Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Γιατί ο Τσιόρδας κι όχι καποιος άλλος;....

Σώπα ανόητε! 
Όσοι έχουμε περάσει από τα ελληνικά πανεπιστήμια, ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι σαν τον Τσιόδρα, δεν είναι κανόνας. Όλοι θυμόμαστε αρκετούς που το κύριο τους ενδιαφέρον εξαντλούταν στις χρηματοδοτήσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, των οποίων τη λάντζα έκαναν πάντα οι φοιτητές. 
Θυμόμαστε άλλους που ναρκισσίζονταν από το ύψος της πανεπιστημιακής έδρας με νεαρές φοιτήτριες και άλλους που εντελώς αδιάφοροι, μετά από μικρή ή μεγάλη πορεία στα γράμματα και τις επιστήμες, εξασφάλιζαν τα οικονομικο-κοινωνικά προνόμια του ακαδημαϊκού και περνούσαν από τα αμφιθέατρα όπως οι τουρίστες από την πλατεία Συντάγματος.
Επίσης, όσες νέες και ωραίες έχουμε περάσει από μικρά και μεγάλα ελληνικά νοσοκομεία συνοδεύοντας ηλικιωμένους γονείς ή μικρά παιδιά, σίγουρα θυμόμαστε αρκετούς από τους άρρενες ιατρούς να απλώνουν την σεξιστική τους νοοτροπία στο χώρο, θεωρώντας μας αυτονόητα θύματα της λευκής τους μπλούζας. Το αίσθημα ανωτερότητας πολλών γιατρών δεν εξαντλείται απαραίτητα στις γυναίκες αλλά και στη χρήση του ενικού ακόμη και σε μεγαλύτερους ηλικιακά ασθενείς, που τους μιλούν στον πληθυντικό.
Στη χώρα που καταξίωνε την μικροαστική οικογένεια επί δεκαετίες με ένα πτυχίο Ιατρικής, σε χρυσή κορνίζα στον τοίχο  -νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο, το ξεπεράσαμε το σύνδρομο - υπήρχαν όμως πάντα εκείνοι που λάτρευαν την επιστήμη για τον άνθρωπο, χωρίς να ενδιαφέρονται για κάδρα και κορνίζες. 
Που άλλαζαν ήπειρο, συνήθειες, περιβάλλον για την πρόοδο. 
Που υπηρετούσαν το αντικείμενό τους από κάθε βαθμίδα. 
Που οι τήβεννοι και τα βραβεία ήταν αυτονόητη συνέπεια της ζωής τους, όχι αυτοσκοπός. 
Ο καθηγητής Τσιόδρας είναι ένας από αυτούς. Όχι μονάχα είναι, αλλά και φαίνεται. Είναι και ψάλτης. Είναι και θρησκευόμενος. Είναι και πολύτεκνος. Χαρακτηριστικά που τον κάνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα τον επιστήμονα, σε μένα, την άθρησκη.
Έρχομαι τώρα σε σένα ανόητε. Πέραν της επιστημοσύνης και της ανθρωπιάς που δε βλέπεις, είναι βασικό να γνωρίζεις, ότι ο καθηγητής Τσιόδρας δεν είναι άνθρωπος του πρωθυπουργού. Είναι ένας κορυφαίος λοιμοξιολόγος που μόλις είδε τα «πάρα στενά» ειδοποίησε τον υπουργό Υγείας για τον κίνδυνο μέσα από την απλούστατη λογική του καθήκοντος. 
Δεν είναι άνθρωπος της δεξιάς, όπως ίσως βιάζεσαι να σκεφτείς, ούτε της αριστεράς. Είναι άνθρωπος της επιστήμης. Και αν καίγεσαι ανόητε, οπωσδήποτε να τον τοποθετήσεις σε έναν ιδεολογικό χώρο, σκέψου σε ποιον χώρο ταιριάζει ο άνθρωπος που εργάζεται άοκνα για τον άνθρωπο και όχι για τον πλούτο. Γιατί, αν το αγνοείς, σου επισημαίνω ότι η επιστήμη υπάρχει για τον άνθρωπο, από τον άνθρωπο, η επιστήμη είναι ο άνθρωπος.
Φαντάζομαι ανόητε, ότι και τον Γεώργιο Παπανικολάου, τον πατέρα του Παπ τεστ να σου βάζαμε κάθε απόγευμα στις έξι,  στο εκράν, θα έβρισκες κάτι να του προσάψεις, ότι ας πούμε κουβαλούσε χαλιά στην Αμερική, ώσπου να τα καταφέρει να πείσει επιστημονικά στους επιτηρητές των εργαστηρίων που έκανε τις έρευνές του.
Οπότε ανόητε, είναι πάρα πολύ απλό και αυτονόητο ότι ο Τσιόδρας, αν θέλει να ψάλει την Κυριακή, γιατί έτσι θέλει, οφείλουμε να του ανοίξουμε  και την Μητρόπολη  Αθηνών, και την Αγιά Σοφιά και το Βατικανό, γιατί δεν είναι εσύ, ούτε εγώ, είναι ο Τσιόδρας.
Επίσης, εγώ σαν Ελληνίδα, την προσπάθεια που γίνεται τώρα για την αναχαίτιση του ιού, δε θα τη χρεώσω σε κανένα μέλος μιας κυβέρνησης που απαξίωσε το δημόσιο όσο καμιά άλλη στην μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας. Σε καμιά κυβέρνηση που καταδέχεται να έχει υπουργούς σαν τον Άδωνι Γεωργιάδη. Σε καμιά κυβέρνηση που αν δεν της συνέβαινε κορωνοϊός, ακόμη θα έψαχνε πώς να μην στελεχώσει την υγεία και την παιδεία. Θα τη χρεώσω στην επιστημονική ομάδα και τον επικεφαλής της. Τον Τσιόδρα δηλαδή.
Και κάτι ακόμα: αν μας βγει, γιατί είμαστε όλοι μαζί σε αυτήν την ιστορική μάχη, αν μας βγει, να σου πω, ανόητε την αμαρτία μου, Πρόεδρο Δημοκρατίας τον θέλω τον Τσιόδρα, και το εννοώ.
Αυτά, ανόητε, και πού είσαι; Σώπα και μείνε σπίτι. 

Αλίκη Κατσαρού

από :

Ιογενής δημοσιογραφία...

...είναι να κάνεις κύρια είδηση τα αστυνομικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και όχι τα ιατρικά μέσα περιορισμού της νόσου. Πόσοι αστυνομικοί ζητάνε χαρτιά κάθε μέρα, όχι πόσες ΜΕΘ λειτουργούν κάθε μέρα. Πόσοι έλεγχοι στα λεωφορεία, όχι πόσοι γιατροί στα νοσοκομεία. Να ρωτάς τον υπουργό στα σκαιπ πότε θα περιορίσει κι άλλο την κυκλοφορία, όχι πότε θα δώσει στολές στους νοσηλευτές. Απλό.

"Αντίφωνο Κωστής Παπαϊωάννου"

Η περίπτωση τών Επειγόντων στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Διευθυντής Επειγόντων στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Το σύστημα καταρρέει και μας δίνουν οδηγίες για να πέσουμε μαχόμενοι


Με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για μάχη με τον κοροναϊό δίχως μέσα προστασίας... ο γιατρός «θα σκορπάει θάνατο μέσα στο νοσοκομείο μέχρι να λυγίσει και ο ίδιος» αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Αθ. Κιτσάκος, ασκώντας σκληρή κριτική στον τρόπο που διαχειρίζεται η κυβέρνηση την υγειονομική κρίση.
Η ανάρτηση του γιατρού έχει ως εξής:
Kitsakos Athanasios
Covid19 - Τελικά τι κάνουμε??
Μετά από 1 μήνα που εγώ και το τμήμα μου είμαστε μέσα στη φωτιά θεώρησα ότι πρέπει να ακουστεί η φωνή μου και οι υπεύθυνοι να αφήσουν τα ευχολόγια και να ξεκινήσουν να διορθώνουν και να λύνουν προβλήματα όσο είναι ακόμα καιρός.
Ιστορικό:
Πριν 1,5 μήνα Χωρίς να είμαι ειδικός λοιμωξιολόγος και ενώ ο WHO έδινε χαμηλό ρίσκο ( low risk) κατάλαβα με τους συναδέλφους μου ότι ο ΙΟΣ θα έλθει στη χώρα μας. Παρόλα αυτά επετράπησαν τα ταξίδια, Καταλάβαμε νωρίς ότι το παιχνίδι έχει χαθεί και ξεκίνησα τα πρώτα μέτρα για να θωρακίσω το τμήμα μου (στολές εκπαίδευση κλπ) ευτυχώς η Διοίκηση με άκουσε και προμηθευτήκαμε με υλικό (τουλάχιστον παραγγείλαμε) που τώρα βέβαια είναι σαφώς ανεπαρκές αφού δόθηκε σε άλλους υγειονομικούς σχηματισμούς που δεν είχαν.
Ξεκινώντας τα πρώτα κρούσματα στην Ευρώπη ενεργοποιώντας το επιχειρησιακό σχέδιο έναντι βιολογικών απειλών του τμήματός μου και πάλι χάρη στη στήριξη της Διοίκησης, βρεθήκαμε έτη φωτός μπροστά αφού είμαστε το Μοναδικό Νοσοκομείο αναφοράς που δεν επιμολύνθηκε το προσωπικό του και φυσικά οι ασθενείς του (ευαίσθητες ομάδες).
Σήμερα διαχείριση κρίσης κεντρικά:
Σεβαστοί επιστήμονες ορθά ενημερώνουν για την πορεία της νόσου τον κόσμο, ορθά παίρνουν μέτρα κατά της διασποράς με το Υγειονομικό Σύστημα αυτής της χώρας δεν υπάρχει κεντρικά ΚΑΝΕΝΑΣ να το κρατήσει όρθιο. Τόσοι Λοιμωξιολόγοι δεν μπορούν να δούν ότι το Υγειονομικό σύστημα και γενικότερα η χώρα θα θρηνήσει Θύματα.
Αναλυτικότερα:
Εντολές μέχρι σήμερα του ΕΟΔΥ ο γιατρός να χειριστεί COVID19 κρούσμα χωρίς σκούφο – ο γιατρός αυτός θα μολυνθεί στην πρώτη επαφή με COVID19 και τις επόμενες 3-4 μέρες θα σκορπάει θάνατο μέσα στο νοσοκομείο μέχρι να λυγίσει και ο ίδιος. Με σχετική μου επιστολή το επεσήμανα στον ΕΟΔΥ πριν 15 ημέρες οι οδηγίες δεν άλλαξαν.
Εντολές μέχρι σήμερα του ΕΟΔΥ στο τμήμα μου όπως και σε όλα τα ΤΕΠ της χώρας εξετάζουμε ύποπτα περιστατικά που βήχουν με απλές μάσκες (σαν αυτές που κυκλοφορούν στον δρόμο). Οι υψηλής προστασίας μάσκες είναι σχεδόν ανύπαρκτες και τις φυλάμε για τις ανανήψεις/διασωληνώσεις. Οι σοφοί λοιμωξιολόγοι έδωσαν αυτές τις οδηγίες όταν βλέπετε τις εικόνες από τα νοσοκομεία τις Κίνας Ισπανίας Ιταλίας.
Μεγάλα λόγια να μην πέσει το Υγειονομικό σύστημα γιατί οι πολίτες θα πεθάνουν. Πως ΔΙΑΦΥΛΆΤΤΟΥΝ οι λοιμωξιολόγοι το Υγειονομικό σύστημα?? Η ερώτησή μου μάλλον θα μείνει ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ και στο τέλος θα μιλάμε για ΗΡΩΕΣ γιατρούς και Νοσηλευτές και όχι ανεπαρκείς ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. Φυσικά θα φταίει ο κορωνοϊός και όχι οι υπεύθυνοι λοιμωξιολόγοι στα κέντρα αποφάσεων.
Εγώ και το τμήμα μου ξέρουμε τι μας περιμένει και κρατάμε Θερμοπύλες, θα πέσουμε ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ για τους συνανθρώπους μας, το μόνο που σας παρακαλώ όταν όλα τελειώσουν ΤΣΑΚΙΣΤΕ αυτούς τους ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ που δεν μας προφύλαξαν.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
 Δείτε τό fb τού γιατρού

Μιά μικρή βουτιά στό πολύ πρόσφατο παρελθόν. Γιά νά μήν ξεχνιόμαστε...

It’s the New Democracy, stupid
Η άποψη του Μαρξ πως: Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και την δεύτερη σαν φάρσα, είναι γνωστή. Ίσως λιγότερο γνωστή να είναι η άποψη του Μαρκ Τουέιν πως: Η ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται, αλλά σίγουρα φτιάχνει ομοιοκαταληξίες. 
Αν αναλογιστεί κανείς τις φαρσοεπαναλήψεις και ομοιοκαταληξίες της Νέας Δημοκρατίας, θα καταλήξει στο συμπέρασμα πως ως κοινωνία ΔΕΝ έχουμε ιδιαίτερα αναπτυγμένο ένστικτο αυτοσυντήρησης. Είναι λοιπόν επόμενο να πληρώνουμε πάρα πολύ ακριβά, δυστυχώς και με ανθρώπινες ζωές, τις διαχρονικές ομοιοκαταληξίες της ΝΔ. Πχ, δείτε δύο κοντινές χρονικά (2010 και 2020) περιπτώσεις, κι όχι μόνο χρονικά [1].
It’s the New Democracy, stupid. No1
Η κρίση που γονάτισε τη χώρα ξεσπά τον Σεπτέμβρη του 2008 στις ΗΠΑ με την κατάρρευση της Lehman Brothers. Τότε, η κυβέρνηση Καραμανλή διαβεβαίωνε πως: «Το δημοσιονομικό έλλειμμα παρουσίασε θεαματική βελτίωση», «η Ελλάδα απέκτησε αξιοπιστία», «οικονομική σταθερότητα» που «έχει επιτευχθεί και στηριχθεί σε στέρεες βάσεις», «η οικονομία είναι θωρακισμένη», «άλλαξε ρότα. Ξέφυγε από τον κάβο της δημοσιονομική εκτροπής» κ.λπ.[2]
Λίγους μήνες πριν η κρίση σαρώσει τις «θωρακίσεις» τη «ρότα» τους «κάβους» και τις «στέρεες βάσεις», η κυβέρνηση Καραμανλή συνεπής με την ανευθυνότητα προσλαμβάνει 4000 αγροφύλακες!! Ο αείμνηστος Πρόεδρος της Δημοκρατίας για 2 συνεχείς θητείες Κωστής Στεφανόπουλος ήταν το μακράν το πιο αγαπητό πρόσωπο όλων των Ελλήνων (τουλάχιστον δημοσκοπικά). Αν και από τον ίδιο ιδεολογικό και πολιτικό χώρο με τον Καραμανλή του τα «έχωσε» λέγοντας:
«Διορίσαμε καινούργιους αγροφύλακες την ώρα που έχουμε κενά στα νοσοκομεία. Σα να ήταν οι αγροφύλακες αναγκαίοι στο τόπο. Τι σπατάλη περιττή είναι, την ώρα που τα νοσοκομεία μας έχουν ανάγκη νοσηλευτικού προσωπικού και είναι κλεισμένες κλινικές και δεν εργάζονται διότι δεν έχουν προσωπικό, κι εμείς διορίζουμε αγροφύλακες.»[3]
It’s the New Democracy, stupid. No2
Η κρίση με τον κορονοϊό που μαστίζει τον πλανήτη ξεκίνησε τέλη Δεκέμβρη στην Ουχάν της Κίνας. Ήδη τον Ιανουάριο του 2020 η Κίνα μετρούσε νεκρούς και πολλές χιλιάδες προσβεβλημένους. Ο ΠΟΥ έκρουε (όχι καμπανάκι αλλά) καμπάνα και με δραματικές εκκλήσεις προειδοποιούσε για το τι έρχεται. Αρχές Φεβρουαρίου η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθησύχαζε πως η χώρα δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.
Έλεγε ο Κικίλιας: «Ως υπουργείο Υγείας και Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, έχουμε κάνει όλα αυτά τα οποία πρέπει προκειμένου η χώρα να είναι προετοιμασμένη». «Η χώρα είναι προετοιμασμένη και θωρακισμένη», «όπως ο ιός έχει πάει σε πολλές άλλες χώρες, μπορεί κάποια στιγμή να έρθει και στη χώρα μας», «υπάρχει εγρήγορση και σχέδιο». Από κοντά ο ανόητος και άσχετος πρόεδρος του ΕΟΔΥ Αρκουμανέας μας διαβεβαίωνε: «Είναι δεδομένο ότι είμαστε σε απόλυτη ετοιμότητα» και «είναι μια λοίμωξη με χαμηλή μεταδοτικότητα και μέτρια θνητότητα, σαν μια βαριά γρίπη. Άρα και να έρθει κάποια στιγμή στη χώρα μας, είμαστε έτοιμοι».
Μιας και η χώρα ήταν προετοιμασμένη και θωρακισμένη απέναντι σε μια λοίμωξη με χαμηλή μεταδοτικότητα, είπε κι ο Μητσοτάκης να διορίσει 2500 συνοριοφύλακες. Ο Καραμανλής που διόρισε αγροφύλακες ήταν πιο μάγκας; Έτσι ο στρατηγός των Εξαρχείων και πασών των πλατειών Χρυσοχοΐδης, γνωστοποιεί στις 8 Φεβρουαρίου από την Ήπειρο, κι ενώ πλέον ο ιός καλπάζει, τις προσλήψεις.
Οι πρώτοι 800 έχουν προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου και κατανέμονται σε 8 περιοχές. Λέσβο (240), Σάμο (180) και σημαντικός αριθμός για την φύλαξη των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας!! Πως στο καλό θα φυλάνε στα νησιά τα σύνορα που είναι καταμεσής της θάλασσας, ο στρατηγός Χρυσοχοΐδης και ο στρατάρχης Μητσοτάκης δεν το διευκρίνισαν. Πιθανόν θα τους δώσουν από ένα κανό ή ένα φουσκωτό. Ο Καραμανλής είχε δώσει στους αγροφύλακες από ένα τζιπ.
Ίσως πάλι να μην φυλάνε τα ελληνικά σύνορα εκεί που είναι, δηλαδή μέσα στην θάλασσα, αλλά στη στεριά. Τότε όμως κάποιος να τους πει πως αν οι «εισβολείς» (πρόσφυγες, μετανάστες) φτάσουν στη στεριά των νησιών οι κανόνες «εμπλοκής» είναι τελείως διαφορετικοί και ισχύουν άλλες συνθήκες (ευρωπαϊκής ένωσης και διεθνείς) που η Ελλάδα έχει υπογράψει. Επιπλέον ας τους πει κάποιος πως αλά καρτ εφαρμογή αυτών των συνθηκών δεν υπάρχει.
Υποθέτω πως οι συνοριοφύλακες στη Θεσπρωτία θα φυλάνε τα σύνορα μην τυχόν και μπουκάρουν στο νομό οι «παγουράδες» των Ιωαννίνων, μιας κι από την Αλβανία «εισβολείς» (πρόσφυγες, μετανάστες) δεν έχουμε και τα σύνορα με τους βόρειους γείτονες τα φυλάει ο στρατός. Θα σας έλεγα και για τους 1500 ειδικούς φρουρούς αλλά δεν έχει νόημα.
Κατά τον Μητσοτάκη τα λόγια του Κωστή Στεφανόπουλου που προανέφερα είναι τρίχες. Σιγά μην έχει η χώρα ανάγκη, ειδικά τούτη την ώρα, γιατρούς και νοσηλευτές. Προτεραιότητα για τον ανεπίγνωστο Μητσοτάκη είναι να προσλάβει συνοριοφύλακες και ειδικούς φρουρούς και τέτοιους προσέλαβε. Αν προτεραιότητα ήταν γιατροί και νοσηλευτές θα είχε προσλάβει τέτοιους. Αντίθετα, ματαίωσε τις προσλήψεις 4.000 που είχε ήδη δρομολογήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αν προτεραιότητα ήταν η δημόσια υγεία θα είχε ήδη φροντίσει από Φεβρουάριο (αν όχι Ιανουάριο) να προμηθευτεί test κορονοϊού (τουλάχιστον) για την πρώτη γραμμή «του πυρός», δηλαδή, γιατρούς, φαρμακοποιούς, νοσηλευτικό προσωπικό. Ή πρέπει να επιχειρηματολογήσει κανείς πως αν αυτοί «καταρρεύσουν», πάπαλα.
Ο Κωστής Στεφανόπουλος στην προαναφερθείσα ομιλία του είχε επισημάνει και τα παρακάτω εξόχως σημαντικά: «Τα αποτελέσματα αυτής της παρακμής τα οποία τα ζούμε κάθε μέρα είναι αυτά τα οποία έχουν οδηγήσει τον τόπο μας στην κατάσταση τη σημερινή και θα έλεγα ότι είναι πρώτον, ο κομματισμός, και τις συνέπειες του κομματισμού θα τις περιέγραφα ως αναξιοκρατία και ως διαφθορά»[4]
«Ο κομματισμός εκδηλώνεται με χίλιους δυο τρόπους, και ένας από αυτούς είναι η έλλειψη τιμωρίας. Ποιος θα τιμωρήσει κάποιο κομματικό στέλεχος; Αποκλείεται να το κάνει, γι' αυτό πάρα πολλοί μένουν ατιμώρητοι, ακόμα και οι πολιτικοί μας μένουν ατιμώρητοι κάτω από το γνωστό άρθρο του Συντάγματος το οποίο δεν επιτρέπει ή επιτρέπει ορισμένες βαρύτατες προϋποθέσεις για τη δίωξη του πολιτικού».
Θυμίζω πως αυτά τα έλεγε το 2009. Πόσο σωστά αλλά και προφητικά ήταν τα λόγια του. Για να μείνω στο φλέγον θέμα της πανδημίας, όταν τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου άκουσα τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα να κάνει τις προαναφερθείσες δηλώσεις κι ενώ ΗΔΗ ο κορονοϊός θέριζε, είπα να ψάξω «τι εστί» Αρκουμανέας.
Κατ’ αρχήν ο ΕΟΔΥ είναι το π. αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ. Ιδρύθηκε το 2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ (Ν. 4600/19) ως δημόσιος φορέας. Όταν ήρθε η ΝΔ καταργεί τον ΕΟΔΥ και τον συστήνει ξανά (Ν.4633/19) αλλά ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου!! Ουσιαστικά νεκρανασταίνει το καθεστώς φαυλότητας και αδιαφάνειας του ΚΕΕΛΠΝΟ αλλά και παρακάμπτει το ΑΣΕΠ από την διαδικασία προσλήψεων.
Έτσι ο Κικίλιας τοποθετεί τον Αρκουμανέα στην προεδρία του ΕΟΔΥ. Ποιος είναι ο Αρκουμανέας; Ο άνθρωπος που στην πιο κρίσιμη και πιο επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία χρονικά συγκυρία εδώ και πολλές δεκαετίες, τοποθετήθηκε από τον Μητσοτάκη στο τιμόνι του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Για να αντιγράψω τον Μητσοτάκη που στο διάγγελμά του χρησιμοποίησε μια έκφραση της νεολαίας, θα πω κι εγώ την «αμαρτία» μου.
Είχα την κρυφή ελπίδα ότι θα είναι κάποιος από το χώρο της υγείας. Κάποιος γιατρός, πιθανόν βιολόγος, ίσως φαρμακοποιός ακόμα και νοσηλευτής. Κάποιος «ρε πούστη μου» που να έχει την ικανότητα λόγω σχετικής ενασχόλησης κατ’ αρχάς να αντιληφθεί και κατά δεύτερο να διαχειριστεί, τη σημερινή κρίση που βιώνουμε. Φευ, ο Αρκουμανέας έχει σπουδάσει οικονομικά (έτσι γενικά κι αόριστα). Είναι όμως κολλητός του Κικίλια, φίλος του K. Φρουζή της Novartis, και σύζυγος της Εύας Αντωνοπούλου του ΣΚΑΙ.
Βάλανε επικεφαλή του ΕΟΔΥ έναν παντελώς άσχετο!! Μας το πιστοποίησε ο ίδιος με τις προαναφερθείσες δηλώσεις του αλλά παρεμπιπτόντως και με μια τηλεοπτική του συνέντευξη (σχετικά με την επιδημία), όπου με το «καλημέρα» αντιλαμβάνεται κανείς τα μαύρα μεσάνυχτα που έχει όταν αναφέρει επιστημονικούς και ιατρικούς όρους όπως θα το έκανε κι ένας απλός τσοπάνης.
Οι τάχα αφελείς θα μου πουν. Μα φταίει ο Μητσοτάκης για τον Κορονοϊό; Φυσικά ΟΧΙ. Φταίει στην διαχείριση της κρίσης; Να το πω όσο πιο ουδέτερα γίνεται, εδώ σηκώνει συζήτηση. Εκείνο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση είναι η ομοιοκαταληξία των προσλήψεων. Δεν είναι δυνατόν παραμονές της κρίσης ο ένας να προσλαμβάνει αγροφύλακες και ο άλλος συνοριοφύλακες.
Κι αν ζούσε ο Κωστής Στεφανόπουλος δεν θα έλεγε «Τι σπατάλη περιττή είναι, την ώρα που τα νοσοκομεία μας έχουν ανάγκη νοσηλευτικού προσωπικού», αλλά τι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ αμέλεια είναι. Οι τωρινοί τους όρκοι πίστης στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι και η ντροπή τους. Οι διακηρύξεις και τα διαγγέλματα δεν θα σβήσουν τις εμμονικές ιδεοληψίες τους για την δημόσια υγεία (αλλά και ασφάλιση, παιδεία κ.λπ.).
Απλώς επιβεβαιώνουν ότι είναι ικανοί όχι μόνο να γλύφουν εκεί που έφτυναν, αλλά να φάνε και τα σκατά τους για να σώσουν τις καρέκλες τους και τα προνόμιά τους. Άλλωστε, ποτέ δεν επεδίωκαν να πείσουν για την ορθότητα των απόψεών τους αλλά πως θα κατασυκοφαντήσουν τις αντίθετες απόψεις και τους εκφραστές τους έτσι ώστε να μην γίνουν κυρίαρχες.
Εν κατακλείδι αναρωτιέμαι, αν ο μη γένοιτο η κρίση του κορονοϊού ξεφύγει τελείως, κάτι που ΟΛΟΙ μας απευχόμαστε, που θα πάνε να κρυφτούν Μητσοτάκης, Κικίλιας, Αρκουμανέας κ.λπ. Σε ποια τρύπα θα χωθούν, ποια ΜΜΕ και ποιοι ΑΡΟΥΔΗ[5] θα τους ξεπλύνουν; Ας ψάξουν από σήμερα δικηγόρους να αναλάβουν την υπεράσπισή τους όταν πολλοί, και δικαίως, θα ζητήσουν την κεφαλή τους επί πίνακι. Γι’ αυτά που έκαναν και κυρίως γι’ αυτά που όφειλαν να κάνουν και δεν έκαναν. Κι όχι μόνο δεν έκαναν και δη on time, αλλά έκαναν άλλα αχρείαστα.
Τότε, απέναντι στους δικαστές και όχι στους ΑΡΟΥΔΗ, θα πρέπει να εξηγήσουν πως βρεθήκαμε (ως χώρα) με τόσο τραγικά μικρό αριθμό τεστ; Ή μήπως τα εξαφάνισαν οι επιτήδειοι για τους έχοντες; Γιατί δεν θωρακίστηκαν οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής του πυρός (γιατροί κ.λπ. που πλέον μετρούν κρούσματα με αποτέλεσμα να κλείνουν μονάδες); Γιατί υπάρχει αυτή η απίστευτα μεγάλη έλλειψη εξοπλισμού; κ.λπ.
Τότε, ίσως καταλάβει και ο Κούλης (προσωπικά αμφιβάλω), πως μπορεί να εκλέγεσαι με επικοινωνιακά κόλπα από τα βοθροκάναλα και τους ΑΡΟΥΔΗ. Μπορεί, όπως δήλωνε, να τον ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνία (που εφαρμόζει και με τα διαγγέλματα), αλλά ο λαός και ο τόπος δεν είναι πλατό τηλεοπτικού στούντιο, ούτε η διακυβέρνηση της χώρας επικοινωνία.
ΥΓ. Ο Παπαχελάς στο άρθρο του που γνωστοποιεί πως διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, γράφει: «Μας γεμίζει η αισιοδοξία όσο η αξιωματική αντιπολίτευση βάζει πλάτη στα δύσκολα». Κατ’ αρχάς Παπαχελά σου εύχομαι ολόψυχα να ξεπεράσεις το πρόβλημα του κορονοϊού. Πολιτικά και σχετικά με την παραπάνω διαπίστωσή σου. Πότε ακριβώς σε γέμισε αυτή η αισιοδοξία; Όταν ο Μητσοτάκης φορούσε την περικεφαλαία του Μέγα Αλέξανδρου, όταν ο ΣΚΑΙ παρουσίαζε ανάποδα γραφήματα, όταν ο Μπάμπης έλεγε «βάστα γερά ΔΝΤ» και ο Λιαρόπουλος «βάστα γερά Γερούν», όταν ο Γεωργιάδης προέτρεπε τον κόσμο να πάρει τα λεφτά του από τις τράπεζες και να τα βγάλει έξω, όταν ο Μητσοτάκης χειροκροτούσε στη Βουλή τον τομεάρχη υγείας της ΝΔ (και βουλευτή επικρατείας παρακαλώ), Β. Οικονόμου που ζητούσε απολύσεις γιατρών, όταν, όταν, όταν;  Ή όταν γινόσουν ρεζίλι στην συνέντευξη που σας έδωσε στο ΣΚΑΙ ο Τσίπρας; Τέλος πάντων, αυτή η δήλωση είναι μια απλή αδιαθεσία θα σου περάσει γρήγορα. Οι homo papares έχουν ανάγκη και την δική σου «πνευματική τροφή». Μην την γλυτώσουνε από τον κορονοϊό και πάνε από σύνδρομο στέρησης. Γράφεις ακόμα: «Βλέπω ότι ο ιός της διχαστικής υστερίας επιμένει. Σε εμάς δεν θα πιάσει, όσο και αν προσπαθούν κάποιοι χολερικοί.» Για να μιλάς εσύ για ιό διχαστικής υστερίας και χολερικούς όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρεις από την εμπειρία σου στο ΣΚΑΙ και σε διάφορα «υπόγεια». Άλλωστε δίπλα σου ήταν αυτοί που ούρλιαζαν πως τα δημόσια νοσοκομεία πρέπει όχι απλώς «να κλείσουν» αλλά «να κατεδαφιστούν». Κι όπως θα ‘λεγε κι ο Τζιμάκος «δεν μας χέζεις ρε Παπαχελά».
Παραπομπές
[1] Δεν θα μπω σε συγκρίσεις των 2 κρίσεων αλλά όσοι θέλετε να μπείτε σας θυμίζω πως την πενταετία 2010 – 2014 είχαμε 3000 καταγεγραμμένες «οικονομικές» αυτοκτονίες και οικονομική καταστροφή αντίστοιχη πολέμου.
[2] Ο Κώστας Καραμανλής αυτά τα έγραφε και στην επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να δικαιολογήσει τις πρόωρες εκλογές.
[3] Ομιλία στο 11ο συνέδριο «Business Week 2009» που οργάνωσε το Πανεπιστήμιο Πειραιά.
[4] Έλα Πρόεδρε, σιγά μην υπάρχει διαφθορά και ατιμωρησία. Αυτά είναι ΣΚΕΥΩΡΙΑ του Τσίπρα και απόπειρα καταλύσεως της Δημοκρατίας. Το βεβαιώνουν τα «εκλεκτά» τέκνα της πατρίδας Σαμαράς, Γεωργιάδης κ.λπ.
[5] ΑΡΟΥΔΗ, όπως λέμε Αλήτες ΡΟΥφιάνοι ΔΗμοσιογράφοι.

24 Μαρτίου 2020

Ν. Χαρδαλιάς: Πιο αυστηρά τα μέτρα από Πέμπτη - Νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ - Κλειστά τίς Κυριακές...

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών μας δείχνει να αντιλαμβάνεται τα μέτρα που έχουμε λάβει, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επικαλούμενος τη διεκπεραίωση 1.300.000 επιτυχημένων sms.
Να διευκρινίσω σημεία για τον περιορισμό κίνησης: Για τις μετακινήσεις εργαζομένων, η φόρμα Α πρέπει υποχρεωτικά να φέρει την σφραγίδα του εργοδότη.

Βεβαίωση εργοδότη και διευθύνσεις πολυκατοικιών χρειάζονται και οι εταιρείες διαχείρισης κοινοχρήστων.
Ευχαριστώ τους συμπολίτες που με υψηλό αίσθημα ευθύνης συνεργάζονται με τις αρχές, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς. 
Όσον αφορά το ωράριο λειτουργίας των σούπερ-μάρκετ, το ωράριο από Πέμπτη διαμορφώνεται σε 7 το πρωί έως τις 9 μ.μ. και Σάββατο 7 έως τις 20.00 και τις Κυριακές κλειστά.
Ειδικότερα, για τις πτήσεις επαναπατρισμού, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στα εισαγόμενα κρούσματα και ειδικότερα σε πτήσεις από Βόρεια Ισπανία, όπου 263 επιβάτες τέθηκαν σε απομόνωση, ενώ κατά τη διεξαγωγή ελέγχων 21 βρέθηκαν θετικοι στον κορωνοϊό.
Από αύριο θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα. Ας αφήσουμε τα τερτίπια κι ας μείνουμε σπίτι. Μόνον έτσι θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας, πρόσθεσε ο κ. Χαρδαλιάς.
naftemporiki.gr

25η Μαρτίου : Τηλεοπτικό μήνυμα τής Προέδρου τής Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Κατ. Σακελλαροπούλου: Η ατομική ευθύνη, η συνεργασία και η αλληλεγγύη στην καρδιά του νέου πατριωτισμού
«Η ατομική ευθύνη, η συνεργασία και η αλληλεγγύη βρίσκονται στην καρδιά του νέου πατριωτισμού που έχουμε ανάγκη» τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο τηλεοπτικό της μήνυμα προς τον ελληνικό λαό στην ΕΡΤ, με την ευκαιρία εορτασμού της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι η φετινή επέτειος βρίσκει την χώρα μας αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη απειλή που έχει αλλάξει δραματικά την καθημερινότητά μας: την πανδημία του κορονοϊού και σημειώνει ότι για να θωρακίσουμε το «εμείς» και να κρατήσουμε την πατρίδα όρθια, καλούμαστε να παραμερίσουμε το «εγώ», καθώς και προσωρινά ατομικές μας ελευθερίες, για να προασπίσουμε το υπέρτατο συλλογικό αγαθό της δημόσιας υγείας.
Υποστηρίζει, ακόμη, ότι τα νέα αυστηρά μέτρα που ισχύουν είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της κρίσης και εκφράζει την βεβαιότητά της, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών καταλαβαίνει την αναγκαιότητά τους, και θα τα τηρήσει σχολαστικά, όσο οδυνηρά κι αν είναι, αφού αποτελούν τον μόνο τρόπο, ώστε να αντιμετωπισθεί η πανδημία.
Ταυτόχρονα, επισημαίνει, ότι την γεμίζει ελπίδα η επιστημονική επάρκεια, το ήθος, η αποτελεσματικότητα και η πειθώ του επικεφαλής των αρμόδιων επιστημόνων του υπουργείου Υγείας, καθώς και το γεγονός ότι τα πολιτικά κόμματα συνεννοούνται και ομονοούν για την αντιμετώπιση του κοινού εχθρού. «Σε τόσο κρίσιμες στιγμές, η ομοψυχία του πολιτικού κόσμου εμπνέει και καθοδηγεί τους πολίτες» σημειώνει.
Υπενθυμίζει, ότι φέτος αναπόφευκτα, δεν θα γίνουν οι καθιερωμένες παρελάσεις, αλλά παρατηρεί ότι «παρελαύνουν, μπροστά μας, και μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι, οι ήρωες της όλο και πιο δύσκολης καθημερινότητας που βιώνει η χώρα: οι ένοπλες δυνάμεις που προστατεύουν τα σύνορά μας από την επιθετικότητα της Τουρκίας, τα σώματα ασφαλείας που επαγρυπνούν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές, οι άνθρωποι του κρατικού μηχανισμού, οι εργαζόμενοι που καλύπτουν τις καθημερινές μας ανάγκες, όσοι ανώνυμα προσφέρουν χωρίς να προσδοκούν όφελος ή αναγνώριση».
Εκφράζει τέλος, την βεβαιότητά της ότι η κρίση θα περάσει και σημειώνει ότι από την πρώτη στιγμή της επόμενης μέρας, όλοι θα συνδράμουμε σε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, που θα κινητοποιήσει το πολιτικό σύστημα, την κοινωνία των πολιτών και τις παραγωγικές δυνάμεις του ελληνισμού εντός και εκτός συνόρων.
Καταλήγοντας σημειώνει ότι «Σήμερα, οι Έλληνες δίνουμε ακόμα μια ιστορική μάχη», τονίζοντας ότι «δεν είμαστε μόνοι» και εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι «θα νικήσουμε. Και ότι του χρόνου θα γιορτάσουμε με λαμπρότητα τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821».

από Tvxs