Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Τί θά επιδιώξουν στή Μόσχα οι δύο πλευρές;

Το γεωπολιτικό «σκάκι» Πούτιν – Τσίπρα
Ως προς το πρώτο σκέλος, η πολύμηνη προεργασία που έγινε κυρίως σε ανεπίσημο επίπεδο, έχει ήδη αποφέρει καρπούς και η κοινή συνέντευξη Τύπου Τσίπρα-Πούτιν σήμερα το απόγευμα αναμένεται να πιστοποιήσει την επάνοδο στην «κανονικότητα». Είναι κάτι που, όπως επισημαίνουν, διπλωματικές πηγές το επιθυμεί και η Μόσχα, η οποία σε μια περίοδο σωρευμένων γεωπολιτικών τριβών επιδιώκει τις ανοιχτές γέφυρες με χώρες όπως η Ελλάδα. Ταυτόχρονα, το επιδιώκει διακαώς και η Αθήνα στο πλαίσιο της επαναβεβαίωσης του κεντρικού δόγματος της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής.
Ενδεικτικά των προθέσεων εδώ, είναι τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξή του στο ΤΑΣΣ:

Στή Μόσχα, σήμερα, ο πρωθυπουργός. Συνάντηση μέ Πούτιν...

Πούτιν: Σας υποδέχομαι με ευχαρίστηση ξανά - Τσίπρας: Πέρασε καιρός και άλλαξαν πολλά

Υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό ενώπιον καμερών, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι «σας υποδέχομαι στη Μόσχα με ευχαρίστηση ξανά».
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Κρεμλίνο.
Υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό ενώπιον καμερών, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι «σας υποδέχομαι στη Μόσχα με ευχαρίστηση ξανά».
Ο κ. Πούτιν παρατήρησε ότι φέτος συμπληρώθηκαν 190 χρόνια από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στις δυο χώρες.

Σε ό,τι αφορά την ατζέντα των συνομιλιών, είπε πως θα περιλαμβάνει την ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών μας και διεθνή θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή.
Από την πλευρά του, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται ξανά στο Κρεμλίνο, μετά από 3,5 χρόνια.

O Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά διευκρινίζει γιά Μαντούβαλο...

«Ο Πέτρος Μαντούβαλος έχει χάσει οριστικά και δια βίου την δικηγορική ιδιότητα»
                          ---
Επιστολή με την οποία αναγκάζεται για το καλό και των πολιτών να ξεκαθαρίσει ότι ο Πέτρος Μαντούβαλος - πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας - που εμφανίστηκε και ως δικηγόρος στην υπόθεση του Ζακ εκπροσωπώντας τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς, δεν είναι πια δικηγόρος απέστειλε στα ΜΜΕ ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά. 
Όπως τονίζει απώλεσε την ιδιότητα του δικηγόρου μετά από αμετάκλητη καταδίκη του για κακούργημα. Σημειώνει μάλιστα πως εάν εμφανίζεται ως δικηγόρος διαπράττει το αδίκημα της αντιποίησης επαγγέλματος. 
Ολόκληρη η επιστολή του ΔΣΠ:

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ μιλάει γιά τίς Ελληνορωσικές σχέσεις...

Λαβρόφ: Η ομαλότητα επιστρέφει στις ελληνορωσικές σχέσεις
Για την κατάσταση στα Βαλκάνια εξέφρασε την ανησυχία του λόγω της προσπάθειας του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. να «χωνέψουν την περιοχή»
Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Λαβρόφ υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικά προσκόμματα τα οποία θα εμπόδιζαν τη σταθερή ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων και με τις σημερινές συναντήσεις του Α. Τσίπρα με τον Βλ. Πούτιν και τον Ντ. Μεντβέντεφ θα επιστρέψει ο διμερής διάλογος στην ομαλή του πορεία.
Την επιστροφή στην ομαλότητα στις ελληνορωσικές σχέσεις σηματοδοτεί η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο κ. Λαβρόφ υποστήριξε ότι...

Γιά τούς βρωμιάρηδες καί τά σκουλίκια τού ανεξέλεγκτου διαδικτύου...

Είμαστε όλοι δολοφονημένες φοιτήτριες...
Χρήστος Ξανθάκης
Δεν γουστάρω Αλέξη Κούγια. Για πολλούς και διάφορους λόγους, τους οποίους καμία όρεξη δεν έχω να αναφέρω εδώ πέρα. Πρώτον διότι δεν θέλω να μασουλήσω το χρόνο σας και δεύτερον γιατί είναι δικομανής ο δικηγόρος και δεν είμαι σε φάση τώρα να τρέχω στην Ευελπίδων. Αλλά αν έχει μία, έστω μία ελπίδα να σώσει την υστεροφημία του, μπορεί να το κάνει τώρα που ανέλαβε την πολιτική αγωγή για την οικογένεια Τοπαλούδη στο αδιανόητο φονικό της Ρόδου. Και οφείλω να ομολογήσω ότι ξεκίνησε σωστά.

Εκδίδοντας μια ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων, αναγράφονται τα εξής: 
 «Όποιος προσπάθησε ή προσπαθεί κατά παράβαση του άρθρου 365 Ποινικού Κώδικα (προσβολή μνήμης νεκρού) να προσβάλει τη μνήμη της δυστυχούς αυτής κοπέλας, καλυπτόμενος στον δυστυχώς ανεξέλεγκτο χώρο του διαδικτύου, ΌΣΟ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, θα βρεθεί, θα μηνυθεί και θα εναχθεί από το γραφείο μας για λογαριασμό της οικογενείας, η οποία θα απαιτήσει και εύλογη αποζημίωση».

Πέστα γαμώ την τρέλα μου! Πέστα γαμώ το σπιτάκι μου, πέστα γαμώ τον αντίχριστό μου, πέστα. Βγες μπροστά με όλο το οπλοστάσιο που σου παρέχει η δικονομία και ξέσκισε τα κτήνη που εδώ και λίγες μέρες σκοτώνουν ξανά, πρωί, μεσημέρι, βράδυ, την άτυχη φοιτήτρια. Δολοφονώντας την εικόνα της, δολοφονώντας την ύπαρξή της, δολοφονώντας την ψυχή της. Δεκάδες, εκατοντάδες σιχαμένοι κανίβαλοι του διαδικτύου (το νέο φαρ ουέστ), που σκορπάνε σκατά στον τάφο ενός αθώου παιδιού. Ενός αθώου αμνού, που μας εκλιπαρεί από τον άλλο κόσμο για λίγο σεβασμό και σιωπή…

Και τι δεν έχω διαβάσει αυτές τις μέρες. Πράγματα που δεν διανοούμαι να αναπαράγω στο Newpost όχι γιατί είμαι κανένας σεμνότυφος, αλλά γιατί δεν πάει το χέρι μου να τα γράψω. Δεν γίνεται, είναι αδύνατον, δεν μπορώ, δεν ξέρω πως θα τα καταφέρει ο ανακριτής όταν έρθει η ώρα του και δεν θα βγάλει ένα μαχαίρι να κόψει φλέβες. Για να μην αντικρίζει, να μην ακούει πια αυτούς τους άθλιους ρύπους που σε κάνουν να τρέμεις από αγανάκτηση. Να θέλεις να απαλλαγείς για πάντα από την ανθρώπινη υπόστασή σου, να γίνεις ένας βράχος που τον βαράνε τα κύματα, ένα λουλούδι του αγρού, ένα χαλίκι στο πεζοδρόμιο. Οτιδήποτε άλλο εκτός απ’ αυτή την αηδία που περπατάει στα δύο πόδια.

Οπότε ας κάνει τη δουλειά του ο Κούγιας. Πονηρός είναι, δραστήριος είναι, επιτελείο έχει, δεν θα δυσκολευτεί να ανακαλύψει όλους αυτούς τους βρυκόλακες που δεν δίστασαν να χυδαιολογήσουν πάνω από ένα ακόμη ζεστό πτώμα. Κι ας το ψάξει λίγο και η αρχή ηλεκτρονικού εγκλήματος. Δεν θα της πέσει το νεφρί αν διαθέσει λίγο παραπάνω προσωπικό στη συγκεκριμένη υπόθεση. Έχει σημασία για την οικογένεια της δολοφονηθείσης, έχει σημασία για τη μνήμη της, έχει σημασία και για όλους και όλες εμάς που παρακολουθούμε έντρομοι και έντρομες το γαϊτανάκι της φρίκης. Έχει σημασία να σταθεί κανείς απέναντι στην ύβρι και να την κατονομάσει. Για να έρθει ύστερα η νέμεσις και να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση…

newpost.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  : Ο υπέρτιτλος γράφτηκε από τή "Νέα Μύκονο"