Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ladies and gentlemen...

...μιά υπενθύμιση πρός όλους τού υποψήφιους πού διεκδικούν είτε "νά μάς σώσουν" είτε "νά μάς ...διοικήσουν" είτε "νά σωθούν οι ίδιοι"
"η επικοινωνία είναι πάντα το τελευταίο καταφύγιο όταν η πολιτική έχει αποτύχει..."
 (ισχύει καί γιά όσους θέλουν αλλά ...)

Μπαλτάκος: Ήταν κρίσιμος ο ρόλος μου στην κυβέρνηση, εγώ έκοψα το αντιρατσιστικό (video)


  Παραπολιτική

Τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτιζε στη λειτουργία της κυβέρνησης περιέγραψε χθες στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα ο Τάκης Μπαλτάκος, διαψεύδοντας τα διάφορα παπαγαλάκια που σήμερα τον παρουσιάζουν σαν έναν απλό υπάλληλο.

Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης περιέγραψε μάλιστα τον τρόπο με τον οποίο σταμάτησε την ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου καθώς ο ίδιος έκρινε (!) ότι έθιγε τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και την Εκκλησία.

Για ακόμα μια φορά μάλιστα, ο κ. Μπαλτάκος ξεκαθάρισε ότι ουδείς τον απέπεμψε από τη θέση του κι ότι ήταν προσωπική του επιλογή να αποχωρήσει.

Απολαύστε έναν άνθρωπο να...ομολογεί και αναλογιστείτε ότι τα ελληνικά φιλοκυβερνητικά του ΜΜΕ δεν νοιάζονται ούτε γι' αυτό!

Αγνοείται δικογραφία με στοιχεία για πιθανό χρηματισμό του Μιχελάκη από τον προφυλακισμένο Πάλλη


Παραπολιτική

Μια δικογραφία, περιπλανιέται εδώ και μήνες, χαμένη κάπου ανάμεσα στις δικαστικές Αρχές, το υπουργείο Δικαιοσύνης και τη Βουλή.

Η δικογραφία αφορά τον σημερινό υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος εμφανίζεται να χρηματίζεται από τον προφυλακισμένο Αναστάσιο Πάλλη, προκειμένου να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο, δηλαδή να κάνει ερωτήσεις που βολεύουν τον Πάλλη, την περίοδο κατά την οποία ήταν βουλευτής.

Η δικογραφία σχηματίστηκε έπειτα από έρευνα των αρχών, οι οποίες κατάσχεσαν μεταξύ πολλών άλλων το ηλεκτρονικό αρχείο του Πάλλη, αλλά και δεκάδες φακέλους με έγγραφα, καθένας από τους οποίους είχε το όνομα κάποιου με τον οποίο ο Πάλλης δεν είχε απαραίτητα επαγγελματική σχέση. Μέσα σε αυτά τα χειρόγραφα αρχεία εμφανίζεται το όνομα του Γιάννη Μιχελάκη, αλλά και ονόματα άλλων πολιτικών και κυρίως υπουργών, ενώ περιγράφονται και ραντεβού του προφυλακισμένου επιχειρηματία με σημαίνοντα πρόσωπα και στελέχη του υπουργείου Οικονομικών και όχι μόνο…

Το διπλό σκάνδαλο που αποκαλύπτει το Hot Doc,  αφορά τόσο τον χρηματισμό πολιτικού, όσο και το γεγονός της συγκάλυψης, αφού εδώ και τέσσερις μήνες η δικογραφία δεν έχει φτάσει στη Βουλή για να ζητηθεί η άρση της ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη.


Σχόλιο Παραπολιτικής: Για ακόμα μια φορά, αυτό που σοκάρει είναι η συγχρονισμένη «ομερτά» των συστημικών ΜΜΕ που παριστάνουν ότι δεν γνωρίζουν απολύτως τίποτα για το θέμα, κάτι που διευκολύνει και τον Γιάννη Μιχελάκη στο να μην απαντήσει τίποτα.

Μια δικογραφία έχει χαθεί μυστηριωδώς και ένας εν ενεργεία υπουργός ενδέχεται να χρηματιζόταν από έναν προφυλακισμένο πια επιχειρηματία και ουδείς, πλην του Κώστα Βαξεβάνη, ασχολείται. Γιατί;

ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ : Δέν αίρεται η αργία τών αιρετών

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στό άρθρο 22 (πρώην άρθρο 24) τού σχεδίου νόμου "Επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπ. Εσωτερικών" κατατέθηκε καί ψηφίστηκε -όπως καί ολόκληρο τό σχέδιο νόμου- κατά πλειοψηφία η παρακάτω "νομοτεχνική βελτίωση" βάσει τής οποίας δέν αίρεται η αργία όσων αιρετών εμπίπτουν σ'αυτήν :
 "H αυτοδίκαιη θέση σέ αργία επιβάλλεται μέ τήν ίδια διαδικασία καί σέ περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής γιά κακούργημα, εάν έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση".

Oφείλει να παραιτηθεί άμεσα η κα. Χ. Καλογήρου...

Η Χριστιάνα Καλογήρου και επίσημα Υποψήφια Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου

Επιμένει να ασκεί τα καθήκοντά της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ως διορισμένη Γενική Γραμματέας από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ενώ ταυτόχρονα είναι υποψήφια Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, εγείροντας σοβαρό ζήτημα ηθικής και πολιτικής τάξης.

Παρά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της στη Περιφέρεια Β. Αιγαίου, η κ. Χριστιάνα Καλογήρου εξακολουθεί να ασκεί κανονικά τα καθήκοντα της στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, ως διορισμένη Γενική Γραμματέας από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Και διερωτόμαστε : Πως συμβιβάζεται ηθικά και πολιτικά η υποψηφιότητα της ως Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου με την ιδιότητα της ως ελεγκτή νομιμότητας των αποφάσεων των αιρετών συλλογικών οργάνων της αυτοδιοίκησης. Είναι δυνατόν να συνεχίζει η κ. Καλογήρου να ασκεί έλεγχο νομιμότητας - και πολλές φορές όπως επανειλημμένα αποδείχθηκε και έλεγχο σκοπιμότητας - στις αποφάσεις των αιρετών συλλογικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης του Β. Αιγαίου και ταυτόχρονα να διεκδικεί, αντιπαραθετικά ενδεχομένως με κάποια από τα στελέχη των συλλογικών αυτών φορέων, την ψήφο των πολιτών του Β. Αιγαίου;

Οι πρόσφατες ακυρωτικές της πράξεις κατά των αποφάσεων του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου που έθιγαν επιχειρηματικά συμφέροντα στη Προκυμαία της Μυτιλήνης, αποδεικνύουν ενδεχομένως τους λόγους για τους oποίους η ίδια επέλεξε να παραμείνει στη θέση της.


Η συνέχιση της παραμονής της στην Γενική Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, πέρα από τα ζητήματα ηθικής τάξης που δημιουργεί, είναι και σοβαρό πολιτικό ατόπημα...

Αποχαιρέτα τις αγορές που χάνεις

Χαράς (ευαγ)γέλια! Βγαίνουμε επιτέλους στις αγορές. «Ηχήστε οι σάλπιγγες. Καμπάνες βροντερές, δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ώς πέρα». Στην πραγματικότητα βέβαια είμαστε έτοιμοι από καιρό και θαρραλέοι, ωστόσο η εθνοσωτήριος κυβέρνηση με επικεφαλής τον (απολείπειν ο Θεός) Αντώνιον -κατά το Αποχαιρέτα την Ελλάδα που Ηξερες- ανέμενε να ωριμάσουν οι συνθήκες προκειμένου να αποπειραθεί το παράτολμο εγχείρημα και να μας το ανακοινώσει με το μαλακό· λάου λάου. Μη μας έρθει απότομα και πάθουμε καμιά ζημιά οι δυστυχείς που “χουμε αποκάμει με τόσα μνημόνια. Υπήρχε αδήριτος ανάγκη να απομακρυνθούν τα φώτα της δημοσιότητος από τις πομπές του Μπαλτάκου. Δεν είναι δα μικρό κάζο το δεξί χέρι του πρωθυπουργού να βουλιάζει διαρκώς μες στους απόπατους, να ζέχνει αφοδεύματα ώς τη μασχάλη κι ο ίδιος να προσποιείται πως μοσχοβολά μεθυστικά αρώματα της παρατάξεως, να αποποιείται την ευθύνη, να ποιείται την νήσσαν, ήτοι να διαφοροποιείται διατεινόμενος ότι οι εκλεκτοί συνεργάτες του ου γαρ οίδασι τι ποιούσι.

΄Ακραις μέσαις θα τη βρει απ' τη θεωρία των δύο άκρων ο Απολείπειν Αντώνιος. Την επινόησαν στην ακρογιαλιά το καλοκαίρι του ’12 τα ακροδεξιά κολλητάρια του που πίστεψαν ακραδάντως ότι, ακριβώς επειδή συνιστά πολιτικό ακροβατισμό, θα ακρωτηριάσει τους ακραίους της Κουμουνδούρου οίτινες ακροποδητί θα πέσουν στην παγίδα όπου θα εξολοθρευτούν σαν ακρίδες. Το άκρως αμφιλεγόμενο εφεύρημα θεμελίωσε τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της Συγγρού· την Ακρόπολη της σαμαρικής ιδεολογίας. Με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού εξελίσσεται όμως σε μπούμερανγκ διότι ακόμα και στις ακρώρειες του ακροατηρίου του ελάχιστος χώρος μένει για ακράτητους όσο και ακραιφνείς συνομιλητές της Χρυσής Αυγής. Δεν του “φταναν οι μύδροι που εξαπολύουν φάτσα φόρα οι βρομοσυριζαίοι του Αντώνη, ακριβοπληρώνει επιπροσθέτως την μπόχα απ' το προσφιλές του άκρο. Κάνε παιδιά να δεις καλό, που λένε κι οι Κινέζοι, και τα δικά του τα γαλάζια από λαδιές και κουτσουκέλες άλλο τίποτα.

Ιδιον των συμπλεγματικών η μεμψιμοιρία. Αλλά εγώ δεν είμαι τέτοιος τύπος. Ούτε που μου περνάει απ' το μυαλό πως οι τυμπανοκρουσίες Σαμαρά αποτελούν προεκλογικές πομφόλυγες. Θα επεσήμαινα μάλιστα πως η χρονική τους σύμπτωση με το Πάσχα συμβολίζει την ανάσταση του έθνους, οπότε πανηγυρίζω αδέξια ομού μετά των δεξιών την έξοδο της χώρας προς τις αγορές… λευκής σαρκός. Μας γλεντούσαν τόσα χρόνια Μέρκελ, Σόιμπλε και Στρος Καν σε ιδιωτικά όργια αλλά μέχρις εδώ. Παίρνουμε σβάρνα τις δημοσιές και τα καλντερίμια. Η Κάνγκελα έρχεται καλού κακού αύριο για ένα προσωπικό τετ α τετ με την… Αλεξάνδρεια που χάνει. Αστραπόβροντα, καρεκλοπόδαρα και χαλαζοπτώσεις προοιωνίζονται τα μετέωρα, συνθήκες που θολώνουν τα ποτάμια. Ολα εκτός από ένα· το διαυγές και γάργαρο του Τεοντορόφσκι. Δήλωσε πως θα το ψηφίζει ώς κι ο Πάγκαλος και αίφνης έχασε τρεις μονάδες στις δημοσκοπήσεις. Αυτές τις έφαγε ολομόναχος.

Μετέωρος meteoros@efsyn.gr

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών

ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ : Δέν αίρεται η αργία τών αιρετών

Με 140 «ναι» και 99 «όχι» πέρασε η τροπολογία από τη Βουλή

Εγκρίθηκε η ποινική ασυλία στο Δ.Σ. του ΟΑΕΕ Με 140 ψήφους υπέρ και 99 κατά, υπερψηφίστηκε η τροπολογία η οποία απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Την τροπολογία, η οποία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις Ευρωεκλογές και για την οποία είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξαν οι βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ την καταψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα.


Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με ρυθμίσεις σχετικά με τις Ευρωεκλογές, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο σύνολο και επί των άρθρων και των τροπολογιών του, από την Ολομέλεια της Βουλής. 
newsbeast.gr

Το πρόγραμμα της Μέρκελ στην Αθήνα


Το πρόγραμμα της καγκελαρίου αρχίζει στις 15:15, με την παρουσία της μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους τομείς, ακολούθως, δε στις 16:20, θα συναντηθούν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων*** και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Στις 17:30 η κ. Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.
newsbeast.gr

*** Σημείωση Νέας Μυκόνου : Mεταξύ αυτών καί μέ εκπροσώπους τού Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε).

O Kακλαμάνης, απαντά στο αθλιο σχόλιο του Αρη...



...για την ηλικία του...
Και, μάλιστα, μέσω των social media.
«Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γεννήθηκε το 1907. Το 1974 ήταν 67 ετών. Αναρωτιέμαι πως...
θα ήταν η Ελλάδα, αν ασπαζόταν την άποψη του Άρη Σπηλιωτόπουλου», εγραψε συγκεκριμένα ο Νικήτας Κακλαμάνης.
Δειτε το "tweet":



Τα Τρολ Αντεπιτίθενται...

Σταύρο Θεοδωράκη, είδαμε ότι έγραψες ένα άρθρο για τα τρολ και το πήραμε προσωπικά. Πες μας υπερβολικούς αλλά νιώσαμε την ανάγκη να...
σου απαντήσουμε.

Καταρχάς, θέλουμε να σου πούμε ότι γράφεται τρολ, όχι τρολλ. Εκτός αν είσαι από τη Θεσσαλονίκη. Αλλά δεν είσαι.

Σταύρο, είδαμε ότι ονόμασες το άρθρο σου Game of Trolls. Είσαι πολύ μοντέρνος τύπος, Σταύρο. Αν δεν είχε βγει ήδη το πρώτο επεισόδιο της 4ης σεζόν του Game of Thrones, θα λέγαμε ότι...
είσαι και πολύ μπροστά από την εποχή σου.

Σταύρο, χαιρόμαστε πολύ που έγραψες αυτό το άρθρο. Πρέπει να ξέρεις ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν υπάρχουν οι έννοιες επωνυμία κι ανωνυμία. Έτσι, ο καθένας μπορεί ελεύθερα να εκφράσει τη γνώμη του για σένα μέσα στα μούτρα σου, οπότε έχουμε να σου κάνουμε μια πρόταση. Αντί να ενδιαφέρεσαι για το όνομα αυτού που γράφει, δώσε βάση σε αυτά που γράφει κι ίσως αποκομίσεις κάτι. Μπορείς να το πεις και στους πιτσιρικάδες που λες ότι συναντάς στο δρόμο. Από όσα γράφεις γι’ αυτούς, φαίνονται εντελώς καθυστερημένοι.

Σταύρο, σε κάποιο σημείο του άρθρου σου λες ότι αγόρασες 7 ζευγάρια γαλότσες με 85 ευρώ. 12 ευρώ το ζευγάρι, ρε Σταύρο; Το ξέραμε ότι ψωνίζαμε από την ίδια λαϊκή αλλά εσύ πρέπει να είσαι άσσος στο παζάρεμα. Ελπίζουμε να τα έβγαλαν τα λεφτά τους και να μην μπήκε μέσα το κόμμα. Απάντησέ μας, έχουμε μεγάλη αγωνία.

Σταύρο, πίστεψέ μας ότι δε θα δεχόμασταν ποτέ να πληρωθούμε για να σε κράξουμε. Είναι κάτι που μας προσφέρει χαρά, εσωτερική γαλήνη και ηρεμία. Μας διασκεδάζεις, Σταύρο. Περισσότερο από όσο μας διασκέδαζες όταν σε πληρώναμε για να κάνεις εκπομπές με ανύπαρκτο ρεπορτάζ. Άσε που το πιο πιθανό είναι ότι γράφεις μόνος σου τα βρισίδια για να φαίνεται ότι δήθεν κάποιος σε πολεμάει. Έχουμε δει τις προεκλογικές συγκεντρώσεις σου, Σταύρο. Δεν πατάει ψυχή. Μόνο κάτι αγελάδες κι εσύ. Και το Mega.

Σταύρο, σε κάποιο άλλο σημείο του άρθρου σου, λες ότι τα τρολ παίρνουν 500 ευρώ για να σε κράξουν. Μήπως γίνεται να μας φέρεις σε επαφή με τα αφεντικά τους; Μας λείπουν κάτι 500αρικα. Δεν είμαστε όλοι Σταύροι Θεοδωράκηδες να τα έχουμε απο χτες. Πιο κάτω ισχυρίζεσαι ότι ο θόρυβος από τα τρολ γίνεται για να θαφτούν τα επιχειρήματά σου. Ευτυχώς που δεν έχεις επιχειρήματα, Σταύρο. Θα είχες μεγάλο πρόβλημα.

Σταύρο, λες ότι δε θα πάρεις μέρος στο επικοινωνιακό παιχνίδι. Σε αυτήν την περίπτωση, είσαι πολύ τυχερός, γιατί το κάνει το Mega για σένα. Αλλιώς δε θα υπήρχες καν. Κάτι σαν τα ρεπορτάζ που δεν έκανες δηλαδή. Σταύρο, κατάλαβέ το, είσαι ένα αποκύημα της φαντασίας του συστήματος για να κοπούν ποσοστά από τον ΣΥΡΙΖΑ και να σωθεί η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ.

Πες μας αλήθεια, Σταύρο. Θα μιλήσεις ποτέ για τις αυτοκτονίες, τους βασανισμούς κρατουμένων, τους ανέργους, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους μετανάστες και τους φασίστες; Όλο μαλακίες σε ακούμε να λες. Έρχονται εκλογές, Σταύρο. Ξεκόλλα επιτέλους.

Σταύρο, στο άρθρο σου λες ότι είσαι ρομαντικός. Ρομαντικά δηλώνουν και τα λοβοτομημένα που ξεκολλάνε τσίχλες από τα πεζοδρόμια και ντύνουν με πουλόβερ νεραντζιές. Φίλοι σου είναι;

Σταύρο, κλείνεις το άρθρο σου λέγοντας ότι ξέρεις ποια είναι τα τρολ που σε λοιδορούν. Μας ξέρεις και μας βλέπεις, λες. Σαν απειλή ακούστηκε αυτό. Ειλικρινά, τα κάναμε απάνω μας απ’ τον φόβο. Πάμε να ξεπλυθούμε στο Ποτάμι. Τα λέμε εκεί.

Σταύρο;

(Η φωτό του κειμένου αφορά στο τρολ @cocobily που τις πρώτες μέρες της δημιουργίας του Ποταμιού παρίστανε τον Σταύρο Θεοδωράκη στο twitter.)...
thethreemooges.blogspot.gr

Oι "πανηγυριστές", ας βάλουν το κεφάλι τους, κάτω από τη βρύση...




Η χώρα βγήκε στις αγορές, αλλά το 1/3 του πληθυσμού είναι πτωχοποιημενο. Δεν μπορεί να πάει στην λαϊκή αγορά, είπε στο σχόλιο του ο Νίκος Χατζηνικολάου, υπογραμμίζοντας πως, "ουδείς...
δικαιούται να πανηγυρίζει".
Χαρακτήρισε το γεγονός θετικό και αναφερόμενος σε αυτούς που το βλέπουν αρνητικά  - αντιπολίτευση - ειπε "ειναι εκτός τόπου και χρόνου".
Κι οπως επιγραμματικά εκλεισε το σχόλιο του : Οι πανηγυριστές ας βάλουν το κεφάλι κάτω από την βρύση και να δουν τι συμβαίνει στην χώρα. Αλλά και εκείνοι που μιλάνε για πολιτκο έγκλημα, να βάλουν επισης το κεφάλι τους κάτω από τη βρύση...
 

Η ανόητη χώρα...

Μόλις τώρα, κατά Ντερμπεντέρη , γινόμαστε μια κανονική χώρα .
"Επιστρέφουμε στην κανονικότητα".
Πριν, που δεν...
ήταν ο Σαμαράς στα πράγματα, ήμασταν μια ανόητη χώρα.
Ετσι μ' αυτόν τον - γι' άλλη μια φορά-  παιδαριώδη τρόπο ο Ντερμπεντέρης χαιρέτισε την έξοδο στις αγορές.
Τωρα πρεπει "να ξανασυναντήσουμε την ανάπτυξη".
"Και η χώρα, να μην είναι η ιδια ανόητη χωρα, που ηταν πριν".
Ντερμπεντέρης, ενα είδος  "Μπαλτάκου" στα media...
 

Η μάρκα του αυτοκινήτου...



Λίγο πολύ, τα κανάλια τα ίδια λενε για την έκρηξη στην οδο Αμερικής . "Αρωμα τρομοκρατίας", "τον Ε. Α. ...
βλεπει η Αντιτρομοκρατική, πίσω από το αυτοκίνητο βόμβα", κ.λπ.
Η Καραμήτρου ομως , τους κατατρόπωσε όλους. Παρουσίασε το σοβαρότερο τεκμήριο που αποκαλύπτει την ταυτότητα των δραστών: Την μάρκα του αυτοκινήτου. "Την ιδια μάρκα αυτοκινήτου, εχει χρησιμοποιήσει και ο Ε. Α. στο παρελθόν". 
Φοβερό...
 

Ο Φιλιππίδης βολτάρει στο Κολωνάκι...


...ωσάν να μην είχε συλληφθεί ποτέ...
Παρ' ολίγον να τον ξεχάσουμε με τα τόσα που συμβαίνουν γύρω μας. Ο λόγος για τον βασικό κατηγορούμενο για το σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελο Φιλιππίδη, τον οποίο είδα να περιφέρεται με...
αθλητικές φόρμες και αθλητικά παπούτσια στο Κολωνάκι. Τον ρώτησα εάν πλήρωσε την εγγύηση για να κυκλοφορεί ελεύθερος και ξέρετε τι μου απάντησε; «Νομίζω ότι δεν θα γίνει ποτέ δίκη. Καθάρισα, έδωσα όλα τα στοιχεία στις δικαστικές αρχές. Ναι, πλήρωσα την εγγύηση γιατί σε διαφορετική περίπτωση δεν θα με βλέπατε άνετο στο Κολωνάκι. Θα ήμουν μέσα». Τα έλεγε με τέτοια άνεση ωσάν να μη συνέβαινε τίποτα, ωσάν να μην είχε συλληφθεί ποτέ, ωσάν να μην έχει περάσει από τις τουρκικές φυλακές, αφήστε που επιχείρησε να υπερασπιστεί και τον Κυρ. Γριβέα λέγοντας ότι και αυτός είναι αθώος.

"BHMAτοδότης"