Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

«Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και σε κυνηγά, ακόμη κι αν είσαι ο Θέμος Αναστασιάδης...»

Πούλησε, ή δεν πούλησε στον Λασκαρίδη ο Θ. Αναστασιάσης το «Πρώτο Θέμα»;...


Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και σε κυνηγά, ακόμη κι αν είσαι ο Θέμος Αναστασιάδης. Χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ ο εκδότης του “Πρώτου Θέματος” ισχυρίστηκε ότι δεν έχει πουλήσει την εφημερίδα του στον εφοπλιστή Πάνο Λασκαρίδη. Όμως, όπως αποδεικνύεται από...
έγγραφο του ΣΔΟΕ, το 2007 ο ίδιος ο εκδότης ισχυρίστηκε ότι είχε πουλήσει την εφημερίδα! Το ερώτημα είναι πότε είπε ψέματα: χθες ή το 2007;

Συγκεκριμένα, χθες ρωτήθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Μπαλωμενάκη «αν πουλήθηκαν μετοχές στον Λασκαρίδη». «Δεν έγινε καμία συναλλαγή με τον Λασκαρίδη» απάντησε κατηγορηματικά ο Θ. Αναστασιάδης.

Δεν έλεγε όμως το ίδιο ο Θ. Αναστασιάδης το 2007! Σύμφωνα με το έγγραφο του ΣΔΟΕ (ημερομηνία 13 Μαΐου 2011), ο ίδιος ο Θ. Αναστασιάδης ισχυρίσθηκε ότι έχει πουλήσει στον Π. Λασκαρίδη! Στο έγγραφο με το οποίο ο Θ. Αναστασιάδης παραπέμφθηκε το 2011 στη Δικαιοσύνη αναφέρεται πως όταν κλήθηκε να εξηγήσει στην BNP Paribas πού βρήκε τα περίπου 5 εκατ. ευρώ που κατέθεσε, ισχυρίστηκε ότι πούλησε στον Π. Λασκαρίδη. «Ως αιτιολογία των καταθέσεων αυτών ο πελάτης της τράπεζας ανέφερε την πώληση μετοχών του της εφημερίδας 'Το Πρώτο Θέμα' στον εφοπλιστή Π. Λασκαρίδη» αναφέρει το έγγραφο του ΣΔΟΕ.



Υπενθυμίζεται ότι ο Θ. Αναστασιάδης είχε καταθέσει μέσα σε τέσσερις μέρες στην BNP Paribas Κολωνακίου συνολικά 4.973.5000 ευρώ (2.486.000 ευρώ στις 20 Ιουλίου 2007 σε προσωπικό του λογαριασμό και 2.487.500 ευρώ στις 23 Ιουλίου 2007 σε άλλο λογαριασμό που άνοιξε εκείνη την ημέρα). Επισημαίνεται πως η ίδια η τράπεζα έκανε έρευνα να δει αν ο πελάτης της λέει ψέματα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ψεύδεται: «Δεν επιβεβαιώθηκε η πώληση της εφημερίδα στον γνωστό εφοπλιστή. Αντίθετα, βρέθηκαν αντιφατικά δημοσιεύματα τα οποία δημιούργησαν αμφιβολίες στους υπευθύνους της τράπεζας σχετικά με την προέλευση των χρηματικών ποσών».

Πουλακίδας Κώστας
avgi.gr

Υποδοχή σήμερα στίς 19.00 τού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στόν Ιερό Ναό τού πολιούχου Αγίου Αρτεμίου (νιοχώρι)

Στη Μύκονο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (PHOTOS)
Στο νησί των ανέμων βρίσκεται από σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος θα προεξάρχει για τον Πολιούχο του νησιού Άγιο Αρτέμιο. Τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, κληρικοί της Μητροπόλεως και οι φορείς του νησιού, ενώ τον συνοδεύει ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης και ο Αρχιδιάκονος Ιωάννης.
Η επίσημη υποδοχή του προκαθήμενου της Ελλαδικής εκκλησίας θα γίνει στις 7 το απόγευμα στα προπύλαια του εορτάζοντος Ιερού Ναού του Αγίου Αρτεμίου, με την συμμετοχή μαθητών, προσκόπων, τοπικών συλλόγων και της φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος. Μετά το πέρας της υποδοχής θα ακολουθήσει Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίον θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.




(πηγή φωτογραφιών eurokinissi)
από kathimerini.gr

Nαυάγιο γιά τό ΕΣΡ...

Αδιέξοδο στη διάσκεψη προέδρων της Βουλής για το ΕΣΡ
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ
Σε αδιέξοδο κατέληξε, όπως ήταν αναμενόμενο, η νέα σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει η ευρύτατη συνταγματικά προβλεπόμενη πλειοψηφία για τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Ο Πρόεδρος της Βουλής και η δικομματική πλειοψηφία απέρριψαν το αίτημα της αξιωματικής και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης για αναβολή της λήψης απόφασης επί των προσώπων τα οποία συμπεριέλαβε ο κ. Ν.Βούτσης στην νέα πρότασή του, έως να υπάρξει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή μη του «νόμου Παππά».
Υπέρ της αναβολής τάχθηκαν μόνο επτά από τα 25 μέλη της Διάσκεψης. Στην δε ψηφοφορία επί της προτάσεως Βούτση, ψήφισαν υπέρ...

Εισαγγελική έρευνα για υποκλοπή e-mail συμβούλου του ΣτΕ...

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνώνμετά από εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης...
Κατεπείγουσα έρευνα για τη διαρροή της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ανώτατου δικαστικού λειτουργού, ο οποίος μετέχει και στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες, διέταξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης θα αναζητηθούν οι υπεύθυνοι της υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αντιπροέδρου του ΣτΕ.
Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά...
 

Παππάς: Υπάρχει παρακράτος...

που προσπαθεί να ρίξει την κυβέρνηση.
Να αναλάβουν τις ευθύνες τους, διαφορετικά θα προχωρήσουμε στη τροπολογία για τα κανάλια που δεν πήραν άδειες...
Βαριές καταγγελίες από τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά ο οποίος δεν δίστασε να πει ότι υπάρχει ένα παρακράτος το οποίο ερμηνεύει αυθαίρετα  τις αποφάσεις των δικαστών.
Και συμπλήρωσε πως όσοι σπεύδουν από την αξιωματική αντιπολίτευση να πανηγυρίσουν για την απόφαση του ΣτΕ και μιλούν για φασισμό της κυβέρνησης, τους υπενθυμίζει πως...
αυτοί κάποτε πέρασαν από ακροδεξιά κόμματα.
Καλώ τον κ. Βοριδή και την κυρία Μπακογιάννη που είπαν πως το τηλεοπτικό τοπίο θα έπρεπε να το είχαν φτιάξει από χρόνια, να μας αποκαλύψουν στη Βουλή ποιοι τους σταμάτησαν.
 
Στην κρίσιμη ερώτηση τι θα γίνει αν το ΣτΕ βγάλει αντισυνταγματικό το νόμο του απάντησε: Αν το ΣτΕ κηρύξει αντισυνταγματικό το νόμο θα γυρίσουμε σε μια κατάσταση που θα είμαστε όλοι - και όλα - αντισυνταγματικοί...
 

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το χρέος...

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το χρέος - Media
Κυβερνητική σύσκεψη εργασίας με θέμα το χρέος, είναι σε εξέλιξη την ώρα αυτή στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Στη σύσκεψη συμμετέχουν, επίσης, ο...
αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη και οικονομικοί συνεργάτες του πρωθυπουργού...
topontiki.gr

ΣτΕ: Παραδεκτές οι προσφυγές των καναλιών

Η πλειοψηφία δεν πείστηκε από την εισήγηση του Γιώργου Παπαγεωργίου, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της απόρριψης των προσφυγών.
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πόλεμος για τις τηλεοπτικές άδειες σε δύο μέτωπα...

Tvxs Αναλυση 07:44 | 19 Οκτ. 2016
Τελευταία ανανέωση 09:25 | 19 Οκτ. 2016
Σε δύο παράλληλα μέτωπα, πολιτικό και δικαστικό, και σε τοξικό πλέον κλίμα, κορυφώνεται ο πόλεμος για τις τηλεοπτικές άδειες.

Μετά τη χθεσινοβραδυνή απόφαση του ΣτΕ να κάνει παραδεκτές τις προσφυγές των καναλιών κατά του διαγωνισμού για τις άδειες, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο θα μπει στην επόμενη διάσκεψή του στην ουσία της συνταγματικότητας του νόμου Παππά, με άδηλο όμως ακόμη τον χρόνο της τελικής του ετυμηγορίας.
Η απόφαση να γίνουν παραδεκτές οι προσφυγές ελήφθη με πλειοψηφία 16 προς 9 και ήταν κόντρα στην πρόταση του εισηγητή Γιώργου Παπαγεωργίου που στην προηγούμενη διάσκεψη του ΣτΕ είχε ταχθεί υπέρ της απόρριψης των προσφυγών.
Η διαδικασία στο ΣτΕ εξελίσσεται μέσα σε συνθήκες δικαστικού εμφυλίου και με παράλληλη σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης...

Το πολιτικό σχόλιο της ημέρας με το πενάκι του Γιάννη Δερμεντζόγλου


Tvxs Σκίτσο 07:19 | 19 Οκτ. 2016

Mέσα Νοεμβρίου η αναμενόμενη επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα...

Προς επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα

Καταδικάστηκε ο περιφερεάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης...

Ποινή φυλάκισης και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο στον Πέτρο Τατούλη
tvxs.gr 10:24 | 18 Οκτ. 2016
Ποινή φυλάκισης 12 μηνών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για ένα χρόνο επέβαλε χτες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας στον περιφερεάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Ντίνα Νικολάκου για παράβαση καθήκοντος.

Τη μήνυση έχει καταθέσει η εφημερίδα «Ελευθερία» για τον αποκλεισμό της από τη δημοσίευση διακηρύξεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Σύμφωνα με το Ν. 3548/2007 προβλέπεται ίση κατανομή των δημοσιεύσεων στις εφημερίδες που έχουν το σχετικό από το νόμο δικαίωμα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα η απόφαση του αποκλεισμού της από την Περιφέρεια  ήταν αποτέλεσμα της έντονης πολιτικής κριτικής που τους ασκούσε.
Η ποινή 12μηνης φυλάκισης έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ OLYMPIC CLASSIC RALLY 2016


Ο Δήμαρχος Μυκόνου
Κωνσταντίνος Κουκάς
και
ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας
Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος
Δημήτρης Μιχελακάκης,
                                                          σας προσκαλούν
να παρακολουθήσετε από κοντά τον αγώνα
OLYMPIC CLASSIC RALLY
21 - 23 Οκτωβρίου 2016
ΜΥΚΟΝΟΣ 

 

Η παρουσία σας θα ήταν χαρά και τιμή για εμάς


Κωνσταντίνος Κουκάς              Δημήτρης Μιχελακάκης
         Δήμαρχος Μυκόνου                    Πρόεδρος ΟΜΑΕ


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα