Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Κ. Καραμανλή - Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ για έκθεση της ΤτΕ του 2009



SOOC/Alexandros Michailidis
Η εσωτερική, μυστική μέχρι σήμερα, έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος της 6ης Οκτωβρίου 2009 για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας καταρρίπτει όλους τους μύθους που χτίστηκαν τη «μνημονιακή» περίοδο από Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ σχετικά με τον οικονομικό εκτροχιασμό της χώρας και τους πραγματικούς υπαίτιους, σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
«Οι πρωταγωνιστές του εκτροχιασμού, σε ανοικτή συνεργασία σήμερα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπερασπιζόμενοι από κοινού την ίδια αφήγηση για την κρίση, επιχειρούν συστηματικά  την τελευταία οκταετία να μεταθέσουν  τις ευθύνες  στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ του 2009», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη.
«Η έκθεση όμως της ΤτΕ που σήμερα βλέπει το φως της δημοσιότητας είναι ξεκάθαρη: "...ευρισκόμεθα ενώπιον ενός πρωτοφανούς δημοσιονομικού εκτροχιασμού, ο οποίος δεν δικαιολογείται, παρά μόνον σε πολύ μικρό βαθμό, από την κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας». Και για την απάτη με τα δημοσιονομικά στοιχεία: «ενώ όλοι οι δείκτες του εννιαμήνου υποδηλώνουν διπλάσιο έλλειμμα σε σχέση με το 2008, η γνωστοποίηση προς την Eurostat εκτιμά ότι το έλλειμμα θα παραμείνει ουσιαστικά αμετάβλητο"».
Αυτά παρέδιδε εν κρυπτώ η κυβέρνηση Καραμανλή και ψευδόμενη στο εξωτερικό ως προς την πραγματική κατάσταση της οικονομίας απαξιώνοντας την αξιοπιστία της χώρας, τονίζει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του.

Κυριακή, 07 Ιανουαρίου 2018
από  Naftemporiki

Aφού δέν «μάς βολεύει» η καυτή πολιτική ατζέντα των ημερών...

Ας μιλήσουμε για πλαστικές σακούλες...

Μια εβδομάδα συμπληρώνεται από την ημέρα που άρχισε να χρεώνεται στους καταναλωτές η πλαστική σακούλα και το μέτρο φαίνεται να εφαρμόζεται. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Αλλά ο στόχος πρέπει να είναι η οικολογική συνείδηση να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας των πολιτών. 
Η επίτευξη του στόχου δεν είναι εύκολη στη χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση πλαστικής σακούλας. Την ίδια χώρα που έχασε πολλές δεκαετίες με ένα σπάταλο σχεδιασμό και στην οποία δεν υπήρξε ποτέ ολοκληρωμένη περιβαλλοντική πολιτική.  
Τα μέτρα ήταν πάντα αποσπασματικά και αναγκαστικά με αποτέλεσμα άλλοτε οι πολίτες να αντιδρούν αρνητικά και άλλοτε θετικά, όπως με την ανακύκλωση των απορριμμάτων, αν και οι φορείς διαχείρισης είναι αυτοί που αποδείχτηκαν ανεπαρκείς. 
Στα απορρίμματα, για παράδειγμα, το στρεβλό μοντέλο που επιβλήθηκε δεν είχε σαν στόχο την αλλαγή νοοτροπίας ή τις φιλικές στο περιβάλλον μορφές επεξεργασίας αλλά τη μεγιστοποίηση των ιδιωτικών κερδών. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χώρα δεν γίνεται οικιακός διαχωρισμός από τους πολίτες αλλά ανατίθεται σε ιδιώτες, που λειτουργούν σε δημόσιες υποδομές, με απορρίμματα που μεταφέρουν Δήμοι!
Έστω και έτσι, ο περιορισμός της πλαστικής σακούλας είναι ένα αναγκαίο μέτρο για τη χώρα. Παράλληλα όμως απαιτείται συντονισμός όλων των πολιτικών που συμβάλλουν στο περιβαλλοντικό και ενεργειακό αποτύπωμα της χώρας και την αλλαγή της αντίστοιχης κουλτούρας.
Η περιβαλλοντική νομοθεσία που έχει παράξει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η πλέον προηγμένη παγκοσμίως αλλά η πολιτική τάξη της Ελλάδας τα προηγούμενα χρόνια αποδείχτηκε τραγικά ανεπαρκής στο σχεδιασμό ενός μοντέλου βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας. 
Σήμερα τα κόμματα του «ευρωπαϊκού προσανατολισμού» παρακολουθούν αμήχανα τον λαϊκισμό ενάντια στο μέτρο για τις σακούλες χωρίς μια αυτονόητη δήλωση. Είναι πάντως μια δύσκολη περίοδος για την αντιπολίτευση και είναι προτιμότερο να ασχολείται κανείς με τις σακούλες, τις σχολικές εκδρομές ή τη σύζυγο του πρωθυπουργού παρά με την εξόχως «καυτή» πολιτική ατζέντα των ημερών.
07 Ιαν. 2018
tvxs.gr

Τό Σκοπιανό βρήκε "ανέτοιμο" τό κόμμα τής αξιωματικής αντιπολίτευσης...

«Φλερτάρει» με τη διάσπαση η ΝΔ...

...με «φόντο» το Σκοπιανό...  
Κάθε άλλο παρά έτοιμη φαίνεται πως έχει βρει τη ΝΔ το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, το οποίο φέρνει ξανά στην επιφάνεια τα προβλήματα ομοιογένειας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τις παλιές «πληγές» που την είχαν οδηγήσει σε διάσπαση. Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα στελέχη που δεν αποκλείουν μια επανάληψη της «γαλάζιας» Ιστορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, υπάρχει εισήγηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκινήσει σειρά συναντήσεων με όλους τους βουλευτές της ΝΔ, προκειμένου να διακρίνει τις προθέσεις τους σχετικά με το Σκοπιανό.

Άλλωστε δεν είναι τυχαία η προσπάθεια της ηγετικής γραμμής της ΝΔ να κερδίσει χρόνο, στρέφοντας παράλληλα τη συζήτηση στο αν υπάρχει ενιαία γραμμή στο κυβερνητικό στρατόπεδο, παρά το γεγονός ότι στην πρόσφατη σύσκεψη Τσίπρα – Καμμένου – Κοτζιά στο Μαξίμου, διαπιστώθηκε κλίμα σύμπνοιας.

Στην Πειραιώς, ωστόσο, κανείς ακόμη δεν είναι σίγουρος για το αν το κόμμα βγει αλώβητο από την ιστορία αυτή. Δεν θα πρέπει να παραληφθεί πως προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, όπως ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο Μάκης Βορίδης, στο παρελθόν έχουν εκφράσει εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις από αυτές της ΝΔ σχετικά με το Σκοπιανό.

Στην εξίσωση προστίθενται ο Αντώνης Σαμαράς και οι βουλευτές που βρίσκονται υπό την επιρροή του, κάτι που αποδεικνύει πως η διαχείριση του ζητήματος στο εσωτερικό της ΝΔ, μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Άλλωστε, διάσπαση για το ζήτημα του Σκοπιανού σημειώθηκε ξανά στο παρελθόν της ΝΔ, κάτι που δεν αποκλείει να συμβεί ξανά στο μέλλον…


ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"

Η Δέσπω (Ντόρα), κάνει πόλεμο...


...με νύφες και μ' αγγόνια (ΒΙΝΤΕΟ) ...
Στο κανάλι της οικογένειας (ΣΚΑΙ), η Ντόρα σήκωσε τ' άρματα (κατά το πως το λέει το δημώδες άσμα "Της Δέσπως") για το Μακεδονικό. 
 Δεν...

έχασε την ευκαιρία να ρίξει και μερικές μπαταριές κατά του Καμμένου και να κατηγορίσει την κυβέρνηση, πως, δίνει δύο διαφορετικά μηνύματα.
Από την ιστορία φυσικά κανένας δεν διδάσκεται. Οι δύο γραμμές του κόμματος της, όταν πρωθυπουργός ήταν ο μπαμπάς της και υπουργός Εξωτερικών ο Σαμαράς - που έριξε και την κυβέρνηση-  έχουν λησμονηθεί. 
Στην ερώτηση, ποια, εν πάση περιπτώσει, είναι σήμερα η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, 
απέφυγε να απαντήσει. Θα μελετήσουν, είπε την κυβερνητική θέση όταν αυτή διατυπωθεί και θα μας πουν την δικιά τους. 

Ελα (Ν)τώρα!... 

Θαυμάστε την...
Τό
ΒΙΝΤΕΟ : ΕΔΩ


Οι ΗΠΑ περιμένουν την πιο κρύα νύχτα της ιστορίας τους...

ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...
Οι ΗΠΑ περιμένουν την πιο κρύα νύχτα της ιστορίας τους: «Πάγωσαν» οι αερομεταφορές
Oι ΗΠΑ βρίσκονται στον πάγο. Η θερμοκρασία (οπως στην περιοχή Berkshire Hills της Μασαχουσέτης) θα φτάσει τους -35C!...

«Πάγωσαν οι αερομεταφορές»
Το κύμα ψύχους και οι πολικές θερμοκρασίες «παρέλυσαν» σήμερα το βορειανατολικό τμήμα των ΗΠΑ, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις αερομεταφορές.

Στη Νέα Υόρκη το θερμότερο έδειξε -10 βαθμούς Κελσίου και προκειμένου να αντιμετωπίσουν το τσουχτερό κρύο οι κάτοικοι της αμερικανικής μεγαλούπολης ντύθηκαν ζεστά, φορώντας πολλά ρούχα, για να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους. Πολλοί ήταν οι τολμηροί που περπάτησαν έως τον ποταμό Χάντσον, τμήμα του οποίου έχει παγώσει, για να απολαύσουν το εντυπωσιακό τοπίο.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightaware σε τουλάχιστον 1.600 πτήσεις καταγράφηκαν καθυστερήσεις, ενώ σχεδόν 700 πτήσεις ακυρώθηκαν έως τις 12.00 τοπική ώρα (19.00 ώρα Ελλάδας) σήμερα.

Σε διάφορα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, περίπου το 1/3 των πτήσεων επηρεάστηκε από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Όπως έγινε γνωστό από το Flightradar, οι επιβάτες μιας πτήσης από το Πεκίνο που έφθασε στο JFK χρειάστηκε να περιμένουν 7 ολόκληρες ώρες προτού οι αρχές δώσουν το πράσινο φως για την αποβίβασή τους.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, επίσης στο JFK, ένα αεροσκάφος της εταιρείας China Southern Airlines προσέκρουσε σε ένα άλλο αεροσκάφος της Kuwait Airways στον διάδρομο προσγείωσης απογείωσης, όπως μετέδωσαν αμερικανικά ΜΜΕ, χωρίς να τραυματιστεί κανένας.
Όλόκληρο τό άρθρο μέ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

O Γάλλος (δημοσιογράφος) που έκανε «Τούρκο» τον Ερντογάν...


Στην Τουρκία τέτοια ερωτήματα δεν θα ήταν εύκολο να γίνουν και –φυσικά- δεν θα απαντώνταν και ποτέ. Ωστόσο στη Γαλλία τα πράγματα είναι διαφορετικά και ένας δημοσιογράφος μπορεί να βάλει έναν ηγέτη ξένης χώρας σε δύσκολη θέση.

Η συνέντευξη Τύπου του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του ομολόγου του Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή χαρακτηρίστηκε από ένταση. Το Παρίσι «πάτησε» πάνω στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Αγκυρα κάτι που καθόλου δεν ευχαρίστησε τον καλεσμένο.

Μια ερώτηση όμως εκνεύρισε ακόμη περισσότερο τον Ταγίπ Ερντογάν.
«Δράστης» ο δημοσιογράφος Λοράν Ρισάρ ο οποίος… τόλμησε να ρωτήσει τον τούρκο πρόεδρο σχετικά με τις υποψίες ότι η Αγκυρα προμήθευσε όπλα στο Ισλαμικό Κράτος το 2014.

Ο δημοσιογράφος, που εργάζεται για την εκπομπή «Envoyé spécial» («Ειδικός απεσταλμένος») του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου France 2, άκουσε τον τούρκο πρόεδρο να του λέει ότι...

Είναι δύσκολο στην Ελλάδα να είσαι γυναίκα πρωθυπουργού...

Πρώτη Κυρία
«Οι σύζυγοι σοβαρών πρωθυπουργών που ήταν κυρίες με Κ κεφαλαίο δεν έδιναν συνεντεύξεις» έγραφε κάποιος λυσσασμένος στο twitter, με αφορμή την πρώτη συνέντευξη της Μπέττυς Μπαζιάνα στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Θυμάμαι τα χρόνια του σημιτικού καθεστώτος, τη Δάφνη Σημίτη να δηλώνει στην κάμερα της ΕΡΤ, επισκεπτόμενη τη Σκιάθο: «Χαίρομαι που βρίσκομαι στη Σκιάθο που είναι 80% πευκόφυτη και εύχομαι να παραμείνει 80% πευκόφυτη». Ποια συνέντευξη να δώσει η σοβαρή σύζυγος του σοβαρού πρωθυπουργού;

Αντίθετα, η Μπέττυ Μπαζιάνα -χωρίς την αίγλη της «συζύγου» αλλά με την ουσία της «συντρόφου»- δίνει μία συνέντευξη στην οποία μιλάει ανθρώπινα, ουσιαστικά και πολιτικά. Παρόλα αυτά, βγήκαν οι τέφρες του νεοφιλελευθερισμού να σχολιάσουν. Από τον Άδωνη Γεωργιάδη που χρησιμοποιεί τη σύζυγό του ως αξεσουάρ βασιλόπιτας, τα lifestyle έντυπα του πάλαι ποτέ Κωστοπουλισμού και τα δήθεν αντι-lifestyle έντυπα μέχρι τον γυρολόγο Βασίλη Λεβέντη που σε κάποιο από τα διαπλεκόμενα κανάλια πήγε, κάτι του είπαν να πει και το είπε: «Ο Τσίπρας έβγαλε τη γυναίκα του στο κλαρί». Αντιλαμβάνεστε; Όταν ο άντρας μιλάει, δίνει συνέντευξη. Όταν η γυναίκα μιλάει, βγαίνει «στο κλαρί»…

Είναι δύσκολο στην Ελλάδα να είσαι γυναίκα πρωθυπουργού...

Die Welt: Η Ελλάδα ίσως ξεπεράσει κάθε προσδοκία

Σημαντικές πιθανότητες συνέχισης της οικονομικής ανάπτυξης βλέπει η γερμανική εφημερίδα
Die Welt: Η Ελλάδα ίσως ξεπεράσει κάθε προσδοκία
Κείμενο με τίτλο «Ευφορία στην Ακρόπολη» δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα Die Welt. Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, «το 2017 η ελληνική οικονομία σημείωσε για πρώτη φορά και πάλι ανάπτυξη και φέτος ίσως η ανάπτυξη αυτή συνεχιστεί. Ξαφνικά, ακόμη και το πρόβλημα του χρέους μοιάζει εφικτό να επιλυθεί. Κάποιοι, μάλιστα, βλέπουν την Ελλάδα να ξεπερνά κάθε προσδοκία».
Όπως γράφει η Die Welt και όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αισιοδοξία επικρατεί και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς κάποιοι θεωρούν ότι η Ελλάδα θα είναι η ευρωπαϊκή έκπληξη της χρονιάς. Πάνω απ’ όλα, όμως, επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη το πρόβλημα του χρέους. Αλλά, ακόμη και γι’ αυτό ίσως υπάρξει λύση εντός του 2018. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπολογίζει για φέτος ανάπτυξη της τάξης του 2,5%, το ΔΝΤ προβλέπει 2,6% και κάποιοι οικονομολόγοι ακόμη περισσότερο.
«Στο ελληνικό χρηματιστήριο οι δείκτες ανέβηκαν πέρυσι αισθητά περισσότερο απ’ ό,τι στη Γερμανία, ο δείκτης σκαρφάλωσε κατά ένα τέταρτο πιο ψηλά, σχεδόν στα διπλάσια επίπεδα του Dax- ο οποίος βέβαια είχε τα προηγούμενα χρόνια σαφώς σημαντικά καλύτερα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση όμως, η πιθανότητα μιας βιώσιμης ανάπτυξης και μιας οικονομικής ανάκαμψης, που θα έχει αντίκρισμα και στους πολίτες, δεν ήταν τα τελευταία δέκα χρόνια ποτέ μεγαλύτερη απ’ ό,τι είναι τώρα», αναφέρεται ακόμα στο δημοσίευμα.
06/01/2018  
από  Newsbeast