Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

ΜΥΚΟΝΟΣ : "Μανούβρες" σημειώνονται στά παρασκήνια...


...από αδίστακτους μανουβραδόρους...!


*παραλλαγή σέ παλιότερο σκίτσο τού Δημήτρη Χαντζόπουλου

Μιά ιστορία τού Μπόρχες γιά "αδελφοκτόνους" καί όχι μόνον...

Όσοι φίλοι  δέν έχουν ενοχές άς κοιμούνται ήσυχοι. Αν, πάλι, κάποιοι άλλοι έχουνε συνείδηση πού καμιά φορά τούς τσιγκλίζει, θά τούς πώ μιά ιστορία:                                                           
"Ο Άβελ καί ο Κάιν συναντήθηκαν μετά τό θάνατο τού Άβελ. Βάδιζαν στήν έρημο, κι όπως ήταν πανύψηλοι καί οι δύο, αναγνώρισαν από μακριά ο ένας τόν άλλον. Τ’ αδέλφια κάθισαν καταγής, άναψαν φωτιά καί έφαγαν. Ήταν σιωπηλοί, όπως όλοι οι κουρασμένοι άνθρωποι όταν γέρνει η μέρα. Στόν ουρανό έλαμψε ένα αστέρι πού δεν είχε ακόμα όνομα. Στή λάμψη τής φωτιάς, ο Κάιν είδε στό κούτελο τού Άβελ τό σημάδι τής πέτρας. Άφησε νά πέσει τό ψωμί πού έφερνε στό στόμα του, καί ζήτησε από τόν αδελφό του νά τόν συγχωρέσει. Ο Άβελ αποκρίθηκε:

Βήματα πρός τά πίσω κάνουν τά δυό "μεγάλα" κόμματα...

Ο παλαιοκομματισμός είναι εδώ...

Τάσος Παππάς

Η δειλία στην πολιτική δεν είναι αρετή, είναι ελάττωμα. Βλάπτει και τον πολιτικό και το κόμμα που τον στεγάζει. Τις τελευταίες μέρες είχαμε δύο περιστατικά στα οποία πρωταγωνίστησαν δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Δημήτρης Καιρίδης της Νέας Δημοκρατίας. Ο πρώτος θεώρησε πως δεν έκανε κάτι κακό φωτογραφιζόμενος με τον δεσπότη Αμβρόσιο...

Αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις…

Ο Μητσοτάκης Πρωθυπουργός; Γιατί όχι; Αν δεν πάθεις, δεν θα μάθεις…
Toυ Γ. Λακόπουλου

Ήταν μια θλιβερή εικόνα, για ένα κόμμα που τίμησαν ως ηγέτες του οι Καραμανλήδες, ο Γεώργιος Ράλλης, ο Έβερτ και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης: ο σημερινός επικεφαλής του να λέει σε διεθνές ακροατήριο -στο αμερικανικό δίκτυο PBS- ότι στη σημερινή Ελλάδα οι εκλογές γίνονται για …το μέλλον της Δημοκρατίας!
Μια εικόνα που συμπλήρωνε την ανοησία ότι οι αγορές δεν επικυρώνουν της πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά επιβραβεύουν την… κυβέρνηση Μητσοτάκη! Και τον αδιάντροπο ισχυρισμό του πορτ παρόλ ότι -και- η υποψηφιότητα Τσίπρα για το Νόμπελ, την οποία στηρίζουν όλες οι πτέρυγες του Ευρωκοινοβούλιου- είναι επίσης αποτέλεσμα συναλλαγής για τη συμφωνία των Πρεσπών -και όχι τιμή για τη χώρα που λέει ο προκάτοχός του. Ξεπεσμός μέσα κι έξω από τα σύνορα.
Ωστόσο είναι ολοφάνερο τι υποκινεί αυτή τη συμπεριφορά:

"...οι στάχτες της Παναγίας των Παρισίων είναι οι στάχτες της Ευρώπης, όπως την ξέραμε..."

Οι στάχτες της Ευρώπης 

Ό,τι και αν έχει συμβεί, η πυρκαγιά της Παναγίας των Παρισίων παίρνει συμβολικές διαστάσεις. Δείχνει ότι τα πράγματα στην Ευρώπη (της οποίας η καρδιά είναι το Παρίσι) δεν λειτουργούν όπως πρέπει, όπως λειτουργούσαν κάποτε. Δείχνει ότι αυτή η ήπειρος είναι πια πολύ γερασμένη. Δεν προσφέρει σιγουριά αλλά προκαλεί αβεβαιότητα και φόβο...