Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Μ. Σάλλας: Η χώρα μπορεί και χωρίς προληπτική πιστωτική γραμμή...

Αποτέλεσμα εικόνας για σαλλας«Η προληπτική πιστωτική γραμμή, με αφορμή την λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο, απασχολεί πολλούς και έχει δημιουργήσει σοβαρή αντίθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος. Γιατί όμως ορισμένοι υποστηρίζουν ότι για την έξοδο στις αγορές μετά τον Αύγουστο θα πρέπει να υπάρξει προληπτική πιστωτική γραμμή; Ως βασικό επιχείρημα αναφέρεται το "waiver"», αναφέρει σε άρθρο του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ.Μιχάλης Σάλλας και συνεχίζει: 

«Σήμερα οι ελληνικές τράπεζες έχουν την δυνατότητα να δίνουν ομόλογα για αναχρηματοδότηση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ECB) και αυτά να γίνονται αποδεκτά από την ΕCB με μηδενικό επιτόκιο χωρίς να διαθέτουν το απαιτούμενο investment grade (επενδυτική διαβάθμιση). 

Το συνολικό ποσό που λαμβάνουν οι ελληνικές τράπεζες από την ECB με αυτό τον τρόπο ανέρχεται με βάση πρόσφατα στοιχεία σε περίπου 5 δισ. ευρώ. Αν δεν υπάρξει από τον Αύγουστο η προστασία της προληπτικής πιστωτικής γραμμής, το ποσό αυτό θα πρέπει να αντληθεί είτε μέσω του ELA, είτε με REPOS στη διατραπεζική αγορά. Σε ότι αφορά τον ELA το επιτόκιο ανέρχεται στο 1,5% και των REPOS στο 0,75%. 

Δηλαδή το συνολικό κόστος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος θα επιβαρυνθεί στην χειρότερη περίπτωση με 75 εκατ. ευρώ ετησίως και στην ευνοϊκότερη μόλις με 37 εκατ. ευρώ. Αυτό είναι ενδεχομένως και το κύριο κόστος από τη μη ύπαρξη της προληπτικής πιστωτικής γραμμής. Είναι λοιπόν δυνατόν τελικώς να μην υποστηρίξουμε σθεναρά την έξοδο από το μνημόνιο για 75 εκατ. ευρώ στη χειρότερη περίπτωση;».

Μίζες Αττικό Μετρό: Τους «έκαψε» η γραμματέας...

Μια γραμματέας που κράτησε ημερολόγια από τις επαφές του διευθυντή της φαίνεται να είναι το πρόσωπο-«κλειδί» στην...
αποκάλυψη της υπόθεσης με τις μίζες στην Αττικό Μετρό από τη γερμανική εταιρεία Deutsche Bahn International (DBI).

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι παρόμοια με άλλες δύο που έχουν προηγηθεί. Συγκεκριμένα, το ίδιο είχε συμβεί και στην περίπτωση του σκανδάλου της Siemens με την Κατερίνα Τσακάλου, γραμματέα του άλλοτε ισχυρού άνδρα της θυγατρικής εταιρείας στην Ελλάδα Μιχάλη Χριστοφοράκου, αλλά και στην υπόθεση Novartis που, όπως λέγεται, η πρώην γραμματέας του Κωνσταντίνου Φρουζή είναι αυτή που τον «καίει» υπό τον «μανδύα» του προστατευόμενου μάρτυρα.

Ο «Μίμης»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη γυναίκα, που υπήρξε «δεξί χέρι» ανώτερου στελέχους της DΒΙ στην Ελλάδα, έχει ήδη παραδώσει στις Αρχές τα ημερολόγια που φέρεται να αποδεικνύουν τις παράνομες πρακτικές που ακολουθούσε η εταιρεία στη χώρα μας.

Οπως αποκάλυψε η εισαγγελική έρευνα, τουλάχιστον 370.000 ευρώ ήταν τα «δώρα» που η Deutsche Bahn, θυγατρική των κρατικών γερμανικών σιδηροδρόμων, έδωσε σε κρατικούς αξιωματούχους και κόμματα την περίοδο 2003-2007.

Κομβικό ρόλο στο μοίρασμα της μίζας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είχε Ελληνας επιχειρηματίας, γνωστός στους παροικούντες την... επιχειρηματική Ιερουσαλήμ ως «Μίμης». Ο ρόλος του αποκαλύφθηκε από διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας, όταν αυτό κλήθηκε να καταθέσει ενώπιον των γερμανικών Αρχών, μιας και αυτό το σκάνδαλο είναι... γερμανικής προέλευσης. Στον «Μίμη» είχε δοθεί κωδική ονομασία και το «μαύρο» χρήμα έφτανε στα χέρια του αρχικά μέσω ενός λογαριασμού που άνοιξε η μητρική εταιρεία σε ελληνική τράπεζα το 2002.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews

 
real.gr

Σε εξέλιξη καταδίωξη στην Εθνική Οδό...

Οδηγός κινείται στο αντίθετο ρεύμα...

Σε εξέλιξη είναι αυτά την ώρα κινηματογραφική καταδίωξη στην εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το LamiaReport.

Περιπολικά της αστυνομίας προσπαθούν να σταματήσουν επικίνδυνο οδηγό ο οποίος κινείται ανάποδα στην εθνική οδό στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το το ρεπορτάζ το αυτοκίνητο έχει σπασμένο παρμπρίζ και ο οδηγός είναι σε έξαλλη κατάσταση, αφού δεν υπακούει στις εντολές των αστυνομικών. Αντίθετα τους πετάει αντικείμενα από το αυτοκίνητο, ενώ όσες φορές τον πλησίασαν προσπάθησε να εμβολίσει τα περιπολικά.

Ο οδηγός πέρασε τα διόδια της Μαυρομαντήλας και της Αγίας Τριάδας ανάποδα, σπάζοντας τις μπάρες. Είναι θαύμα που ακόμα δεν έχει γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Στο ύψος των Θερμοπυλών ο καταδιωκόμενος οδηγός σταμάτησε για λίγο και όλα έδειχναν ότι η καταδίωξη τελειώνει, άλλα...

Σήμερα η δίκη των Ελλήνων στρατιωτικών...

που κρατούνται στην Αδριανούπολη (Βίντεο)...

Δικάζονται το πρωί της Δευτέρας 5 Μαρτίου 2018 στην Αδριανούπολη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι συνελήφθησαν από τους Τούρκους την περασμένη Πέμπτη στον Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, με τη μοναδική κατηγορία της παράνομης διείσδυσης σε απαγορευμένη περιοχή θα οδηγηθούν σήμερα στην τουρκική δικαιοσύνη τα δύο στελέχη του Στρατού Ξηράς, που φέρεται να εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης από τουρκική περίπολο, σε τουρκικό έδαφος, ενώ εκτελούσαν συνήθη περιπολία στην οριογραμμή δασικής περιοχής στις Καστανιές Έβρου. Μέχρι τότε θα κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε καλό κλίμα διεξάγονται οι συνομιλίες για τη διευθέτηση του θέματος, μεταξύ των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ Ελλάδας και Τουρκίας, Ναυάρχου Ευαγγέλου Αποστολάκη και Στρατηγού Χουλούτ Ακάρ. Στο πλαίσιο αυτό οι πληροφορίες έφεραν τον Τούρκο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ να επιθυμεί την ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας για την επάνοδο των δύο στρατιωτικών στην Ελλάδα.

Την εκτίμηση ότι οι τουρκικές δικαστικές αρχές θα δουν το περιστατικό στις πραγματικές του διαστάσεις και ότι θα αποφευχθεί ο οποιοσδήποτε άλλος συμψηφισμός, εξέφρασε μέσω της ΕΡΤ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης. Είναι προφανές ότι έχουμε τις σκέψεις και τους σχεδιασμούς αλλά εργαζόμαστε να μην υπάρξει δεύτερο σενάριο στο θέμα αυτό, τόνισε.

    Η Ελλάδα έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες για να τελειώσει η περιπέτεια τους το συντομότερο δυνατό.

Τους δύο στρατιωτικούς έχει επισκεφθεί η Ελληνίδα Πρόξενος στην Αδριανούπολη, ενώ η ελληνική πλευρά τους έχει εφοδιάσει με χρήματα, πολιτικά ρούχα, πρόχειρα αλλά και κοστούμια, «για να εμφανιστούν ενώπιον του Δικαστηρίου όπως αρμόζει σε στελέχη του Ελληνικού Στρατού».

Πού υπάρχουν ακόμα τρωγλοδύτες;

 "Σπίτι" Τρωγλοδυτών στήν Τυνισία...

Δείτε ολόκληρο τό άρθρο ΕΔΩ
από τό : Photo - The Atlantic