Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

H μαγευτική παραλία πού καταστράφηκε από τήν ασύδοτη χρήση...


Κατά σύμπτωση στην ταινία ο Ρίτσαρντ (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) ψάχνει να βρει την τέλεια και ανέγγιχτη παραλία, η οποία βρίσκεται σε ένα σημείο του κόλπου της Ταϊλάνδης.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περίπου 5.000 τουρίστες επισκέπτονται τα γαλαζοπράσινα νερά του κόλπου Μάγια καθημερινά. Η παραλία θα έκλεινε από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο και επρόκειτο να ανοίξει και πάλι τώρα, που ξεκινά η τουριστική περίοδος στη χώρα. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο Τομέας Προστασίας των Εθνικών Πάρκων και της Άγριας Ζωής της Ταϊλάνδης, ο στόχος να βελτιωθεί η ζημιά που έχει προκληθεί στον κοραλλιογενή ύφαλο και να διαμορφωθεί ξανά το περιβάλλον του κόλπου δεν επιτεύχθηκε και για αυτό αποφασίστηκε η διάσημη παραλία να κλείσει επ’ αόριστον για το κοινό.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της σχολής Αλιείας του Πανεπιστημίου Kasetsart στην Μπανγκόκ, Thon Thamrongnawasawat, το 80% των κοραλλιογενών υφάλων της Ταϊλάνδης έχει καταστραφεί εξαιτίας των παραθαλάσσιων ξενοδοχείων, των αγκυρών των πλοίων και των πλαστικών απόβλητων που πέφτουν στη θάλασσα.


Ο Αντώναρος τόν έκανε (τόν Κύρτσο...) μέ τά κρεμμυδάκια...!

Σε ποιανών τις τσέπες πήγαν τα λεφτά...
Επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Αντώναρος, πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κατά του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κύρτσου, χωρίς όμως να τον κατονομάζει.

Το σχόλιο του κυρίου Αντώναρου στο Facebook αρχικά αναφέρεται στο Σκοπιανό και τις αποκαλύψεις της εφημερίδας FAZ. Ο κ. Αντώναρος κάνει λόγο για "ακροδεξιό" που πήρε μεταγραφή και κάνει αναφορά στις κρατικές και ημικρατικές διαφημίσεις που έπαιρνε η εφημερίδα του σημερινού γαλάζιου ευρωβουλευτή, όταν ήταν εκδότης.

Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε ο κ. Αντώναρος:

«Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο»!

Μιμή Ντενίση
Αμ, γιατί νομίζεις πολέμησε η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα που έχεις παίξει στο θέατρο;
 Πήγε -λέει- η κόρη της και γράφτηκε σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Κύπρο.
Και δημοσίευσε η μάνα-Ντενίση κείμενο που εκθειάζει την ιδιωτική παιδεία:
«Πανεπιστημιο με απουσιες, με μια φορα δικαιωμα να περασεις το μαθημα, με υπεροχες πεντακαθαρες εγκαταστασεις παμφθηνο καλο φαγητο κ διεθνες περιβαλλον.Κ μεις στην ομορφοτερη χωρα με πανεπιστημια γεματα αιωνιους φοιτητες ατελειωτες εξεταστικες απεργιες κ βρωμικες αιθουσες.Κ ακομα απαγορευουμε τα Ιδιωτικα πανεπιστημια!» (το μήνυμα δεν είχε κανένα τόνο).

Τι κι αν στα ιδιωτικά δεν μπορούν να πάνε όλοι; Τι κι αν είναι πανεπιστήμια-επιχειρήσεις; Τι κι αν αντί να κοιτάξουμε να φτιάξουμε τα δημόσια, επιθυμούμε τα ιδιωτικά; Μήτε ο Κυριάκος δεν θα τα έλεγε καλύτερα, κ. Ντενίση μου.
Αμ, γιατί νομίζεις πολέμησε η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα που έχεις παίξει στο θέατρο; Για μια ιδιωτική εκπαίδευση πολέμησε.
 02.10.2018
από τή στήλη ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
            efsyn.gr 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ "Νέας Μυκόνου" : O υπέρτιτλος είναι δικός μας

Kοσμηματοπωλεία καί ...«κλεπταποδοχικά»!

«Αυτό δεν είναι κοσμηματοπωλείο, άλλη δουλειά κάνει...»...
Αναφορές από τρεις διαφορετικές πηγές συγκλίνουν  ότι το κατάστημα της οδού Γλάδστωνος, πέρα από τη συνηθισμένη εμπορική δραστηριότητα, επεκτείνει το εύρος εργασιών του σε παράνομες αγορές κοσμημάτων αγνώστου προέλευσης.  

Συγκεκριμένα, κοσμηματοπώλης αναφέρει: «Είναι κοινό μυστικό στον χώρο μας ότι όλα τα κοσμηματοπωλεία γύρω από την Ομόνοια, που δεν είναι περισσότερα από 7-8 μαγαζιά, στην πραγματικότητα δεν κάνουν αυτή τη δουλειά, αλλά λειτουργούν ως κλεπταποδοχικά».

Στην ερώτηση αν γνωρίζει ότι συγκεκριμένα σε αυτό το κοσμηματοπωλείο της Γλάδστωνος γίνονται κλεπταποδοχές, απαντά :

Τό -κάποτε- κραταιό ΠΑΣΟΚ εκπνέει "τή ευγενεί φροντίδι" τής Φώφης Γεννηματά...

Φώφη Γεννηματά: Ορατότης μηδέν!
Προ ημερών κατέβηκε στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ούντο Μπούλμαν, με το πρόσχημα μιας εκδήλωσης. Ήλθε για να διευκρινίσει  τη στάση της Φώφης Γεννηματά -που ήταν απούσα από την εκδήλωση, ούτε τη συνάντησε ο ίδιος- στην ελληνική πολιτική σκηνή. Είναι η τελευταία από μια σειρά προσπαθειών που είχαν ξεκινήσει από την εποχή του Μάρτιν Σουλτς ακόμη.
Χωρίς να το κρύβει στις δηλώσεις του ο Ευρωπαίος πολιτικός έφυγε απογοητευμένος από την κυρία, που δεν δείχνει να έχει αίσθηση ότι ο προσανατολισμός της προς τον Μητσοτάκη δεν αποδυναμώνει απλώς την ίδια στην Ευρώπη- δεν υπήρχε ποτέ άλλωστε- αλλά ακυρώνει την παρουσία του κόμματος της. Απόδειξη ότι λίγα εικοσιτετράωρα που πήγε να μιλήσει στην ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο σχεδόν όλοι την αγνόησαν: μόνο εφτά από τους 189 την άκουσαν. Κανείς δεν ασχολείται μαζί  της. Ούτε η ίδια έχει τις δυνατότητες να ασχοληθεί με τα θέματα που απασχολούν την ομάδα. Δεν έχει ξανασυμβεί. 
Μετά το ανοσιούργημα της διάλυσης του ΠΑΣΟΚ -με την οντότητα του οποίου, το κόμμα της μετέχει στην ομάδα των Ευρωσοσιαλιστών που δεν ξέρουν κανένα Κινάλ- προχωράει και στην τελική πράξη αυτοκτονίας.  Είτε ως τις ευρωεκλογές θα την έχουν πετάξει από την ομάδα, είτε στις  κάλπες θα την αποστρατεύσουν οι ψηφοφόροι. Η επιλογή να καταργήσει το ΠΑΣΟΚ και να βάλει στη θέση του κόμμα- δεκανίκι της Δεξιάς φτάνει στο τέλος της...