Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Εξοχική κατοικία : "Άνθηση επενδύσεων"...

Εκρηκτική αύξηση των ξένων επενδύσεων στην εξοχική κατοικία
Μεγάλη άνθηση γνώρισε μέσα στο 2018 ο τομέας των τουριστικών κατοικιών στη χώρα μας, ως αποτέλεσμα της εκρηκτικής ανάπτυξης του τουρισμού, που συνεχίζεται. Ο αντίκτυπος της πορείας του στην ταχεία ανάπτυξη της τουριστικής κατοικίας τα τελευταία χρόνια ήταν κρίσιμος, καθώς η άνοδος των διεθνών αφίξεων είχε θετική επίδραση στη ζήτηση για εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα. Όπως επισημαίνει στην ανάλυσή της η Algean Property, η ενοικίαση ενός σπιτιού διακοπών για το καλοκαίρι έχει γίνει κοινή πρακτική για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε τουριστικές περιοχές της χώρας, καθώς οι αποδόσεις που προσφέρονται σε προορισμούς διακοπών με μεγάλη ζήτηση είναι πολύ υψηλότερες από ό,τι σε άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς στη Μεσόγειο.
Χαρακτηριστικό της εξέλιξης αυτής είναι και η ταχεία ανάπτυξη των πλατφορμών ενοικίασης διακοπών. Όπως σημειώνει η Algean Property, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, από 132 ακίνητα που διαφημίστηκαν στην πλατφόρμα της Airbnb το 2010, ο αριθμός τους ανήλθε σε 126.000 το 2018.
Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος και η Ρόδος, παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση από τους αγοραστές, αφού όπως φαίνεται, και παρά το γεγονός ότι τα ενοίκια είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, συνεχίζουν να αυξάνονται και συγκεκριμένα κατά 8,4%, 6,4%, 6%, 3%, και 5,5% αντίστοιχα...

«...ένα ολόκληρο σύστημα συμφερόντων, σε απόγνωση,"παίζει τα ρέστα του"...»

Μαρινάκης καλεί Καμμένο
Αντίθετα με τις προσδοκίες ότι το Μακεδονικό θα οδηγούσε σε άτακτη πτώση της κυβέρνησης, τελικά οδήγησε στο σχηματισμό μιας συμπαγούς κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, απαλλαγμένης από τον Καμμένο, που όμως φαίνεται ότι βρίσκει απρόσμενους, έστω και όψιμους, "φίλους". Σε άρθρο της η ιστοσελίδα in.gr, του ομίλου Μαρινάκη, τον καλεί να ρίξει την κυβέρνηση. Ο συντάκτης του άρθρου με τίτλο: "Πάνο, δώσε τον Τσίπρα πριν σε δώσει αυτός", πιστεύει πως ο αρχηγός των ΑΝΕΛ θα πρέπει να διαθέτει στοιχεία που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μείζον πολιτικό γεγονός. Ισχυρίζεται μάλιστα πως αν δεν ρίξει ο Καμμένος τον Τσίπρα, θα γίνει ο ίδιος εξιλαστήριο θύμα. Ισχυρισμός εμφανώς αυτοαναιρούμενος που προδίδει ένα είδος απελπισίας στην έκκληση της εφημερίδας.
Όπως προδίδει και το γεγονός ότι το συγκρότημα Μαρινάκη εναποθέτει τις ελπίδες του σε αυτόν που κατηγορούσε τον ιδιοκτήτη για την εμπλοκή του στη διακίνηση 2 τόνων ηρωίνης. Αξιοσημείωτο εξάλλου ότι πλέον ο Πάνος Καμμένος βρίσκει φιλόξενη στέγη σε όλα τα ΜΜΕ που επί τέσσερα χρόνια επιχειρούσαν να τον γελοιοποιήσουν. Χωρίς αμφιβολία, οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι ένα ολόκληρο σύστημα συμφερόντων, σε απόγνωση,"παίζει τα ρέστα του". 
Τους λόγους φαίνεται να εξέθεσε ο ίδιος ο Καμμένος όταν εξήγησε γιατί αρνήθηκε να ρίξει την κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2018:

Φορολογικές δηλώσεις : Νέο έντυπο Ε1

Αυτό είναι το νέο έντυπο Ε1 της εφορίας
Ξεχωριστό εκκαθαριστικό για συζύγους - Σε σε τρεις δόσεις η καταβολή του φόρου

Το νέο έντυπο Ε1 της εφορίας
(σέ PDF)
 
Έτοιμα τα έντυπα της εφορίας. Πριν από λίγο δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση με το βασικό έντυπο Ε1, το έντυπο Ε2 που αφορά στα εισοδήματα από ακίνητα αλλά και τα υπόλοιπα έντυπα για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων. Στο κείμενο της απόφασης επιβεβαιώνεται ότι ο κάθε σύζυγος θα παραλάβει το δικό του εκκαθαριστικό ανεξάρτητα από  το να θα υποβάλλει κοινή φορολογική δήλωση με τη σύζυγό του ή όχι.
Ειδικότερα, η απόφαση αναφέρει: «Σε περίπτωση που οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των συζύγων υποβάλλονται ως κοινές με βάση τα οριζόμενα στην περ. α' της παραγράφου 4 του άρθρου 67 του ν.4172/2013, δεν απαιτείται καμία επιπλέον ενέργεια από τους συζύγους. Σε αυτή την περίπτωση διενεργείται...

Λίστα : Ο μπαμπούλας κάποιων κομμάτων!

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
H -τυχόν- επαναφορά της λίστας τρομάζει κόμματα
Στιγμιότυπο από συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

Οι εισηγήσεις και οι πιθανότητες να γίνουν δεκτές σε περίπτωση τριπλών εκλογών τον Μάιο.
Εισηγήσεις για επαναφορά της λίστας στις ευρωεκλογές, εφόσον στις 26 Μαΐου υπάρξουν τελικά τριπλές εκλογές, έχουν φτάσει σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με τους εισηγητές, η επαναφορά της λίστας, στην περίπτωση που οι ευρωεκλογές διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις εθνικές εκλογές, θα συμβάλλει μεταξύ άλλων στην αποφυγή καταμέτρησης σταυρών, αλλά και στην αποφυγή προεκλογικής εκστρατείας κάθε υποψηφίου, αφού στο πολιτικό προσκήνιο θα επικρατεί η αντιπαράθεση για τις εθνικές εκλογές.
Τυχόν επαναφορά της λίστας, ωστόσο, εκτιμάται ότι...

Τό φάντασμα τού Αβέρωφ...

Ευρωεκλογές τον Μάιο, εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο...
Τα νέα δεδομένα και η ευρωπαϊκή παράμετρος...

Γ. Λακόπουλος

Μια αποστροφή της ομιλίας του Πρωθυπουργού κατά την τελευταία εμφάνισή του στη Βουλή δεν έτυχε ιδιαίτερης προσοχής από τα ΜΜΕ. Ας την ξαναδούμε:

Προπομποί τών OSCAR...

Σάρωσε τα BAFTA ο Γιώργος Λάνθιμος...
Καλύτερη ταινία της χρονιάς το «The Favorite»...

Το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου κατέκτησε το βραβείο της καλύτερης βρετανικής ταινίας της χρονιάς στα βραβεία BAFTA 2019.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης δήλωσε δικαιωμένος. «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι μία μεγάλη τιμή για μένα. Ξέρετε, αυτή η ταινία πήρε 20 χρόνια για να γίνει».

Η ταινία του Λάνθιμου κέρδισε επίσης το βραβείο για το δεύτερο γυναικείο ρόλο (Ρέιτσελ Βάις) , αυτό του πρωτότυπου σεναρίου αλλά και αυτό του σχεδιασμού παραγωγής. Αργότερα ήρθαν και τα βραβεία του καλύτερου μακιγιάζ-κομμώσεων και των καλύτερων κοστουμιών...