Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Τό σκίτσο τού Πέτρου Ζερβού


     
9ZERVOS(1)30-12-2013
                                                                                                                         (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ 30/12/13)

ΣΦΟΔΡΟΤΑΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ !!!

Αγρια κόντρα Γεωργιάδη - Καμμένου  για το σπίτι στην Ικαρία
Στά ορεινά τής Βουλής η "προγομόρρια decadence" σκηνοθετημένη απ'τό "ιντριγκαδόρικο χέρι" τού τυχαίου...
                                           ΣΤΑ ...ΚΑΓΚΕΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ - ΚΑΜΜΕΝΟΣ!                  Βαρύτατους χαρακτηρισμούς αντάλαξαν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο υπουργός Υγείας μέσω του Σκάι, με αφορμή καταγγελίες του δεύτερου για μια οικοδομή του πρώτου στην Ικαρία. Ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε το σπίτι τουριστική μονάδα 10 δωματίων, η οποία ανήκει στην ιδιοκτησία της πεθεράς του. Αυτή η επιχείρηση, είπε ο κ. Καμμένος, έχει κλείσει προ πενταετίας όταν σύμφωνα με το νόμο έληγε η υποχρεωτική διάρκεια λειτουργίας της. Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο έγινε έλεγχος το 2010 και από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και από τον ΕΟΤ, όταν υπήρξαν σχετικά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο.
Αναφερόμενος δε στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είχε κάνει τη σχετική καταγγελία στον ίδιο σταθμό το Σάββατο, είπε: «Να σταματήσει να παριστάνει την κότα και να ζητήσει την άρση της ασυλίας του (...) Με αυτό τον τύπο θα τα πούμε μόνο στη δικαιοσύνη (...) Δεν ασχολούμαι με τα φασιστοειδή του Σαμαρά». Παρεμβαίνοντας, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι όπως και στην περίπτωση Λιάπη, που είχε πάρει την επιδότηση η θεία του, έτσι στην περίπτωση Καμμένου είχε πάρει την επιδότηση το 2004 η πεθερά του.
Πρόσθεσε δε ότι όταν το 2010 έγινε έλεγχος η πεθερά του εμφάνισε δύο αποδείξεις η μια εξ' αυτών είχε κοπεί από τον κ. Καμμένο.
«Εγώ ήρθα στο δικαστήριο, ο κ. Καμμένος δεν ήρθε τα περί κότας τού τα επιστρέφω. Σε μια εβδομάδα στη δίκη για το σκάφος του να είναι στο δικαστήριο, όχι να κρυφτεί πάλι. Και από τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε να μην αρθεί η ασυλία μου. Έχει περάσει η εποχή που λασπολογούσε τους πάντες. Ο 'γενναίος' μόλις με βλέπει το βάζει στα πόδια», είπε ο υπουργός Υγείας.  (ΗΜΕΡΗΣΙΑ.gr)

Σόρος: Η Μέρκελ επαναλαμβάνει το λάθος της Γαλλίας μετά τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο που έφερε τον Χίτλερ


Παραπολιτική

Σφοδρή κριτική στις επιλογές της Γερμανίας κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής κρίσης ασκεί ο θρυλικός μεγαλοεπενδυτής George Soros, τονίζοντας σε δραματικούς τόνους ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κινδυνεύει με διάλυση.

Κατά τον Σόρος, η πολιτική της Μέρκελ είναι αυτή που ευθύνεται για την άνοδο των διαφόρων εξτρεμιστικών πολιτικών δυνάμεων ανά την Ευρώπη και εκτιμά ότι η Καγκελάριος επαναλαμβάνει το λάθος των Γάλλων, οι οποίοι μετά το Α' Παγκόσμιο Πόλεμο επέμειναν στο θέμα των αποζημιώσεων, κάτι που οδήγησε στην άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ.

Έντονη είναι πάντως η ανησυχία του και για τα επόμενα βήματα της γιγαντιαίας οικονομίας της Κίνας η οποία επηρεάζει καταλυτικά την παγκόσμια οικονομία.

Ολόκληρο το πολύ ενδιαφέρον άρθρο στα αγγλικά εδώ, μια απόδοση του στα ελληνικά εδώ.

Ναι, η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει η ιδανική Ιφιγένεια της Ευρωζώνης

Παραπολιτική
Με άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης χαρακτηρίζει ορατό τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, επισημαίνοντας πως μπορεί ακόμη και τώρα η χώρα να θυσιαστεί ως «Ιφιγένεια» για να σωθεί το κοινό νόμισμα.

Παρακάμπτοντας προσωρινά το «ποιος το λέει», αυτό που ο πρώην πρωθυπουργός περιγράφει είναι, κατά τη γνώμη μου, εξαιρετικά ακριβές, αν και όχι το πιο πιθανό σενάριο των επόμενων μηνών.

Αυτό που επιμελώς η κυβέρνηση με τη βοήθεια των ΜΜΕ αποκρύπτει είναι ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει πίσω στο 2009, ως προς το ότι ξανά αποτελεί «ειδική περίπτωση» για την Ευρωζώνη.

Την ώρα που ο Σαμαράς κάνει...like στον εαυτό του και μιλάει για success story και ο Τσίπρας, μαζί και με τον Βενιζέλο, μιλούν φαντασιακά για «ευρωπαϊκό Νότο», η απομόνωση της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι συνεχίζεται.

Η έξοδος της Ιρλανδίας από το Μνημόνιο -αλλά όχι από τη λιτότητα- έχει ήδη συμβεί, η Κύπρος εντυπωσιάζει τους Ευρωπαίους αξιωματούχους με την αντοχή της στο σοκ του κουρέματος των καταθέσεων ενώ και η Ισπανία ανακοίνωσε την τελευταία ημέρα του 2013 την επίσημη έξοδο της από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης των τραπεζών της. Ούριος άνεμος πνέει, τηρουμένων των αναλογιών, και στην Πορτογαλία της οποίας η κυβέρνηση ευελπιστεί να ξεμπερδέψει με το Μνημόνιο τον προσεχή Ιούνιο.

Με τη μακροχρόνια ύφεση και την τεράστια πολιτική πόλωση να έχουν καταστήσει τη χώρα μη μεταρρυθμίσιμη, η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί ξανά μόνη της στην άκρη του τραπεζιού στις συνόδους Κορυφής και στις συνεδριάσεις του Eurogroup, έχοντας αναθέσει τη διαχείριση της τύχης είτε σε ό,τι περίσσεψε από το πολιτικό προσωπικό που χρεοκόπησε τη χώρα είτε σε εκείνο το πολιτικό προσωπικό που κατάλαβε ότι η χώρα χρεοκόπησε λόγω...νεοφιλελευθερισμού.

Εξάλλου, σε όποιο υπολογισμό κι αν κάνεις επιχειρεί, πρέπει να λάβει υπόψιν του ότι την επομένη των Ευρωεκλογών η Ευρώπη θα έχει στρίψει δεξιά και με έναν μάλλον υστερικό τρόπο. Μια ενδιαφέρουσα σχετική ανάλυση του Economist εδώ.

"Eφυγε" ο Εουσέμπιο...

 
Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα ο θρυλικός Πορτογάλος, Εουσέμπιο.
Σε ηλικία 71 ετών έχοντας αντιμετωπίσει...
πολλά προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια, ο "Μαύρος Πάνθηρας" έσβησε στη Λισαβόνα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Πορτογαλίας, Lusa και επιβεβαίωσε η Μπενφίκα. 

Ο «μαύρος πάνθηρας», όπως ήταν το παρατσούκλι του Εουσέμπιο, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών!
Ο Εουσέμπιο κατάφερε να κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα» το 1965, ενώ...
βρέθηκε στη δεύτερη θέση το 1962, καθώς και το 1966.
Με μπροστάρη αυτόν, η Πορτογαλία κατάφερε να πάρει την 3η θέση στο Μουντιάλ του ’96, όντας πρώτος σκόρερ της εν λόγω διοργάνωσης με 9 τέρματα!

Φόρεσε τη φανέλα της Μπενφίκα από το 1960 μέχρι και το 1975 και διακρίθηκε με τους «αετούς» κατακτώντας 11 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα και 1 Κύπελλο Πρωταθλητριών (1962), ενώ υπήρξε πρώτος σκόρερ της Ευρώπης το 1965, το 1966 και το 1968.
Μάλιστα, κατάφερε να αναδειχτεί πρώτος σκόρερ και 7 φορές στην Πορτογαλία!
Σε 745 επίσημα ματς στην καριέρα του κατάφερε να βρει δίχτυα 733 φορές, ενώ με τον σύλλογο της Λισσαβόνας κατάφερε να σημειώσει 638 τέρματα σε 614 παιχνίδια! Όσο με τη φανέλα της «Σελεσάο» σκόραρε συνολικά 41 φορές σε 64 ματς.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει περάσει από ομάδες όπως οι Σπόρτινγκ ντε Λουρένσο, Μπενφίκα, Μπόστον Μίνιτμεν, Μοντερέι, Τορόντο Μέτρος, Μπέιρα Μαρ, Λας Βέγκας Κουίκσιλβερς, Ουνιάο ντε Τομάρ, Νιου Τζέρσεϊ Αμέρικανς.
Όπως ανέφερε πρώτο το ειδησεογραφικό πρακτορείο "Lusa", ο γεννημένος στη Μοζαμβίκη Εουσέμπιο ντα Σίλβα Φερέιρα, άφησε την τελευταία του πνοή στις 4:30 (τοπική ώρα).                                                                           πηγη  woop.gr   ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

«Αρκτική εισβολή» προ των πυλών στις ΗΠΑ

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΕΩΣ -30 ΒΑΘΜΟΥΣ

Με μία ακόμη ψυχρή εισβολή και τις θερμοκρασίες να κατρακυλούν ακόμη και στους -30 βαθμούς κελσίου βρίσκονται αντιμέτωπες οι Ηνωμένες Πολιτείες, που εδώ και αρκετές ημέρες πλήττονται από βαρυχειμωνιά που έχει στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 13 ανθρώπων.

«Αρκτική εισβολή» προ των πυλών στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, την Κυριακή οι θερμοκρασία στη Βόρεια Ντακότα και στις μεσοδυτικές πολιτείες,θα πέσει στους -30 βαθμούς, ενώ οι θυελλώδεις άνεμοι θα δίνουν την αίσθηση των -50.
Μέχρι την Τετάρτη, σχεδόν η μισή χώρα θα «τουρτουρίσει» σε θερμοκρασίες κοντά στο 0 ή χαμηλότερες. Η αρκτική εισβολή αναμένεται να επελάσει μέχρι και σε πολιτείες του Νότου, όπως η Αλαμπάμα.
Οπως επιβεβαίωσε το CNN, από το πολικό αυτό κύμα έχουν χάσει τη ζωή του τουλάχιστον 13 άνθρωποι. Έντεκα έχουν σκοτωθεί σε τροχαία δυστυχήματα, ένας από υποθερμία στο Ουισκόνσιν και μία 71χρονη γυναίκα που έπασχε από Αλτσχάιμερ και είχε φύγει από το σπίτι της, εντοπίστηκε νεκρή στο χιόνι σε δασώδη περιοχή.

Στο Σικάγο όπου ο εκπρόσωπος του τοπικού υπουργείου Κοινωνικών και Οικογενειακών Υποθέσεων, μιλώντας στην εφημερίδα Chicago Tribune κάλεσε τους πολίτες παραμείνουν σε ασφαλή και ζεστά μέρη τις επόμενες μέρες αναμένεται νέο ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών.
Σύμφωνα με την πρόβλεψη τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από τους -24 βαθμούς που είναι η χαμηλότερη που καταγράφηκε στο Σικάγο δυο φορές, στις 18 Ιανουαρίου 1994 και στις 24 Δεκεμβρίου του 1983.
Στη Μινεσότα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα. «Έλαβα αυτή την απόφαση για την προστασία όλων των παιδιών, από αυτές τις επικίνδυνα χαμηλές θερμοκρασίες που αναμένονται για τη Δευτέρα» ανέφερε ο κυβερνήτης της πολιτείας, Μαρκ Ντέιτον, καλώντας τους κατοίκους «να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή σε αυτές τις ακραίες καιρικές συνθήκες».
Κάτοικοι της πόλης Εμπαρας της Μινεσότα λένε ότι μπορεί να σπάσει το ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών των -64 βαθμών που είχε καταγραφεί το 1996.
Χάος στις πτήσεις
Χιλιάδες επιβάτες αεροπορικών πτήσεων εγκλωβίστηκαν στα αεροδρόμια, λόγω των ακυρώσεων πτήσεων.
Η FlightAware.com, που καταγράφει τις ακυρώσεις πτήσεων λόγω καιρού ή μηχανικών προβλημάτων, ανακοίνωσε ότι περίπου 3.200 πτήσεις ακυρώθηκαν την Παρασκευή για εντός και εκτός ΗΠΑ.
Ως τις 10 το βράδυ του Σαββάτου είχαν ακυρωθεί 1.391 πτήσεις, ενώ για σήμερα ήδη έχουν ακυρωθεί 760.    (ΕΘΝΟΣ.gr)