑ.)
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Μεράς αφού διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, ζήτησε από τα μέλη του Δ.Σ. να εγκρίνουν τον τρόπο διεξαγωγής της σημερινής συνεδρίασης η οποία πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις, για λόγους δημόσιας υγείας.
ΑΠΟΦΑΣΊΖΕΙ ομόφωνα,
Εγκρίνει τον τρόπο διεξαγωγής (δια περιφοράς- μέσω διαδικτύου) της συνεδρίασης, καθώς επίσης εγκρίνει τον έκτακτο χαρακτήρα της, λόγω του κατεπείγοντος.
Ο Πρόεδρος του συμβουλίου της Κοινότητας Άνω Μεράς Μυκόνου κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγούμενος το 1ο και μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης κατέθεσε την εισήγησή του Συμβουλίου της Κοινότητας Άνω Μεράς, επί του θέματος.
Ο Πρόεδρος και οι σύμβουλοι της Κοινότητας Άνω Μεράς Μυκόνου εισηγούμαστε στο Συμβούλιο του Δήμου Μυκόνου να προβεί , άμεσα σε συνεδρίαση , προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες για την ακύρωση των μεταβιβάσεων εκτάσεων των αιγιαλών στην γεωγραφική περιοχή Άνω Μεράς Μυκόνου , με δεδομένο ότι η σημερινή χρήση με την αλλοίωση των χώρων και δυστυχώς φοβούμαστε και η μελλοντική , θίγει την ποιότητα ζωής και κινήσεων κυρίως των ντόπιων κατοίκων της Μυκόνου, περιορίζοντας την προσβασιμότητα ή αναγκάζοντας τους να πληρώνουν θέσεις σταθμεύσεις προκείμενου να επισκεφτούν την παραλία.
Γνωρίζοντας όλοι ότι οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού δεν είναι μόνο πλούσιοι επιχειρηματίες , αλλά είναι βιοπαλαιστές, εργάτες , συνταξιούχοι και οικογένειες που πηγαίνουν με τα παιδιά τους ένα μπάνιο που λέγαμε << παιδιά >> , θεωρούμαι ότι είναι άδικο να τους το στερούμε σταδιακά και το δικαίωμα αυτό.
Λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη από τις συγκεκριμένες μισθώσεις Δεν μπαίνει ούτε ένα ευρώ στα ταμεία του Δήμου μας , προκειμένου να υπάρχει κάποια ανταποδοτικότητα.
Παρακαλούμε όπως λειτουργήσετε άμεσα προς όφελος των κατοίκων του νησιού , λαμβάνοντας υπόψη η νομική η υπηρεσία του Δήμου την απόφαση 2298/2020 του Δήμου Σαρωνικού την οποία επισυνάπτουμε.
Προτείνουμε στην εσχάτη των περιπτώσεων για την μη ανταπόκριση από την ΕΤΑΔ , εξεταστεί ο ίδιος ο Δήμος να είναι μισθωτής καθώς το τίμημα των μισθώσεων της ΕΤΑΔ θεωρούμε ότι δεν είναι απαγορευτικό για τον Δήμο μας.
Το Συμβούλιο της Κοινότητας Άνω Μεράς μετά από διαλογική συζήτηση, αφού έλαβε υπόψη του τα ανωτέρω:
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Α) Γνωμοδοτεί θετικά εισηγείται προς τον Δήμο Μυκόνου για έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την προσφυγή του Δήμου Μυκόνου για ακύρωση των μεταβιβάσεων εκτάσεων – αιγιαλών στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε ανεξάρτητα του τρόπου και του χρόνου που περιήλθαν σε αυτή με δεδομένο ότι θεωρούμε οι χώροι αυτοί είναι κοινόχρηστοι και είναι εκτός συναλλαγής.
Β) Εξουσιοδοτεί τον κ. Πρόεδρο της Κοινότητας Άνω Μεράς για τις δικές του νόμιμες ενέργειες.
Η παρούσα απόφαση έλαβε αύξοντα αριθμό 10/2021
Αφού εξαντλήθηκαν τα θέματα της ημερησίας διάταξης λύεται η συνεδρίαση.
Για την ακρίβεια των πιο πάνω συντάχθηκε το παρόν και υπογράφηκε ως κάτωθι:
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ
ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ
ΦΛΩΡΙΟΣ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Ακριβές Αντίγραφο
Στην Άνω Μερά Μυκόνου την 27/07/2021
Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας
Άνω Μεράς Μυκόνου
ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Μύκονος, 27/07/2021
Αρ. Πρωτ. : - 117 -
ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ
Π Ρ Ο Σ :
Πληροφορίες: Καλλιόπη Ξεναρίου
Τηλέφωνο: 22893-60121 Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου
Φαξ: 22890-23350
ΘΕΜΑ : Περί της υπ’ αριθμ. 10/2021 Απόφασης του Συμβουλίου Κοινότητας Άνω Μεράς του Δήμου Μυκόνου με θέμα:
«Εισήγηση προς τον Δήμο Μυκόνου για έκτακτη συνεδρίαση με μοναδικό θέμα την
προσφυγή του Δήμου Μυκόνου για ακύρωση των μεταβιβάσεων εκτάσεων –
αιγιαλών στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε ανεξάρτητα του τρόπου και του
χρόνου που περιήλθαν σε αυτή.»
Συνημμένα σας στέλνουμε την Απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Άνω Μεράς που αναφέρουμε στο θέμα, για να λάβετε γνώση και για τις δικές σας ενέργειες.
.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΩ ΜΕΡΑΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ