Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Βίντεο από τους βομβαρδισμούς στη Συρία έδωσε η Μόσχα

Οι Ρώσοι στη Συρία

23:06 | 30 Σεπ. 2015
tvxs.gr
Οκτώ στόχους του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία ανακοίνωσε ότι έπληξε η Ρωσία μέσω του ρωσικού υπουργείου Άμυνας της χώρας. Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και βίντεο από τα αεροπορικά πλήγματα. 
 
COMBAT CAM: First video of Russian airstrikes on ISIS in Syria

   

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό ΥΠΕΞ


Στη συνέχεια ανέφερε ότι επλήγησαν δεξαμενές καυσίμων και αποθήκες πυρομαχικών καθώς και στρατιωτικός εξοπλισμός. Όπως υποστήριξε ο Ρώσος αξιωματούχος καταστράφηκαν ολοσχερώς τα κέντρα συντονισμού του Ισλαμικού Κράτους στα βουνά.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε ότι όλες οι επιχειρήσεις έγιναν μετά από εναέρια αναγνώριση και προσεκτική επεξεργασία των πληροφοριών που παρείχε ο συριακός στρατός. Υποστήριξε επίσης ότι τα ρωσικά μαχητικά δεν έπληξαν αμάχους και απέφυγαν τις κατοικημένες περιοχές. 
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης Χαλέντ Χόγια, υποστήριξε ότι οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη συριακή επικράτεια σκότωσαν τουλάχιστον 36 αμάχους και στόχευσαν περιοχές που δεν ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος. Αντίθετα υποστήριξε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη χτύπησαν περιοχές που είχαν πολεμήσει νικηφόρα εναντίον του ISIS πριν ένα χρόνο. 
Από την πλευρά του το το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστήριξε ότι 27 άνθρωποι έχασαν σήμερα τη ζωή τους στη Χομς, ανάμεσά τους και έξι παιδιά. 
ΗΠΑ και Γαλλία κατηγόρησαν επίσης τη Ρωσία ότι δεν χτυπά στόχους του Ισλαμικού Κράτους αλλά την συριακή αντιπολίτευση βοηθώντας τον Μπασάρ αλ Άσαντ. Λίγο αργότερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, ανέφερε ότι είναι νωρίς ώστε «να εξακριβώσουμε ποιους έπληξαν οι σημερινοί ρωσικοί βομβαρδισμοί».
Νωρίτερα αντιπολιτευόμενοι του Σύρου προέδρου δημοσίευσαν το παραπάνω βίντεο, το οποίο ισχυρίζονται ότι δείχνει επίθεση από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στη Χομς. Άλλες πηγές, ωστόσο, αναφέρουν ότι οι βομβαρδισμοί στη Χολμς έγιναν από τις δυνάμεις του Άσαντ.

Δεν υπάρχει στην Ελλάδα η κουλτούρα της δυαρχίας

Ένδειξη του ιστορικού αδιεξόδου στο οποίο έχει βρεθεί η Νέα Δημοκρατία αποτελεί το ότι κάποιοι συζητούν στα σοβαρά ο νέος αρχηγός του κόμματος να είναι κάποιος που δεν μπορεί να εκλεγεί βουλευτής μέχρι το 2019.

Ανεξάρτητα με τη γνώμη που έχει κανείς για τον Απόστολο Τζιτζικώστα, στην Ελλάδα δεν υπάρχει η κουλτούρα της δυαρχίας, πόσο μάλλον στη συντηρητική παράταξη η οποία παραδοσιακά περιστρέφεται γύρω από το πρόσωπο του εκάστοτε αρχηγού.

Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι ζούμε πυκνούς πολιτικούς καιρούς. Σήμερα, δεν μοιάζει διόλου απίθανο να έχουμε προσφύγει 2-3 φορές στις κάλπες των εθνικών εκλογών μέχρι το 2019. Aν γίνουν εκλογές το 2018 και οι επόμενες γίνουν το 2021;  Τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία; Θα πορεύεται με εξωκοινοβουλευτικό αρχηγό από Βουλή σε Βουλή;

Μιας και δεν πιστεύω ότι ο κ. Τζιτζικώστας δεν μπορεί να αντιληφθεί το παράδοξο της υποψηφιότητας του, εκτιμώ ότι μάλλον σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές θα συμμετάσχει για να «καταγραφεί», με το βλέμμα στο μέλλον.
parapolitiki.com