Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Συνάντηση Λαβρόφ-Τσαβούσογλου βλέπουν οι Τούρκοι...

Συνάντηση Λαβρόφ-Τσαβούσογλου βλέπουν οι Τούρκοι
«Θα ακούσουμε τι έχουν να μας πουν οι Τούρκοι», δήλωσε ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέϊ Λαβρόφ είναι πρόθυμος να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του στο Βελιγράδι αυτή την εβδομάδα», αναφέρει η...
Ηurriyet.

Όπως τονίζει το δημοσίευμα, «ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επέμενε να μιλήσει μαζί του στα πλαίσια του Υπουργικού Συμβουλίου του ΟΑΣΕ »(Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη).

«Θα ακούσουμε τι έχει να πει ο Τσαβούσογλου», είπε ο Λάβροφ.
 

Η Ρωσία εμπλέκει τον Ερντογάν και την οικογένειά του με το πετρέλαιο των τζιχαντιστών...

Η Ρωσία εμπλέκει τον Ερντογάν και την οικογένειά του με το πετρέλαιο των τζιχαντιστών
Στη δημοσιότητα εικόνες που κατέγραψαν δορυφόροι...

Σάλο προκαλούν οι αποκαλύψεις της Ρωσίας ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η οικογένειά του εμπλέκονται με...
λαθρεμπόριο πετρελαίου από τους τζιχαντιστές του ISIS.

Όπως ανέφερε σε ενημέρωση ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergey Soygu, υπάρχει εμπλοκή της οικογένειας του Ερντογάν, ενώ ταυτόχρονα έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες που κατέγραψαν δορυφόροι και κατά τον ίδιο δείχνουν τη μεταφορά πετρελαίου τζιχαντιστών στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας.

Δείτε τις εικόνες από τους δορυφόρους:
CVODllpWcAUNn2J

CVOFnfHWEA

hgf
Κατά τον ίδιο πάνω από 2.000 βαρέλια μεταφέρονται καθημερινά στην Τουρκία.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας είπε ότι την άλλη εβδομάδα θα δώσει στοιχεία που δείχνουν ότι η Τουρκία βοηθάει το ISIS.

Ο ίδιος ο Ερντογάν προ ημερών απείλησε να παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι έχει σχέσεις με τους τζιχαντιστές.

Μάλιστα όπως ανέφερε νωρίτερα ο Μιχάλης Ιγνατίου οι ίδιοι οι σύμμαχοί του Ερντογάν, του λεγομένου Ελεύθερου Συριακού Στρατού (ΕΣΣ) δημοσιοποίησαν συμβόλαια μεταξύ της Τουρκίας και του Ισλαμικού Κράτους για την προμήθεια πετρελαίου της πρώτης από το δεύτερο, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS.

Ο ΕΣΣ ανέφερε ότι έχει στα χέρια του απεικονίσεις των συμβολαίων, προφανώς φωτογραφίες τους, που αποδεικνύουν τις συναλλαγές Τουρκίας-ΙΚ και την αγορά πετρελαίου από τους τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ, δήλωσε στέλεχος του ΕΣΣ.
 

Το χαβά του ο Ερντογάν...

to-xaba-tou-o-erntogan-tha-paraitithw-an
Θα παραιτηθώ αν αποδειχθεί το λαθρεμπόριο πετρελαίου με το ISIS...

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες ο τούρκος πρόεδρος κατηγορεί τη Ρωσία για σπίλωση του ιδίου και της οικογένειάς του και λέει ότι θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί το λαθρεμπόριο πετρελαίου με το ISIS.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να...
συκοφαντεί την Τουρκία, κατηγορώντας την ότι αγοράζει πετρέλαιο από το Ισλαμικό κράτος, δήλωσε από το Κατάρ ο τούρκος πρόεδρος. Λίγη ώρα νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο αμύνης με χάρτες και δορυφορικές φωτογραφίες είχε κατηγορήσει την τουρκική ηγεσία για οργανωμένο σχέδιο λεηλασίας του Συριακού και του Ιρακινού πετρελαίου, την διοχέτευσή του σε μεγάλα τουρκικά διυλιστήρια, αλλά και σε λιμάνια, με στόχο την εξαγωγή του σε άλλες χώρες.

Μιλώντας σε πανεπιστήμιο στην Ντόχα, πρωτεύουσα του Κατάρ, ο κ. Ερντογάν επανέλαβε ότι θα παραιτηθεί αν οι κατηγορίες της Ρωσίας αποδειχθούν αληθινές και τόνισε ότι δεν επιθυμεί την περαιτέρω επιδείνωση των σχέσεων της χώρας του με τη Ρωσία.

Την περασμένη Δευτέρα, ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε επαναλάβει την κατηγορία πως η Τουρκία έχει οικονομικές δοσοληψίες με το Ισλαμικό Κράτος και τόνισε ότι κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους έγινε για να προστατευτεί η παροχή πετρελαίου από το ISIS προς την Τουρκία. «Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως η απόφαση να καταρριφθεί το αεροπλάνο υπαγορεύτηκε από την επιθυμία να προστατευθεί οι οδοί παροχής πετρελαίου προς το τουρκικό έδαφος», είπε ο χαρακτηριστικά ο ρώσος πρόεδρος.

Ο τουρκός πρόεδρος είχε απαντήσει ότι ο ρωσικός ισχυρισμός δεν ήταν ηθικός και είχε καλέσει τη ρωσική ηγεσία να προσκομίσει στοιχεία: «Είναι γνωστό από ποιές χώρες αγοράζουμε πετρέλαιο: τη Ρωσία, το Ιράν, το Αζερμπαιζάν. Δεν θα επιτρέψουμε συκοφαντίες», είπε ο κ. Ερντογάν και τόνισε ότι στην περίπτωση που αποδειχθούν οι ρωσικές αιτιάσεις, ο ίδιος θα παραιτηθεί.
 

Το «πειραγμένο» ρολόι Φλαμπουράρη...

flabouraris

Μία περίεργη υπόθεση, που αφορά εκ νέου τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, δημοσίευσε χθες υπό μορφήν παραπολιτικού σχολίου η εφημερίδα «Αυγή». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αποκάλυψη της εφημερίδας, ο υπουργός Επικρατείας και η οικογένειά του διαπίστωσαν...
υπερβολικά χαμηλές καταναλώσεις στο εξοχικό της οικογένειας, στην Αίγινα. Τότε, ο Φλαμπουράρης, που έχει «καεί» στο χυλό της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας του και στη ρύθμιση για τα χρέη του στην ΕΥΔΑΠ, επιστράτευσε έναν ηλεκτρολόγο και ανακάλυψε ότι το ρολόι της ΔΕΗ ήταν «πειραγμένο», αφού έφερε έναν ειδικό μηχανισμό για να φαίνονται μικρότερες οι καταναλώσεις ρεύματος. Κατήγγειλε, λοιπόν, αμέσως το περιστατικό στην εταιρεία και, φυσικά, «ξήλωσε» τον επίμαχο μηχανισμό. Τούτου δοθέντος, ο υπουργός Επικρατείας «βλέπει» σαμποτάζ και πιστεύει ότι κάποιοι τον έχουν βάλει στο μάτι, προσπαθώντας να τον εκθέσουν.
Περίεργα πράγματα...

matrix24.gr

Μακελειό στο Λος Άντζελες...

Τουλάχιστον 20 θύματα από πυροβολισμούς...
Βροχή από πυροβολισμούς στην περιοχή Σαν Μπερναντίνο του Λος Άντζελες, κοντά σε γήπεδο γκολφ.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ, ο αριθμός των θυμάτων έχει φτάσει τους 20.

Ο χώρος έχει κατακλυστεί από άνδρες των ειδικών δυνάμεων… 

ΝΕΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ 
Ανθρωποκυνηγητό σε εξέλιξη...
Πανικός προκλήθηκε στις 11:30 (τοπική ώρα) από πυροβολισμούς που έπεσαν σε κτίριο Κοινωνικών Υπηρεσιών το οποίο φιλοξενούσε παιδιά με Ειδικές Ανάγκες στο Σαν Μπερναντίνο, μια πόλη 100 χιλιόμετρα ανατολικά του Λος Άντζελες. 

Από...
τα πυρά έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άτομα, ενώ εκτιμάται ότι μέσα στο κτίριο βρίσκονταν τουλάχιστον 670 υπάλληλοι. Η Daily Mail πάντως μεταδίδει ότι οι νεκροί μέχρι στιγμής είναι 12.

Στο σημείο έχουν φθάσει δεκάδες ασθενοφόρα και περιπολικά, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να ασφαλίσει το κτίριο και να απομακρύνει από το σημείο τους περίοικους.

Σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής οι τρεις ένοπλοι είναι βαριά οπλισμένοι και φορούν αλεξίσφαιρα γιλέκα και μάσκες του σκι όπως ανέφερα αυτόπτες μάρτυρες. Η αστυνομία τους αναζητά ακόμα, καθώς δεν έχει καταφέρει να τους εντοπίσει ενώ υπάρχουν αναφορές ότι έχουν προσπαθήσει να διαφύγουν από το σημείο με ένα μεγάλο SUV.

Αμερικάνικα δημοσιεύματα αναφέρουν πως στο σημείο έχουν σπεύσει και ειδικοί πυροτεχνουργοί καθώς εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχει τοποθετηθεί και εκρηκτικός μηχανισμός. Επιπλέον, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι τρεις δράστες είναι λευκοί και πιθανώς φέρουν στρατιωτική περιβολή.

Το δίκτυο NBC αναφέρει πως οι πυροσβέστες στην περιοχή έχουν στήσει πρόχειρο ιατρείο και παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

«Μας πυροβολούν. Είμαι κλειδωμένη σε ένα γραφείο. Προσευχηθείτε για εμάς» έγραψε σε μήνυμα προς τον πατέρα της μια κοπέλα που εργαζόταν μέσα στο κτίριο.

Για το επεισόδιο έχει ενημερωθεί ήδη ο πρόεδρος Ομπάμα ο οποίος παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη της κατάστασης.

Οι ειδικές δυνάμεις έχουν απομακρύνει από το σημείο ακόμα και τους δημοσιογράφους, και προχωρούν μέσα στο κτίριο ελέγχοντας δωμάτιο με δωμάτιο για επιζώντες ή υπόπτους...
 

ΗΠΑ: Τώρα βομβαρδίζουμε τα βυτιοφόρα του Ισλαμικού Κράτους

ΗΠΑ: Τώρα βομβαρδίζουμε τα βυτιοφόρα του Ισλαμικού Κράτους


Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς των πετρελαιοπηγών και διυλιστηρίων του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), είπε ο υποψήφιος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για θέματα ενέργειας Εϊμος Χόχστιν την Τρίτη.

«Αυτό που βλέπετε τις τελευταίες εβδομάδες είναι μια εντεινόμενη προσέγγιση που δεν αφορά απλώς περισσότερους βομβαρδισμούς, αλλά διαφορετικούς βομβαρδισμούς», είπε ο Χόχστιν στην επιτροπή εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας.

Περίπου το 43% του εισοδήματος του Ισλαμικού Κράτους από το πετρέλαιο έχει επηρεαστεί από τις επιθέσεις της συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο στρατηγός Τζο Ντάνφορντ, επικεφαλής των επιτελείων άμυνας των ΗΠΑ, σε διαφορετική ομάδα του Κογκρέσου.

Μια ομάδα, από τη διεύθυνση στην οποία βρίσκεται τώρα ο Χόχστιν στο υπουργείο Εξωτερικών, συνεργάζεται με το υπουργείο Αμυνας για να προσδιορίσουν τους στόχους. Σε προηγούμενες επιθέσεις ενάντια στο ΙΚ, οι Ηνωμένες Πολιτείες εστίαζαν σε κινητά διυλιστήρια και σημεία συλλογής πετρελαίου, για να διακόψουν την εισροή χρημάτων στους τζιχαντιστές, είπε ο Χόχστιν.

Στόχος τα βυτιοφόρα

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει αρχίσει ο βομβαρδισμός πετρελαιοφόρων φορτηγών, εξήγησε, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματος από το πετρέλαιο το παίρνει το ΙΚ από τα πρώτα στάδια ανεφοδιασμού. Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν το πετρέλαιο επίσης και για να ασκήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στην περιοχή που κατέχουν στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Χόχστιν έχει επίσης εργαστεί στο υπουργείο Εξωτερικών για να μειώσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου από το Ιράν. Εάν η Τεχεράνη ανταποκριθεί στην πρόσφατη συμφωνία για τα πυρηνικά και αρθεί το εμπάργκο, δήλωσε, η χώρα θα μπορέσει να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου «κατά σημαντικό ποσοστό και σχετικά γρήγορα», αν και δεν προβλέπεται να επανέλθει στα επίπεδα εξαγωγών που είχε πριν το 2012 (2,5 εκατ. βαρέλια τη μέρα) τόσο γρήγορα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρότεινε τον Χόχστιν για τη θέση αναπληρωτή υπουργού τον Οκτώβριο. Για να επικυρωθεί ο διορισμός, θα πρέπει να ψηφιστεί πρώτα από την επιτροπή της Γερουσίας και η απόφαση να επικυρωθεί από την ολομέλεια του Σώματος. Δεν έχουν καθοριστεί ακόμα οι ημερομηνίες αυτές.

tanea.gr

Μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων στο ανατολικό Αιγαίο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/12/2015 17:44 | 
Μπαράζ τουρκικών υπερπτήσεων στο ανατολικό Αιγαίο

Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, σχηματισμός έξι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, εισήλθε στις 15:01 στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Χίου.

Ο σχηματισμός αυτός, αφού διασπάστηκε σε τέσσερα και δύο αεροσκάφη αντίστοιχα, πραγματοποίησε υπερπτήσεις ως εξής:

  • στις 15:25 υπέρπτηση τεσσάρων αεροσκαφών πάνω από τους Φούρνους (Ικαρίας) στα 4.000 πόδια,
  • στις 15:27 υπέρπτηση αεροσκαφών πάνω από τις νησίδες Μακρονήσι και Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 8.500 πόδια και 8.200 πόδια αντίστοιχα και στις 15:29 πάνω από το Αγαθονήσι στα 8.100 πόδια.
Ακολούθως, τα τουρκικά μαχητικά εξήλθαν του FIR Αθηνών, τα τέσσερα αεροσκάφη στις 15:28 και τα άλλα δύο στις 15:30 αντίστοιχα, νοτίως της Σάμου.

Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική. 
tanea.gr

Ψεύδονται, άρα ελπίζω

                                                  ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΗΣ  
Κώστας ΛεονταρίδηςΟταν ο κ. Ευάγγ. Μεϊμαράκης αποκάλεσε, μεταξύ άλλων, «ψευτράκο» τον κ. Τσίπρα τον καθιστούσε, άθελά του ασφαλώς, πιο οικείο, πιο «Αλέξη» σε μερίδα ψηφοφόρων, όπως κατόπιν αποδείχθηκε. Αλλωστε η παράθεση κατά συνθήκην αληθειών, η ωμή απεικόνιση δεδομένων φοβίζουν. Αντιθέτως, τα ψεύδη οξυγονώνουν κάθε μορφής ελπίδα, που μια ζωή πεθαίνει τελευταία, αναπτερώνοντας το ηθικό των εύπιστων. Ισχυρή παράμετρος: Εάν, π.χ., εγώ αποκαλέσω δημοσίως κάποιον ψεύτη, διαβεβαιώνω ότι διαθέτω ηθικό πλεονέκτημα απέναντί του, αναλαμβάνοντας αυτόματα υψηλό ρίσκο. Και αποδεδειγμένα διαχρονικά οι παραμυθίες, οι παραδοξολογίες, οι μύθοι, τέρπουν. Γιατί το όνομα του λαοφιλούς βαρώνου Μινχάουζεν θα μνημονεύεται εσαεί; Ο (Γερμανός) φιλόσοφος Τέοντορ Αντόρνο το είχε θέσει ως εξής: Γερμανός είναι κάποιος που δεν μπορεί να πει ένα ψέμα εάν δεν το πιστεύει ο ίδιος. Ο γκραν μετρ Μινχάουζεν άφησε στην παγκόσμια διαθήκη του έναν κόσμο όπου η αχαλίνωτη φαντασία ανατρέπει τη λογική τάξη, χλευάζοντας το ανθρώπινο σύμπαν. Λεπτομέρεια: ο Γερμανός βαρώνος είχε υπηρετήσει ως αξιωματικός μισθοφόρος των Ρώσων, πολέμησε κατά των Τούρκων και για τις μετέπειτα λεπτομερείς αφηγήσεις του, μακριά από τα πεδία των μαχών, στόλιζε τον εαυτό του με παράσημα.
Συχνά, το κραυγαλέα απίστευτο επενδεδυμένο με ευφυΐα αποκτά δυναμική παραβολής. Εδώ συναντάμε έναν κορυφαίο δυναμιτιστή του αληθούς, τον Τζόναθαν Σουίφτ, άγιο προστάτη του αφύσικου, πλάστη με αγνά υλικά του ταξιδευτή Γκιούλιβερ. Ιρλανδός θεολόγος, έγινε πάστορας στο Μπέλφαστ, τέλη του 17ου αιώνα. Ο Σουίφτ αμολάει καλούμπα και ο ναυαγός ήρωάς του πότε βρίσκεται σε τόπο γιγάντων, πότε σε γη λιλιπούτειων (η σχετικότης των πραγμάτων) και αλλού γίνεται μάρτυρας ενός εμφυλίου με ζητούμενο κάτι που παραδόξως δεν έχει διχάσει ακόμη την κοινωνία μας: από ποια τους «άκρη» πρέπει να σπάμε τα αυγά; Στον δαιμόνιο ιερέα αποδίδεται, σίγουρα όχι με θεϊκή επίνευση, το σύγγραμμα «Η τέχνη της πολιτικής ψευδολογίας», την οποία ορίζει: η ικανότητα να πείθεις τον λαό, να του υποβάλλεις σωτήρια ψεύδη με καλό σκοπό, αλλά προνοώντας ώστε να μην παραβιάζονται τα όρια της αληθοφάνειας, άρα με τη σωστή αναλογία απάτης και αλήθειας κατά τις περιστάσεις. Και μην ξεχνάτε, λέει ο Σουίφτ, ότι τα ψευδολογήματα δεν έχουν τις ίδιες αντοχές. Υπάρχουν ωριαία, ημερήσια, ετήσια και αιώνια· υπάρχουν και πολιτικά ψεύδη που πεθαίνουν και ξαναγεννιούνται με διαφορετική μορφή. Είπατε κάτι;

Με απλά λόγια, στον κάθε ένα χωριστά εναπόκειται να διυλίζει τις «ψευδοαλήθειες» απ’ όπου κι αν προέρχονται, έστω και για την τιμή των όπλων του. Δεν είναι εύκολο, καθώς μνήμη, γνώση, η όποια ευθυκρισία, συγκλώθονται με αγανάκτηση, θυμό, απόγνωση, την ώρα που οι δείκτες του μέλλοντος φοβίζουν ακόμη πιο πολύ. Μοιραία, πρόσφορες συνθήκες για περαιτέρω ψευδολογίες εις το όνομα της ελπίδας, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

από τήν έντυπη έκδοση 
τής εφημερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

Εκλογές ΝΔ 20 Δεκεμβρίου και 10 Ιανουαρίου

Οριστικοποιήθηκε ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Εκλογων του κόμματος που συνεδρίασε από τις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι περίπου τις εννέα το βράδυ, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η διαδικασία, οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 20 Δεκεμβρίου και στις 10 Ιανουαρίου
Την διαδικασία θα αναλάβει η εταιρεία Vodafone.
Είχε προηγηθεί συνεννόηση μεταξύ των 4 υποψηφίων προκειμένου να συμφωνηθεί η διεξαγωγή του πρώτου γύρου των εκλογών στις 20 Δεκεμβρίου (η εταιρεία δεν μπορούσε να εγγυηθεί για τις 13) και του δεύτερου, αμέσως μετά τις γιορτές, στις 10 Ιανουαρίου.
από kathimerini.gr

Το πιο συγκινητικό βίντεο της χρονιάς!

Το παρακάτω βίντεο δείχνει ένα σκύλο που με τρομερή στοργή και επιμονή προσπαθεί να προσεγγίσει...
ένα παιδάκι με σύνδρομο down.
 

Σημείωση "Ν.Μ." : Αφιερωμένο σέ όσους δέν είχαν τό χρόνο νά εκτιμήσουν τούς φίλους...

Αρον άρον έφυγε ο Ψυχάρης...


Από την εξόδιο ακολουθία για τον Κώστα Νίτσο...
Οι παρακαταθήκες του Κώστα Νίτσου ενοχλούν αφόρητα το εκδοτικό κατεστημένο με αποτέλεσμα την πρόωρη αποχώρηση του προέδρου της ΄Ενωσης Ιδιοκτητών Σταύρου Ψυχάρη, από την εξόδιο ακολουθία για τον κορυφαίο Έλληνα δημοσιογράφο, στο Α’ Νεκροταφείο.
Αιτία στάθηκε ο...
επικήδειος που ανέγνωσε το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τσαλαπάτης, ο οποίος υπενθύμισε τα λόγια του αείμνηστου δάσκαλου της δημοσιογραφίας Κώστα Νίτσου στο τελευταίο δημοσιογραφικό συνέδριο όπου προφητικά είχε τονίσει:
«…Η σύμπραξη των αδίστακτων Ψυχάρη-Μπόμπολα και άλλων στυγνών μεγαλοκαρχαριών- θα.. αποτελέσει ισχυρό τείχος και για τις παραμικρότερες ακόμη εργασιακές μας απαιτήσεις..»
Προηγουμένως είχε επισημάνει:
«…Τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι επιθέσεις που θα δεχθούμε από το κεφάλαιο και τους υπηρέτες του, θα είναι σφοδρές. Σφοδρότερες από κάθε άλλη φορά. Θέλουν να μας τελειώσουν. Να μας τελειώσουν μια και καλή, χωρίς, βέβαια, να λογαριάζουν κι εμάς...».
Κ. Μπετινάκης (fb)
zoornalistas.blogspot

Financial Times : Η Ευρώπη απειλεί με έξωση της Ελλάδας από τη Σένγκεν

Στενός κλοιός

tvxs.gr | 02 Δεκ. 2015
Κλιμάκωση των πιέσεων προς την κυβέρνηση για «κοινή φύλαξη των συνόρων» αναμένεται το επόμενο διάστημα, με την Ευρωπαϊκή Ενωση να φέρεται έτοιμη ακόμη και να απειλήσει την Ελλάδα με «έξωση» από τη ζώνη Σένγκεν.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η Ε.Ε.προειδοποιεί την Ελλάδα ότι αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να ανασταλεί η συμμετοχή της στη ζώνη Σένγκεν, η οποία και διασφαλίζει την ελεύθερη κίνηση των πολιτών, από τα μέσα Δεκεμβρίου «εαν δεν αλλάξει την αντίδρασή της στην προσφυγική κρίση, καθώς ο εκνευρισμός φουντώνει για την διστακτικότητα της Αθήνας να δεχτεί εξωτερική βοήθεια».
Όπως αναφέρει η εφημερία, αρκετοί ευρωπαίοι υπουργοί και υψηλόβαθμοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι βλέπουν την απειλή να διωχτεί εκτός η Ελλάδα για «σοβαρές ελλείψεις» στον έλεγχο των συνόρων ως τον μόνο τρόπο που απομένει προκειμένου να πειστεί ο Αλέξης Τσίπρας να υλοποιήσει τις υποσχέσεις του και να αποδεχτεί την προσφορά της ΕΕ να βοηθήσει.
«Η Κομισιόν αυτό το μήνα θα προτείνει τη δημιουργία μιας κοινής ομάδας ελέγχου συνόρων με την εξουσία να αναλάβει τα σύνορα, πιθανά ακόμα και ενάντια στη θέληση χωρών που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, όπως η Ελλάδα», επισημαίνει το δημοσίευμα προσθέτοντας:
«Η σχετικά αδύναμη δημόσια διοίκηση της Ελλάδας έχει κατακλυστεί από περισσότερους από 700.000 μετανάστες που διέσχισαν τα σύνορα φέτος.
Δεδομένης της δριμύτητας της κρίσης ευρωπαίοι αξιωματούχοι οργίστηκαν από την άρνηση της Αθήνας να καλέσει σε μια ειδική αποστολή της Frontex, της ευρωπαϊκής υπηρεσίας συνόρων, την απροθυμία να δεχτεί ανθρωπιστική βοήθεια από την ΕΕ και την αποτυχία να βελτιώσει το σύστημα καταγραφής των προσφύγων.
Οι υπουργοί εσωτερικών της ΕΕ, που συναντώνται την Παρασκευή, θα καταστήσουν σαφές ότι περισσότερο δραστικά μέτρα θα εξεταστούν αν η Ελλάδα αποτύχει να αναλάβει δράση πριν από σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στα μέσα Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τέσσερις υψηλόβαθμους ευρωπαίους διπλωμάτες.
Η προειδοποίηση «αναστολής συμμετοχής» έχει δοθεί επανηλειμένα στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα, μεταξύ άλλων και με την επίσκεψη στην Αθήνα του Zαν Άσσελμπρον, υπουργού εξωτερικών του Λουξεμβρούργου, χώρας που έχει τώρα την κυλιόμενη προεδρία της ΕΕ».
Οι Financial Times σημειώνουν ακόμη ότι «η Αθήνα πρόσφατα απέρριψε την ανάπτυξη 400 στελεχών της Frontex για να ενισχύσουν άμεσα τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, διαμαρτυρόμενη με επιστολή στην Κομισιόν ότι οι εντολές τους ήταν «πολύ ευρείες» και υπερέβαιναν την καταγραφή.
Οι Έλληνες αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμα αποδεχτεί την πρόσκληση να επικαλεστούν ένα καθεστώς βοήθειας – τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της ΕΕ- που θα προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στα νησιά και τις περιοχές των συνόρων…
…Η Ελλάδα έχει επίσης αρνηθεί να πάρει πολλές από τις 300 διαθέσιμες μηχανές eurodac για την λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων και την καταγραφή προσφύγων στην ενιαία βάση δεδομένων της Ε.Ε., επικαλούμενη προβλήματα με τις συνδέσεις στο Internet και την εκπαίδευση του προσωπικού… Διπλωμάτες της Ε.Ε. διαμαρτύρονται ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει την υπόσχεση της να οργανώσει τρεις πτήσεις για την επανεγκατάσταση προσφύγων σε άλλα κράτη μέλη. Εν μέρει λόγω προβλημάτων εγγραφής στην Ελλάδα, μόλις 159 πρόσφυγες από τους 160.000 που έχει προβλεφθεί μετεγκαταστάθηκαν στην Ευρώπη».
Κατά το ίδιο δημοσίευμα «οι ηγέτες των κρατών της ανατολικής Ευρώπης είναι οι πιο σκληροί επικριτές της Ελλάδας», ενώ «το Βερολίνο έως τώρα αντιστεκόταν στην προοπτική να ζητηθεί αναστολή συμμετοχής ή αποβολή της Ελλάδας από τη Σένγκεν. Αλλά στο παρασκήνιο, αυξάνεται η ανησυχία στην Αυστρία και στην Γερμανία, που έχουν σκεφτεί και οι δύο να στείλουν απεσταλμένους στην Ελλάδα για την στήριξη των προσπαθειών αντιμετώπισης του προσφυγικού, σύμφωνα με αξιωματούχο με γνώση των σχεδίων.
«Η κόκκινη γραμμή για τους Γερμανούς ήταν το γεγονός ότι δεν επετράπη στην Frontex να έρθει να τους βοηθήσει» είπε πρεσβευτής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. «Οι Γερμανοί είναι εξαγριωμένοι και για αυτό οι άνθρωποι μιλούν υπέρ του να φύγει η Ελλάδα…»
«Η Κομισιόν», καταλήγει το δημοσίευμα, «θα προχωρήσει σε μια προφορική ενημέρωση για την κατάσταση της Ελλάδας στη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών της Ε.Ε. την Παρασκευή, η οποία θα συνοδευτεί από μια γραπτή αξιολόγηση στην σύνοδο των ηγετών της Ε.Ε. στα μέσα Δεκεμβρίου.
Αν υπάρχουν ακόμα σοβαρές ελλείψεις, η Αθήνα έχει λάβει προειδοποίηση ότι οι ηγέτες της Ε.Ε. μπορεί να ζητήσουν από την Κομισιόν να αρχίσει τις διαδικασίες αναστολής συμμετοχής, οδηγώντας στην διενέργεια ελέγχου των συνόρων της Ελλάδας που μπορεί να κρατήσει ως και τρεις μήνες».

Η «συμμαχία» κατά του Ισλαμικού Κράτους

Το Σκίτσο

tvxs.gr
H γελοιογραφία απεικονίζει τους «συμμάχους» στον διεθνή συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, αποτυπώνοντας με τον πλέον γλαφυρό τρόπο το… χάος.
Η γελοιογραφία είναι από τον σκιτσογράφο Pat Bagley της Salt Lake Tribune. Στη γελοιογραφία, πάνω δεξιά, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ παρουσιάζει στον Αμερικανό ομόλογό του τη «συμμαχία» κατά των τζιχαντιστών…

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη
Με την αυριανή 24ωρη πανεργατική απεργία κλιμακώνται οι κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων. Η αυριανή κινητοποίηση οργνώνεται από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού, αλλά και των προωθούμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό.

Λόγω της απεργίας θα προκληθούν προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού της πρωτευουσας.

Οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥ (τρόλεϊ, λεωφορεία) και την ΣΤΑΣΥ (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ), θα συμμετάσχουν στην απεργία που έχουν κηρύξει ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ με στάσεις εργασίας.Συγκεκριμένα, τρόλεϊ, λεωφορεία, μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, δεν θα λειτουργήσουν από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 09:00 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τον προαστιακό θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία και για αυτό θα ακυρωθούν όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε τρένα και προαστιακό, ενώ δεν θα λειτουργήσει για όλη την ημέρα και το τμήμα του μετρό από τη Δ. Πλακεντίας μέχρι και το αεροδρόμιο.

Υπενθυμίζεται ότι, οι εργαζόμενοι στις μεταφορές (τις αστικές, υπεραστικές συγκοινωνίες, το σιδηρόδρομο και τους λιμένες) έχουν αποφασίσει τη σύσταση κοινού μετώπου δράσεων με απεργιακές κινητοποιήσεις στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου και συμβολική κατάληψη στο ΤΑΙΠΕΔ στις 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ.

Επίσης στην αυριανή απεργία θα συμμετέχουν με στάση εργασίας και οι εργαζόμενοι (ΟΣΥΠΑ) στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

H Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας συμμετέχει στην απεργία με τετράωρη στάση εργασίας από ώρα 12.00 έως 16.00, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν ακυρώσεις πτήσεων στα περιφερειακά αεροδρόμια.

Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ τονίζει: «Μετά το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο και έπειτα από 6 χρόνια ανελέητης επίθεσης στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα και συνεχούς υποτίμησης της ζωής μας, από τις πολιτικές και την εφαρμογή των μνημονίων, τα όρια αντοχών και ανοχών της κοινωνίας και των εργαζομένων εξαντλήθηκαν.

Κατα τη ΓΣΕΕ η συνέχιση από την κυβέρνηση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, με την εφαρμογή ενός νέου εκρηκτικού μείγματος φτωχοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας και διάλυσης της εναπομείνασας οικονομίας, οδηγεί σε μια τιμωρητική λιτότητα που δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, θα δώσουν δυναμική και αγωνιστική απάντηση στα νέα βάρβαρα, σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα που εξαθλιώνουν τον εργαζόμενο, οδηγούν τον άνεργο στην απόγνωση, διώχνουν από την χώρα τη νέα γενιά, καθιστούν τους συνταξιούχους από απόμαχους της δουλειάς απόμαχους της ζωής». 
tanea.gr

Αναβλήθηκε η ΚΕΦΕ, στον αέρα η εκλογή αρχηγού στη ΝΔ

Του χρόνου

22:45 | 01 Δεκ. 2015
tvxs.gr
Σε αναβολή οδηγήθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ που είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Τρίτης, καθώς οι προτάσεις δεν έχουν κατατεθεί ακόμη, συνεπώς το τοπίο σχετικά με το πόσες και ποιες εταιρείες έχουν δηλώσει πρόθυμες να αναλάβουν την διεξαγωγή της πανελλαδικής διαδικασίας, παραμένει θολό.
Η νέα συνεδρίαση θα γίνει την Τετάρτη, στις 10:00 το πρωί, εν αναμονή του τελικού φακέλου της εταιρείας ή των εταιρειών που θα αναλάβουν την εκλογή του προέδρου της ΝΔ.
Οι προθεσμίες ασφυκτιούν (η 13η Δεκεμβρίου, ημερομηνία η οποία είχε πέσει στο τραπέζι ως πιθανή για τη διεξαγωγή της εκλογής προέδρου, επί της ουσίας έχει παρέλθει) και έχει αρχίσει να ακούγεται ως νέα ημερομηνία η 10η Ιανουαρίου.
Η ΝΔ μάλλον δεν θα καταφέρει να εκλέξει αρχηγό εντός του 2015.

Επιπλέον, επειδή τα κομματικά ταμεία είναι άδεια, η ΝΔ δεν αναζητά εταιρεία που να μπορεί να οργανώσει τη διαδικασία εκλογής αρχηγού, αλλά θα πρέπει να είναι και φτηνή -κυρίως, να μην ζητήσει μεγάλη προκαταβολή.
Εντωμεταξύ, με εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας  Γιάννη Πλακιωτάκη, η ΝΔ κατέθεσε σήμερα, αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητά συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρείας Infosolutions μέχρι του ποσού των 2,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, κατατίθεται και η σχετική αγωγή.

Ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή από τη ΝΔ...

...κατά της εταιρείας Infosolutions
Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και αγωγή κατά της εταιρείας Infosolutions που απέτυχε να διεξάγει τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στις 22 Νοεμβρίου κατέθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Με εντολή του προέδρου της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη, ο νομικός σύμβουλος του κόμματος κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία ζητά συντηρητική κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της εταιρείας και των ομόρρυθμων εταίρων της μέχρι του ποσού των 2,5 εκ. ευρώ.
Η προσωρινή διαταγή που ζητήθηκε θα συζητηθεί την Παρασκευή το πρωί ενώ παράλληλα η ΝΔ κατέθεσε και σχετική αγωγή.
kathimerini.gr