Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Πέθανε ο μεγάλος λογοτέχνης Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες...


Σε ηλικία 87 ετών πέθανε την Πέμπτη (σημ.Ν.Μ.: σήμερα) στο Μεξικό ο Κολομβιανός Νομπελίστας συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.
Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή αργά το βράδυ της M. Πέμπτης από τα...
δημοσιεύματα μεξικανικών εφημερίδων όπως μεταδίδει το Reuters. Ο Μάρκες, εδώ και δεκαετίες ζoύσε μόνιμα στο Μεξικό.

  Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί από τη δημόσια ζωή καθώς έπασχε από καρκίνο στους λεμφαδένες. Πρόσφατα είχε νοσηλευθεί για μέρες σε νοσοκομείο.
Σύμφωνα με την πρόεδρο της Βραζιλίας υπέφερε κι από πνευμονία και ακολουθούσε αγωγή.
Ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος και έφτασε να θεωρείται ο συγγραφέας που μέσα από τα μυθιστορήματα και τις νουβέλες του καθόρισε το είδος του μαγικού ρεαλισμού.

  Γεννήθηκε στις 6 Μαρτίου 1927 στο χωριό Αρακατάκα, Διαμέρισμα Μαγδαλένα, Κολομβία. Το 1947 ξεκίνησε να σπουδάζει Νομική και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Μπογοτά. Την ίδια χρονιά δημοσίευσε σε εφημερίδα το πρώτο του διήγημα, "Η Τρίτη Παραίτηση".
Το 1948 μετακόμισε στην Καρθαγένη της Ινδίας των Δυτικών Ινδιών και ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά.
Tο 1967 δημοσιεύτηκε το μυθιστόρημά του "Εκατό Χρόνια Μοναξιάς", ένα αριστούργημα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, που τον καθιέρωσε ως έναν από τους μεγαλύτερους σύγχρονους συγγραφείς.
Το 1982 του απονεμήθηκε το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας.
news247.gr

Στο Facebook στρίβουν τσιγάρα με τα χαρτονομίσματα των Ελλήνων πολιτευτών


  Παραπολιτική

Διατηρώ τα εκλογικά μου δικαιώματα στην εκλογική περιφέρεια της Αχαΐας. Θα ψηφίσω για δήμαρχο στην Πάτρα και για περιφερειάρχη στη Δυτική Ελλάδα. Το ξέρω ότι δεν σας νοιάζει. Μισό λεπτό όμως. Εσάς δεν σας νοιάζει αλλά τουλάχιστον δεν σας κοστίζει τίποτα.

Τι να πουν και άλλοι που επίσης δεν τους νοιάζει αλλά ξοδεύουν χιλιάδες ευρώ για να διαφημίζονται στα μάτια μου; Νομίζω ότι στην πραγματικότητα είναι αμέτρητες οι διαφημίσεις υποψήφιων και συνδυασμών που μου εμφανίζει καθημερινά το Facebook, για δήμους μάλιστα, που με κάθε ειλικρίνεια, δεν γνωρίζω ακριβώς που βρίσκονται στον χάρτη.

Άνθρωποι χωρίς εικόνα για το πως λειτουργούν τα social media εμπιστεύονται τα χρήματα τους σε ερασιτέχνες ή επαγγελματίες προφήτες της αρπαχτής της επικοινωνίας οι οποίοι δεν μπορούν καν να φροντίσουν να μην ξοδεύει χρήματα ένας υποψήφιος π.χ στο δήμο Βόλου για να διαφημίζεται στο timeline ενός δημότη της Πάτρας.

Αν ήμουν ο Ζούκενμπεργκ (και κάπνιζα), θα έστριβα τσιγάρα με όλα αυτά τα άπειρα χαρτονομίσματα που θα πετούσαν στα σκουπίδια μου οι Έλληνες πολιτευτές. Την ίδια ώρα, στα σκουπίδια των πόλεων που θέλουν να αναμορφώσουν, άνθρωποι ψάχνουν για φαγητό. «Λαϊκισμός» θα αναφωνήσετε...

«Ξεπαγώνουν» με υπουργικές αποφάσεις οι μεταβιβάσεις ακινήτων

Εκδόθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών δύο κρίσιμες αποφάσεις για την εφαρμογή του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων οι οποίες οδεύουν προς το Εθνικό Τυπογραφείο, μετά από συμφωνία που επιτεύχθηκε και με την Ένωση των Συμβολαιογράφων. Με τις δύο αποφάσεις «ξεμπλοκάρει» η αγορά ακινήτων καθώς η εκκρεμότητα της υπογραφής και έκδοσής τους είχε σαν αποτέλεσμα να μην γίνονται αγοραπωλησίες ακινήτων από τους συμβολαιογράφους.
Η πρώτη απόφαση αφορά κρίσιμα ζητήματα καθορισμού του χρόνου κτήσης του ακινήτου, τα οποία δημιουργούσαν ερμηνευτικές ασάφειες υπό το παλαιό νομοθετικό καθεστώς και αβεβαιότητα όσον αφορά τον προσδιορισμό του φόρου. Τα κύρια σημεία της απόφασης σχετικά με το χρόνο κτήσης είναι τα ακόλουθα:
1. Σε περιπτώσεις πράξεων...

Έδωσε τα χρήματα των προεκλογικών εντύπων για οδικές κατασκευές

Μια διαφορετική πρωτοβουλία ανέλαβε ο κ. Γιώργος Φαμέλης από αυτές που δεν έχουμε  συνηθίσει έως τώρα. Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, αποφάσισε να διαθέσει το ποσό -όπως ο ίδιος αναφέρει- που θα έδινε για προεκλογικά φυλλάδια και έντυπα, σε άσφαλτο, ώστε να διορθωθεί μέρος του οδικού δικτύου της Μυκόνου.

«Μακάρι και άλλοι υποψήφιοι να κάνουν το ίδιο. Να βοηθήσουμε όπου μπορούμε. Κέντρο Υγείας, απορρίμματα και καθαριότητα. Εύχομαι καλόν αγώνα σε όλους και καλή επιτυχία!», είπε μπροστά στό φακό τού ρεπόρτερ πού τόν πέτυχε "επί τό έργον"...

IMG_5244 IMG_5246

H "Nέα Μύκονος" επικροτεί, συγχαίρει καί παροτρύνει καί τούς υπόλοιπους υποψήφιους νά διαθέσουν μέ ανάλογο τρόπο ό,τι έχουν προϋπολογίσει γιά τόν προεκλογικό τους αγώνα. Γιατί α) έτσι τά καθιερωμένα, αυτά, έξοδα "πιάνουν τόπο", β) γίνεται μ'αυτόν τόν τρόπο μιά αξιέπαινη προσπάθεια νά "γλυτώσουμε" από τό γνωστό παρακμιακό-παλιομοδίτικο "στυλάκι" τών  "image makers" τής ..."madison square"  καί 
γ) καί σπουδαιότατο
 "Τί χρωστάει ο κόσμος πού πάει στή δουλειά του ή στή βόλτα του, πρωί-πρωί -κάθε μέρα- νά τρώει στή μάπα τήν αφεντομουτσουνάρα τού(τής) κάθε σκερβελέ(ούς) πού : ενώ δέν είναι σέ θέση νά καταλάβει ότι κάνει ζημιά παρανομώντας καί ρυπαίνοντας, αυτομοστράρεται -απ'τήν άλλη- στούς τοίχους καί στίς κολώνες γιά ...σωτήρας"!...; 
                                                                      -------------------
(Νά βάλουνε κάνα σταυρό στό ΓΙΩΡΓΟ όσοι ψηφίζουνε Φιορεντίνο. Δέ θα πάει χαμένος. Βάνει στό τοπικό...)
Δ.Ν.Α.

Salut Salon "Wettstreit zu viert"

Η κλασική μουσική όπως δεν την έχετε ξανακούσει


Αν πιστεύατε ότι η κλασική μουσική είναι βαρετή, αυτό το βίντεο σίγουρα θα σε πείσει για το αντίθετο.
Οι Γερμανίδες «Salut Salon» έχουν καταφέρει κάτι μοναδικό. Να κάνουν ακόμα κι όσους έχουν «αλλεργία»  στην κλασική μουσική, να την ακούσουν. Και μάλιστα να τους αρέσει!
Οι «Salut Salon» με όπλο τους ένα πιάνο, δύο βιολιά κι ένα τσέλο έχουν φέρει τα πάνω κάτω στο χώρο της κλασικής μουσικής. Ο συνδυασμός του χιούμορ και του ταλέντου έχεις ως αποτέλεσμα τις εξαιρετικές εκτελέσεις που δίνει κάθε φορά το γκρουπ. Απλά απολαυστικές!

Ικανοποιημένοι οι ξενοδόχοι, πληρότητα έως και 95%


ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΣΟΥΝΗΣ
 Ικανοποιητικά εξελίσσονται στους περισσότερους προορισμούς της χώρας οι κρατήσεις από την εγχώρια αγορά στα διαθέσιμα τουριστικά καταλύματα για την πασχαλινή περίοδο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εκπροσώπων των ξενοδοχειακών και τουριστικών φορέων.

Η μέση πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων κυμαίνεται ανά προορισμό από 40% έως 95%. Με βάση τα τελευταία στοιχεία, καταγράφεται ελαφρά αύξηση των κρατήσεων από την ελληνική αγορά, αν και το Πάσχα φέτος ημερολογιακά πέφτει νωρίτερα σε σχέση με τη περυσινή περίοδο που ήταν τον Μάιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη φετινή πασχαλινή περίοδο να έχουν ανοίξει λιγότερα τουριστικά καταλύματα στους νησιωτικούς προορισμούς σε σχέση με το 2013. Επίσης, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκε αύξηση των κρατήσεων σε τουριστικά καταλύματα ορεινών προορισμών της χώρας, η οποία αποδίδεται από τους τουριστικούς επαγγελματίες στην ξαφνική μεταβολή των καιρικών συνθηκών.

Στον πλέον δημοφιλή προορισμό της χώρας για την πασχαλινή περίοδο, που είναι η Κέρκυρα, η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων φθάνει στο 90%, αναφέρει στη «Κ» ο πρόεδρος του συνδέσμου των ταξιδιωτικών πρακτόρων του νησιού, Δημήτρης Διαβάτης. Στην Πορταριά και στον Βόλο οι πληρότητες κινούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, της τάξης του 95%, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, συμπληρώνοντας ότι για το τριήμερο οι τιμές κυμαίνονται από 60 έως 90 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Στη Μύκονο η μέση πληρότητα...

Ο Δημήτρης Χαντζόπουλος σατιρίζει την επικαιρότητα



Κι όμως! Είσθε ακατανίκητοι...

Κυρίες και κύριοι, το γελοίο και το παράλογο ασκούν κυρίαρχη πολιτική σ’ αυτήν τη χώρα. Εχουν επιβάλει επικοινωνιακόν ολοκληρωτισμό και ιδεολογική τρομοκρατία. Στην...
οποίαν, δυστυχώς, ενίοτε υποκύπτει και η Αριστερά. Για παράδειγμα: κάθε σοβαρό κόμμα (και η Ν.Δ., αν ήταν σοβαρή) θα έπρεπε να έχει επεξεργασθεί και να διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο για την περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ. Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες!

Οπως τέτοια εναλλακτικά σχέδια διαθέτουν όλα τα κόμματα στις ευρωπαϊκές χώρες, μηδέ της Γερμανίας εξαιρουμένης. Εκεί, στις χώρες της Ενωσης, η συζήτηση για το ευρώ είναι ανοιχτή σε όλες της τις εκδοχές, στον Τύπο, τα ΑΕΙ, την κοινωνία, τα κόμματα. Εδώ είναι θέμα ταμπού.

Εγκλημα καθοσιώσεως. Εδώ η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να γίνει παρά μόνον υπό το κράτος γελοίων αφορισμών επιπέδου Κεδίκογλου, Γεωργιάδη και (μαινόμενης στα πάνελ) Βούλτεψη.

Εδώ, ο επαρχιωτισμός της Δεξιάς και η ιδιοτέλεια της Διαπλοκής υπαγορεύουν και διατάσσουν τι μπορεί να συζητηθεί και υπό ποιους όρους. Μάλιστα με τους πιο αισχρούς τρόπους...

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο του Στάθη