Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου : «Προσπάθησαν να μου σπάσουν το ηθικό αλλά διάλεξαν λάθος άνθρωπο»


undefined

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που αυτά τα δύο χρόνια και κάτι, που διήρκησε αυτή η βουλευτική θητεία, ενόχλησε όσο λίγοι , κυρίως με τη μαχητικότητα της απέναντι στην κυβέρνηση, τη διαπλοκή, τη φοροδιαφυγή. 
 Οι αντίπαλοί της την αποκαλούν «Ροβιεσπιέρο» και την κατηγορούν ότι θέλει να στήσει γκιλοτίνα στο Σύνταγμα. Οι φίλοι και οι σύντροφοί της όμως τη θαυμάζουν  για την τόλμη και το δυναμισμό της.  Είναι από τους ελάχιστους  βουλευτές, που ο κόσμος επιδοκιμάζει  όταν τη βλέπει  στο δρόμο  και αυτό οφείλεται κυρίως στη σθεναρή στάση που κράτησε στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και στις επιθέσεις που δέχθηκε από την κυβέρνηση για να μην συνεχίσει.

Τη Ζωή Κωνσταντοπούλου,  όσο κι αν τη ζορίσεις, δεν στριμώχνεται εύκολα. Αυτό το έχουν διαπιστώσει μάλλον όλοι. Περίμενα να έρθει σε δύσκολη θέση με την ερώτηση για τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα,  ότι όλοι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα υπάγονται στο γραφείο του.  Εκείνη ,  με μια ντρίπλα απάντησε πως αυτό σημαίνει  ότι θα είναι υπόλογος και ότι αναλαμβάνει την ευθύνη. Χωρίς να αφήσει να διαφανεί αν συμφωνεί ή διαφωνεί με την απόφαση αυτή.


Στη συνέντευξή της στο ΤΡΡ σήμερα  λέει ότι τα κυβερνητικά κόμματα μας έκρυψαν  τα περισσότερα για τη λίστα Λαγκάρντ  και ότι αν ήταν στο χέρι τους,  ποτέ κανείς δεν θα μάθαινε το παραμικρό  για το περιεχόμενο της .  «Στη λίστα αυτή » αναφέρει, « υπάρχει ακτινογραφία της διαπλοκής».

Δεσμεύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τον νόμο περί (μη)  ευθύνης υπουργών, την ασυλία των μελών του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ και του ΤΧΣ. Ότι θα ερευνηθεί η λίστα Λαγκάρντ και  θα γίνει προκήρυξη διαγωνισμού με κανόνες για τις τηλεοπτικές άδειες.   Δεσμεύεται ακόμα ότι  με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση,  τα ΜΑΤ δεν θα ξαναδείρουν πολίτες και οι αστυνομικοί δεν θα τους ξαναψεκάσουν με χημικά .
 Oλόκληρη η 
συνέντευξή της στή Βασιλική Σιούτη : ΕΔΩ

από thepressproject.gr

"Αι γενεαί πάσαι..."


Δήμαρχοι ελληνικών πόλεων και άλλες προσωπικότητες, με επικεφαλής την εκθαμβωτική κ. Πατούλη σε ρόλο εγχώριας Αλαμουντίν, έκαναν έξω από το Μουσείο της Ακροπόλεως ένα happening που θύμιζε Ανάσταση, αλλά οι ίδιοι το ονόμασαν «διαμαρτυρία», με σκοπό την επιστροφή των Ελγινείων. 
 Εννοείται ότι το Βρετανικό Μουσείο τα έκανε πάνω του...
(από τή στήλη : ΦAΛHPEYΣ
τής Καθημερινής )

Δάκρυσε μέχρι και ο… Θουκυδίδης!


undefined
Βενιζέλος: Με αδίκησε η ιστορία…

Μας σπάραξε πάλι την καρδιά, με τα παραπονεμένα λόγια (που ‘ναι τα – πολιτικά – τραγούδια του).

Είπε πως τον αδίκησε η ιστορία. Και «αυτό λέγεται ανισότητα».

«Εμείς…
βρεθήκαμε να αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο χρεοκοπίας που είχε φέρει η ΝΔ, και αυτή κρύφτηκε. Και μείναμε εμείς να ακούμε τις βρισιές και τις επικρίσεις
για το μνημόνιο».

Καημένε Βαγγέλη!..

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας...


Εκοιμήθη σήμερα, Τρίτη 20 Ιανουαρίου , ο Σεβ. Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κυρός Σπυρίδωνας σε ηλικία 90 ετών.
Να αναφερθεί ότι...
ο μακαριστός Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κυρός Σπυρίδωνας τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ πριν περίπου ένα μήνα είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο Ναυτικό Νοσοκομείο όπου είχε υποβληθεί σε λεπτή χειρουργική επέμβαση ύστερα από βαρύ εγκεφαλικό.
Στο πλευρό του όλες αυτές τις ημέρες βρισκόταν οι αδελφές του, συγγενικά του πρόσωπα καθώς και ο θεράπων ιατρός του Αρχ. Νικόλαος Χαρτουλιάρης. Στο Ναυτικό Νοσοκομείο στο Κολωνάκι σήμερα και ώρα 15.15 περίπου εκοιμήθη.
Στο πένθος έχει βυθιστεί όλη η Κεφαλονιά, αφού πριν από λίγο εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων, σε ηλικία 90 ετών.
Να σημειώσουμε ότι αυτή την ώρα οι καμπάνες όλων των Ιερών Ναών στο Αργοστόλι, χτυπούν πένθιμα...
e-kefalonia.net

Ο Βλαστός ήθελε να αγοράσει πλοίο για να διακινεί μετανάστες, ανέμενε 70.000 ευρώ κέρδη τον μήνα

20.1.15

undefined

Συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν οι επιχειρηματικές φιλοδοξίες των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού, οι οποίες και επιβεβαιώνουν τον τίτλο «ελληνική Silicon Valley» που τους απέδωσε η Παραπολιτική.

Σε σημερινό ρεπορτάζ της Ιωάννας Μάνδρου στην Καθημερινή διαβάζω:

(...)Τα  χρήματα  αυτά θα τα έβαζε, όπως  λέει  η εξαδέλφη του, ο Βλαστός για να αγοράσουν μαζί με τον Σκαφτούρο που θα έβαζε άλλα τόσα, ένα πλοίο για διακίνηση λαθρομεταναστών, προσδοκώντας σε κέρδη της τάξεως των 35.000 ή 70.000 ευρώ τον μήνα ο καθένας!(...)

Έχετε συνειδητοποιήσει τι διαβάζουμε; Την ώρα που το επίσημο ελληνικό κράτος δαπανά εκατομμύρια για να ελέγξει τα σύνορα του, ένας κρατούμενος των ελληνικών φυλακών, όχι μόνο είναι σε θέση να διακινεί τεράστια χρηματικά ποσά, αλλά γνωρίζει κιόλας την...αγορά διακίνησης παράνομων μεταναστών και σκέφτεται να...επενδύσει!

parapolitiki.com

Ξαναρχίζουν τά εθελοντικά μαθήματα στή Μύκονο (τό νέο πρόγραμμα)

Displaying ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.jpg 
Ακολουθεί τό πρόγραμμα :

Περιμένοντας την απόφαση της ΕΚΤ για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων

Εάν η ΕΚΤ αποφασίσει την Πέμπτη ότι τα ελληνικά ομόλογα δεν θα είναι στη λίστα των κρατικών ομολόγων που η ίδια ή η ΤτΕ θα αγοράσει, τότε θα δημιουργηθεί ένα ιδιαιτέρως αρνητικό πλαίσιο για την ελληνική οικονομία.ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ
Εάν η ΕΚΤ αποφασίσει την Πέμπτη ότι τα ελληνικά ομόλογα δεν θα είναι στη λίστα των κρατικών ομολόγων που η ίδια ή η ΤτΕ θα αγοράσει, τότε θα δημιουργηθεί ένα ιδιαιτέρως αρνητικό πλαίσιο για την ελληνική οικονομία.
                                                       ---
Ενα ισχυρότατο πλήγμα θα δεχτεί η Ελλάδα σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν συμπεριλάβει τη χώρα στις αποφάσεις της για το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (QE) που αναμένονται την Πέμπτη. Τα δημοσιεύματα στον γερμανικό Τύπο (Der Spiegel) που κάνουν λόγο για εξαίρεση της Ελλάδας από το QE έχουν σημάνει συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο και κυρίως στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), καθώς μέχρι τώρα ούτε διαψεύστηκαν ούτε επιβεβαιώθηκαν.

Από την ΕΚΤ αρκούνται στο να δηλώνουν πως δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση ακόμα και όλα θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Εάν, όμως, η ΕΚΤ αποφασίσει την Πέμπτη ότι τα ελληνικά ομόλογα δεν θα είναι στη λίστα των κρατικών ομολόγων που η ίδια ή η ΤτΕ θα αγοράσει, τότε θα δημιουργηθεί ένα ιδιαιτέρως αρνητικό πλαίσιο για την ελληνική οικονομία.

Στελέχη με γνώση των συζητήσεων ανέφεραν στην «Κ» πως είναι πολύ δύσκολο να υιοθετηθεί μία απόφαση για αγορά ελληνικών κρατικών ομολόγων στην παρούσα φάση «δεδομένου ότι μπορεί να έρθει στην εξουσία ένα κόμμα στο οποίο αρκετοί θεωρούν πως είναι επιθυμητό να αναδιαρθρωθούν τα ελληνικά ομόλογα που έχει ήδη αγοράσει η ΕΚΤ». Στο οικονομικό επιτελείο, δε, αναφέρουν ότι πιθανή εξαίρεση της Ελλάδας θα είναι μιας μορφής «Grexit» για τρεις λόγους:

1. Θα είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα...

Η Νέα Δημοκρατία θα χάσει τις εκλογές γιατί απέτυχε

19.1.15

undefined

Όπως είχε προβλέψει η Παραπολιτική, όλες οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών δεν δείχνουν ότι παίζεται πλέον η πρώτη θέση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας και αρχίζουν και αυξάνουν τη διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στις Ευρωεκλογές.

Κάπως έτσι, όλα δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα συντριβεί την Κυριακή στις κάλπες και θα είναι κυρίως η δική της επίδοση αυτή που θα ανοίξει τη διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία δύσκολα θα είναι μικρότερη από 5 μονάδες.

Παρατηρώ ότι διάφοροι προσπαθούν να καταλάβουν γιατί έχασε η Νέα Δημοκρατία, αναρωτιούνται αν η αιτία του κακού είναι η επένδυση στον φόβο και το κλίμα τρομολαγνίας που αυτή τη φορά δεν είχε τα ίδια αποτελέσματα με αυτά του Ιουνίου του 2012. Όλα αυτά έχουν κάποιο ενδιαφέρον αλλά νομίζω ότι αδυνατούν να περιγράψουν τη μεγάλη εικόνα.

Η μεγάλη εικόνα είναι ότι η Νέα Δημοκρατία ζητά από τους πολίτες να την ψηφίσουν ξανά για τους ίδιους λόγους που την ψήφισαν τον Ιούνιο του 2012, κάτι που αυτόματα επιβεβαιώνει την απόλυτη αποτυχία του σχήματος που κυβέρνησε τη χώρα από τότε μέχρι. Θα ήταν σχεδόν τρελό να αποφασίσει κάτι τέτοιο ξανά η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Η Νέα Δημοκρατία θα χάσει τις εκλογές γιατί απέτυχε εκκωφαντικά. Τόσο απλό.
από parapolitiki.com

Τσιγκουνιές κάνει ο Θεοδωρικάκος...


undefined
 Δίνει 30άρι στον ΣΥΡΙΖΑ, 4 μονάδες πίσω τη ΝΔ και με μια απόλυτη κίνηση γενναιοδωρίας 5,1 στο ΠΑΣΟΚ...
Το οινομαγειρείο της Ανατροπής, η "ειλικρίνεια", οπως έχουμε ξαναγράψει, έκανε πάλι καλά την δουλειά του. Το δίδυμο Ντερμπεντέρη- Θεοδωρικάκου συνεπέστατο στις δεσμεύσεις του, έβγαλε το ΠΑΣΟΚ στον αφρό, έτοιμο να διεκδικήσει την 3η θέση με ποσοστό 5,1.
Εδωσε στις 4 μονάδες την διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ (που πρεπει να 'ναι μεγαλύτερη), συμπιέζοντας, το...
πρώτο κόμμα στο 30,4.
Βάζει με το ζόρι  τους ΑΝΕΛ στην βουλή (3%) και τον Παπανδρέου να κοιλοπονάει με ενα 2,5.
Γύρο στον άσο, έχει τον Καρατζαφέρη, τον Κουβέλη και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ τους αναποφάσιστους, τους καταγράφει στο 11,5.
Αξια η προσπάθεια τους...

Παπανδρέου: Δεν συνεργάζομαι με τον Σαμαρά..

undefined



 
       Η συγκυβέρνηση τα έκανε μαντάρα. 
Εγινα το μαύρο πρόβατο, γιατί δεν ήμουν βολικός.
Οι Παπανδρέου δεν ρίχνουν κυβερνήσεις...
Αλλη λέξη ήθελε να πει που αρχίζει από "μ", αλλά  προτίμησε το "μαντάρα". Ετσι τα 'κανε η κυβέρνηση Σαμαρά, είπε. Και πρόσθεσε, πως, μετά τις εκλογές, δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον Σαμαρά.
Στην...
ερώτηση του Χατζηνικολάου, αν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε πως "είμαι δύσκολος στις συνεργασίες".
Ο Παπανδρέου γενικά είχε απαντήσεις σε όλα. Δεν έδειξε να στριμώχνεται ακόμη και στις πιο δύσκολες ερωτήσεις και απομυθοποίησε διάφορα ψέματα από το "λεφτά υπάρχουν" μέχρι το οτι "παραιτήθηκε στον Σαμαρά".
Ειπε επίσης, πως, δεν πρότεινε για πρωθυπουργό τον Βενιζέλο και τον οποίο κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς για τον άνθρωπο που μεθόδευσε την ανατροπή του. 
Για τον κανιβαλισμό και την λάσπη που δέχτηκε, είπε ,πως, "έγινα το μαύρο πρόβατο, γιατί δεν ήμουν βολικός στα συμφέροντα"...

Η γελοιογραφία τού Δημήτρη Χαντζόπουλου

undefined
                                                                                                                                                  από "ΤΑ ΝΕΑ"

Ρομάνο Πρόντι: «Η ακαμψία του Βερολίνου προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Παρομοιάζει τον Αλέξη Τσίπρα με τον Λούλα της Βραζιλίας

«Οι εκλογές στην μικρή Ελλάδα έχουν μετατραπεί σε καθοριστική στιγμή για την μεγάλη Ευρώπη. Ας ελπίζουμε να το συνειδητοποιήσει και η μεγάλη Γερμανία» γράφει σε άρθρο του με τίτλο «Η ακαμψία του Βερολίνου προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία από τον ΣΥΡΙΖΑ» στην εφημερίδα Il Messagero ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ρομάνο Πρόντι.

Ο ιταλός πολιτικός και οικονομολόγος σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου, αν και όχι με τεράστια διαφορά και προσθέτει ότι «εξαιτίας της βαθύτατης και παρατεταμένης κρίσης της χώρας, εξασφάλισε ένα αυξανόμενο ποσοστό της λαϊκής ψήφου, με ένα σύνολο προτάσεων σχεδόν επαναστατικών, τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική πολιτική».

Ο Πρόντι εκτιμά ότι «το έντονα προοδευτικό περιεχόμενο του προγράμματος για την εσωτερική πολιτική με καταπολέμηση της ανεργίας, μεγαλύτερο βάρος στις κοινωνικές δαπάνες και ανακατανομή του εισοδήματος, υπέστη κάποιες περιορισμένες αλλαγές, αλλά στην ουσία του διατηρήθηκε ως είχε».

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική, ο ιταλός πρώην πρωθυπουργός θεωρεί ότι «πραγματοποιήθηκε μια βαθμιαία αλλαγή. Η προγραμματική πλατφόρμα, η οποία είχε παρουσιαστεί αρχικά, η οποία είχε ως κοινό στόχο την έξοδο από το ευρώ, με τον καιρό εγκαταλείφθηκε, με την ανάγκη μιας κάποιας δόσης τούμπας στον αέρα, η οποία τροφοδότησε τα σχόλια των δυνάμεων που αντιπολιτεύονται τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Κατά την πιο πρόσφατη χρονική περίοδο, κατέστη σαφές ότι η Ελλάδα, παρά την πολυσύνθετη φύση των πολιτικών της παρατάξεων, δεν θα εγκαταλείψει το ευρώ. Μια επιλογή η οποία έχει καθησυχάσει την κοινή γνώμη και που είναι και συνέπεια της βούληση των τριών τετάρτων των ελλήνων πολιτών, οι οποίοι, παρά την μακρά κρίση, επιθυμούν να μείνουν εντός κοινού νομίσματος» διαπιστώνει ο Ρομάνο Πρόντι.

Σε ό,τι αφορά τις μετεκλογικές εξελίξεις, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν γράφει ότι «ο Αλέξης Τσίπρας, φτάνοντας όλο και πιο κοντά στην ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων, συνειδητοποιεί ότι δύσκολα θα μπορέσει να κυβερνήσει αυτοδύναμα και ότι θα πρέπει να διαχειριστεί μια συμμαχία με πιο μετριοπαθείς δυνάμεις».

«Η αναθεώρηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποτέλεσμα ενός υποχρεωτικού ρεαλισμού» εκτιμά ο ιταλός κεντρώος πολιτικός, ο οποίος γράφει, παράλληλα, ότι «στο τέλος αυτής της δύσκολης πορείας, ο Τσίπρας παραλληλίζεται, από έναν αριθμό παρατηρητών, με τον πρώην βραζιλιάνο πρόεδρο Λούλα, ο οποίος ξεκίνησε ως επαναστάτης και στην συνέχεια εφάρμοσε μια πολιτική ισχυρών αλλά ρεαλιστικών μεταρρυθμίσεων, για την Βραζιλία. Μια χώρα η οποία, σε ότι αφορά τις κοινωνικές ανισότητες, δεν ήταν σε καλύτερη κατάσταση από την Ελλάδα».

Προσθέτει δε, ότι «συντηρητικοί κύκλοι των Αθηνών, υποστηρίζουν ότι ο Τσίπρας την Τρίτη, την Πέμπτη και το Σάββατο θέλει να μείνει στο ευρώ, την Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή να επιστρέψει στην δραχμή και την Κυριακή εκτιμά ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί με δημοψήφισμα».

Ο Ρομάνο Πρόντι, σε ανάλυσή του, επαναλαμβάνει ότι η έξοδος από το ευρώ δεν θα έφερνε κανένα ουσιαστικό θετικό αποτέλεσμα, αφού «τόσο η αύξηση των εξαγωγών, όσο και η τόνωση του τουρισμού, λόγω υποτίμησης, θα είχαν ιδιαίτερα περιορισμένες θετικές επιπτώσεις».

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας θεωρεί, επίσης, ότι «την επόμενη ημέρα μιας εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θεωρείται δυνατή, ο Τσίπρας θα πρέπει να υποχρεωθεί να ξεκινήσει δύσκολες διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, χωρίς την βοήθεια της οποίας δεν θα μπορέσει να εφαρμοσθεί κανένα σκέλος του πολιτικού του προγράμματος».

Θεωρεί ότι ότι «η Γερμανία δεν θα διερρήγνυε τα ιμάτιά της» για ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ, ενώ παράλληλα «το Βερολίνο φοβάται ότι αν επιδειχθεί περισσότερη κατανόηση προς το ελληνικό χρέος, θα επιβραδυνθούν οι διαδικασίες μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία και την Γαλλία, οι οποίες και θεωρεί ότι δεν πρέπει να αναβληθούν».

«Η Ελλάδα θα επιμείνει σε ένα σχέδιο ενίσχυσης και επιμήκυνσης του προγράμματος ευρωπαϊκής στήριξης, ενώ από γερμανικής πλευράς θα τείνουν να δώσουν το ελεύθερο, το πολύ, σε μια μετρημένη επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους, με συνέπεια την διατήρηση των πολιτικών λιτότητας οι οποίες κατηγορούνται από όλους όσους συνθέτουν την συμμαχία της οποίας ηγείται ο Τσίπρας» γράφει ο πρώην επικεφαλής της Κομισιόν.

«Η εξεύρεση συμβιβασμού μοιάζει απόλυτα αναγκαία όσο και δύσκολη, παρά το ότι η Γερμανία θα έπρεπε να έχει απόλυτη επίγνωση των ζημιών που, κατά την διάρκεια της Ιστορίας, προκλήθηκαν από μία πολιτική η οποία έβαλε ασήκωτα βάρη πάνω στους ώμους των πολιτών των χωρών με μεγάλα χρέη», σημειώνεται.

Ο Ρομάνο Πρόντι, τέλος, εύχεται να μην υπάρξει «μακρά παράλυση» στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υπενθυμίζει ότι μέσα στο 2015 θα στηθούν οι κάλπες και στην Ισπανία «όπου ενισχύεται, βαθμιαία, ένα κόμμα, το Podemos, το οποίο, έστω και με κάποιες σαφείς διαφορές, γεννήθηκε από τις ίδιες ανάγκες που έδωσαν ζωή στον ΣΥΡΙΖΑ, και καταλήγει:

«Για όλους αυτούς τους λόγους, οι εκλογές, στην μικρή Ελλάδα, έχουν μετατραπεί σε καθοριστική στιγμή για την μεγάλη Ευρώπη. Ας ελπίζουμε να το συνειδητοποιήσει και η μεγάλη Γερμανία».
tanea.gr

Μαριέττα Γιαννάκου: «Δεν λένε αλήθεια όσοι ισχυρίζονται...

...ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει ορυμαγδό»


Μαριέττα Γιαννάκου: «Δεν λένε αλήθεια όσοι ισχυρίζονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει ορυμαγδό»

«Την αμοιβαία δαιμονοποίηση» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, καταδίκασε τη Δευτέρα, η πρώην ευρωβουλευτής και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο η Μαριέττα Γιαννάκου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν λένε την αλήθεια όσοι ισχυρίζονται ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει ορυμαγδός, ούτε όμως κι εκείνοι που λένε ότι θα εξασφαλίσουν διαγραφή του χρέους».

Ισες αποστάσεις φαίνεται να κρατάει η πρώην υπουργός της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, από τις εκατέρωθεν επιθέσεις ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία.

«Η αμοιβαία δαιμονοποίηση και τα κλισέ δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα», ενώ χαρακτήρισε τη διαμάχη που γίνεται «λυπηρή» και «παρωχημένη».

«Δόξα τω θεώ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός από τη ΝΔ, δεν θέλει να φύγουμε από το ευρώ», δήλωσε η Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία κόντρα στην κινδυνολογία κάποιων στη Νέα Δημοκρατία δήλωσε πως «Από τις ελάχιστες καταθέσεις που έχω, δεν αποσύρω ούτε ένα ευρώ.»
tanea.gr

Καρχιμάκης: «Ο Βενιζέλος είπε στον Κουρουμπλή να ...

...ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και μετά να πάρουν το κόμμα»

Σοβαρότατη καταγγελία περί υπονόμευσης του Γιώργου Παπανδρέου από τον Βαγγέλη Βενιζέλο, έκανε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Β΄ Αθήνας, Μιχάλης Καρχιμάκης.Όπως ανάφερε ο ίδιος μιλώντας τη Δευτέρα στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο ίδιος άκουσε τον Βαγγέλη Βενιζέλο να λέει στον τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουπλή, να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο «για να πάρουμε το κόμμα» (από Γ. Παπανδρέου).

«Οταν ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο και προσπαθούσα να πείσω τον Κουρουμπλή να ψηφίσει για να πάρουμε τη δόση των 9 δις και να μην υπάρχουν προβλήματα τα Χριστούγεννα, ο κ. Βενιζέλος ήρθε και μου είπε να καθίσω πιο πέρα και κάθισα και τον άκουσα να λέει στον κ. Κουρουμπλή: "Ψήφισε, για να του πάρουμε το κόμμα'. Βεβαίως το άκουσα και μου το επιβεβαίωσε ο κ. Κουρουμπλής. Δεν υπήρχε λόγος να διαγραφεί βουλευτής, υπήρχε πλεόνασμα βουλευτών και μπορούσε κάποιος να έχει μια διαφορετική άποψη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

«Ο νόμος θα πέρναγε, συνέχισε ο κ. Καρχιμάκης, αλλά μη λέει ο κ. Βενιζέλος ότι "ο Παπανδρέου τους διέγραψε". Ήμουν παρών και στο περιστατικό που είπε στον κ. Παπανδρέου στο γραφείο του να τους διαγράψει».

Επισής, ανέφερε ότι «ο Σκανδαλίδης μπορεί να πήρε τον Βενιζέλο και να του είπε να γίνει αυτός πρωθυπουργός, αλλά δεν είχε καμία εξουσιοδότηση. Πολύ πιθανόν (να το έκανε από μόνος του)», εκτίμησε ο Μιχάλης Καρχιμάκης.
«Το σημαντικό είναι ότι ο Βενιζέλος ανέτρεψε τον Παπανδρέου για να γίνει αρχηγός και ο Σαμαράς Πρωθυπουργός. Δεν λέει αλήθεια ο Βενιζέλος. Λέει ψέμματα, ναι», συνέχισε ο Καρχιμάκης.
Ο υποψήφιος βουλευτής υποστήριξε ότι όταν ο Βενιζέλος άρχισε την υπονόμευση του Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ ήταν στο 30%.

«Η πολιτική ενσωμάτωση με τη Δεξιά και οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν οδήγησαν στη συρρίκνωση του ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο κ. Καρχιμάκης.

Τις καταγγελίες αυτές διατύπωσε και σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπενθυμίζοντας, επίσης, δηλώσεις βουλευτών, προσκείμενων στον κ. Βενιζέλο, όπως του κ. Λιντζέρη, ενώ αναφέρεται και σε δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε μυστική συνεννόηση του κ. Μπαρόζο με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά για την ανατροπή του κ. Παπανδρέου.
Χαρακτηρίζει «δεξιό»«εκφυλισμένο» και «σκιά της δεξιάς στην πιο σκληρή μορφή της» το σημερινό ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως αναφέρει υποτάχθηκε στις ορέξεις του κ. Σαμαρά, τον οποίο χαρακτηρίζει ως τον «πιο επικίνδυνο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης».
από tanea.gr

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΦΕΡΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΕΔΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ...

undefined


...να μου τα πει (BINTEO)...
 "Δεν έχω ακούσει τον κ. Καραμανλή να μιλάει. Φέρτε εδώ τον κ. Καραμανλή, εδώ μπροστά μου να μου τα πει. Γιατί...

δεν τον ακούω πουθενά τον κ. Καραμανλή. Να τον ακούσουμε κι αυτόν κάποια στιγμή" είπε ο πρώην Πρωθυπουργός και επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό", αναφερόμενος στην υπόθεση με τα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ και το έλλειμμα της χώρας.

"Θα απολογούμαι εγώ για τις πράξεις του;" διερωτήθηκε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε για δύο λαθροχειρίες της κυβέρνησης Καραμανλή.

"Το 2004 έκανε την απογραφή,άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζαμε τις προμήθειες τις στρατιωτικές με αποτέλεσμα αναδρομικά να ανεβούν τα ελλείμματα την εποχή που μπαίναμε στην ευρωζώνη και να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι δεν μπήκαμε με το σπαθί μας. Τραγικό λάθος αναξιοπιστίας. Και τη δεύτερη φορά με το 6% που έλεγε ότι είχαμε έλλειμμα, το οποίο ήταν απάτη, όπως λέει το ευρωκοινοβούλιο" τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Δείτε το βίντεο από το STAR

enikos.gr

Η Μέρκελ έφερε το ΔΝΤ στην Ελλάδα...

undefined
Οποιες επαφές είχα με τον Στρος-Καν, τις είχα δημοσιοποιήσει. Αλλοι τις κάναν υπόγεια (BINTEO)...
 Ο Χατζηνικολάου του θύμισε το βίντεο του Λαζόπουλου, όπου ο Στρος-Καν έλεγε, πως, είχε μυστικές επαφές μαζί του. Ο Παπανδρέου διέκοψε τον δημοσιογράφο, λέγοντας, "μίλησε για μυστικές επαφές ο Στρος-Καν?".
"Συγκεκριμένα χρησιμοποίησε την λέξη υπογείως", διόρθωσε ο Χατζηνικολάου. 
Και...
 η απάντηση του Παπανδρέου ήταν, "υπογείως το κάναν άλλοι. Εγώ όποια επαφή είχα με τον Στρος-Καν, την είχα δημοσιοποιήσει. Ειναι γνωστό οτι δεν ήθελα να ερθει το ΔΝΤ στην Ελλάδα. Αγωνίστηκα για ευρωπαϊκό μηχανισμό. Και η κυρία Μερκελ εβαλε και το ΔΝΤ". 
Οσον αφορά για τις επαφες που είχε νωρίτερα με τον Στρος-Καν, είπε πως αυτές εγιναν οπως ακριβώς και πριν από αυτόν είχε κάνει ο Καραμανλής για παροχή τεχνικών γνώσεων για το φορολογικό....

από

Απεβίωσε η Μάντω Οικονομίδου


ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 

Η «ψυχή» του Νομισματικού Μουσείουmanto oikonomidou

Απεβίωσε το πρωί σε, σε ηλικία 86 ετών, η αρχαιολόγος Μάντω Οικονομίδου, που είχε διατελέσει διευθύντρια του Νομισματικού Μουσείου επί τρεις δεκαετίες και στην οποία οφείλεται το σημαντικό έργο της μεταφοράς των πολύτιμων νομισματικών θησαυρών από το Εθνικό Αρχαιολογικό στο Ιλίου Μέλαθρον.
Η Μάντω Οικονομίδου γεννήθηκε το 1929 στην Αθήνα. Σπούδασε αρχαιολογία στο πανεπιστήμιο της Αθήνας και με υποτροφία συνέχισε στην American Numismatic Society, στη Νέα Υόρκη.
Μελέτησε νομισματική στο Cabinet des Médailles στο Παρίσι, στο Heberden Coin Room στο Ashmolean Museum στην Οξφόρδη, στο British Museum στο Λονδίνο και στο Deutshes Archäologisches Institut στο Βερολίνο. Το 1953 ανέβηκε για πρώτη φορά το κατώφλι του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου υπηρέτησε αρχικά εθελοντικά, αργότερα ως επιμελήτρια αρχαιοτήτων (από το 1959) και στη συνέχεια ως διευθύντρια της Νομισματικής Συλλογής (1964-1994).
Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015, στις 11:00, από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών
matrix24.gr

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου

"Εγώ δεν ήθελα τα μνημόνια, τα μνημόνια ναι μεν τα υπέγραψα αλλά κάποιος άλλος μας είχε φέρει εκεί "

Στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στο Star Channel, είναι καλεσμένος απόψε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, προβαίνοντας σε μία κίνηση που δεν θα τολμούσαν εύκολα άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. Ο κ. Παπανδρέου παραχωρεί μία πολύωρη τηλεοπτική συνέντευξη απαντώντας όχι μόνο στα ερωτήματα του οικοδεσπότη δημοσιογράφου, αλλά και σε ερωτήσεις πολιτών.
gap"Υπάρχουν πολλοί μύθοι γύρω από εναλλακτικές που δήθεν υπήρχαν. Όταν το πρότεινα στον Πούτιν, άλλαξε την κουβέντα και μίλησε για εξοπλιστικά. Οι κινέζοι αγόρασαν πράγματι έξι δις, αλλά εμείς χρειαζόμασταν 110", τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός στο πρώτο μέρος της εκπομπής.
"Δεν είχαμε δυνατότητα να δανειστούμε από πουθενά αλλού. Είχαμε χάσει την αξιοπιστία μας. Το όπλο της απειλής για χρεοκοπία θα γύριζε εναντίον μας. Δεν διαπραγματευόμασταν μόνο με τους εταίρους. Αν οι αγορές έβλεπαν να εκβιάζουμε τους εταίρους μας, την άλλη μέρα οι αγορές θα εννοούσαν ότι είχαμε ήδη χρεοκοπήσει. Δεν μπορούσα να παίξω σε ζαριά την Ελλάδα. Είπα θα σηκώσω το βάρος αν και δεν μου αναλογούσε. Εγώ δεν ήθελα τα μνημόνια, τα μνημόνια ναι μεν τα υπέγραψα αλλά κάποιος άλλος μας είχε φέρει εκεί", είπε επίσης.
Για τις επαφές με τον Ντομινίκ Στρος Καν
Όσον αφορά στις επαφές του με τον Ντομινίκ Στρος Καν, ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε πως πρόκειται για "Μία ακόμα από τις μυθολογίες. Δεν ήταν μυστικές οι επαφές μου με τον Στρος Καν. Εγώ ζήτησα τεχνική βοήθεια. Του ζήτησα να βοηθήσει όπως έκανε και με τον κ.Καραμανλή. Έφερε το ΔΝΤ ο κ.Καραμανλής το 2005 για να βοηθήσει στην αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Έκανε τίποτα; Δεν έκανε. Υπογείως μπορεί να μιλούσε με τους εταίρους μας ο Στρος Καν. Εγώ όποια επαφή είχα μαζί του τη δημοσιοποίησα. Ήμουν επίμονος να έχουμε αμιγώς ευρωπαϊκό μηχανισμό. Αυτοί που επέμειναν ήταν οι εταίροι, κυρίως οι Γερμανοί. Άλλοι ηγέτες μου έλεγαν πήγαινε κατευθείαν στο ΔΝΤ, δεν θα κάνουμε μηχανισμό…"
Στη συνέχεια, μετά από παρουσίαση βίντεο με συνέντευξη Στρος Καν που μιλούσε για υπόγειες συνομιλίες ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε:
"Ο Στρος Καν μπορεί να εφαρμοστεί όπως θέλετε, αλλά εγώ ζήτησαν την τεχνική βοήθεια και την πήρα. Και ο κ.Καραμανλής τη ζήτησε. Γιατί δεν κατηγορήθηκε εκείνος; Εγώ δεν ζήτησα από το ΔΝΤ χρήματα. Ζήτησα να υπάρχει ευρωπαϊκός μηχανισμός. Η κ.Μέρκελ το έκανε. Και ένας λόγος που το ζητάει είναι η αναξιοπιστία της Ελλάδας. Θεώρησαν ότι η ευρωπαϊκή επιτροπή δεν ήταν ικανή να ελέγξει αυτό που λέγεται Ελλάδα.
Δεν ήθελα καν να μπω στον μηχανισμό. Ήθελα να ηρεμήσουν οι αγορές. Ποιος πρωθυπουργός με 44% θα ήταν τρελός να ζητήσει να μπει στο ΔΝΤ και ποιο ΔΝΤ  θα ήθελε να μπει από καπρίτσιο σε μία χώρα;"
 matrix24.gr

«Άνοιγμα» Τσίπρα στους «μνημονιακούς», αλλά... υπό όρους

Καθησυχαστικός για Ε.Ε.-διαπραγμάτευση

Ανοιχτός για συνεργασία με πολιτικές δυνάμεις πέραν της Αριστεράς εμφανίστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ ταυτόχρονα επιχείρησε νέα στροφή στον ρεαλισμό, διαβεβαιώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί εντός ευρωπαϊκού πλαισίου, αλλά και πως σέβεται τις δεσμεύσεις της χώρας. tsipras11

Στο παρά 5' των εκλογών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε σε άνοιγμα προς την Κεντροαριστερά και «μνημονιακές» πολιτικές δυνάμεις, υπό τον όρο ότι οι δυνάμεις αυτές θα αποδεχθούν την άμεση εφαρμογή του προγράμματος της Κουμουνδούρου. «Eίμαστε ανοιχτοί σε όσες πολιτικές δυνάμεις αποδεχτούν την άμεση εφαρμογή του προγράμματός μας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αποκλείει κανέναν για την επόμενη μέρα των εκλογών.
«Θα σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας εντός Ε.Ε.»
Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του, διαχώρισε τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά από τις κυβέρνησης που έχει αναλάβει η χώρα εντός ευρωπαϊκού πλαισίου και υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα τηρήσει τις πρώτες, αλλά θα σεβαστεί τις δεύτερες. Εμφανίστηκε καθησυχαστικός, υπογραμμίζοντας πως «επιθυμούμε η διαπραγμάτευση με τους δανειστές να τελειώσει γρήγορα», αλλά διευκρίνισε πως “δε θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις του Σαμαρά». «Η επόμενη ημέρα των εκλογών δεν θα έχει τρόικα, μνημόνιο και δεσμεύσεις προς τους δανειστές», συνέχισε, προσθέτοντας ότι «ΣΥΡΙΖΑ και λιτότητα είναι ασύμβατες έννοιες». «Άλλο η δανειακή σύμβαση άλλο το μνημόνιο,θα σεβαστούμε τις δεσμεύσεις μας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαβεβαιώνοντας πως «δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στα ελλείμματα». «Θα σεβαστούμε τις θεσμικές δεσμεύσεις προς την ΕΕ - "Ναι" στους δημοσιονομικούς στόχους, "όχι" στο μέσο, δηλαδή τη λιτότητα», είπε, προσθέτοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μέρος του ευρωπαϊκού πλαισίου» και πως ο ίδιος και το κόμμα του «δεν απειλούμε την Ευρώπη». «Δεν αποτελεί μονομερή ενέργεια, μία Κυβέρνηση να καθορίσει το πρόγραμμά της, που θα οδηγήσει σε πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς», υπογράμμισε χαρακτηριστικά και για τον λόγο αυτό πρόσθεσε ότι «θέλουμε τα χέρια μας λυμένα για να συγκρουστούμε εντός της χώρας και να διαπραγματευθούμε ισχυρά στην Ευρώπη». Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε πως ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλουμε νέα δάνεια, αλλά μία βιώσιμη λύση για το χρέος» και προανήγγειλε πως μία κυβέρνηση της Αριστεράς «θα αρχίσει πραγματική διαπραγμάτευση για την δανειακή σύμβαση».

matrix24.gr