Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Χειμερινή ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής

EUROKINISSI
 Συγκεκριμένα, στις 04:00 τα ρολόγια πρέπει να δείξουν 03.00.

Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017
naftemporiki.gr

Η σημερινή έπαρση της ελληνικής σημαίας στον βράχο της Ακρόπολης

Έπαρση της ελληνικής σημαίας στον βράχο της Ακρόπολης από την προεδρική φρουρά ανήμερα της επετείου της 
28ης Οκτωβρίου.
από naftemporiki.gr

Χιονίζει σε Φλώρινα και Νυμφαίο...


Η επιδείνωση του καιρού έφερε και τα πρώτα χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Φλώρινα.
Έτσι, πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται αυτή
την ώρα (σήμερα μεσημέρι) στα ορεινά της Φλώρινας, ενώ έντονη είναι η βροχόπτωση μέσα στην πόλη και αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας.
Τις πρώτες άσπρες νιφάδες είδαν από νωρίς στο πανέμορφο Νυμφαίο, όπου χιόνισε για αρκετή ώρα το πρωί του Σαββάτου. Ίδια εικόνα και στο Πισοδέρι.
Η Διεύθυνση Αστυνομίας Φλώρινας συνιστά στους οδηγούς που κινούνται σε Βίγλα και Βίτσι να έχουν χιονολάστιχα ή αντιολισθητικές αλυσίδες...

ΔΕΙΤΕ τίς  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...

«Το πάνδημο "ΟΧΙ" είναι η προμετωπίδα του λαού και του έθνους μας»...

...δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος...


«Το πάνδημο "ΟΧΙ", που αντέταξαν οι Έλληνες στον ιταμό εισβολέα την 28η Οκτωβρίου 1940, συνιστά, για πάντα και ιδίως στους σημερινούς ταραγμένους καιρούς μας, την προμετωπίδα του Φρονήματος του Λαού και του Έθνους μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης, για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Είναι το διαχρονικό "ΟΧΙ" σε καθέναν που επιβουλεύεται τα σύνορά μας, την εδαφική μας ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία. Ένα ΟΧΙ που μετατρέπεται, αυτομάτως, στο επίσης διαχρονικό "ΝΑΙ" στην Ειρήνη, στην Δημοκρατία, στην Δικαιοσύνη και στα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου. Ιδίως δε σ' εκείνα που εμπεδώνουν τις αρχές και τις αξίες της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Χρόνια πολλά», είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Λίγο νωρίτερα, απευθυνόμενος στον πιλότο του μαχητικού αεροσκάφους, που, με τους εντυπωσιακούς του ελιγμούς πάνω από τον χώρο της παρέλασης, καθήλωσε τους Θεσσαλονικείς, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε: «Κύριε Επισμηναγέ τα φτερά σας, τα φτερά της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, στέλνουν παντού το μήνυμα του Ανθρωπισμού και της Ειρήνης. Στέλνουν όμως, σε κάθε ιταμό εισβολέα, και το διαχρονικό μήνυμα των Προγόνων μας: «Μολών λαβέ». Το Έθνος μας είναι υπερήφανο για σας. Και η Παναγία, η Υπέρμαχος Στρατηγός, να σας συνοδεύει στις πτήσεις σας».

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε με την εντυπωσιακή επίδειξη ακριβείας με πολεμικό αεροσκάφος F-16 που έκανε ο επισμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος, από την ομάδα αεροπορικών επιδείξεων ΖΕΥΣ. Μέσα από το αεροσκάφος ο πιλότος ευχήθηκε «Χρόνια πολλά Ελλάδα» και είπε ότι «οι Ήρωες πολεμούν ως Έλληνες»...


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άδειο άλμπουμ των ηρώων του '40...

Ένα πράγμα, που σχεδόν με ψυχοπλάκωνε, όταν ήμουν μικρός, κάθε φορά που στα σχολεία και στα Λύκεια γιορτάζαμε την επέτειο του «Όχι», κάθε 28η Οκτωβρίου, ήταν ότι η εθνική αυτή γιορτή δεν είχε αναφορές σε συγκεκριμένους ήρωες. Στον εορτασμό δεν διηγούταν κανείς ιστορίες με ηρωικά κατορθώματα αξιωματικών και στρατιωτών (και όχι απαραίτητα…), που να είχαν διακριθεί για τα ανδραγαθήματα τους στην προέλαση του ελληνικού στρατού στην Αλβανία. Δεν υπήρχαν επίσης συγκεκριμένες αναφορές, ούτε και τους ήρωες της Αντίστασης που υπήρξε μετά την εισβολή των Γερμανών, μολονότι, με τον ερχομό της δεκαετίας του ΄80, η Εθνική Αντίσταση δεν ήταν απαγορευμένη συζήτηση. Η Εθνική Αντίσταση είχε αναγνωριστεί, αλλά για τους ήρωές της δεν μιλούσε κανένας.
 
Μόνο Μεταξάς και Βέμπο
Αν χωρίσουμε τους Ελληνες σε αυτούς που ως πιτσιρικάδες γουστάρουν την 25η Μαρτίου κι αυτούς που λατρεύουν την 28η Οκτωβρίου, εγώ ανήκα στους δεύτερους. Οι αγωνιστές της 25ης Μαρτίου φορούσαν φουστανέλες, είχαν μεγάλα μουστάκια και τα έβαλαν με τους Τούρκους, που στα μάτια μου δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο: κανείς δεν πανηγύριζε, γιατί κάποτε τους κέρδισε. Αν σε ένα καλό θρίλερ την διαφορά την κάνει ο κακός, σε μια Εθνική Επέτειο το σημαντικό είναι ο εχθρός: οι Γερμανοί είχαν χτικιάσει την ανθρωπότητα και τους έβλεπα από πιτσιρικάς να σπέρνουν τον πανικό σε κάθε σήριαλ και ταινία της προκοπής. Είχα μεγαλώσει με τη «Μάχη» και τον Λοχία Σόντερς, ο πατέρας μου μου έλεγε ότι η «Απόβαση στην Νορμανδία» με τον Τζον Γουέιν ήταν η καλύτερη πολεμική ταινία, ακόμα και οι ταινίες του Φώσκολου ήταν γεμάτες με ήρωες γοητευτικούς. Αλλά ενώ δεν υπήρχε πρόβλημα με τους κινηματογραφικούς ήρωες, για τους πραγματικούς δεν λέγαμε τσιμουδιά, παρά μόνο μισόλογα. Την ημέρα που τιμούσαμε τους αγώνες και τις θυσίες τους, δεν λέγαμε ούτε τα ονόματά τους...

28η Οκτωβρίου 1940 : Σάν σήμερα η επίθεση τού "Γερμανοϊταλικού Άξονα"...


Η "λέξη" τού στρατηγού Pierre Cambronne στά Ισπανικά :

Μierda!
Εγκλωβισμένοι στην αδιαλλαξία τους, υποκύπτοντας στις ακραίες πτέρυγες των παρατάξεων τους,  Πουτζδεμόν και Ραχόι παρασέρνουν την Καταλονία και όλη την Ισπανία σε μια πρωτοφανή κρίση.Ο πρώτος οδήγησε στην ανακήρυξη ανεξαρτησίας με τουλάχιστον τους μισούς Καταλανούς να μην τη θέλουν. Ο δεύτερος επιχειρεί να καταστείλει μια έκρηξη για την οποία βασικά ευθύνεται το Λαϊκό Κόμμα, του οποίου ηγείται. Και το οποίο  αφαίρεσε, το 2010, μεγάλο μέρος της αυτονομίας που είχε παραχωρηθεί από την κυβέρνηση των Σοσιαλιστών το 2006, συμφωνία που είχαν αποδεχθεί οι Καταλανοί. Γιατί είναι από το 2010 που ξεκίνησε η αντιπαράθεση, που κορυφώθηκε με τη βία στο  δημοψήφισμα, τα τελεσίγραφα της Μαδρίτης και χθες με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας από τους μεν και την κατάργηση τους από τους άλλους.
Η ρεαλιστική επιδίωξη των Καταλανών θα ήταν η διεύρυνση της αυτονομίας. Ενώ, από την άλλη πλευρά, για την κεντρική κυβέρνηση η συνετή επιλογή θα έπρεπε να είναι ο διάλογος και η μετριοπάθεια.
Είναι όμως  εξοργιστικός αλλά και αποκαλυπτικός ο τρόπος που η δεξιά παράταξη, του Πουτζδεμόν στη Βαρκελώνη και του Ραχόι στη Μαδρίτη, χρησιμοποιούν τον εθνικισμό για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη και να αποπροσανατολίσουν τη κοινή γνώμη από τα μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς, στα οποία είναι και οι δύο πλευρές μπλεγμένες. Ευρωπαϊκή ή ισπανική, η δεξιά αποδεικνύεται για μια φορά ανίκανη να διαχειριστεί με σοβαρότητα και χωρίς κοντόφθαλμες επιλογές  τα σύγχρονα κρίσιμα θέματα.
Όπως όμως συμβαίνει πάντα με τους δημαγωγούς, ο ένας έπαιξε του παιχνίδι του άλλου για να ισχυροποιήσει τη θέση του αλλά και οι δύο μαζί  οδηγούν στην καταστροφή. Στο τέλος τα έκαναν και οι δύο σκ@@@. 'Η στα ισπανικά… mierda!

tvxs.gr | 28 Οκτ. 2017

Και επίσημα σε ισπανικό έλεγχο η Καταλονία...

Απολύθηκε ο αρχηγός της Αστυνομίας...

Και επίσημα πλέον η ισπανική κυβέρνηση αφαίρεσε από την Καταλονία την αυτονομία της και πήρε τον έλεγχο της περιφέρειας.

Τα μέτρα τέθηκαν σε εφαρμογή από το πρωί του Σαββάτου. Με διάταγμα που δημοσιεύθηκε νωρίς το πρωί, ο έλεγχος της Καταλονίας πέρασε στα χέρια της αντιπροέδρου της ισπανικής κυβέρνησης, Σοράγια Σάνεθ ντε Σανταμαρία.

Επιπλέον, ανακοινώθηκε επίσημα και η απόλυση του Αρχηγού της Αστυνομίας της Καταλονίας, Τζοσέπ Λουίς Τραπέρο.

Από χθες, με τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλονίας, η σύγκρουση με την κυβέρνηση της Μαδρίτης οδηγείται στα άκρα...


iefimerida.gr

Καταλανική εμμονή...

Ανεξάρτητη η Καταλονία...
Με 72 ΝΑΙ και 10 ΟΧΙ.
Με 72 «Nαι» το καταλανικό κοινοβούλιο υπερψήφισε την πρόταση της παράταξης του Κάρλες Ποτζντεμόν και των CUP για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Δέκα ψήφισαν κατά και δύο λευκό, ενώ οι βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και των Ciudadanos είχαν αποχωρήσει από την αίθουσα.
από efsyn.gr

Ισπανική εμπλοκή...

27.10.17
Mε αναστολή της αυτονομίας απαντά η Μαδρίτη...
Πέρασε από τη Γερουσία με 214 «ναι» η πρόταση για ενεργοποίηση του άρθρου 155, κάτι που σημαίνει ότι η Μαδρίτη προχωράει στην εφαρμογή της αναστολής της αυτονομίας της Καταλονίας.

47 γερουσιαστές ψήφισαν «όχι».

Στις 8 (ώρα Ελλάδος, χθές) το υπουργικό που συγκάλεσε ο Μαριάνο Ραχόι.

Πιθανότατα να προβεί σε διάγγελμα προς τον Ισπανικό λαό.

efsyn.gr

Ενισχυμένο σκυρόδεμα από πλαστικά μπουκάλια



MIT News
Ερευνητική ομάδα φοιτητών του ΜΙΤ ανέπτυξαν μία μέθοδο για την ενίσχυση του σκυροδέματος που περιλαμβάνει την ανακύκλωση πλαστικών φιαλών.
Η νέα μέθοδος οδηγεί σε παραγωγή σκυροδέματος που είναι έως και 20% ισχυρότερο από το συμβατικό σκυρόδεμα. Αρχικά, το πλαστικό εκτίθεται σε μικρές ποσότητες αβλαβούς ακτινοβολίας γάμμα. Στη συνέχεια, μετατρέπεται σε λεπτή σκόνη, η οποία μετά προστίθεται στο σκυρόδεμα.
Η ανακάλυψη έχει σημαντικές συνέπειες, καθώς το σκυρόδεμα είναι το δεύτερο πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο υλικό στη Γη, μετά το νερό. Σύμφωνα με το MIT, περίπου το 4,5% των παγκόσμιων ανθρωπογενών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα παράγονται από την κατασκευή σκυροδέματος. Η αντικατάσταση μικρών ποσοτήτων σκυροδέματος με ανακυκλωμένο πλαστικό μπορεί να οδηγήσει στη μείωση των εκπομπών της βιομηχανίας τσιμέντου.
Η νέα μέθοδος μπορεί να αποτρέψει επίσης την απόρριψη εκατομμυρίων πλαστικών φιαλών σε χώρους υγειονομικής ταφής. «Η τεχνολογία μας αφαιρεί το πλαστικό από τον χώρο υγειονομικής ταφής, το κλειδώνει σε σκυρόδεμα και επίσης χρησιμοποιεί λιγότερο τσιμέντο για να κάνει το σκυρόδεμα, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα», δήλωσε ο Μάικλ Σορτ, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πυρηνικής Επιστήμης και Μηχανικής του MIT.
Οι σπουδαστές του MIT Κάρολιν Σέφερ και Μάικλ Ορτέγκα διερεύνησαν την πιθανότητα οπλισμένου σκυροδέματος ως μέρος ενός μαθήματος σχεδιασμού πυρηνικών συστημάτων. Στο μέλλον, η ομάδα σκοπεύει να πειραματιστεί με διαφορετικούς τύπους πλαστικών και διάφορες δόσεις ακτινοβολίας γάμμα, ώστε να καθορίσει τις επιπτώσεις τους στο σκυρόδεμα. Μέχρι στιγμής, έχουν διαπιστώσει ότι η υποκατάσταση 1,5% σκυροδέματος με ακτινοβολημένο πλαστικό βελτιώνει σημαντικά τη δύναμη του μείγματος. Αν και χαμηλό ποσοστό, θα έχει σημαντικό αντίκτυπο αν εφαρμοστεί σε παγκόσμια κλίμακα.

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017

Κατεβάζουν την ισπανική σημαία από δημόσια κτίρια...

27.10.17
Μετά από την κήρυξη της ανεξαρτησίας το δημοτικό συμβούλιο στη Χιρόνα και στην πόλη Σαμπαδέλ προχώρησε στις πρώτες αλλαγές, καταργώντας την ισπανική σημαία!

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο Twitter η σημαία της Ισπανίας δεν υπάρχει πουθενά και κυματίζουν παρά μόνον αυτές της Καταλονίας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Παράλληλα, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της ανεξαρτησίας που είχαν κατακλύσει το πάρκο έξω από το καταλανικό κοινοβούλιο στη Βαρκελώνη υποδέχθηκαν με επιφωνήματα χαράς την ανακοίνωση κήρυξης της ανεξαρτησίας, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Με πληροφορίες από left.gr, real.gr

Μπορεί να υπάρξει καταλανικό κράτος;..

Αυτό που, περιπαικτικά, λέγεται για απομάκρυνση της Μπαρτσελόνα από το Champions League, είναι το μικρότερο πρόβλημα που θα είχε να αντιμετωπίσει η, ας πούμε, «Δημοκρατία της Καταλονίας».

Και πράγματι, η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να αποχωρήσει από το Champions League αφού η UEFA αναγνωρίζει μόνο την ισπανική Ομοσπονδία και όχι κάποια από την Καταλονία. Αλλωστε πριν η Καταλονία αποκτήσει ποδοσφαιρική Ομοσπονδία καλείται να κάνει πιο σημαντικά πράγματα. Να μερικά από αυτά:

Διεθνή αναγνώριση. Πόσες πρωτεύουσες θα αναγνωρίσουν την Καταλονία και θα συνάψουν διπλωματική σχέση με τη Βαρκελώνη; Η Καταλονία δεν δημιουργείται, ως κράτος, ούτε από απελευθερωτικό αγώνα, ούτε από την αποχώρηση ενόπλων δυνάμεων που την είχαν μετατρέψει σε αποικία. Επίσης δεν υπάρχουν ερείσματα καταπίεσης της καταλανικής εθνότητας, όπως υποστήριξαν, για παράδειγμα, οι αλβανόφωνοι στο Κόσοβο. Εκτός των άλλων, θεωρείται μάλλον απίθανο ο υπόλοιπος πλανήτης να προτιμήσει να διαρρήξει τις σχέσεις του με τη Μαδρίτη, τουλάχιστον σε αυτό το σημείο. Εννοείται ότι δεν υπάρχει καταλανικό διαβατήριο. Η Καταλονία δεν μπορεί να κάνει τίποτα χωρίς τη νομική υπόσταση που της χορηγεί η Ισπανία.

Δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Οχι, δεν θα ανήκει. Ακόμα και αν πετύχει την αναγνώρισή της, θα πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες ένταξης. Ωστόσο θα βρίσκει συνέχεια μπροστά της το βέτο της Ισπανίας. Για να μπει η Καταλονία στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα πρέπει να αλλάξουν οι συνθήκες της Ενωσης.

Νόμισμα. Η Καταλονία χρειάζεται νόμισμα και Κεντρική Τράπεζα για να το εκδώσει. Και το Κόσοβο και το Μαυροβούνιο χρησιμοποιούν ευρώ, όμως δεν έχουν πρόσβαση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Επίσης τα μεγέθη της Καταλονίας είναι τεράστια. Η Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας έχει ξεκαθαρίσει ότι η Καταλονία θα αποκοπεί από το σύστημα και πρέπει να αναπτύξει τη δική της σχέση με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Εμπόριο. Χωρίς διεθνή αναγνώριση και σταθερό τραπεζικό σύστημα, η οικονομία της Καταλονίας θα αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα εξωστρέφειας. Ομοιως και ο τουρισμός θα πληγεί αφού είναι άλλο να επισκέπτεσαι την Ισπανία και άλλο μία νέα χώρα σε ένα ταραγμένο περιβάλλον.

Στρατός: Η Καταλονία έχει αστυνομία, όμως δεν μπορεί να είναι ένα κράτος χωρίς ένοπλες δυνάμεις, ειδικά αν αισθάνεται την απειλή της Ισπανίας. Χρειάζεται πόρους, αμυντικές προμήθειες και πρόγραμμα μακράς και υποχρεωτικής στράτευσης.

Υποδομές: Η Ισπανία θα έχει πλέον κάθε λόγο να αποκόψει το νέο κράτος από τα δίκτυα ενέργειας και τηλεπικοινωνίας, ως τους δορυφόρους. Η Καταλονία θα πρέπει να αποκτήσει λειτουργική αυτονομία των υποδομών...

protagon.gr

Μόνο η τσέπη


REUTERS/SUSANA VERA
Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη 
Δεξιοί λαϊκιστές και αυτονομιστές βάλλουν κατά του εγχειρήματος που λέγεται Ευρώπη... Στην πραγματικότητα η Ευρώπη βρίσκεται στα πρόθυρα της έκρηξης. Και τα παλιά προβλήματα υπάρχουν ακόμη - αιτίες και συμπτώματα της ευρωπαϊκής κρίσης συγχρόνως. Με την οικονομία σε ανάπτυξη, οι νέοι στις χώρες της νότιας Ευρώπης παραμένουν άνεργοι... Τα κρατικά χρέη διατηρούνται. Γερμανοί και Γάλλοι οικονομολόγοι προειδοποίησαν ότι μια νέα κρίση... θα μπορούσε την Ευρωζώνη να κλονίσει». Η εβδομαδιαία εφημερίδα του Αμβούργου Die Zeit βλέπει το γκρίζο, αλλά αισιοδοξεί και λίγο. «Τα πράγματα έχουν οξυνθεί τόσο πολύ, ώστε μετά από χρόνια χωρίς διάλογο και δίχως λήψη αποφάσεων κάτι θα συμβεί».
Τι καλό μπορεί να έρθει, όταν αυτό που ενώνει είναι μόνο η τσέπη; Μια οικονομική ένωση, κι αυτή λειψή, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλα κινούνται γύρω από το χρήμα και το αστείο είναι ότι εκπλήσσονται κάποιοι με των αυτονομιών το ποίημα.
Ακόμη κι αν πάρουμε τοις μετρητοίς το απλουστευτικό ότι για τα λεφτά τα κάνουν όλα οι περιφέρειες που θέλουν να κόψουν το νήμα, το ίδιο δεν συμβαίνει και στο μεγάλο σχήμα; Οι πλούσιες χώρες δεν θέλουν να χρηματοδοτούν τις φτωχές. Τον τόνο δίνει η Γερμανία που έχει αλλεργία στη μετατροπή της Ευρωζώνης σε ένωση αναδιανομής πόρων. «Κι αυτό επειδή ξέρει ότι τα λάθος κίνητρα δεν οδηγούν σε επιτυχία, όπως βλέπει ο καθένας στην Ιταλία, όπου μετά από 150 χρόνια αναδιανομής πόρων η ψαλίδα μεταξύ Βορρά και Νότου δεν περιορίστηκε.» Σύμφωνα μ’ αυτή τη λογική, ο Γκαριμπάλντι ηττήθηκε. Το Βερολίνο με το ευρώ επιβλήθηκε και τη γεωπολιτική αρνήθηκε. Ο Σόιμπλε στην τελευταία του συνέντευξη από τo υπουργείο Οικονομικών καν δεν προσποιήθηκε.
Αυτό που ενώνει, ο οικονομικός χώρος, αυτό και χωρίζει το ευρωπαϊκό σαλόνι. Από το 2005, με την απόρριψη του Ευρωσυντάγματος, κυοφορούνταν το νέο zeitgeist, αλλά οι τεχνοκράτες το σουπερμάρκετ ήξεραν, το σουπερμάρκετ εμπιστεύονταν, με τα περί συνοχής μπερδεύονταν.

Παρασκευή, 27 Οκτωβρίου 2017 
 Από την έντυπη έκδοση της:
naftemporiki.gr

Χειμερινή ώρα από τα ξημερώματα της Κυριακής


EUROKINISSI

Μία ώρα πίσω θα γυρίσουν τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής, καθώς έρχεται η χειμερινή ώρα, η οποία θα διαρκέσει έως τον Μάρτιο του 2018.
 Συγκεκριμένα, στις 04:00 τα ρολόγια πρέπει να δείξουν 03.00.

Σάββατο, 28 Οκτωβρίου 2017