Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Θα μπορούσε νά είναι ανέκδοτο : Μά 4.000 παπάδες...???!!!

 Μα 4.000 παπάδες;
Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο: Μειώνονται οι κρατικές δαπάνες για την υγεία αλλά η κυβέρνηση είχε πρόθεση να μονιμοποιήσει χιλιάδες κληρικούς. Η είδηση κυκλοφόρησε μετά τη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την Παρασκευή και αρχικά δεν διαψεύστηκε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η σχετική ανακοίνωση ήταν να γίνει τη Δευτέρα με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, όμως τελικά μετά το σάλο που προκάλεσε και τις διαστάσεις που πήρε στα social media, φαίνεται πως το σχέδιο μπήκε στον «πάγο». 

Ηδη, όμως, υπάρχει κάτι που εξελίσσεται από την αρχή της πανδημίας. Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την Εκκλησία με όρους ψηφοθηρίας και γι αυτό προτάσσει την εκλογική σκοπιμότητα επί του δημόσιου συμφέροντος. Τα παραδείγματα που δείχνουν ότι οι ιερείς είναι πιο ίσοι έναντι του νόμου είναι πολλά και, δυστυχώς, ούτε η επιτροπή των ειδικών που συμβουλεύει το υπουργείο Υγείας έδειξε βούληση για τον περιορισμό των εξαιρέσεων της Εκκλησίας από τους γενικής ισχύος κανόνες για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι εκπρόσωποι των υγειονομικών ζητούν σταθερά προσλήψεις μόνιμου προσωπικού συναντώντας την άρνηση και την αδιαφορία της κυβέρνησης. Από συνδικαλιστές και κόμματα της αντιπολίτευσης έχει τεθεί θέμα ενίσχυσης του προσωπικού στα σχολεία και στα ΜΜΜ ώστε να περιοριστεί ο συνωστισμός. Θα είχε ενδιαφέρον να γίνει μια ψύχραιμη συζήτηση για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να υποστηρίξει διορισμούς στο Δημόσιο και για την ορθολογική και εθνικά επωφελή κατανομή που θα έπρεπε να γίνει.

Αντί γι αυτό, η κυβέρνηση αιφνιδιάζει με μονομερείς αποφάσεις για προσλήψεις οπλιτών, μελών της πανεπιστημιακής αστυνομίας (που ακόμη δεν έχουν τολμήσει να την εγκαταστήσουν στα ΑΕΙ) και ιερέων. Μοιράζουν το δημόσιο χρήμα στο κοινό που θεωρούν προνομιακό, εκλογικά, για τη ΝΔ γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να πιεστούν από τα περισσότερα και ισχυρότερα ΜΜΕ, ενώ η αντιπολίτευση μπορεί εύκολα να προχωρήσει σε πολιτική αυτοχειρία προσπαθώντας να βρει "γραμμή".

Κάπως έτσι όταν με το καλό τελειώσουμε με την πανδημία θα έχουμε περισσότερους κληρικούς και λιγότερους νοσηλευτές. Δεν θα κινδυνεύουμε να μας μείνουν αχρείαστες ΜΕΘ αλλά δεν έχουμε παπάδες στον πάγκο για ώρα ανάγκης.
Μια κυβέρνηση με σχέδιο και χωρίς έλεος. 
Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021