Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Πέτρος Κωστόπουλος και Στιβ Γιατζόγλου, «ξέπλυμα» μέχρι αηδίας


Θεέ μου σώσε μας...
Ποιον σκέφτηκε να καλέσει στο νυχτερινό του τηλεοπτικό (ο Θεός να το κάνει) σόου, ο Πέτρος Κωστόπουλος; Τον Στιβ Γιατζόγλου φυσικά με τις γνωστές περγαμηνές. 
Ποιες περγαμηνές; Το μόνο που θυμόμαστε τελευταία και το οποίο τον έφερε ξανά στην επικαιρότητα, είναι το παραλήρημά του υπέρ της Χρυσής Αυγής. Τίποτε άλλο δεν έχει κάνει ο Γιατζόγλου άξιο προσοχής ώστε να δικαιολογείται η πρόσκλησή του στην εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου.
Μία εκπομπή κανονικό «ξέπλυμα»
Βέβαια το ερώτημα είναι αναπόφευκτο: μπορεί ο Πέτρος Κωστόπουλος ειδικά αυτός, να ξεπλύνει τον Στιβ Γιατζόγλου; Όχι, αλλά η προσπάθεια αρκεί. 
Ελληνική τηλεόραση 2016. Οικοδεσπότης ο Πέτρος Κωστόπουλος και καλεσμένος ο Στιβ Γιατζόγλου. Κάποιος μας έχει μουντζώσει, δεν έχω καμία αμφιβολία πια. 
Δεν αναπαράγω εδώ όσα είπε ο Γιατζόγλου στην εκπομπή, πράγματα του τύπου «Δεν ψήφισα Χρυσή Αυγή. Είμαι ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ» ή «Τα δύο παιδιά που σκοτωθήκανε στη Χρυσή Αυγή, τα ξέρεις τα ονόματά τους;». Πόση αηδία να αντέξετε κι εσείς; Συγγνώμη κιόλας, έτσι;
Είναι και θέμα αισθητικής συν τοις άλλοις. Αν δείτε την εκπομπή -μην το κάνετε- θα καταλάβετε. 

«Δικαιολογημένα αισιόδοξος» για την Ελλάδα, δηλώνει ο Μοσκοβισί...


«Δικαιολογημένα αισιόδοξος» για την Ελλάδα, δηλώνει ο Μοσκοβισί - Media«Δικαιολογημένα αισιόδοξος» για μια «θετική συζήτηση» πάνω σε «όλα τα ζητήματα» για την Ελλάδα στο...
«σημαντικό» Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου δήλωσε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί σε τηλεοπτική του συνέντευξή σήμερα στο Bloomberg.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην «πολύ σημαντική πρόοδο» που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα, προσθέτοντας ωστόσο πως χρειάζεται ακόμα λίγη πρόοδος για να κλείσει η αξιολόγηση, την οποία συνέδεσε με την επίσκεψή του στην Αθήνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

«Αυτό που εύχομαι για την Ελλάδα, ως υπεύθυνος για την αξιολόγηση του προγράμματος είναι να χτίσουμε μια ιστορία επιτυχίας» υπογράμμισε ο Γάλλος επίτροπος αναφερόμενος στην επιστροφή της ανάπτυξης στην Ελλάδα και στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Ο κ. Μοσκοβισί επανέλαβε πως εφόσον η Ελλάδα αναλαμβάνει τις ευθύνες της, έτσι και οι ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να αναλάβουν τις δικές τους και να δεχθούν να προχωρήσουν σε «θετικές συνομιλίες» για το ελληνικό χρέος, ζητώντας και πάλι «συνολική συμφωνία πριν από το τέλος του έτους»...

topontiki.gr

Κατερίνα Ακριβοπούλου: Βάστα Σόϊμπλε – Ταγίπ γερά…



Γράφει η Κατερίνα Ακριβοπούλου
Δείξε μου τον εχθρό σου να σου πω αν είμαι φίλος σου…
Οι ακραίες προκλήσεις τις τελευταίες ημέρες, τόσο από τον Ταγίπ Ερντογάν, όσο και από τον μονίμως υστερικό Σόϊμπλε, να επιτίθενται μαζί και ταυτοχρόνως στην Ελλάδα, δένουν «αρμονικά» μεταξύ τους, σε μια στιγμή που η κόντρα Σόϊμπλε-ΔΝΤ με αιχμή ( ή μήπως πρόφαση;) το ελληνικό χρέος, μοιάζει να οδηγείται ακόμη και στα άκρα…  
Μετά την εκλογή Τράμπ, οι δύο πλευρές έχουν πλέον έναν κοινό εχθρό, τις ΗΠΑ. Η Γερμανική πλευρά γνωρίζει πολύ καλά ότι στο πλαίσιο του οικονομικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ-Γερμανίας, θα πιεστεί περαιτέρω από τον αμερικανικό παράγοντα, σε μια κατεύθυνση αρκούντως απειλητική για την ηγεμονία της στην Ευρώπη…
Η σπουδή του Σοϊμπλε να απαντά σε κάθε λέξη του Ομπάμα, όσο εκείνος έστελνε από την Ελλάδα τα «ενοχλητικά» μηνύματα, αντανακλά ανάγλυφα τη βαθειά ανησυχία του γερμανικού κατεστημένου, για την εξέλιξη της παρτίδας που έχει ξεκινήσει  εδώ και καιρό στη γεωπολιτική σκακιέρα…

Ο Σόιμπλε λέει ψέμματα;


Βόλφγκανγκ Σόιμπλε Σφοδρή επίθεση κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών από την Suddeutsche Zeitung | ΕUROKINISSI
Τεταμένο είναι το κλίμα στο Βερολίνο έπειτα από την υπόθεση της μίνι συνόδου για το ελληνικό χρέος και τις αποκαλύψεις της  Suddeutsche Zeitung. Η γερμανική εφημερίδα επανέρχεται και ασκεί σφοδρή κριτική στον Β. Σόιμπλε κατηγορώντας τον, ουσιαστικά, ότι ψεύδεται και επιδιώκει να έχει «κατά το δοκούν διαχείριση των γεγονότων». Τι μεταδίδουν οι ανταποκριτές της «Εφ.Συν.» σε Βρυξέλλες και Βερολίνο.
Η εφημερίδα Suddeutsche Zeitung που είχε αναφερθεί πρώτη στο θέμα επανέρχεται σήμερα, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν ισχύουν τα όσα διατείνεται το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. Επιρρίπτει, μάλιστα, στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μια «κατά το δοκούν διαχείριση των γεγονότων», όπως γράφει χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον δηλαδή ουσιαστικά ότι ψεύδεται και ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη να γίνει. Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί δεν θα γίνει τελικά; Τι μεσολάβησε και εντέλει ματαιώθηκε;
Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Εφ.Συν.» στις Βρυξέλλες, Κώστας Μοσχονάς, το δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung χάλασε τα σχέδια του Σόιμπλε που δεν επιθυμούσε τη δημοσιοποίηση της συνάντησης.
Κοινοτική πηγή ανέφερε ότι η αναβληθείσα συνάντηση ενδέχεται να γίνει αρχές...

Ο Ντόναλντ άρχισε τις κωλοτούμπες


Ντόναλντ Τραμπ
EPA / PETER FOLEY
 
Τι κι αν είπε δυο κουβεντούλες παραπάνω πάνω στον προεκλογικό πυρετό; Μόλις εξελέγη, ο Τραμπ άρχισε να παίρνει πίσω μία μία τις «βόμβες» που είχε πετάξει, απογοητεύοντας σφόδρα το πιο σκληροπυρηνικό κοινό του· δεν θα ασκήσει δίωξη στη Χίλαρι για το σκάνδαλο των μέιλ, δεν έχει πια πρόβλημα με το εκλογικό σύστημα, δεν... είναι και τόσο σίγουρος ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια φάρσα!
Με τις πρώτες αλλαγές πλέυσης έρχεται και η... απογοήτευση. Οι δηλώσεις για την Κλίντον προκάλεσαν την οργή των πιο ακραίων υποστηρικτών του. Ο ακροδεξιός ιστότοπος Breitbart News, διευθυντής του οποίου ήταν ο Στιβ Μπάνον που πλέον διορίστηκε σύμβουλος του Τραμπ, δημοσίευσε χθες ένα άρθρο με τίτλο: «Αθετημένη υπόσχεση: ο Τραμπ “δεν θέλει να ξεκινήσει έρευνα” εναντίον της Κλίντον για τα μέιλ»
«Μην παίρνετε τοις μετρητοίς όλα όσα λέει. Τώρα που έχουμε προεκλογική εκστρατεία τραβά τα πράγματα στα άκρα, αλλά όταν αναλάβει την κυβέρνηση θα μετακινηθεί προς το Κέντρο».
Αυτή τη δήλωση είχε κάνει κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ και μάλλον αποδεικνύεται προφητική.
Γιατί, ο νεοεκλεγείς μεγιστάνας ακόμα δεν εγκαταστάθηκε επίσημα στον Λευκό Οίκο και άρχισε τις «κωλοτούμπες»: ...

Τι διαφέρει το ταψί από την κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Η μοναξιά σε κάνει να επινοείς διάφορα πράγματα, διαφυγής ή παραμονήςπου κάποια μοιάζουν κωμικά και άλλα στα όρια του γραφικά κωμικού. Για τους άλλους. Αν είναι και μέρα εορτής που μένει πλέον ανεόρταστη… βίος ανεόρταστος μακρή οδός απανδόκευτος, λέει κάπου ο Δημόκριτος.
Εβαλα, σε σιγανή φωτιά, μπριζόλα στην κατσαρόλα να την κάνω γιουβέτσι. Φούρνος για έναν, με πάει προς τρέλα μεγαλείου.
Με την κατσαρόλα, κάπως τα βολεύεις. Υπάρχει άλλωστε και η διαμαρτυρία κατσαρόλας. Διαμαρτυρία ταψιού δεν έχω ακούσει.
Εχω ακούσει μόνο χορό στο ταψί: μεταφορική διατύπωση βασάνου, κυρίως βασάνου ερωτικής: εσύ καψουρώνεις και η άλλη σε χορεύει στο ταψί ας είναι και η εφορία ή η κυβέρνηση γένους θηλυκού αμφότερες αντιερωτικές βεβαίως, πρωτίστως.
Φαντάσου, λέει, εφορία ή κυβέρνηση που θα ενέπνεαν στον πολίτη ερωτική ευφορία.
Ή για πολίτη μαζοχιστή θα επρόκειτο ή για εφορία και κυβέρνηση βιτσιόζες.
Από την άλλη βέβαια, άμα το καλοεξετάσεις το πράγμα, όλοι οι οραματιστές και οι ρομαντικοί της Ιστορίας, μηδέ των επαναστατών εξαιρουμένων, αυτό περίπου ονειρεύονταν: ένα ταμείο (μη λέμε πάντα «εφορία», γιατί η λέξη έχει εκπέσει) και μία πολιτεία (η έκπτωση ισχύει και για τη λέξη «κυβέρνηση») που να εμπνέουν διάθεση ερωτική να λες «μου τα παίρνουν» ή «με κουμαντάρουν», αλλά «τη βρίσκω», «έχουν βρει τα ευαίσθητα σημεία μου».
Επίσης -επανέρχομαι στην ειδοποιό και κοινωνική διαφορά ανάμεσα σε κατσαρόλα και ταψί- στην έσχατη ανάγκη καθένας εύχεται: «Φαγάκι να βράζει στην κατσαρόλα κι ας είναι ό,τι να ’ναι».
Δεν εύχεται: «Μπριζόλα κόντρα από μοσχάρι Γαλλίας ελληνικής εκτροφής να ψήνεται στο φούρνο να την κάνω γιουβέτσι με κριθαράκι και ταράτσα».
Διότι τότε ή θα μας δείρουνε ή θα μας δέσουνε. Ή θα πρόκειται για όνειρο του Καραγκιόζη, που, νομίζω, σαν πολύ και πολλοί τον φλερτάρουμε εσχάτως.

 23.11.2016
Πέτρος Μανταίος

Παλιοί καναλάρχες εναντίον νέων καναλαρχών...

Κυριακού - Κοντομηνάς - Βαρδινογιάννης

Δύσκολο έως αδύνατο θεωρείται από παράγοντες της αγοράς, αλλά και νομικούς κύκλους να καταφέρει η κυβέρνηση – σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, να ανοίξει το...
επάγγελμα του καναλάρχη! Κατά κοινή ομολογία με την απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες έκλεισε ένας κύκλος προσπαθειών να εισέλθουν νέοι παίκτες στην τηλεοπτική αγορά… Και για να ξανανοίξει θα χρειαστεί να περάσει μεγάλο διάστημα, δεδομένου ότι μόνο για την οργάνωση νέου διαγωνισμού θα απαιτηθεί προετοιμασία πολλών μηνών, ίσως και ολόκληρου χρόνου! Κατά συνέπεια απομακρύνεται το σενάριο στο νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο που θα επιχειρήσει να οριοθετήσει το αμέσως επόμενο διάστημα το ΕΣΡ να υπάρξουν νέοι καναλάρχες.

Με άλλα λόγια η μοναδική περίπτωση για να μπουν νέοι παίκτες στην τηλεοπτική αγορά είναι η συνεργασία των ενδιαφερομένων επιχειρηματιών με τους υπάρχοντες ιδιοκτήτες καναλιών.

Κι αυτό διότι όπως τονίζουν έμπειροι νομικοί κύκλοι περί των τηλεοπτικών αδειών οι προσωρινές βεβαιώσεις που συγκεντρώνουν και τις περισσότερες πιθανότητες για να χορηγήσει το νέο ΕΣΡ… θα αφορούν αποκλειστικά τα κανάλια που ήδη εκπέμπουν.

Μάλιστα οι δικηγόροι των καναλαρχών θεωρούν αδιανόητο η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα επιτρέπει σε νέους παίκτες να δοθούν προσωρινές βεβαιώσεις και ισχυρίζονται ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα το προσβάλλουν αμέσως στα δικαστήρια και θα καταπέσει την ίδια στιγμή!

Επιπλέον είναι ξεκάθαρο για τους παλιούς ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών ότι δεν υπάρχει περίπτωση σε αυτή τη φάση που η διαφημιστική δαπάνη βρίσκεται στα τάρταρα να επιτρέψουν την είσοδο σε νέους καναλάρχες.
enimerosi24.gr

Μπλερ: Η διαδικασία του Brexit μπορεί να σταματήσει


Μπλερ: Η διαδικασία του Brexit μπορεί να σταματήσει - MediaΗ διαδικασία της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ μπορεί να σταματήσει εάν ο Βρετανικός λαός αποφασίσει ότι ...
το κόστος της εξόδου είναι πολύ μεγαλύτερο από το πιθανό όφελος, είπε ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Τόνι Μπλερ, σε μία συνέντευξη που προαναγγέλλει την επιστροφή του στην πολιτική, γράφει ο Guardian.

Ο Μπλερ μιλώντας για το Brexit, είπε πως δεν προβλέπει ότι δεν θα γίνει, αλλά λέει ότι υπάρχει πιθανότητα να μην γίνει. «Μπορεί η διαδικασία να σταματήσει εάν οι Βρετανοί αποφασίσουν ότι έχουν δει τι σημαίνει και δεν βγαίνει η ανάλυση κόστους-οφέλους» είπε ο πρώην πρωθυπουργός.

Αυτή η στροφή μπορεί να ανακύψει με έναν ή δύο τρόπους και οι δύο όμως εξαρτώνται από τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για τη συμμετοχή στην κοινή αγορά. «Είτε μπορείς να καταφέρεις να έχεις τη μέγιστη πρόσβαση στην κοινή αγορά, και σε αυτή την περίπτωση θα καταλήξεις να αποδεχθείς τους Ευρωπαϊκούς κανόνες για τη μετανάστευση, την συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και την αποδοχή των αποφάσεων των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων. Τότε οι πολίτες μπορεί να πουν, για περίμενε, τότε γιατί φεύγουμε από την ΕΕ» είπε ο Μπλερ.

«Ή εναλλακτικά θα βρεθείς εκτός κοινής αγοράς και οι οικονομικές επιπτώσεις μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληρές για όλους γιατί, πέρα από κάθε αμφιβολία, θα χρειαστούν χρόνια, μπορεί και μία δεκαετία για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές της οικονομικής δομής» είπε ο Μπλερ.

Το Brexit είναι σα να αποδέχεσαι ότι θα αλλάξεις σπίτι, χωρίς καν να έχεις δει το νέο σου σπίτι είπε ο Μπλερ και πρόσθεσε ότι πρέπει οι πολίτες να το δουν πρακτικά και όχι ιδεολογικά.
 

ΕΕ: Εκστρατεία της Γιούροβα για την βία κατά των γυναικών...


Με το σύνθημα «πείτε όχι, σταματήστε τη βία κατά των γυναικών», η Επίτροπος για τη Δικαιοσύνη και την Ισότητα των Φύλων Βέρα Γιούροβα κηρύσσει την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, την εκκίνηση εκστρατείας για το...
2017, με σειρά πρωτοβουλιών, που περιλαμβάνουν όλους τους θεσμικούς φορείς από τοπική ως διεθνή κλίμακα, αλλά και κάθε ευρωπαίο πολίτη, με σκοπό την εξάλειψη της βίας κατά των κοριτσιών και των γυναικών. Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά της Βίας των Γυναικών, η Γιούροβα απέστειλε ιδιαίτερο μήνυμα, που αφορά την Ελλάδα, συνδέοντας το φαινόμενο της βίας που βιώνουν οι Ελληνίδες με την οικονομική κρίση.
«Οι γυναίκες συχνά υποφέρουν περισσότερο σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Αντιμετωπίζουν την απώλεια θέσεων απασχόλησης και υψηλότερα επίπεδα στρες στις οικογένειές τους. Η καλύτερη προστασία των Ελληνίδων, και από την ενδοοικογενειακή βία, θα αρχίσει με την ανάκτηση της οικονομικής τους ανεξαρτησίας», λέει χαρακτηριστικά.

Η Γιούροβα αναφέρεται επίσης, στην ανάγκη ιδιαίτερης προστασίας των γυναικών που ζουν στην Ελλάδα ως πρόσφυγες-μετανάστριες, λέγοντας: «Θέλουμε να προστατέψουμε όλες τις γυναίκες στην Ελλάδα από τη βία, αλλά οι μετανάστριες είναι ιδιαίτερα ευάλωτες τόσο στη βία όσο και στην εμπορία ανθρώπων, οπότε αναλαμβάνουμε δράσεις ευαισθητοποίησης σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Συνεργαζόμαστε στενά με ελληνικές οργανώσεις που ήδη εργάζονται σκληρά για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.»

Η Γιούροβα παραθέτει τα κραυγαλέα στοιχεία που προκύπτουν από το Ευρωβαρόμετρο «για τη βία που βασίζεται στο φύλο»:

Tό σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου.....

                                                                                              ...από τήν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (24.11.16)

Οι Financial Times παίρνουν θέση: Άδικο να ζητούν από την Ελλάδα πλεονάσματα 3,5%

Το δημοσίευμα

tvxs.gr  | 24 Νοε. 2016
Τελευταία ανανέωση 09:01 | 24 Νοε. 2016
Θέση στη διελκυστίνδα για το ελληνικό χρέος παίρνουν οι Financial Times. Τονίζουν ότι το ΔΝΤ ορθά επιμένει σε χαλάρωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα και χαρακτηρίζουν «αντιπαραγωγικές και δονκιχωτικές» τις απαιτήσεις των Ευρωπαίων, που επιδεικνύουν «βάναυση επιμονή» στη λιτότητα.

Το άρθρο των FT: 
Έχουν περάσει πάνω από έξι χρόνια από τότε που η Ελλάδα, κλυδωνιζόμενη από ένα μεγάλο φορτίο δημόσιου χρέους, αναγκάστηκε να στραφεί στους εταίρους της στην ευρωζώνη και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για μια διάσωση.
Ως το τέλος του έτους, αν οι δανειστές δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε συμφωνία, το ΔΝΤ μπορεί να αποφασίσει τελικά να αποχωρίσει από το πρόγραμμα διάσωσης και να αφήσει την Ευρώπη να βάλει η ίδια τάξη στα προβλήματα της.
Το σημείο τριβής αφορά το αν η Ελλάδα, η οποία έχει ήδη προχωρήσει σε τεράστια δημοσιονομική σύσφιξη από τότε που ξεκίνησε η διάσωση, θα πρέπει να επιτύχει και να διατηρήσει ένα...

Σύμβουλος του Ερντογάν προτείνει την προσάρτηση των Κατεχομένων


ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΛΓΙΑΣ Μια δήλωση, η οποία έρχεται να συζητηθεί στο προσκήνιο του Κυπριακού Προβλήματος και στα ελληνοτουρκικά, πραγματοποιεί στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Προέδρου της Τουρκίας.
Σε μια στιγμή που η διεθνής κοινότητα συζητά τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο σύμβουλος του για θέματα οικονομίας προτείνει την προσάρτηση της «ΤΔΒΚ» στην Τουρκία.
Ολόκληρη η δήλωση του Γιγίτ Μπουλούτ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο φιλοκυβερνητικό ενημερωτικό κανάλι A Haber στις 20 Νοεμβρίου, έχει ως εξής:
«Στην ΤΔΒΚ επιχειρούν να κλείσουν το θρησκευτικό λύκειο. Με ποιου την καθοδήγηση; Του Άγγλου. Ακόμη (σήμερα) οι Άγγλοι επιχειρούν να ελέγξουν την «ΤΔΒΚ». Να πω και κάτι ακόμη ξεκάθαρα. (Κάποιοι προτείνουν) οι συνομιλίες να συνεχιστούν, το νησί να ενωθεί, να γίνει ένα κομμάτι. Θέλω να τους ρωτήσω το εξής: (Από τώρα και στο εξής) σε ένα μέρος που μέχρι σήμερα επισκεπτόμουν με την ταυτότητα μου (στο μέλλον) θα πρέπει να πηγαίνω με θεώρηση Schengen; (Σε περίπτωση λύσης) οι βρετανικές βάσεις θα παραμείνουν στην Κύπρο. Πρόκειται για δυο βάσεις που έχουν καθεστώς χώρας. Έχουν σημαία και θέση στο διεθνές δίκαιο.
(Μετά την λύση) συζητείται η διατήρηση των βρετανικών βάσεων. Οι Άγγλοι κομάντος θα παραμείνουν στο νησί. Στις Βρετανικές Βάσεις την νύχτα της 15ης Ιουλίου υπήρχε κινητικότητα. Επίσης, κινητικότητα υπήρχε και στα αεροπλανοφόρα που βρισκόντουσαν στην Ανατολική Μεσόγειο. Στον ασύρματο υπήρχε συζήτηση σχετικά με την ενδεχόμενο εισβολής στην Τουρκία. Κάποια μέλη της Οργάνωσης του Γκιουλέν ανέμεναν σήματα. (Υπό αυτές τις συνθήκες) θα δώσω την Κύπρο στην Ε.Ε. και στην συνέχεια θα παρακαλώ για θεώρηση του Σένγκεν; Πρόκειται για μια δολοφονία!
Η επανένωση και παράδοση της Κύπρου στην Ε.Ε. σηματοδοτεί τη δολοφονία της σύνθεσης Τουρκισμού-Ισλάμ σε αυτή την γεωγραφία. Σε περίπτωση που η ΤΒΔΚ δεν επιθυμεί να συνεχίσει την πορεία της (με το υφιστάμενο καθεστώς) τότε θα μετατραπεί σε επαρχία της Τουρκίας και θα συνεχίσει με αυτό τον τρόπο την πορεία της. Σε αυτό το νησί εμείς παρέχουμε νερό και ηλεκτρικό. Η οικονομία (της ΤΔΒΚ) οργανώνεται στην Τουρκία. Υπό αυτές τις συνθήκες κάποιοι ακόμη προπαγανδίζουν για λογαριασμό της Αγγλίας και της Ε.Ε.»    
kathimerini.gr 

Ν. Κακλαμάνης: Φταίει η περίοδος Σημίτη... Τσακαλώτος: "Φταίνε και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τα μνημόνια"...


Αρνητικός ο Τσακαλώτος για Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια και την ΟΝΕ...
Καταρρίπτονται μύθοι, όπως ότι η πενταετία Καραμανλή έβαλε τη χώρα στο μνημόνιο, ενώ η πραγματικότητα είναι πως υπήρχε «κρυφό» έλλειμμα από την περίοδο Σημίτη, υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ  Νικήτας Κακλαμάνης σε...
ερώτησή του στη Βουλή, με αφορμή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που απεστάλησαν από την Τράπεζα της Ελλάδος. «Μην με βάζετε στη διαιτησία», σχολίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επιρρίπτοντας ευθύνες και στις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός εκτίμησε ότι υπήρχε κυρίως πρόβλημα εσόδων, δηλαδή φοροδιαφυγής, και όχι δαπανών.

Ο Ν. Κακλαμάνης ανέφερε ότι «το 1999 όταν η Ελλάδα προετοιμάστηκε για να μπει στην ΟΝΕ και ενώ η τότε κυβέρνηση του Κ. Σημίτη μάς έλεγε ότι το έλλειμμα ήταν κάτω από 3%, που ήταν η προϋπόθεση για να μπει μια χώρα στην ΟΝΕ, τελικά είπαν ότι ήταν 3,5%. Έρχονται όμως τα στοιχεία και δείχνουν ότι το έλλειμμα το 1999 ήταν 5,8%». Μάλιστα επεσήμανε ότι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ «το 2003 το έλλειμμα είχε φτάσει 7,8%» και «ότι από το 2004 μέχρι το 2007, δηλαδή, πριν ξεσπάσει η κρίση, το έλλειμμα μεσοσταθμικά είχε μειωθεί σε σχέση με το μεσοσταθμικό έλλειμμα της περιόδου 1995-2003».

«Ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος και του οικονομικού κατεστημένου της χώρας λέει ότι φταίει για το ότι μπήκαμε στο μνημόνιο η πενταετία Καραμανλή. Εδώ, πλέον, αποδεικνύεται περιτράνως ότι αυτός ο μύθος καταπίπτει», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ σημειώνοντας ότι τα στοιχεία υπογράφονται από τον Γ. Στουρνάρα «του αρχιτέκτονα εκείνης της εποχής», όπως χαρακτηριστικά.

«Δεν θα μπω τώρα στη διαιτησία για το αν φταίνε περισσότερο οι κυβερνήσεις της ΝΔ ή του ΠΑΣΟΚ», απάντησε ο Ευκλ. Τσακαλώτος υπογραμμίζοντας ότι «και τα δύο κόμματα έχουν μεγάλη ευθύνη». Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών οι δαπάνες από τότε που η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ είναι στο επίπεδο της Ε.Ε. «Η δική μου ανάλυση είναι ότι η φοροδιαφυγή και η μείωση των φόρων ήταν κομμάτι του συστήματος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για να φτιάχνουν τις κοινωνικές συμμαχίες. Και γι’ αυτό έχετε ευθύνη και εσείς και το ΠΑΣΟΚ», πρόσθεσε.

Ακόμη ο υπουργός επεσήμανε πως «η βασική αλλαγή στα ελλείμματα οφείλεται στην αλλαγή του ευρωπαϊκού συστήματος λογαριασμών ESA 2010», επομένως «τα αποτελέσματα δεν είναι συγκρίσιμα, καθώς προκύπτουν από δύο διαφορετικές μεθόδους υπολογισμού του χρέους και του ελλείμματος». Για παράδειγμα, άλλαξε η ταξινόμηση της ΕΑΔ επειδή κάνει συναλλαγές εκτός αγοράς και τώρα είναι εντός της Γενικής Κυβέρνησης, η ταξινόμηση μοναδικών μεταβιβάσεων (των lump sum payments), των συνταξιοδοτικών συστημάτων, τα interest rate swaps, τα swaps τα επιτόκια κ.λπ.

Ο Ευκλ. Τσακαλώτος ήταν αρνητικός στην πρόταση του Ν. Κακλαμάνη να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για το πώς μπήκε η Ελλάδα στα μνημόνια και στην ΟΝΕ...
από naftemporiki.gr

Τετ α τετ Τσίπρα - Ερντογάν...


Τετ α τετ Τσίπρα - Ερντογάν στις 4 Δεκέμβρη στο Αμπού Ντάμπι - Mediaστις 4 Δεκέμβρη στο Αμπού Ντάμπι...
Σε συνέχεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας ο Αλέξη Τσίπρας, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται να...
συναντηθεί με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  στο Αμπού Ντάμπι στις  4 Δεκεμβρίου...
topontiki.gr

E.E.: Διακοπή των ενταξιακών συνομιλιών με την Άγκυρα...




Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία υπέρ ενός μη δεσμευτικού αιτήματος για να σταματήσουν προσωρινά οι ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία εξαιτίας της...
«δυσανάλογης» αντίδρασης της Άγκυρας στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Αν και οι κυβερνήσεις της Ε.Ε. είναι μάλλον απίθανο να ανταποκριθούν στο αίτημα, αυτό απευθύνεται τόσο στην Κομισιόν όσο και στα κράτη-μ'ελη.

Νωρίτερα νέα μηνύματα προς τον Ταγίπ Ερντογάν έστειλαν οι επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων ΚΟ του Ευρωκοινοβουλίου. Ο Τζιάνι Πιτέλα σημείωσε ότι η Τουρκία δεν έχει πιθανότητα να μπει στην Ε.Ε. με τις παρούσες συνθήκες, ενώ ο Μάνφρετ Βέμπερ τόνισε ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν μπορούν να συνεχιστούν και πρέπει να παγώσουν.

Ο επικεφαλής της ομάδας των Σοσιαλιστών στο Στρασβούργο έδωσε συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Άγκυρα και το Ευρωκοινοβούλιο και μιλώντας στο ΑΠΕ εξήγησε γιατί η ΚΟ του προτείνει το πάγωμα των διαπραγματεύσεων με τη χώρα.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα στον Ερντογάν, γιατί έχει ξεπεράσει πολλά όρια. Οι συλλήψεις χιλιάδων ανθρώπων, δικαστών, δικηγόρων, ελεύθερων πολιτών, πολιτικών, μελών του κοινοβουλίου, ηγετών της αντιπολίτευσης, δεν είναι αποδεκτή”.

Συνεχίζοντας, ο Τζ. Πιτέλα τόνισε ότι...