Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018

Ανάσα σωτηρίας για τα παραδοσιακά ξύλινα αλιευτικά σκάφη

Αέρας στα πανιά των καϊκιών
Καταξίωση και σωτηρία για τα παραδοσιακά ξύλινα αλιευτικά σκάφη
Με το βλέμμα στραμμένο σε μια από τις σημαντικότερες και πιο σύνθετες τέχνες στη νεότερη και σύγχρονη Ελλάδα, την ξυλοναυπηγική, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Μυρσίνη Ζορμπά σε συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη κατάφεραν να αποτρέψουν την οριστική καταστροφή δεκαεπτά ξύλινων αλιευτικών σκαφών (ψαροκάϊκα κ.ά.) που έχουν κατασκευαστεί με τους παραδοσιακούς τρόπους των ξυλοναυπηγών και φέρουν την ομορφιά του μοναδικού, χειροποίητου, έργου...

Έλεγχοι σέ αδήλωτα ακίνητα πού εκμισθώνονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας τύπου Airbnb

Σαφάρι... εν όψει για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις
Διενέργεια ελέγχων προανήγγειλε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής μιλώντας στο συνέδριο Prosexpo
Ελέγχους για τον εντοπισμό των περιπτώσεων ιδιοκτητών ακινήτων που εκμισθώνουν τα ακίνητά τους βραχυπρόθεσμα, σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες τύπου Airbnb, αλλά δεν τα έχουν δηλώσει στο ηλεκτρονικό Μητρώο Ακινήτων Βραχυχρόνιας Διαμονής της ΑΑΔΕ, σε σχετική εφαρμογή που λειτουργεί στο σύστημα TAXISnet, ούτε έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά δηλώσεις με τα στοιχεία των βραχυχρόνιων μισθώσεων των ακινήτων τους σε μια δεύτερη εφαρμογή του ΤΑΧΙSnet, θα πραγματοποιήσουν οι αρμόδιες φοροελεγκτικές υπηρεσίες.
Τη διενέργεια των ελέγχων προανήγγειλε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής μιλώντας χθες στο 19ο Συνέδριο για την Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας - Prosexpo, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Αναφερόμενος, συγκεκριμένα, στο ηλεκτρονικό Μητρώο για τα ακίνητα που διατίθενται προς μίσθωση μέσω διαδικτυακών πλατφορμών, ο κ. Πιτσιλής επεσήμανε τα εξής:

Άλλα ειπώθηκαν στο ΔΝΤ..., άλλα γράφουν κάτι ...παιδιά πού παίζουν μέ κονδυλοφόρους!

Τα πήρε μέχρι και ο ήρεμος Ιγνατίου...
«Το ρεπορτάζ δεν γίνεται από την Αθήνα»...

Γιατί θύμωσαν, αλήθεια, οι ανταποκριτές στην Αμερική; «Το ρεπορτάζ δεν γίνεται από την Αθήνα συνάδελφοι, γίνεται από το ΔΝΤ, τελεία και παύλα» έγραψε χθες ο Μιχάλης Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον.

Προφανώς άλλα θα ειπώθηκαν στο ΔΝΤ, εκεί που ήταν παρών ο Μιχάλης Ιγνατίου και άλλα θα δημοσίευσαν τα... αντικειμενικά ΜΜΕ στην Αθήνα. 

Γράφει λοιπόν ο Ιγνατίου από τα γραφεία του ΔΝΤ:

Παγκόσμιος πρωταθλητής, πάλι, ο Πετρούνιας! (BINTEO)

Έγραψε ιστορία ο Πετρούνιας...
Ξανά παγκόσμιος πρωταθλητής!...
Για τρίτη σερί διοργάνωση ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής!..

Το τρίτο του συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα κατέκτησε την Παρασκευή ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης ήταν για μία ακόμη φορά ασυναγώνιστος στον τελικό των κρίκων και εκτελώντας άψογα το πρόγραμμά του-αν και τραυματίας στον ώμο- εξασφάλισε βαθμολογία 15.366 που του έφερε πάλι το χρυσό, αυτή τη φορά στην Ντόχα του Κατάρ.

Ο Πετρούνιας έχει κατακτήσει πλέον τέσσερα χρυσά μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (2015, 2016, 2017, 2018), τρία σε παγκόσμια πρωταθλήματα (2015, 2017, 2018), ένα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού και φυσικά εκείνο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Δείτε την προσπάθειά του στο μεγάλο τελικό...

Ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη...


Amal...
Χθες, σ΄ενα στρατόπεδο προσφύγων στην Υεμένη, η 7χρονη Amal Hussain αφησε την τελευταία της πνοή. Είναι ενα απο τις πολλές χιλιάδες θύματα της ανθρωπιστικής κρίσης στην Υεμένη, μιας απο τις φτωχότερες χώρες του κόσμου η οποία βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο απο το 2015 με πολλά εκατομμύρια ανθρωπους να βρίσκονται σε οριακές καταστάσεις. 
Ο γ.γ. του ΟΗΕ τον χαρακτήρισε ''ηλίθιο πόλεμο'', αλλα αυτό δεν εμπόδισε ηλίθιες χώρες-οπως η Σαουδική Αραβία-να βομβαρδίζουν τη χώρα και άλλες πιο ηλίθιες -ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία κ.α.- να εξοπλίζουν την Σ.Αραβία. 
Η φωτογραφία της Amal δημοσιεύτηκε στους New York Times...
2.11.18
 Γιάννης Παντελάκης (FB)

Εταιρείες παροχής καθαριότητας και άλλων συναφών υπηρεσιών : "...στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ελληνικών και κυρίως ξένων υπηρεσιών Πληροφοριών..."

Φόνος Γ. Μακρή: Οι υπηρεσίες Πληροφοριών και η Μύκονος
02s1mrk
Ο φόνος του Γιάννη Μακρή έγινε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης, τη στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του στην οδό Τροίας, στο Πανόραμα Βούλας.
Γιάννης Σουλιώτης
 Η δολοφονία, προχθές το βράδυ, με τέσσερις σφαίρες του Γιάννη Μακρή, έξω από το σπίτι του στη Βούλα, ήταν η τελευταία μιας σειράς ανθρωποκτονιών που αποκαλύπτουν τη πολυσχιδή δράση του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα. Ο 46χρονος Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας δεν είχε –επισήμως τουλάχιστον– απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, ωστόσο φέρεται να βρισκόταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ελληνικών και κυρίως ξένων υπηρεσιών Πληροφοριών. Το όνομά του είχε εμπλακεί σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών στην Αυστραλία και μάλιστα κλιμάκιο Αυστραλών αξιωματούχων είχε πρόσφατα επισκεφθεί τη χώρα μας στο πλαίσιο έρευνας για τη δράση του 46χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», τον Απρίλιο του 2017 στελέχη της αυστραλιανής υπηρεσίας Ασφαλείας και Πληροφοριών (Australian Security Intelligence Organisation - ASIO) είχαν επισκεφθεί υπό άκρα μυστικότητα την Αθήνα, αναζητώντας ακίνητα και τραπεζικές καταθέσεις στο όνομα...