Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Tό Κινάλ τής Φώφης μέ χαρακτηριστικά υδρογόνου : άχρωμο, άοσμο και άγευστο...

Φώφη, χάσαμε! Το Κινάλ σε αποσύνθεση. Πίσω στο ΠΑΣΟΚ

του Γ. Λακόπουλου
Η Φώφη Γεννηματά ακολούθησε άκριτα τις υποδείξεις συγκεκριμένων παραγόντων και διέλυσε το ΠΑΣΟΚ. Με εμφανή μικρομεγαλισμό  θέλησε να καταγραφεί  στην Ιστορία κι αυτή ως ιδρύτρια κόμματος. Το ΠΑΣΟΚ- με το όνομα, τα σύμβολα , τη ιδεολογία και τον ιδρυτή του- εξαφανίσθηκε. Οι οπαδοί του εξαπατήθηκαν ότι αυτό δε θα συμβεί . Και στη θέση  του μπήκε κάτι με τις χαρακτηριστικές  ιδιότητες του υδρογόνου: άχρωμο, άοσμο και άγευστο.
Το νέο κόμμα δεν έχει ιδεολογία, πολιτική οργάνωση και πολλά ακόμη. Πρακτικά δεν υπάρχει -πέρα από τις  δυο κοινοβουλευτικές ομάδες   του. Η Φώφη ωστόσο θα μπει πράγματι στην Ιστορία, αλλά όχι όπως το επιδίωξε. Θα μπει γιατί τώρα διαλύει και το ΙΧ κόμμα  που πήγε να στήσει. Μπορεί να μπει και στο βιβλίο Γκίνες με το ρεκόρ  της πιο σύντομης διάλυσης κόμματος- αν και τη συναγωνίζεται ο Χάρης Θεοχάρης.
Πάντως η αποσύνθεση που καλπάζει είναι αποκλειστικά έργο των χειρών της. Αντίδραση στον αυταρχισμό και την αλαζονεία  -που είχε και όταν διοικούσε και το ΠΑΣΟΚ: χωρίς όργανα, χωρίς συνεδριάσεις, χωρίς λογοδοσία. Κατάργησε τον εκλεγμένο γραμματέα Στ. Ξεκαλάκη, μετά την εκλεγμένη Κεντρική Επιτροπή και δεν οργάνωσε ποτέ το συνέδριο που είχε αναγγέλλει...

Αθωώθηκαν από το δικαστήριο της Σύρου τα οκτώ μέλη του «Ρουβίκωνα»...


ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΝΟΥ
Αθώοι τα 8 μέλη του «Ρουβίκωνα» για την εισβολή στο δημαρχείο Τήνου
Φέιγ Βολάν Ρουβίκωνα/ Φωτογραφία: INTIME NEWS
Φέιγ Βολάν Ρουβίκωνα/ Φωτογραφία: INTIME NEWS

Αθωώθηκαν από το δικαστήριο της Σύρου τα οκτώ μέλη του «Ρουβίκωνα», όπου βρέθηκαν κατηγορούμενα ύστερα από μήνυση του δημάρχου Τήνου, Γιάννη Σιώτου για την εισβολή στο δημαρχείο.
Υπενθυμίζεται ότι η αστυνομία, μετά τη μήνυση, είχε προχωρήσει σε 10 προσαγωγές, από τις οποίες οι οκτώ μετατράπηκαν σε συλλήψεις με την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης.


Τι υποστήριξαν Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος
Κατά τη διάρκεια της δίκης, τόσο η αντιδήμαρχος κα Δεληγιάννη όσο και ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σιώτος, μίλησαν για εισβολή των μελών με απειλητικές διαθέσεις με αποτέλεσμα να τρομοκρατήσουν τόσο τους υπάλληλους όσο και την κοινωνία της Τήνου.

Τα μέλη του Ρουβίκωνα είχαν εισβάλει στο Δημαρχείο Τήνου με αφορμή τον θάνατο των δύο υπαλλήλων καθαριότητας του Δήμου.


12|05|2018

Πηγή: tinostoday.gr