Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Κανόνι Thomas Cook : Αναμενόμενο μέν, εκκωφαντικό δέ...!

Τhomas Cook: Ο αντίκτυπος στην Ελλάδα και τα μέτρα που δρομολογούνται


Ισχυρό σοκ υπέστησαν επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου μετά το «κανόνι» της Thomas Cook με τις ξενοδοχειακές αλυσίδες και άλλες επιχειρήσεις του τουρισμού στη χώρα μας να προσπαθούν να υπολογίσουν το κόστος από την αναστολή λειτουργίας της εταιρείας. Το πλήγμα είναι μεγαλύτερο για την Κρήτη, όπου βρίσκονται οι 20.000 από τους περίπου 50.000 «εγκλωβισμένους» πελάτες της εταιρείας στη χώρα. 
Την ίδια ώρα, για την αντιμετώπιση των συνεπειών θα γίνει σύσκεψη στις 19:00 στο υπουργείο Οικονομικών, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων και των άμεσων μέτρων που ήδη έχουν δρομολογηθεί από τα εμπλεκόμενα υπουργεία.

Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, οι υφυπουργοί Άκης Σκέρτσος, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Θεόδωρος Σκυλακάκης και Γιάννης Κεφαλογιάννης καθώς και ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες η σύσκεψη, εκτός από τον συντονισμό των δράσεων και των άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πτώχευσης γίνεται και για την επίλυση προβλημάτων που αφορούν στους τουρίστες που βρίσκονται στην Ελλάδα και στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα (επιχειρηματίες κι εργαζόμενους).
Με βάση τα έως τώρα δεδομένα...