Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Συγχαρητήρια Παυλόπουλου στον Σενικίδη

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Δημήτρη Σενικίδη για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στη σφαιροβολία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
«Η μεγάλη Ολυμπιακή διάκρισή σας, άξιος καρπός ενός εξαιρετικού συνδυασμού ψυχικής και σωματικής δύναμης, σας τιμά ιδιαιτέρως και ενισχύει ουσιωδώς το ήδη διεθνώς αναγνωρισμένο αθλητικό κύρος της Παραολυμπιακής μας ομάδα. Θερμά συγχαρητήρια» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Στο βαθμό δυσκολίας του τελικού της σφαιροβολίας στάθηκε ο Δημήτρης Σενικίδης, με δηλώσεις που έκανε στο Πρακτορείο Sport αμέσως μετά την απονομή του ασημένιου μεταλλίου.

«Νοιώθω εξαιρετικά. Ο αγώνας ήταν δύσκολος. Ο βασικός αντίπαλός μου, ο αθλητής από την Μαλαισία έκανε παγκόσμιο ρεκόρ που δείχνει πόσο το βαθμό δυσκολίας. Ήρθε το ασημένιο μετάλλιο. Ανανέωσα το ραντεβού μαζί του για του χρόνου. Γεροί να είμαστε και θα προσπαθήσω να τον ξεπεράσω», είπε ο Δ. Σενικίδης, ο οποίος αφιέρωσε το Παραολυμπιακό μετάλλιο στην οικογένειά του, στους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
real.gr

«Υπόγεια συνεργασία Τσίπρα- Καραμανλή? Ο κόσμος το έχει τούμπανο...

Αποτέλεσμα εικόνας για Γιώργος Παπανδρέου
...και αυτοί κρυφό καμάρι».
 "Λυπάμαι τον Κυριάκο Μητσοτάκη που νομίζει πως είναι αντιπολίτευση".
Ο Γιώργος Παπανδρέου εναντίον όλων...
Συνέντευξη έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στην Realnews και μίλησε για όλους και για όλα. 
Ερωτειθής για την υπόθεση Γεωργίου απάντησε πως «η Δικαιοσύνη είναι «τυφλωμένη» από αγάπη για την κυβέρνηση Καραμανλή. Ο...
δικός μου αγώνας είναι αγώνας για την αλήθεια, τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της χώρας».
Σε ερώτημα σχετικά με την υπόγεια συνεργασία Τσίπρα-Καραμανλή, αναφέρει πως ο κόσμος το έχει τούμπανο και αυτοί κρυφό καμάρι. Ενώ παράλληλα, λέει πως λυπάται τον Κυριάκο Μητσοτάκη που νομίζει πως είναι αντιπολίτευση.
«Κατηγορείται τον Κώστα Καραμανλή ότι «έκρυψε» το έλλειμμα;
«Δεν έχω προσωπικό πρόβλημα με τον κ. Καραμανλή. Είναι η πολιτική, η πρακτική του ιδίου και της παράταξης του, που όχι απλά πρέπει να καταδικάσουμε αλλά και να αποτινάξουμε ως αντίληψη».

crashonline.gr

Νίκη Κεραμέως: Ως έγκυος βουλευτής πάσχιζα να βρω χώρο εντός της Βουλής που δεν κάπνιζαν



Την αδυναμία της να βρει, ακόμα και μέσα στη Βουλή, ένα χώρο που να τηρείται ο αντικαπνιστικός νόμος περιέγραψε σήμερα η βουλευτής της Ν.Δ Νίκη Κεραμέως, θέτοντας στις σωστές διαστάσεις του ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.


Παραθέτω τα βασικά σημεία της ομιλίας της, όπως καταγράφονται στην προσωπική ιστοσελίδα της:

-Θεωρώ δείγμα πολιτικού πολιτισμού ότι, κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου, διαμορφώθηκε ένα κλίμα συναίνεσης, τουλάχιστον γύρω από την βασική κατεύθυνση, αλλά και την αναγκαιότητά του.
-Θεωρώ δείγμα πολιτικού πολιτισμού ότι όλοι σε αυτή την αίθουσα, καπνιστές και μη, συμφωνούμε ότι το κάπνισμα είναι ένας μείζων παράγοντας κινδύνου, ένα σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας και ότι οφείλουμε να νομοθετήσουμε κάθε ενέργεια για την καταπολέμησή του.

-Όλα αυτά όμως δεν έχουν καμία αξία όταν ο Υπουργός Υγείας καπνίζει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Υπουργείου Υγείας και η σχετική φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου. Όλα αυτά όμως δεν έχουν καμία αξία – και απευθύνομαι σε όλες τις πτέρυγες της Βουλής – όταν μέσα στο ίδιο το Κοινοβούλιο, στο Κοινοβούλιο όπου ψηφίστηκε ο αντικαπνιστικός νόμος, ΔΕΝ εφαρμόζεται ο ίδιος αυτός ο νόμος. Με εξαίρεση την αίθουσα της Ολομέλειας και των Επιτροπών, δεν υπάρχει σχεδόν κανένας χώρος εντός της Βουλής στον οποίο να γίνεται σεβαστή η απαγόρευση του καπνίσματος.
Είναι θλιβερό και εξοργιστικό. Αν δεν εφαρμόσουμε εμείς πρώτα, υποδειγματικά, τους νόμους, πώς περιμένουμε από τους πολίτες να το κάνουν; Απευθύνω αίτημα προς το Προεδρείο της Βουλής για το αυτονόητο: να εφαρμόσει επιτέλους τον αντικαπνιστικό νόμο εντός της Βουλής.

-Η παλαιότερη Οδηγία έπρεπε να επικαιροποιηθεί: λόγω των νέων επιστημονικών ερευνών που αποδεικνύουν τις δυσμενέστατες συνέπειες της χρήσης προϊόντων καπνού, λόγω της εμφάνισης και διάδοσης νέων προϊόντων, όπως είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο, τα οποία απαιτούν μια συνολική και όμοια μεταξύ των χωρών της Ε.Ε. ρύθμιση, σε συνέχεια ερευνών που αποδεικνύουν ότι η αυστηροποίηση των κανόνων σχετικά με τη διαφήμιση και τη χρήση προϊόντων καπνού έχει θετικές επιπτώσεις τόσο για την ατομική υγεία των καπνιστών και μη καπνιστών, όσο και του συστήματος δημόσιας υγείας γενικότερα. Πάνω από όλα, προτάσσεται η υψηλή προτεραιότητα που οφείλουν να δίνουν οι Κυβερνήσεις στην προστασία της δημόσιας υγείας.
-Δυστυχώς, δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς για τη χώρα μας κάτι τέτοιο, τη στιγμή που έχουμε αντικαπνιστικό νόμο θεσπισμένο από το 2008 και, 8 χρόνια μετά, δεν εφαρμόζεται σχεδόν πουθενά, ευτελίζοντας όχι μόνο το αγαθό της δημόσιας υγείας, αλλά και κάθε έννοια έννομης τάξης.
Είναι προσβλητικό για όλους μας, στη χώρα αυτή, τη στιγμή που όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν ενσωματώσει κι έχουν εφαρμόσει την αντικαπνιστική νομοθεσία με αυστηρότητα, εμείς να κερδίζουμε διαρκώς αρνητικές πρωτιές.
parapolitiki.com

Μόνος του ο Κυριάκος πείθει. Tο πρόβλημα είναι τα γαλάζια πιράνχας στα τηλεπαράθυρα



Μετά από αρκετούς μήνες πολιτικής αμηχανίας και διαφόρων άτυχων επιλογών, όπως το αίτημα για πρόωρες εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν χθες αρκετά ουσιαστικός, σε συνέντευξη του στον Αλέξη Παπαχελά για το ΣΚΑΙ.

Είναι ίσως η πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης που ένας αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επαναλαμβάνει τόσες φορές ότι δεν επιθυμεί να πέσει στην παγίδα διατύπωσης υποσχέσεων που δεν μπορεί να υλοποιήσει. Ακόμα και ως προς τον ΕΝΦΙΑ, δεσμεύτηκε για μείωση του κατά 30% σε βάθος διετίας κι όχι για πλήρη κατάργηση του, συμπληρώνοντας ότι τα χρήματα θα βρεθούν από την περικοπή δημοσίων δαπανών. Δεν είπε ότι θα πέσουν από τον ουρανό λόγω κάποιας τσαμπουκαλίδικης διαπραγμάτευσης.

Ακόμα κι ως προς το ζήτημα που έχει προκύψει με την ΕΛΣΤΑΤ και το έλλειμμα του 2009, ο κ. Μητσοτάκης ναι μεν δεν τόλμησε να πει ξεκάθαρα ότι όλο αυτό είναι μια μπούρδα αλλά από την άλλη απέφυγε να υιοθετήσει τις ανοησίες του καραμανλικού μπλοκ. Αφού έκανε το κομματικό του καθήκον ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στον Γιώργο Παπανδρέου, συμπλήρωσε ότι αυτό δεν αρκεί από μόνο του για να εξηγήσει την είσοδο της χώρας στα Μνημόνια κι ότι υπάρχουν «συλλογικές ευθύνες».

Εκεί που εκτιμώ ότι ξανά δεν έπεισε είναι στα περί ανανέωσης της φοβερά φθαρμένης Νέας Δημοκρατίας, καθώς ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα, κάτι που μέχρι στιγμής δεν προκύπτει από πουθενά. Πολύ σωστά σχολίασε ο Αλέξης Παπαχελάς ότι προς το παρόν βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα.

Συνολικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θύμισε χθες τον...Κυριάκο Μητσοτάκη που γενναία κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία. Το μεγάλο πρόβλημα όμως της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης παραμένει και δεν είναι άλλο από το φτωχό και αναξιόπιστο πολιτικό προσωπικό της.

Δυστυχώς, υπάρχουν πολλά εξουσιομανή γαλάζια πιράνχας που σε κάθε τηλεοπτικό πάνελ προσβάλλουν τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού με το να υποστηρίζουν ότι μέχρι τον Ιανουάριο του 2015 η Ελλάδα ήταν...Ελβετία. Αν αυτά κάτσουν στην άκρη και αντικατασταθούν από κανονικούς ανθρώπους που αφουγκράζονται την ελληνική κοινωνία, τότε το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πράγματι μεγάλο.

parapolitiki.com

Πολιτικοί αρχηγοί και Κεντροαριστερά

Είναι μερικοί πολιτικοί που αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος του αρχηγού κόμματος. Η συγκυρία και μόνο τούς ευνόησε να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο καθώς βεβαίως και η δική τους ματαιοδοξία.
Χρειάζεται να 'χει κανείς πίσω του γερή παράδοση και βαθιά γνώση για να τολμήσει τη σύσταση ενός κεντροαριστερού σχήματος που θα διεκδικήσει την κατάληψη της εξουσίας σε μια χώρα.
Οι δικοί μας (Θεοδωράκης, Γεννηματά) δεν φαίνεται να διαθέτουν αυτά τα πλεονεκτήματα.
Ο πρώτος εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση των ψηφοφόρων και χρησιμοποιώντας το τηλεοπτικό σταριλίκι κατάφερε να μαγέψει αρκετούς, κομπορρημονώντας ότι φέρνει κάτι καινούργιο στην πολιτική ζωή, που, όμως, αποδείχτηκε πολύ παλιό, μία από τα ίδια δηλαδή, ίσως και χειρότερα αφού δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το ποσοστό του.
Η δεύτερη, κουβαλώντας το επώνυμο του πατέρα της, ιδιαίτερα αγαπητού στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, προτάθηκε για πρόεδρος όταν όλα είχαν τελειώσει για το κάποτε πανίσχυρο κόμμα. Οταν μιλάει είναι σαν να μην είναι δικά της τα λόγια, σαν κάποιος να την έχει συμβουλεύσει ότι πρέπει φωναχτά να εκφέρει τον λόγο της.
Η ανωριμότητα, οι φωνασκίες και η ματαιοδοξία δεν ενδείκνυνται για να αποκτήσει κάποιος τίτλους αρχηγού, πολλώ μάλλον όταν έχει να αντιμετωπίσει τα θηρία τού εκάστοτε δικομματισμού που χαρακτηρίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα τις τελευταίες δεκαετίες.
Τη στιγμή μάλιστα που φάνηκε ότι έχουν ασπαστεί τον φιλελευθερισμό και τη δύναμη των αγορών έχασαν κάθε επαφή με την ελληνική κοινωνία και συνακόλουθα κάθε έρεισμα.
Το πουλάκι της εξουσίας πέταξε πολύ μακριά και πιάστηκε από άλλα, πιο έξυπνα δόκανα. Επόμενο ήταν ο κάθε ψηφοφόρος να τους γυρίσει την πλάτη και να βγει από την αρχική του πλάνη.
Τα κόμματα της Κεντροαριστεράς αλλού έχουν μακρά θητεία σε εκλογικές αναμετρήσεις με προμετωπίδα τους μια ήπια διακυβέρνηση με το ελάχιστο έστω κοινωνικό περιεχόμενο.
Οι δικοί μας, νέοι και άμαθοι, δεν θέλησαν ή δεν τόλμησαν να εμβαθύνουν στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας· αρκέστηκαν στη δυσφορία της για τα άλλα κόμματα αλλ' αυτό ήταν πολύ λίγο για να συνεχίσουν να επηρεάζουν ψηφοφόρους απογοητευμένους ή και απελπισμένους.
Ολα δείχνουν ότι η Κεντροαριστερά θα αργήσει να συσταθεί ως αξιόπιστη και αξιόλογη πολιτική δύναμη, παρότι πολλοί Ελληνες θα ήθελαν ένα τέτοιο σχήμα στο πολιτικό μας σύστημα, ακόμα και ημιτελές.
Θα τους ικανοποιούσε ένα τέτοιο σχήμα αλλά πλέον βλέπουν ότι είναι εγκλωβισμένοι σε μια τραγικά πολιτική πραγματικότητα, δηλαδή σε μέτριους πολιτικούς αρχηγούς. Καλούνται τώρα να παλέψουν για την απλή επιβίωσή τους.
efsyn.gr