Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

H Βρετανία ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς στη Συρία...

H Βρετανία ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς στη Συρία 57 λεπτά μετά το «ΟΚ» από τη Βουλή
...57 λεπτά μετά το «ΟΚ» από τη Βουλή...

Τέσσερα βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη Tornado εκτέλεσαν τον πρώτο βομβαρδισμό στη Συρία μετά το «πράσινο φως» από τη βρετανική Βουλή για...
έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως γράφει, μάλιστα, η Daily Mail τα πρώτα δύο Tornado απογειώθηκαν από την βρετανική βάση στο Ακρωτήρι της Κύπρου μόλις 57 λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας άλλα δύο Tornado απογειώθηκαν λίγη ώρα αργότερα από την ίδια βάση.

Τα δύο πρώτα βρετανικά μαχητικά έφεραν το καθένα τρεις πυραύλους Paveway και τρεις πυραύλους Brimstone.

Νωρίτερα το πράσινο φως για έναρξη των βρετανικών βομβαρδισμών στη Συρία είχαν δώσει 397 βουλευτές έναντι 223 που καταψήφισαν την πρόταση της κυβέρνησης Κάμερον. Την πρόταση υπερψήφισαν 66 βουλευτές των Εργατικών, αντίθετα με τη γραμμή του επικεφαλής του Τζέρεμι Κόρμπιν ενώ μόνο επτά ήταν οι «αποστάτες» Συντηρητικοί.
 

Προς σύγκρουση ο ΔΟΛ με την Κυβέρνηση...


Στην επιφάνεια έρχεται η σύγκρουση του Μεγάρου Μαξίμου με το ΔΟΛ.  Τα “Νέα” στο κύριο τους άρθρο κάνουν προσωπική επίθεση στον Πρωθυπουργό κατηγορώντας τον πως...
“προαναγγέλλει την κρίση της Δικαιοσύνης για υποθέσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη και για τις οποίες ουδείς, σε μια δημοκρατία, εκφέρει γνώμη – πόσω μάλλον αυτός που έχει την εξουσία – και μάλιστα δημοσίως”.  Αφορμή και αιτία η κατάθεση του Σταύρου Ψυχάρη στους οικονομικούς εισαγγελείς, για τα δάνεια του ΔΟΛ, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται , με βάση το σχετικό πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδας για τους όρους που χρηματοδοτήθηκαν τα ΜΜΕ από τα τραπεζικά ιδρύματα. “Πρόκειται για τη δεύτερη φορά, σε δύο μήνες, που η κυβέρνηση προαναγγέλλει διώξεις. Την πρώτη φορά η πρόβλεψη είχε επιβεβαιωθεί μέσα σε λίγες ώρες” αναφέρει το κύριο άρθρο των “Νέων”.

Ο Πρωθυπουργός από την πλευρά του στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για ένα αποσταθεροποιημένο μιντιακό σύστημα «που ξεψυχά και βρυχάται γιατί επιτέλους σε αυτόν τον τόπο πάμε να βάλουμε τάξη και η δικαιοσύνη άρχισε ελέγχους για τα δάνειά τους στις τράπεζες». «Δεν υπάρχει περίπτωση να παρέμβουμε στο έργο της δικαιοσύνης για να προστατεύσουμε κανέναν», συμπλήρωσε.
typologies.gr

Αναβάλλεται λόγω ίωσης, η συνέντευξη Τσίπρα...


... στην ΕΡΤ...
Η προγραμματισμένη για σήμερα (03/12) το βράδυ συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στη δημόσια τηλεόραση αναβάλλεται λόγω 
ίωσης του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με...
πληροφορίες η συνέντευξη θα γίνει είτε το βράδυ της Παρασκευής (04/12), είτε το βράδυ της Δευτέρας (07/12).
real.gr

Ντόρα ρωτά Κοτζιά...

Μπακογιάννη σε Κοτζιά: Υπάρχουν συζητήσεις περί επανεξέτασης της Συνθήκης Σένγκεν;
...αν υπάρχουν συζητήσεις περί επανεξέτασης της Συνθήκης Σένγκεν...
Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά κατέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία του ζητά να απαντήσει στο αν υπάρχουν συζητήσεις περί επανεξέτασης της Συνθήκης Σένγκεν.
Ο υπουργός Εξωτερικών ερωτάται επίσης, «τι...
προτίθεται να πράξει το υπουργείο ώστε να σταματήσουν οι συζητήσεις για πιθανή έξοδο και για ποιο λόγο η κυβέρνηση απέρριψε την αποστολή 400 ανθρώπων της Frontex που θα ενίσχυαν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ; Γιατί επιμένει να μη χρησιμοποιεί τις ομάδες γρήγορης παρέμβασης “Rabid” της Frontex και γιατί δεν θέλει 300 ειδικά μηχανήματα για την καταγραφή των δακτυλικών αποτυπωμάτων των μεταναστών και την ενσωμάτωσή τους στην κοινή βάση δεδομένων της Ε.Ε. και τέλος αν αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τον κίνδυνο, τον οποίο συνεπάγεται για τη χώρα μας η άρνησή της να συνεργαστεί με τις ευρωπαϊκές δομές;»

Αναλυτικά η ερώτηση της Ντόρας Μπακογιάννη:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

Στον Υπουργό Εξωτερικών

κ. Νίκο Κοτζιά

Θέμα: Επανεξέταση καθεστώτος της Συνθήκης Σένγκεν

Στις 4 Νοεμβρίου 2015, σας απέστειλα την υπ’ αριθμόν 831 ερώτηση, εκφράζοντας την ανησυχία μου για τις συζητήσεις, οι οποίες γίνονται περί επανεξέτασης του καθεστώτος της Συνθήκης Σένγκεν για την Ελλάδα. Απάντηση δεν έλαβα και προς τούτο επαναλαμβάνω σήμερα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Εξωτερικών:

1. Υπάρχουν συζητήσεις περί επανεξέτασης του καθεστώτος της Συνθήκης Σένγκεν για την Ελλάδα, τις οποίες το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών οφείλει να αντιμετωπίσει;

2. Για ποιο λόγο η κυβέρνηση απέρριψε την αποστολή 400 ανθρώπων της Frontex που θα ενίσχυαν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ; Γιατί επιμένει να μη χρησιμοποιεί τις ομάδες γρήγορης παρέμβασης “Rabid” της Frontex και γιατί δεν θέλει 300 ειδικά μηχανήματα για την καταγραφή των δακτυλικών αποτυπωμάτων των μεταναστών και την ενσωμάτωσή τους στην κοινή βάση δεδομένων της Ε.Ε.;

3. Αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τον κίνδυνο, τον οποίο συνεπάγεται για τη χώρα μας η άρνησή της να συνεργαστεί με τις ευρωπαϊκές δομές;

4. Τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο Εξωτερικών ώστε να σταματήσουν οι συζητήσεις για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν;».
 

Πούτιν: Η Τουρκία θα μετανιώσει «πολλές φορές»...

Πούτιν: Η Τουρκία θα μετανιώσει «πολλές φορές» για την κατάρριψη του Sukhoi
... για την κατάρριψη του Sukhoi...
Δεν ρίχνει τους τόνους το Κρεμλίνο απέναντι στην Τουρκία, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να δηλώνει σήμερα, πως, η Άγκυρα θα μετανιώσει «πολλές φορές» την κατάρριψη του Sukhoi, υπαινισσόμενος πως...
τα αντίποινα δεν θα περιοριστούν σε εμπορικές κυρώσεις -λέγοντας πάντως πως «δεν θα εμπλακούμε σε στρατιωτικούς λεονταρισμούς με την Τουρκία».  Επιμένει στις κατηγορίες του πως η Τουρκία «συνδράμει τους τρομοκράτες» της ISIS. 

H καθιερωμένη εφ' όλης της ύλης ομιλία του ρώσου προέδρου ενώπιον των βουλευτών την Πέμπτη ξεκίνησε με την εμπλοκή στο Συριακό και την κόντρα με την Τουρκία.

Ο Βλ.Πούτιν «ευχαρίστησε τους ένστολους που πολεμούν την τρομοκρατία», λέγοντας πως υπερασπίζονται την ρωσική ασφάλεια. Γρήγορα, ο ρώσος πρόεδρος πέρασε στην διαμάχη με την Τουρκία. 

«Δεν θα εμπλακούμε σε στρατιωτικούς λεονταρισμούς με την Τουρκία» είπε, για να συνεχίσει: «Όποιος όμως πιστεύει πως αφού διέπραξε αυτό το απαίσιο έγκλημα πολέμου, αυτή τη δολοφονία σε βάρος του λαού μας, θα γλιτώσει μόνο με μέτρα που αφορούν τις τομάτες ή περιορισμούς σε άλλους τομείς, κάνουν πικρό λάθος». 

Η Μόσχα, υπενθυμίζεται, προανήγγειλε οικονομικές κυρώσεις σε βάρος των τουρκικών εισαγωγών αγροτικών προϊόντων.

«Η Τουρκία θα μετανιώσει, παραπάνω από μία φορά, για την κατάρριψη» είπε χαρακτηριστικά ο Πούτιν. 

Μόνο ο Αλλάχ ξέρει γιατί το έριξαν, ίσως αποφάσισε να τους τιμωρήσει τρελαίνοντάς τους Και συνέχισε στον ίδιο τόνο: «Ίσως μόνο ο Αλλάχ ξέρει γιατί το έριξαν. Ο Αλλάχ αποφάσισε να τιμωρήσει την ηγεσία στην Τουρκία, κάνοντάς την να τρελαθεί».

Επανήλθε δε στις κατηγορίες του περί τουρκικής υποστήριξης στην τρομοκρατία, λέγοντας πως η Μόσχα «δεν θα αγνοήσει πως η Τουρκία συνδράμει τους τρομοκράτες». Σε έμμεση δε αναφορά του προς τη Δύση, ο Πούτιν την κατηγόρησε για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στην στάση της απέναντι στο ζήτημα.
 

Η Vodafone (αυτή, δεν τους παρακολουθούσε τα τηλέφωνα;) θα κάνει τις εκλογές στη ΝΔ…

Τώρα θα τους παρακολουθεί και τις ψήφους…

Η Vodafone, η εταιρεία που παρακολουθούσε τα τηλέφωνα μιας ολόκληρης κυβέρνησης (Καραμανλή), αναλαμβάνει της εκλογές της παράταξης, στις 20 Δεκεμβρίου.

Το σκάνδαλο είχε…
αναγκάσει τότε 3 υπουργούς της κυβέρνησης της ΝΔ (θυμάστε τον Βουλγαράκη μπροστά σε κάτι τεράστιους χάρτες;) να αναλύσουν και να εξηγήσουν τις λεγόμενες «παράλληλες γραμμές».

Τώρα φαίνεται πως ‘μπλεξαν πάλι οι γραμμές τους. Η ΚΕΦΕ, χωρίς να λαμβάνει υπ’ όψιν της την προϊστορία (σου λένε – τα μέλη της – που να θυμούνται τώρα το σκάνδαλο!) ανέθεσε στη Vodafone την ευθύνη για την διεξαγωγή των εκλογών…