Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Δελτίο Τύπου : «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ΣΤΗ ΡΗΝΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                 
 ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ  
UNIPHARMA, INTERMED ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ΣΤΗ ΡΗΝΕΙΑ
Ακόμα μια σημαντική εθελοντική δράση παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού στη Ρήνεια, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, υπό την αιγίδα του Δήμου Μυκόνου.

Υπό την επίβλεψη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του Λιμενικού Σώματος, αλλά και με τη συμμετοχή πλήθους εθελοντών, πραγματοποιήθηκε η δράση «Μαζί για το Περιβάλλον», με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και ευθύνης.
Στην εθελοντική δράση καθαρισμού της Ρήνειας συμμετείχαν εθελοντές από...

Δελτίο Τύπου : ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ «ENERGY OBSERVER» ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ                                                 
ΔΗΜΟΣ   ΜΥΚΟΝΟΥ
 ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΚΑΦΟΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ «ENERGY OBSERVER» ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ
Στη Μύκονο βρέθηκε για 2 ημέρες το πιο «ενεργειακό» σκάφος στον κόσμο, το καταμαράν Energy Observer.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ελένη Καλπουρτζή, το μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Θοδωρή Χαριτόπουλο, τον Προϊστάμενο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Νίκο Βαρδαλάχο και την κα. Κατερίνα Τοπούζογλου του διεθνούς οργανισμού All for Blue, επισκέφθηκαν το πρωτοποριακό σκάφος Energy Observer, στο οποίο ξεναγήθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό του σκάφους.

Το εν λόγω καταμαράν, εκτελεί πειραματικό ταξίδι σε όλη τη Μεσόγειο και όπως ανέφερε το 6μελές πλήρωμά του στον κ. Κουκά...

Επίσημα από σήμερα καλοκαίρι...

Σήμερα η μεγαλύτερη μέρα του έτους...
Το μεσημέρι της Πέμπτης, 21 Ιουνίου, και συγκεκριμένα στις 13:07 ώρα Ελλάδας θα συμβεί το θερινό ηλιοστάσιο και θα ξεκινήσει το φετινό καλοκαίρι και επίσημα, με την μεγαλύτερη σε διάρκεια μέρα του έτους.

Από την Πέμπτη και μετά, οι μέρες θα αρχίσουν σιγά-σιγά να μικραίνουν, ώσπου σχεδόν να εξισωθούν με τις νύχτες κατά την φθινοπωρινή ισημερία, ενώ στο χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου θα υπάρχει πια η μικρότερη μέρα.

Όπως κάθε χρόνο, το θερινό ηλιοστάσιο εγκαινιάζει αστρονομικά την έναρξη του καλοκαιριού στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα. Ταυτόχρονα, στο νότιο ημισφαίριο θα σημειωθεί το χειμερινό ηλιοστάσιο και θα αρχίσει ο χειμώνας.

Στο βόρειο ημισφαίριο, ο Ήλιος θα...

Δήλωση Σεντένο πρίν τό Eurogroup

Σεντένο: Νέα φάση για την Ελλάδα και το ευρώ...
«Σήμερα είναι η ιδανική ημέρα για να γιορτάσουμε τα 20 χρόνια του Eurogroup. 
Μπορεί να σημάνει μία νέα φάση για την Ελλάδα και το ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο στους δημοσιογράφους πριν από την σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο.

Μάκαρ, ... μακράν τού Αδώνιδος!

Ο Αντώναρος αισθάνεται «ευτυχής»...
...στην τοποθεσία «μακριά από Άδωνη»...

Υπάρχουν πολλά απλά καθημερινά πράγματα που μας κάνουν ευτυχισμένους και μας γεμίζουν ευγνωμοσύνη.

Για τον Ευάγγελο Αντώναρο ένα από αυτά είναι η απομάκρυνσή του από την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και συγκεκριμένα από τους «επηρεαζόμενους από τον Άδωνη».

Με ένα λιτό και περιεκτικό ποστ στον λογαριασμό του στο Facebook ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας εκφράζει… την ευτυχία του για το ότι δεν έχει καμία σχέση «με την μπόχα των Αδώνιδων και συντροφιά»...



altsantiri.gr

Σήμερα στις Βρυξέλλες το κρισιμότερο Eurogroup...

Καλή απόφαση για το χρέος...
Καλή απόφαση για το χρέος και αλλαγή ατζέντας προσδοκά η Αθήνα...και αλλαγή ατζέντας προσδοκά η Αθήνα...
Με την έκθεση συμμόρφωσης που επικύρωσε την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και την υλοποίηση των προαπαιτούμενων, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα βρεθεί σήμερα στις Βρυξέλλες για το κρισιμότερο Eurogroup, στο οποίο θα αποσαφηνιστούν, μεταξύ άλλων, τα πρόσθετα μέτρα για το χρέος. 

Ενώ το παζάρεμα συνεχίζεται μέχρι την ύστατη στιγμή, όλα τα μέρη της διαπραγμάτευσης δηλώνουν αισιόδοξα πως σήμερα θα λυθεί οριστικά το ζήτημα ελάφρυνσης του χρέους σε μια συνεδρίαση που προδιαγράφεται πολύωρη. Στις προτάσεις για την ελάφρυνση περιλαμβάνονται: η επιμήκυνση των δανείων του EFSF, η σταδιακή επιστροφή των κερδών των ευρωπαϊκών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα (ANFA΄s και SNP΄s), η αποπληρωμή ποσού προς το ΔΝΤ για το ακριβότερο δάνειο κ.ά.

Η Αθήνα ελπίζει σε μια επιμήκυνση άνω των οκτώ ετών...

¨Ενας νέος εφιάλτης : "Ρηγμάτωση της χωματερής"...!

Οι πόλεμοι θα κερδίζονται με τα σκουπίδια...
Η Αθήνα έζησε πάλι εκείνες τις περιόδους που νιώθουμε με δυο αισθήσεις μας – όραση, όσφρηση– την ανεκτίμητη αξία των εργατών καθαριότητας. Αυτή τη φορά, βέβαια, η παράδοση της πρωτεύουσας στα σκουπίδια και στις μυρωδιές τους δεν οφειλόταν σε εργατικές κινητοποιήσεις, όπως συνήθως. Η αιτία μάς έγινε γνωστή με έναν όρο που δεν έχει ξανακουστεί, τουλάχιστον ευρέως: ρηγμάτωση της χωματερής

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έγινε αλλά είδαμε...

Ομπάμα vs Tράμπ : «...είμαστε άραγε ένα έθνος που αποδέχεται ...να αρπάζουν παιδιά από την αγκαλιά των γονιών τους;»...

Πυρά Ομπάμα κατά Τραμπ...
Πυρά Ομπάμα κατά Τραμπ για τον χωρισμό των παιδιών μεταναστών από τους γονείς Ï„Î¿Ï…Ï‚Ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ζήτησε να μπει ένα τέλος στους χωρισμούς των παιδιών μεταναστών από τους γονείς τους, επισημαίνοντας ότι τη «σκληρότητα» αυτής της πρακτικής αντίκειται στις αμερικανικές αξίες.

«Το να βλέπει κανείς σε πραγματικό χρόνο αυτές τις οικογένειες να διαλύονται, μας έρχεται στο νου ένα πολύ απλό ερώτημα: είμαστε άραγε ένα έθνος που αποδέχεται τη σκληρότητα να αρπάζουν παιδιά από την αγκαλιά των γονιών τους ή είμαστε ένα έθνος που προσδίδει σημασία στις οικογένειες, που εργάζεται να τις κρατήσει ενωμένες;» έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα, σε μία ανακοίνωση που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Το να βρούμε έναν τρόπο να υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες- να επιδεικνύουμε επαρκώς το μεγαλείο και τη σοφία προκειμένου να κάνουμε τους άλλους να σέβονται τους νόμους μας και ταυτόχρονα να είμαστε πιστοί στις αξίες μας, αποτελεί κομμάτι όσων μας κάνουν Αμερικάνους» τόνισε, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην 20η Ιουλίου, τη Παγκόσμια Ημέρα των Προσφύγων...

Pεκόρ επισκέψεων η διαδικτιακή ΕΡΤ1...

Αύξηση 1.000% στο live streaming της ΕΡΤ1...
Με ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση γίνονται αποδεκτές από το κοινό οι καινοτόμες εφαρμογές υβριδικής τηλεόρασηςκαι εικονικής πραγματικότητας που ανέπτυξε η ΕΡΤ με αφορμή το Μουντιάλ.

Παρά το γεγονός ότι το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού βρίσκεται στην πρώτη εβδομάδα διεξαγωγής του, τα διαδικτυακά προϊόντα της σημειώνουν το… ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο.

Ειδικότερα:

Προφυλακίστηκε ο Δημήτρης Ρίζος...

Χειροπέδες στον Δημήτρη Ρίζο
Στις φυλακές της Κω οδηγήθηκε ο Δημήτρης Ρίζος για χρέη προς το Δημόσιο και την Εφορία. Οπως έγινε γνωστό, την περασμένη Παρασκευή ο 83χρονος πρώην εκδότης Δημήτρης Ρίζος εμφανίστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού, όπου έπρεπε να δίνει το «παρών» λόγω των δικαστικών εκκρεμοτήτων του.
Τελικά ομως διατάχθηκε η κράτησή του λόγω καταδικαστικών εις βάρος του αποφάσεων για χρέη προς το Δημόσιο και την Εφορία.  Ο Δ. Ρίζος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος έκρινε ότι πρέπει να προφυλακιστεί και έτσι χθες Τρίτη οδηγήθηκε στις φυλακές της Κω.
Ο πρώην εκδότης της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος» είχε δηλώσει πτώχευση πριν από πέντε χρόνια και είχε αναστείλει την έκδοση του φύλλου, έχοντας αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους για επτά μήνες, μετά από μια μακρά περίοδο ανεκπλήρωτων υποσχέσεων.
Το σύνολο των εργαζομένων είχε ξεκινήσει τότε δικαστικό αγώνα με ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές κατά του Ρίζου, ο οποίος αμέσως μετά το κλείσιμο της εφημερίδας είχε πιάσει δουλειά ως σχολιογράφος στον «Ελεύθερο Τύπο»...

Όλα τάχε η Μαριορή, τά ..."Fake news" τής έλειπαν...!

Fake news στην ψωροκώσταινα...
Επειδή η πατρίδα πρέπει να θεωρεί εθνικό το αληθές, με το μακεδονολογικό, όπως και με το προσφυγικό, τη δουλειά την ανέλαβαν τα fake news. Πριν από την ψηφοφορία στη Βουλή, το...
Διαδίκτυο μας πληροφόρησε (όχι μόνο διά των σεσημασμένης αναξιοπιστίας πομπών του) ότι το Αιγαίο, η ΑΟΖ μας και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης περνούν στα χέρια –στα νύχια μάλλον– των «γυφτοσκοπιανών». Και παρότι το άρθρο 13 της τωρινής συμφωνίας επαναλαμβάνει λέξη προς λέξη όσα αναγράφονται στο αντίστοιχο άρθρο της ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, όσα προβλέπει δηλαδή το δίκαιο της θάλασσας για τις περίκλειστες χώρες, οι καλλιεργητές εθνικού πανικού δεν προβληματίστηκαν. Αυτό δα έλειπε. Το πάθος τους για την αλήθεια δεν το καταπράυνε καν το ότι η Ελλάδα δεν έχει ανακηρύξει ακόμα την ΑΟΖ.

Την Κυριακή τα ψέματα απέκτησαν μακάβρια διάσταση...