Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Τί μάς λέει η "εξομολόγηση" τού αντιπροέδρου τής κυβέρνησης...

Αγάπη μου, θα έκλειναν τις τράπεζες! 
Η
αντιΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδα της περιόδου 2015 θα μπορούσε να έχει τίτλο "Αγάπη μου έκλεισα τις τράπεζες!" που αποδόθηκε από δημοσιογράφο του New Yorker στον Γ. Βαρουφάκη. Ο πρώην ΥΠΟΙΚ το έχει διαψεύσει και έχει εξηγήσει πώς προέκυψε ( από στιχομυθία του με τον Τζέιμς Γκάλμπρέιθ που είχε πει κάτι για το "αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά", την οποία μετέφερε λάθος ο δημοσιογράφος, κατά τον πρώην ΥΠΟΙΚ).
Αλλά, είτε ήταν είτε δεν ήταν αληθινή αυτή η φράση, έγινε εμβληματική για το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο που σταθερά υποστηρίζει ότι για τα capital control έφταιγε η κυβέρνηση Τσίπρα που με το δημοψήφισμα έπαιξε στα ζάρια την ευρωπαϊκή υπόσταση της χώρας. Σύμφωνα με την αντιΣΥΡΙΖΑ μυθολογία, το κλείσιμο των τραπεζών δεν ήταν πολιτική απόφαση της ΕΚΤ και του Βερολίνου για να τιμωρηθεί ο ελληνικός λαός που ψήφισε λάθος στο δημοψήφισμα, αλλά αναπόφευκτη εξέλιξη λόγω της πολιτικής Τσίπρα-Βαρουφάκη.
Πρόσφατα μάλιστα, στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός, ζητώντας αυτοδυναμία για τη ΝΔ, διεκτραγώδησε την εναλλακτική μιας κυβέρνησης με τη συνεργασία Τσίπρα-Βαρουφάκη παραπέμποντας σε εκείνη ακριβώς την περίοδο.
Θα έκλειναν τις τράπεζες, λοιπόν. Αυτές που, κατά την αντιΣΥΡΙΖΑ αφήγηση, έκλεισαν το 2015 λόγω Τσίπρα-Βαρουφάκη. Και μάλιστα υπάρχει σχέδιο κατατεθειμένο στην ΤτΕ για το οποίο κανείς δεν έχει ενημερώσει τον ελληνικό λαό που καλείται να πιστεύει ότι οι καταθέσεις του βρέθηκαν σε κίνδυνο λόγω των "περιστασιακών ενοίκων της εξουσίας" (Κ. Σημίτης) και, διαφορετικά, η κανονικότητα ήταν διασφαλισμένη.
 
Kαι ξαφνικά, ήρθε η εξομολόγηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Π. Πικραμμένου, ο οποίος μιλώντας για την αποχώρηση της Α. Μέρκελ, θυμήθηκε τις εμπειρίες του ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός και αποκάλυψε: «Εάν οι εκλογές (σ.σ του 2012) δεν έβγαζαν καθαρό αποτέλεσμα, θα κλείναμε τις τράπεζες. Οι αναλήψεις ήταν δυσθεώρητες και χρήματα δεν υπήρχαν. Εσωτερικά το είχα συζητήσει, όχι με τους ξένους. Είχαμε καταρτίσει σχέδιο να κλείσουν οι τράπεζες, το οποίο υπάρχει ακόμα στην Τράπεζα της Ελλάδος (αν δεν σχηματιζόταν κυβέρνηση). Αν παρατεινόταν η αβεβαιότητα για κάποιο μεγάλο διάστημα θα κλείναμε τις τράπεζες»
 
Ο Π. Πικραμμένος έριξε τη "βόμβα", χωρίς μάλλον να καταλάβει τι έκανε, και από εκεί και πέρα έπιασε δουλειά ο θηριώδης προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης για να απορροφήσει τους κραδασμούς και να εξαφανίσει τα θραύσματα. Γιατί αν έπαιρνε διαστάσεις η αποκάλυψη του Π. Πικραμμένου, θα έπρεπε να δοθούν εξηγήσεις από τους τότε πρωταγωνιστές, ανάμεσά τους και ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας.

Ούτε η ΝΔ ούτε το ΚΙΝΑΛ ασχολήθηκαν με όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και δεν τους ζητήθηκε να τοποθετηθούν. Οι αντιΣΥΡΙΖΑ ακτιβιστές, εξάλλου, έχουν άλλα θέματα για να επενδύσουν την ενέργειά τους και δεν έδωσαν σημασία, ακριβέστερα δεν θέλησαν να δώσουν σημασία, στην ηχηρή μαρτυρία. Καμία ερώτηση, καμία συζήτηση, κανένας σχολιασμός. Ο Πικραμμένος βρήκε τη θέση του στην άκρη της πολιτικής επικαιρότητας μαζί με τον Σαμαρά, που τον "παίζουν" αρκεί να μην ενοχλεί τον Κ. Μητσοτάκη. Μεταξύ τους, Πικραμμένος και Σαμαράς, θα έχουν πολλά να πουν, αν τους δοθεί η ευκαιρία.

από :  Tvxs 
27/9/2021