Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Συνελήφθη Κινέζος για παράνομο ατελιέ γάμων στη Σαντορίνη


Παράνομο ατελιέ προετοιμασίας γάμων στη Σαντορίνη είχε στήσει ένας Κινέζος με γαλλικό διαβατήριο, ο οποίος έπεσε στα δίχτυα του ΣΔΟΕ. Ο συλληφθείς είχε νοικιάσει δύο δωμάτια ξενοδοχείου στα Φηρά και με τη βοήθεια δύο υπαλλήλων, επίσης Κινεζικής καταγωγής, οι οποίοι δεν έχουν άδεια παραμονής στην χώρα μας, αναλάμβανε προετοιμασία γάμων και παρείχε όλες τις σχετικές υπηρεσίες - από νυφικά και μακιγιάζ μέχρι την απαραίτητη φωτογράφιση με θέα το ηλιοβασίλεμα στο ηφαίστειο.
Κατά τη διενέργεια του επιτόπιου ελέγχου, στο ένα δωμάτιο βρέθηκαν και δεσμεύτηκαν 38 νυφικά και 30 φορέματα δεξίωσης, τα οποία εκμισθώνονταν στις νύφες, ενώ στο άλλο δωμάτιο, όπου γινόταν η προετοιμασία της νύφης, βρέθηκαν 60 διαφορετικά είδη εξοπλισμού μακιγιάζ.

Μετά από αναλυτική διασταύρωση βρέθηκε ότι η εν λόγω επιχείρηση διατηρούσε διαδικτυακή ιστοσελίδα, στην οποία εντοπίστηκαν η συνεργαζόμενη Τράπεζα, ο αριθμός λογαριασμού στον οποίο γινόταν η κατάθεση των χρημάτων για πληρωμή των υπηρεσιών, περιγραφή τεσσάρων πακέτων υπηρεσιών διαφορετικής τιμής και φωτογραφικό υλικό από προηγούμενους γάμους.

Οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν είναι η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων για 14 γάμους που πραγματοποιήθηκαν τα τρία τελευταία έτη (2013-2015, ελάχιστη αξία: 14 x €1.500 = €21.000), η μη λήψη ή έκδοση φορολογικών στοιχείων για την αγορά νυφικών (ελάχιστη αξία: 38 x €300 = €11.400), η μη υποβολή δήλωσης έναρξης εργασιών της επιχείρησης, η μη τήρηση βιβλίων από έναρξης δραστηριότητας, καθώς και η μη προσκόμιση – έκδοση τιμολογίων αγοράς για την κατοχή ενδυμάτων – καλλυντικών.

από kathimerini.gr

Σχόλιο τής "Ν.Μ." :  
                               Η "ποιοτική διαφορά" μεταξύ παρανόμων
Σέ αντίθεση μέ τό "κύκλωμα" τής κοκαϊνοποτισμένης βιζιτοπορνείας στή Μύκονο... 
...ο Κινέζος κερδοσκοπούσε, στήν ανταγωνιστική Σαντορίνη, φοροκλέπτων "επί νομίμων συνευρέσεων", σ΄αυτόν τόν -ραγδαία αναπτυσσόμενο τά τελευταία χρόνια- διανησιωτικό "γαμήλιο χορό". 
Μέ αυτόν τόν τρόπο -εκών ή άκων- διατηρούσε απέναντι στούς παρ' ημίν "δραστηριοποιουμένους" ένα αδιαμφισβήτητο ..."ηθικό προβάδισμα" τό οποίο συνίσταται, ακριβώς, στό ότι δέν διέθετε -εκ παραλλήλου μέ τό κυρίως έργο του- καί σκονισμένες γκέϊσες ή έστω μόνο γκέϊσες ή απλώς σκέτη σκόνη !...
Δ.Ν.Α.

Ξέρεις ποιος είμαι εγώ;...

Η σκηνή που θα σας περιγράψω συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης, μπροστά σε μια καφετέρια στο Νέο Ψυχικό, όπου για άλλη μια φορά ο Κ. Λαπαβίτσας της Λαϊκής Ενότητας γιουχαρίστηκε από συνταξιούχο περαστικό. 
Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και νυν υποψήφιος με το κόμμα του Π. Λαφαζάνη, ο επονομαζόμενος και «ούλτρα αριστερός οικονομολόγος», περπατούσε αμέριμνος τρώγοντας μια σπανακοτυρόπιτα. Μαζί του ήταν και ένας πανύψηλος κύριος (και αυτός με τη σπανακοτυρόπιτα). Ξαφνικά εμφανίζεται μπροστά τους ένας συνταξιούχος και χωρίς πολλές-πολλές εισαγωγές του λέει: «Εχεις μούτρα και τρως σπανακοτυρόπιτες; Δεν ντρέπεσαι; Θέλεις να μας οδηγήσεις στη δραχμή, να μας αφανίσεις». Ο κ. Λαπαβίτσας αιφνιδιάστηκε και του είπε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα: «Πώς δεν είναι έτσι; Εχεις τα λεφτά σου στην Αγγλία, εκεί εξασφαλισμένα και θέλεις να μας πας στη δραχμή; Για να οικονομήσετε; Είναι ντροπή αυτό που κάνεις» επέμεινε ο συνταξιούχος. Οπότε συνέβησαν τα εξής: Ο κ. Λαπαβίτσας χάνει την ψυχραιμία του και του λέει (το γνωστό πλέον που λέει σε όλους όσοι του επιτίθενται): «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; Εγώ έχω λεφτά στην Αγγλία;» και ο συνοδός του αγριεύει και φωνάζει στον συνταξιούχο: «Είσαι αλήτης. Αυτό που κάνεις είναι αλητεία». Κάτι είπε ο συνταξιούχος, αλλά ο κ. Λαπαβίτσας συνέχισε αδιάφορα τον δρόμο του απολαμβάνοντας τη σπανακοτυρόπιτα.
"ΒΗΜΑτοδότης"

Πρόβλημα ο Μαρκογιαννάκης για τη ΝΔ...


...μετά τη δίωξη για την υπόθεση Γιακουμάκη...
Μούδιασμα και έντονο εκνευρισμό προκάλεσαν στο επιτελείο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη οι πληροφορίες για την άσκηση δίωξης εις βάρος του κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη για ηθική αυτουργία σε υπόθεση παράβασης καθήκοντος που συνδέεται με τον θάνατο του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα. 

Τα τηλέφωνα άναψαν, ενώ δεν έλειψε και η...
οργή ή οι δεύτερες σκέψεις για το γεγονός ότι η άσκηση δίωξης κοινοποιήθηκε λίγες μόλις ώρες μετά το επίσημο κλείσιμο των ψηφοδελτίων. Γαλάζια στελέχη σχολίαζαν ότι για μία υπόθεση που σέρνεται επί μήνες, η σύμπτωση είναι τουλάχιστον ύποπτη. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, η εξέλιξη αποτελεί σημαντικό πρόβλημα για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο κ. Μαρκογιαννάκης είναι πρώτος στη λίστα των Χανίων.

Στο επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη αναμένουν σήμερα τις εξηγήσεις που έχει προαναγγείλει ότι θα δώσει ο πρώην Υπουργός. Δεν κρύβουν, δε, ότι, παρά τα πειστικά επιχειρήματα που αναμένεται να χρησιμοποιήσει, το ιδανικό για το κόμμα θα ήταν ο κ. Μαρκογιαννάκης να το διευκολύνει...
newpost.gr

Μαρκογιαννάκης: Με διώκουν για την υπόθεση Γιακουμάκη...

...για να πληγεί η ΝΔ στις εκλογές...
Μεθόδευση με στόχο να πληγεί η ΝΔ στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου "βλέπει" ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στα Χανιά, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, πίσω από την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του σε σχέση με την υπόθεση του θανάτου του φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.
 
Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης αντιμετωπίζει... ποινική δίωξη που διέταξε σε βάρος του η Εισαγγελία Ιωαννίνων για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Λίγο μετά την εξαφάνιση του 20χρονου φοιτητή είχε γίνει γνωστό ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης είχε παρέμβει στη διοίκηση της σχολής ώστε να αποφύγουν την βαριά τιμωρία οι φοιτητές που ασκούσαν βία στο Βαγγέλη. 

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης με επιστολή του υποστηρίζει ότι η δίωξη είναι «μια απίστευτα προκλητική και βάναυση κακοποίηση του αποδεικτικού υλικού της σχετικής δικογραφίας, που ακόμη και ο χαρακτηρισμός της ως 'κατάχρησης εξουσίας'  είναι επιεικής».

«Μια συνήθης και επιβεβλημένη, ανθρώπινη ενέργεια, σε ανύποπτο χρόνο, περίπου ένα χρόνο προ του θανάτου Β. Γιακουμάκη, που δεν είχε καμία σχέση με bulling, βασανισμούς κλπ., την οποία από την πρώτη στιγμή που άρχισε να διαφαίνεται κακόβουλη εκμετάλλευση της, δημόσια επιβεβαίωσα, διαστρεβλώθηκε σκόπιμα και 'βαπτίστηκε' ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και μάλιστα σε σχέση με πραγματικά περιστατικά που ούτε ο πλέον νοσηρός νους θα μπορούσε εύκολα να συνθέσει. Σέβομαι τους θεσμούς, τους οποίους όμως θα πρέπει, πρώτοι απ' όλους, να σέβονται εκείνοι που τους υπηρετούν» αναφέρει ενώ μιλά για μεθόδευση, ώστε να πληγεί η ΝΔ στις επερχόμενες εκλογές. 

«Το μνημόνιο μπορεί να αλλάξει», λέει η ΕΚΤ...

Ευρωπαϊκή Κεντρική ΤράπεζαΔυνατότητα για «ελιγμών» στο πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με τους δανειστές της, μετά τις εκλογές, διαβλέπει ο Μπενουά Κερέ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σε συνέντευξή του σε γαλλικές εφημερίδες, ο Μπενουά Κερέ επισημαίνει ότι...
αναγκαία προϋπόθεση για να γίνουν οι όποιες τροποποιήσεις στο μνημόνιο αποτελεί η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις σχέσεις της Ελλάδας με τους δανειστές.

Επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «το σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της εμπιστεύονται και πάλι ο ένας τον άλλο και πάλι». Συνεπώς, σε αυτήν τη βάση, «θα υπάρξουν περιθώρια ελιγμών όταν πρόκειται για την προσαρμογή του προγράμματος μετά τις εκλογές, για παράδειγμα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και την αντιμετώπιση των κεκτημένων συμφερόντων, υπό την προϋπόθεση ότι οι στόχοι του προγράμματος έχουν επιτευχθεί».
 

Επίσκεψη τού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Χίο


ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τετραήμερη επίσημη επίσκεψη στη Χίο, πραγματοποιεί από σήμερα το απόγευμα, μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας θα συνοδεύσει στη Χίο η πρωθυπουργός Βασιλική Θάνου.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται τη Χίο για δεύτερη φορά ύστερα από 18 χρόνια, έπειτα από αίτημα της Ιεράς Μητρόπολης Χίου, του δήμου Χίου και των δύο βουλευτών του νησιού.
Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα φτάσει στον αεροδρόμιο της Χίου στις 5 το απόγευμα και στη συνέχεια θα μεταβεί στην πλατεία Βουνακίου όπου θα γίνει η υποδοχή από το δήμαρχο Χίου. Θα ακολουθήσει δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και στη συνέχεια επίσκεψη στο Διοικητήριο του νομού.
Το πρωί του Σαββάτου ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μιλήσει σε Ιερατική Σύναξη στο Μητροπολιτικό Ναό και μία ώρα μετά θα συναντηθεί με τις Αρχές, εκπροσώπους φορέων, αποφοίτων θεολογικής σχολής Χάλκης και πολιτιστικούς συλλόγους.
Στη 1 το μεσημέρι θα γίνει η τελετή παράδοσης από τον Οικουμενικό Πατριάρχη του Βραβείου πολιτιστικής κληρονομιάς EUROPA NOSTRA για το Αρχοντικό Αντουάνικο, στον Κάμπο.
Το απόγευμα του Σαββάτου θα τελεστεί τρισάγιο στην Καλλιμασιά για τους αοιδίμους Πατριάρχες Κωνσταντινουπόλεως που είχαν καταγωγή από το συγκεκριμένο χωριό και στη συνέχεια ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφτεί τη Βέσσα, το χωριό που επλήγη περισσότερο από τα άλλα στην καταστροφική πυρκαγιά του 2012, όπου θα φυτεύσει συμβολικά μαστιχόδεντρο και θα ευλογήσει τις εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας του νησιού.
Επίσης, στο χωριό θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής τού αοιδίμου ...

Ζ. Γκάμπριελ: Είτε οι Ευρωπαίοι θα έρθουν στα συγκαλά τους, είτε η Ευρώπη θα καταλήξει στα σκυλιά

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ προειδοποίησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα καταρρεύσει, αν δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει τη μεταναστευτική κρίση.
«Είτε οι Ευρωπαίοι θα έρθουν στα συγκαλά τους, είτε η Ευρώπη θα καταλήξει στα σκυλιά», είπε ο Γκάμπριελ μιλώντας στο γερμανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF.
Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της ΕΕ είναι τα ανοικτά σύνορα, σημείωσε ο ίδιος, εξηγώντας ότι η ανατολική Ευρώπη είναι αρκετά μακριά από τον στόχο αυτό.
«Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι οι ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων θα έρθουν στα συγκαλά τους», τόνισε ο αντικαγκελάριος, ενώ επέκρινε και τους ευρωβουλευτές της Σλοβακίας οι οποίοι δήλωσαν ότι η χώρα τους δεν επιθυμεί να υποδεχθεί πρόσφυγες.
«Η Ευρώπη δεν λειτούργει με το ρητό: “συμμετέχω μόνο όταν παίρνω χρήματα”», εξήγησε. Τελικά, υποστήριξε, η Σλοβακία θα είναι η μεγάλη χαμένη, αν κλείσουν τα σύνορα της Ευρώπης.
Ο Γκάμπριελ προειδοποίησε ότι ο αριθμός των προσφύγων που αναζητούν καταφύγιο στη Γερμανία θα αυξηθεί περαιτέρω. «Δεχόμασταν 120.000 τον μήνα», είπε. «Τώρα ακόμη δεν έχουμε φτάσει στα μέσα του μήνα και ήδη έχουν φτάσει 60.000 πρόσφυγες στη Γερμανία».
από kathimerini.gr

Στο φως άγνωστο ανθρωποειδές

ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Περίπου 1.500 απολιθωμένα τμήματα οστών βρέθηκαν στα βάθη δικτύου σπηλαίων, έξω από το Γιοχάνεσμπουργκ. Το ανθρωποειδές, το οποίο αποτελεί νέο είδος, ονομάσθηκε Homo Naledi. «Ναλέντι» είναι το όνομα του σπηλαίου που σημαίνει «ανατέλλον άστρο» στην τοπική γλώσσα Σεσότο. Παρότι η επιστημονική ομάδα δεν έχει καταλήξει με βεβαιότητα στην ηλικία των οστών, αυτά τοποθετήθηκαν εκεί μετά θάνατον, ρίχνοντας νέο φως στις ταφικές συνήθειες των πρωτανθρώπων.
«Ανακαλύψαμε ένα νέο είδος ανθρώπου, το οποίο έκρυβε επιμελώς τα οστά των νεκρών του. Μέχρι σήμερα νομίζαμε ότι οι ταφικές συνήθειες αποτελούσαν αποκλειστικό ίδιον του Homo Sapiens. Θεωρούσαμε έτσι τους εαυτούς μας μοναδικούς, ενώ τώρα γνωρίζουμε ότι ένα άλλο είδος ανθρώπου είχε την ίδια ικανότητα και αυτό είναι εκπληκτικό», λέει ο Λι Μπέργκερ, παλαιοανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο του Βιτβάτερσραντ του Γιοχάνεσμπουργκ.
Τα οστά εντοπίσθηκαν για πρώτη φορά από επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου και από εθελοντές σπηλαιολόγους στην περιοχή «Λίκνο της Ανθρωπότητας», που έχει ανακηρυχθεί Μμημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO. Απολιθώματα ανθρωποειδών ανακαλύπτονται στην περιοχή αυτή από τα πρώτα χρόνια ανασκαφών, τη δεκαετία του 1920.
«Ο εντοπισμός τόσων απολιθωμάτων που ανήκουν σε τουλάχιστον 15 άτομα είναι μοναδικός», εξηγεί ο καθηγητής Κρις Στρίνγκερ, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και ένα από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας.
Η ανακάλυψη υπογραμμίζει «την πολύπλοκη φύση του ανθρώπινου γενεαλογικού δέντρου και την ανάγκη περαιτέρω μελέτης, ώστε να καταλάβουμε την ιστορία και την προέλευση του είδους μας», προσθέτει ο καθηγητής Στρίνγκερ.
Η επιστημονική ομάδα εκτιμά ότι τα χέρια, οι καρποί και τα πόδια των απολιθωμάτων είναι παρόμοια με...

Σκίτσο του Ηλία Μακρή

                                                                                                   από τήν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" (11.09.15)

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Πρώτος ο Θεοχαρόπουλος, τελευταίος ο Λαλιώτης στο Επικρατείας

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ: Πρώτος ο Θεοχαρόπουλος, τελευταίος ο Λαλιώτης στο Επικρατείας
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ 
Πηγή: Eurokinissi
Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, στο οποίο επικεφαλής είναι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, και στην τελευταία θέση ο Κώστας Λαλιώτης.

Μετά τον κ. Θεοχαρόπουλο, ακολουθούν κατά σειρά ο συνταγματολόγος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Ξενοφών Κοντιάδης, τρίτος ο Θάνος Μωραΐτης, στην τέταρτη θέση η δημοσιογράφος Μαρία Παπουτσάκη, πέμπτος ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης, έκτη η καθηγήτρια και πρώην συνεργάτης του Κώστα Σημίτη, Λίλιαν Μήτρου, έβδομος ο πρώην βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου, όγδοη η Χαριτίνη Καρακωστάκη, ένατος ο ομογενής από τις ΗΠΑ Σπύρος Γαρυφάλλης, δέκατος ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑμεΑ, Γιάννης Βαρδακαστάνης και στην προ τελευταία θέση ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι το ψηφοδέλτιο απεικονίζει την προσπάθεια συμπόρευσης προσώπων από διαφορετικά κόμματα και κινήσεις, σηματοδοτεί την πίστη και την ελπίδα ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα είναι ο τρίτος πόλος και η δύναμη αναφοράς για κοινή πορεία δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας της ανανεωτικής αριστεράς και του δημοκρατικού κέντρου, καθώς επίσης ότι θα εγγυάται ένα σύγχρονο ιεραρχημένο σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, για να βγει από την κρίση.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος σημείωσε ότι το ψηφοδέλτιο έχει αναφορά στην κοινωνία και την ανανέωση και πως θα προωθήσει πλαίσιο προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, ώστε η Δημοκρατική Συμπαράταξη να είναι ο καθοριστικός καταλύτης των εξελίξεων.
tanea.gr

Αυτός είναι ο φούρναρης της Κω που αποθέωσε ο Γιούνκερ

Γιούνκερ : «Η Ευρώπη είναι ο φούρναρης της Κω» 

Ο Γιούνκερ τον έκανε πρωταγωνιστή των ημερών. 
Ο Διονύσης Αρβανιτάκης είναι ο φούρναρης της Κω 
που δίνει ψωμί στους πρόσφυγες...

Πάνω από 100 κιλά ψωμί φτιάχνει καθημερινά για τους πρόσφυγες της Κω ο κ. Διονύσης Αρβανιτάκης.
Ο 76χρονος Διονύσης, γεμίζει καθημερινά το βαν του και μοιράζει το φρέσκο ψωμί του, στους πρόσφυγες της Κω.
Μιλώντας στο «Έθνος» ο κ. Αρβανιτάκης λέει ότι το ίδιο κάνουν και άλλοι ιδιοκτήτες φούρνων στο νησί, αλλά και πολλοί εθελοντές που έχουν αγκαλιάσει όλους αυτούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν συγγενείς, πατρίδα και αγαπημένα χώματα για το ταξίδι της ελπίδας, της διαφυγής, της ζωής.
Ωστόσο, ήταν εκείνος στον οποίον αναφέρθηκε χθες, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στην πρώτη ομιλία του για την «Κατάσταση της Ένωσης» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όταν είπε «Ευρώπη είναι ο φούρναρης στην Κω που δίνει το ψωμί του σε πεινασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές».

Ξετινεμένος και ο ίδιος

«Θυμάμαι, μικρό παιδί ήμουν ακόμη όταν αναγκάστηκα για ένα καλύτερο αύριο, να φύγω από τον τόπο μου -τον Πύργο Ηλείας- και να πάω μετανάστης στην Αυστραλία. Η ξενιτιά είναι δύσκολη.
Έπιασα δουλειά ως ζαχαροπλάστης - αρτοποιός, αυτή την τέχνη γνώριζα και τα κατάφερα με πολύ κόπο και πολύ δουλειά.
Εκεί γνώρισα τη γυναίκα μου, την Ευαγγελία και το 1970, όταν είχαμε κάνει ένα γερό κομπόδεμα, αποφασίσαμε να έρθουμε και να ζήσουμε στην Κω, στον τόπο καταγωγής της συζύγου, φτιάχνοντας τη δική μας επιχείρηση.
Εδώ μένουν και οι τρεις μου γιοι με τις οικογένειες τους, εκτός από την κόρη μας που ζει στον Βόλο. Αυτή τη στιγμή έχουμε επτά καταστήματα στο νησί, αλλά τα έχουν αναλάβει τα παιδιά μου» λέει συγκινημένος ο κ. Διονύσης.

Γιατί βοηθά τους πρόσφυγες

Όσο για την απάντηση στην ερώτηση, γιατί νιώθει την ανάγκη να βοηθήσει τους πρόσφυγες, τα λόγια του είναι αφοπλιστικά: «Αυτά που βλέπουμε και ζούμε τόσους μήνες τώρα δεν μεταφέρονται εύκολα. Μικρά παιδιά από τη Συρία, το Αφγανιστάν πέφτουν κάτω και φωνάζουν 'μαμ'. Μας δείχνουν με τα χεράκια τους το ψωμί. Δεν γνωρίζουν τη λέξη φαγητό. Ποιός άνθρωπος μπορεί να μείνει ασυγκίνητος όταν βλέπει ένα μικρό παιδί να τρώει χώμα; Πείτε μου... Χωρίς κανέναν δισταγμό, καμία δεύτερη σκέψη, είπα κάθε μέρα θα τους φτιάχνω ψωμί και με το βαν θα τους το πηγαίνω. Όποιος δεν έχει πεινάσει, δεν μπορεί να να μπει στη θέση αυτών των ανθρώπων. Πρόσφυγες... 'Εμείς' και 'εκείνοι' στο ίδιο νησί, βίοι παράλληλοι που συγκλίνουν στην έννοια άνθρωπος...» προσθέτει ο κ. Αρβανιτάκης.
thetoc.gr

Αλογόμυγες στο ντιμπέιτ.

undefined
Menelaos Myrillas / SOOC
Του Απόστολου Λυκεσά*

Είναι που καθιερώθηκε το περιώνυμο ντιμπέιτ να διοργανώνεται με την συμμετοχή δημοσιογράφων μόνο από τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Μόνοι τους το αποφάσισαν οι καναλάρχες, διότι δικές τους είναι οι συχνότητες, αυτοί κανοναρχούν κάθε βράδυ ή και ολημερίς το πολιτικό στερέωμα, καθορίζουν την ατζέντα, εμφανίζουν λαγούς και εξαφανίζουν ανθρώπους, κάνουν τον δάσκαλο στην τάξη ή τον αστυνομικό αν χρειαστεί.

Είναι που έχουν στην δούλεψή τους ανθρώπους οι οποίοι εμφανίζουν στις φορολογικές τους δηλώσεις εξαψήφιους αριθμούς, να τους βλέπουν οι φοροτεχνικοί και οι εφοριακοί να λιγώνονται. Σιγά μην επιτρέπανε να μπουν σε μια κληρωτίδα πένητες δημοσιογράφοι ή κανένας λοξός που δεν κατέχει τους όρους του παιγνίου.

Είναι εκεί, και θα κάνουν τα πάντα για να είναι πάντα, να περιφρουρούν το δικαίωμα των καναλαρχών, να θέτουν τους όρους και τις ερωτήσεις, να θυμίζουν τις υποχρεώσεις και να επιδεικνύουν τα δεμένα αγριόσκυλα κι όταν χρειαστεί να ενίστανται αν κάποιος πολιτικός αρχηγός βγει έξω από την νόρμα, όχι των χρονικών περιορισμών αλλά των λόγων που εκστομίζει.

Είναι, αναμφιβόλως, που προτιμούν ακόμη και την παραγόμενη αδιαφορία, την παχύρευστη πλήξη από το αεράκι της έκπληξης. Διότι ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Όπως και συνέβη χθες βράδυ. Αίφνης το στούντιο της ΕΡΤ γέμισε μύγες. Παχιές, και χρυσοπράσινες. Καθόταν ήσυχες ήσυχες, αλλά σε εγρήγορση, περίμεναν να ακουστεί το μαστίγιο στον αέρα, το κέλευσμα περίμεναν υπομονετικά, κουνώντας μόνο αθόρυβα μόνο τα φτερά τους.

Και τότε συνέβη το «αποτρόπαιο». Ο Αλέξης Τσίπρας, βάλθηκε να σηκώσει πέτρα κατά των τηλεοπτικών θεών, κι είπε, άκουσον άκουσον, ότι θέλει να βάλει μια τάξη στην τραπεζαρία των Ολύμπιων, κι ακόμη ότι πρέπει να πληρώσουν κι αυτοί αν θέλουν να εκπέμπουν τα μηνύματα τους για την αναγκαιότητα των θυσιών, ούτε λίγο ούτε πολύ είπε, ο ανίερος, ότι θα πρέπει να πληρώνει και ο Ποσειδώνας του Σκάι, και ο Ερμής του Άλφα, και το ζευγάρι Πλούτωνας και Αφροδίτη του Σταρ, και φυσικά ο Δίας του Μέγκα. Ύψιστη προσβολή να ζητάς από τους Θεούς να κάνουν θυσίες για τους τιποτένιους θνητούς.

Τότε η αντιπρόσωπος του Δία  έδωσε το σύνθημα. Φώναζε και έτρεμε από θυμό. Αυτό δεν θα περνούσε έτσι. Σφύριξε το μαστίγιο στο χέρι της όπως το βέλος της Άρτεμις μέσα στις φυλλωσιές χωρίς να μετρήσει καν τις συνέπειες. Και σηκώθηκαν σαν αυτόματα οι μύγες. Ο μυθικός φύλακας Τάλως ήταν αρνάκι μπροστά τους. Βόμβιζαν σαν τζάμπο την ώρα της απογείωσης κι ήτανε και πεινασμένες, δάγκωναν τα αφράτα μπρατσάκια και αφόδευαν πάνω στα πέτα των ολοκαίνουργιων στιλιστικών δημιουργιών του Κάρλ Λάγκεφερντ. Ούτε τα κλιματιστικά όλης της χώρας δεν βουίζουν έτσι. Θάμαξαν όλοι με την επίδειξη και κατάλαβαν πολύ καλά ποιό μήνυμα στάλθηκε στο πόπολο που αναρωτιόταν για τους όρους του παιχνιδιού.

Μία από αυτές τις μύγες έχασε τον προσανατολισμό της και αντί να δαγκώσει τον Τσίπρα, δάγκωσε την ίδια την εκπρόσωπο των Θεών, παραλίγο να χαλάσει και την κουπ των μαλλιών της. Κι αυτό ήταν το κρυφό μήνυμα του ντιμπέιτ. Θεοί χωρίς μύγες δεν υπάρχουν και χώρα με μύγες δεν είναι χώρα, αλλά εφιάλτης.

 * Ο δημοσιογράφος του ρ/σ "Στο Κόκκινο 93,4" Απόστολος Λυκεσάς αρθρογραφεί καθημερινά στο alterthess.gr. Ακούστε ζωντανά στο "Κόκκινο 93,4" την εκπομπή "Ορθά- Κοφτά" με τον Απόστολο Λυκεσά Δευτέρα- Παρασκευή 11:00-12:00. Επικοινωνία με τον Απόστολο Λυκεσά στο apostoloslyk1@gmail.com.

από  thepressproject.gr

Τσίπρας: Να έρθει ο Μεϊμαράκης στην Κουμουνδούρου...



...θα τον κεράσω και καφέ, αλλά...
Στο χθεσινό ντιμπέιτ, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αυτοπροσκλήθηκε στην... Κουμουνδούρου για να συνομιλήσει με τον Αλέξη Τσίπρα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία του στα Γιάννενα, απάντησε στον πρόεδρο της ΝΔ, λέγοντας πως είναι...
ευπρόσδεκτος... 

«Να έρθει στην Κουμουνδούρου να τον κεράσουμε και καφέ, αλλά την αλαζονεία της εξουσίας δεν την έχει αποβάλει. Δεν αλλάζει συνήθειες», είπε αστειευόμενος κι αμέσως σοβάρεψε- και τον περιποιήθηκε αναλόγως:
Τον είδατε τον κύριο Μεϊμαράκη στο ντιμπέιτ. Και τον ακούσατε. Κανένα πρόγραμμα, καμιά αυτοκριτική για το σάπιο παρελθόν, το άρρωστο κράτος,τις κουμπαριές της ΝΔ και των άλλων με τη διαπλοκή, την υπερχρέωση της χώρας, την ανοχή και την υπόθαλψη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής...

Ποινική δίωξη κατά Μαρκογιαννάκη για την υπόθεση Γιακουμάκη

Στη Δικαιοσύνη


20:46 | 10 Σεπ. 2015
tvxs.gr
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης της Ηπείρου, η Εισαγγελία Ιωαννίνων άσκησε σήμερα Πέμπτη ποινική δίωξη στον πρώην βουλευτή Χανίων της Νέας Δημοκρατίας Χρήστο Μαρκογιαννάκη, για την εμπλοκή του στην υπόθεση του θανάτου του 20χρονου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Το tvxs.gr επικοινώνησε με τον συνήγορο της οικογένειας Γιακουμάκη στα Γιάννενα Δημήτρη Μπούκα, ο οποίος ανέφερε: «Πράγματι ασκήθηκε ποινική δίωξη σε πολιτικό πρόσωπο με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος, καθώς και σε δύο πρώην μέλη του διδακτικού προσωπικού της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων για παράβαση καθήκονταος, επειδή δεν παρενέβησαν ώστε να αποτρέψουν τα όσα δεινά βίωνε ο 20χρονος σπουδαστής Βαγγέλης Γιακουμάκης». Ο κ. Μπούκας πάντως, αρνήθηκε να μπει στη διαδικασία της ονοματολογίας, επικαλούμενος ζήτημα προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Παράλληλα, ο κ. Μπούκας επιβεβαίωσε στο tvxs.gr ότι ο φάκελος της υπόθεσης με τη σχετική δικογραφία βρίσκεται ήδη στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων, ο οποίος και αναμένεται να την επεξεργαστεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Σημειώνεται ότι λίγο μετά το θάνατο του 20χρονου φοιτητή ο πολιτικός των Χανίων, είχε παρέμβει στη διοίκηση της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, ώστε να αποφύγουν την βαριά τιμωρία Κρητικοί φοιτητές, οι οποίοι ασκούσαν σωματική και ψυχολογική βία σε βάρος του νεαρού συμπατριώτη τους.

Τότε, ο κ. Μαρκογιαννάκης με δηλώσεις που είχε κάνει, είχε παραδεχθεί ότι τηλεφώνησε στη Σχολή, για άλλη περίπτωση σπουδαστή. Είχε αναφέρει πως παρενέβη, μετά από παράκληση των γονιών ενός μαθητή ο οποίος είχε ζωγραφίσει σε τοίχο της σχολής την Κρήτη και δίπλα είχε γράψει το όνομα του χωριού του, με αποτέλεσμα να απειλείται με αποβολή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αποτέλεσμα της προανάκρισης είναι η άσκηση της ποινικής δίωξης σε βάρος του Κρητικού πρώην βουλευτή, ενώ ο φάκελος για την υπόθεση αυτή βρίσκεται στα χέρια του Εισαγγελέα Εφετών.
Ο κ. Μπούκας και οι συνεργάτες του παρακολουθούν από πολύ κοντά την εξέλιξη και του ποινικού μέρους της υπόθεσης και εκτιμούν ότι η πλήρης αλήθεια για τις συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατο τον 20χρονο Βαγγέλη, θα λάμψει στις δικαστικές αίθουσες.

Βρυξέλλες: Αλλαγές στο Μνημόνιο μετά τις εκλογές

Ραντεβού τον Οκτώβρη


20:12 | 10 Σεπ. 2015
tvxs.gr
Αξιωματούχοι της ευρωζώνης δήλωσαν σήμερα Πέμπτη στο Reuters ότι επίκεινται αλλαγές στα όσα προβλέπονται στο «Μνημόνιο 3» για την Ελλάδα, με τους διεθνείς πιστωτές να αναμένουν την πρώτη αξιολόγηση των μεταρρυθμίσεων μέσα στον Οκτώβριο. Παράλληλα, οι ίδιες πηγές υπογράμμισαν ότι κάτι τέτοιο θα ανοίξει τη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους δεν θα περιλαμβάνουν την πιθανότητα διαγραφής του κεφαλαίου που δάνεισαν οι χώρες της ευρωζώνης στην Ελλάδα από το 2010, το οποίο ανέρχεται στα 196,8 δισ. ευρώ.
«Μπορείς να επιτύχεις ελάφρυνση πληρωμών επεκτείνοντας την περίοδο χάριτος ή καθυστερώντας πληρωμές και να αποφύγει ένα ονομαστικό κούρεμα», είπε χαρακτηριστικά.
Δύσκολη διαπραγμάτευση
Την ίδια στιγμή, αξιωματούχος του Eurogroup δήλωσε με έμφαση στο Reuters ότι υπάρχει ενδεχόμενο η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος να καθυστερήσει, εξαιτίας της μεταβαλλόμενης οικονομικής κατάστασης αλλά και λόγω των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα.
«Η πρώτη αξιολόγηση είναι ένα ζήτημα που το διαπραγματεύεσαι», τόνισε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος.
Οι αλλαγές θα είναι απαραίτητες λόγων των νέων οικονομικών στοιχείων και προβλέψεων και των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
«Αν δει κανείς την εξέλιξη του Μνημονίου Κατανόησης (σ.σ. Μemorandum of Understanding - MoU) στο πρώτο πρόγραμμα, στο δεύτερο πρόγραμμα – είναι ένα ζωντανό πράγμα, που το περιεχόμενο του αλλάζει μετά από κάθε αξιολόγηση», ανέφερε ο αξιωματούχος. «Το ίδιο θα ισχύσει και αυτήν την φορά και θα αντανακλά την αλληλεπίδραση ανάμεσα στις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς που εκπροσωπούν τους θεσμούς», πρόσθεσε.
Και στο βάθος ελάφρυνση του χρέους
Σύμφωνα, πάντα, με το Reuters, η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους μετά την πρώτη αξιολόγηση θα επικεντρωθεί στο ποια οικονομική μέτρηση έχει μεγαλύτερη σημασία για την Ελλάδα, ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ ή ο λόγος του ΑΕΠ προς το κόστος εξυπηρέτησης του χρέους.
Όπως επισήμαναν ευρωπαϊκές πηγές, εάν οι Βρυξέλλες προχωρήσουν στη δεύτερη λύση, αυτό θα σημάνει επιμήκυνση στις λήξεις των δανείων και μια επιπρόσθετη περίοδο χάριτος για την αποπληρωμή τους. «Έτσι θα μειωθεί σημαντικά η καθαρή παρούσα αξία του ελληνικού χρέους», υπογράμμισαν οι ίδιες πηγές, γεγονός που εκτίμησαν ότι θα διευκολύνει σημαντικά την εξυπηρέτησή του.
Και σημείωσαν χαρακτηριστικά: «Από τεχνικής άποψης κάτι τέτοιο δεν αποτελεί μυστήριο. Πολιτικά, όμως, δεν θα είναι εύκολο».

Ερχεται νέα χαλάρωση των capital controls - στον πάγο τα κίνητρα για επιστροφή καταθέσεων


Ερχεται νέα χαλάρωση των capital controls - στον πάγο τα κίνητρα για επιστροφή καταθέσεων

 
Έρχεται νέα χαλάρωση στα capital controls για εισαγωγές εμπορευμάτων, δυνατότητα για σπάσιμο προθεσμιακών καταθέσεων υπό προϋποθέσεις, και άνοιγμα λογαριασμών από φοιτητές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ταχύτερη γίνεται η έγκριση για εισαγωγές εμπορευμάτων ως 5.000 ευρώ, διπλασιάζεται το ημερήσιο όριο συναλλαγών που θα μπορεί να εγκρίνει κάθε τράπεζα, και από 7 γίνεται 14 εκατ. ευρώ, ενώ δίνεται η δυνατότητα ανοίγματος λογαριασμών για φοιτητές εσωτερικού με μεταφορά έως 2.000 ευρώ το μήνα.

Διαψεύδει ωστόσο η Τράπεζα της Ελλάδος τις πληροφορίες ότι έχει εγκριθεί η παροχή κινήτρων για επιστροφής στις τράπεζες χρημάτων που βρίσκονται στο στρώμα. Οι πηγές αυτές ήθελαν ότι χρήματα που αυτή τη στιγμή φυλάσσονται σε στρώματα ή βρίσκονται στο εξωτερικό (το λεγόμενο νέο χρήμα), εφόσον επέστρεφαν στις τράπεζες, τότε θα απαλλάσσονταν από τους υφιστάμενους περιορισμούς αναλήψεων. «Προς το παρόν δεν υπάρχει ούτε παρόμοια υποβολή αιτήματος προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ούτε έγκριση του αιτήματος από αρμόδια επιτροπή της ΕΚΤ, ούτε φυσικά έκδοση υπουργικής απόφασης ή Πράξης νομοθετικού Περιεχομένου», έλεγε στέλεχος της ΤτΕ.

Μπορεί η ΤτΕ να μην έχει ακόμη υποβάλει αίτημα στην ΕΚΤ σχετικά με την παροχή κινήτρων για την επιστροφή χρημάτων στις τράπεζες, ωστόσο προωθούνται μια σειρά άλλων αλλαγών. Αυτές θα περιλαμβάνονται στην απόφαση που θα υπογραφεί από τον υπηρεσιακό υπουργό Γιώργο Χουλιαράκη και θα δημοσιευτεί εντός των επόμενων ημερών στο ΦΕΚ.
1. Εξετάζεται να δίνεται η δυνατότητα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα να...

Πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Δραγασάκης

Γιάννης Δραγασάκης 
Η Κουμουνδούρου ανακοίνωσε τα στελέχη που τοποθετούνται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης καταλαμβάνει την πρώτη θέση, όπως ακουγόταν τις τελευταίες μέρες.
Στη δεύτερη θέση η Θεανώ Φωτίου και στην τρίτη ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
Την τέταρτη θέση καταλαμβάνει η Τασία Χριστοδουλοπούλου και την πέμπτη ο καθηγητής Κώστας Γαβρόγλου.
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Οι επικεφαλής σε Α' και Β' Αθήνας

Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Α' Αθήνας ο Αλέκος Φλαμπουράρης και στη Β' Αθήνας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σε Α΄και Β΄Αθηνών

από τήν  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
efsyn.gr

Οι υποψήφιοι τού ΣΥΡΙΖΑ για τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσιοποίησε τις λίστες με τα ονόματα των υποψηφίων του για τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Σημειώνεται ότι στις περιφέρειες της Αθήνας, τα ονόματα παρουσιάζονται κατά αλφαβητική σειρά. 
Στη Λάρισα και το Ηράκλειο θα είναι υποψήφιος ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.
Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Αττικής είναι ο Αριστείδης Μπαλτάς, ενώ στις θέσεις 2 έως και 6 βρίσκονται οι: Αθανάσιος (Νάσος) Αθανασίου, Παναγιώτης (Πάνος) Σκουρολιάκος, Γιώργος Πάντζας, Ιώαννης Δέδες και Ράνια Αντωνοπούλου.
Πρώτος στο ψηφοδέλτιο Α' Πειραιά ο Θεόδωρος Δρίτσας, στη δεύτερη θέση η Ελένη Σταματάκη και στην τρίτη θέση ο καθηγητής Κωνσταντίνος Δουζίνας.
Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Β' Πειραιά ο Δημήτρης Βίτσας, με δεύτερη τη Νίνα Κασιμάτη.
Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Α' Θεσσαλονίκης είναι ο Νίκος Παρασκευόπουλος και ακολουθούν στη 2η, 3η, 4η,5η, 6η και 7η θέση, αντιστοίχως, οι: Ιωάννης Αμανατίδης, Αναστάσιος Κουράκης, Μάρκος Μπόλαρης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Βούλα Τεκτονίδου.
Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Β' Θεσσαλονίκης είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, ενώ στη δεύτερη θέση ο Δημήτρης Μάρδας.
Στη δεύτερη θέση των ψηφοδελτίων για το Ηράκλειο και τη Λάρισα, στα οποία είναι επικεφαλής ο Αλέξης Τσίπρας, βρίσκονται ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης και η Άννα Βαγενά, αντιστοίχως.

Δείτε τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

από τήν ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Οι υποψήφιοι τού ΣΥΡΙΖΑ για τις βουλευτικές εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου στίς Κυκλάδες

Οι υποψήφιοι στίς Κυκλάδες τού ΣΥΡΙΖΑ

 1) Συρμαλενιος Νικολαος
2) Συριγος Αντωνιος
3) Μανιος Νικολαος
4) Μαυρουδη Αννα
5) Ευθυμιάτου Χριστίνα
6) Στέλλας Σταύρος